şuanda başınızdan geçenler öldükten sonra anlamını yitiriyorsa yani zaman kavramı yaşanılan her şey tamam hiçlikse
şuanı nasıl deneyimliyorsunuz? çoktan bitmiş olması gerekmiyor mu ,
şuanda başınızdan geçenler öldükten sonra anlamını yitiriyorsa yani zaman kavramı yaşanılan her şey tamam hiçlikse
şuanı nasıl deneyimliyorsunuz? çoktan bitmiş olması gerekmiyor mu ,
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Zaman ve deneyim bizim varlığımızdan bağımsızız.
nasıl yani
Biz olmasak da maddeler varlığını devam ettirir. Yani biz öldükten sonra maddelerin varlığı devam eder. Ölümden sonra yok oluş deneyimlerin yok oluşunu gerektirmez. Geçmiş geçmişte kalır.
bizde maddeyiz, düşüncelerimiz de zihnimiz de , gelecekte yoksan geçmişte nasıl varsın soru bu aslında?
Düşüncelerimiz ve zihnimiz madde değil maddesel ve enerjisel etkileşimlerin bir sonucu. Gelecekte yok olmam geçmişte var olmamı neden engellesin? Var olmak ve yok olmak gayet mümkün. Tanrı olsa da gene bir yok oluş olacak kıyamet denen tabirle.
İnsanlık bir yıkıma uğrasa ve tüm dijital sistemler çökse geçmişte Instagram diye bir uygulamanın var olduğu gerçeği değişmez.
oda madde , bak dikkatli düşün şu an yaşadığın her şey ömrünün sonunda hiçliğe dönüşüyor, yani hatırlama yok bir şey yok sen yoksun
çoktan bu deneyimleri yaşayıp ölmüş olman gerekiyor,
Geçmişteki olayların var olmuş olması için hafızada kaydı olması şart değil. Çoktan ölmem gerekmiyor. Zaman hâlâ akıyor ve bedenim ömrümü tamamlayınca yok olacağım. Öldükten sonra her şeyin hiçliğe dönüşmesi normal ancak geçmişteki o zaman anında bir varlık olduğu gerçeği degismeyecek. Bir maddenin konum değiştirmesi geçmişte başka bir yerde olduğu gerçeğini yok etmez.
aslında tam olarak öyle değil, geçmiş ve gelecek birbiriyle bağlantılılar yani geleceği oluşturan şey geçmişidir ve gelecek henüz gelmemiştir.
verilebilecek en mantıksal cevap bu, ama burada da bir trick var.
şuanda yaşadıklarımızın değeri zamanı geldiğinde yok oluşa girdiğinde nasıl oluyorda biz bunun farkında olabiliyoruz?
yani maddesel olarak yaşanan her şeyi algılama üzerine sistemimiz işliyorsa bu algı zamanı geldiğinde kapanacak şu an nasıl olurda açık olduğunu hissedebiliyoruz
dostum tam bu noktayı biraz daha derin düşünmeni istiyorum, çünkü burada ciddi anlamda karmaşa var.
Bence ciddi anlamda mantıksız. Evreni ve doğayı insan algısına indirgiyorsun. Geçmiş ve gelecek bağlantılı değildir hepsi kendine özel bir alandır. Geçmiş ve gelecek dediğimiz de insan algısına göre oluşan kavramlardır. Evren geçmiş ve gelecek diye düşünmez anlık zamana göre hareket eder. Zaman görecelidir Einstein'e göre zaman gozlemciye bağlı olarak rölatiftir.
çünkü konu insan algısı
Hayır değil konu varlık ve zaman. Varlık ve zaman insandan bağımsızdır. İnsan da evrenin bir parçasıdır.
dostum sen beni anladın mı? yani ben ne demek istiyorum bunu bana açıklar mısın
Anladım ancak sen beni anlamadın bence. Mantıktan ve bilimsellikten uzak ve felsefede kabul görmeyen bir görüş bu.
anladım ama sana ne demeye çalıştığımı bir de senden duymak istiyorum
Ne dediğini kendin bilmiyor musun? İlla bana paragrafı özetletmek mi istiyprsun. Güya teistik arhuman sunarak ateizmi çürütmeye çalışmana yazık diyeceğim de bu kadar saçma argümanı felsefe dünyasında adam akıllı görmedim bile müslümanlar bile bu kadar saçmalamıyor. Maymunlar eden insan olmuyor V2.0
kızlarsoruyor da gizli olarak bir makalede gördüğüm bir soruyla mı ateizmi çökerteceğim? mantıklı yaklaşamın için teşekkür ederim ama bu soruyu benim sormamın nedeni şu, birbirimizi anlamıyoruz yani beni anladığını düşünmüyorum daha farklı şeylerden bahsettiğini ve gerildiğini fark ettim.
endişelenmeyin ateizme zarar getirmez bu soru şimdi tekrar soruyorum sana sana ben ne anlattım?
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!