Güncellemeler
1 yıl
Bu soruyu tanidigim. Hristiyan calisma arkadasima sordum. " Neden basarili". Cumlesini. Kabul etmedi. ". Basarili. Olmak. Sadece biz kullar icin gecerli Dogustan. Tanri, nin. bir. Parcasi olan icin. degil? anladin mi?". diyerek biraz. kirilmislikla kizginca. ders verir gibi bir cevap verdi bana
Güncellemeler
1 yıl
Jesus, un bu Kadar. Basarili olmasi aslinda universitelerde bir. Arastirma konusu olmalidir
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Rusya ve gürcistan da yaşadım sayılır. Onların diline bu kadar pelesenk olmamış. Hele Rusların umrunda değil :)
#psychoparadise
Sagol. Cok ilginc? Her ulkenin. Kulturu farkli o zaman. Onlar. Hz. Isa, yi ne deyip Aniyorlar?
Şöyle ki Ruslar gürcüler yunanlar falan ortodoxtur. Katolikler koyu dincidir ortodoxlar biraz daha esnektir din konularında. Daha rahattırlar. Dindarları çok dindardır. Onlar dinin temellerini uyar ıvır zıvırlarıyla sıkmayın insanları der. Şey gibi bizde her şeye gtlerinden hadis uyduran tayfa var ya insanı dinden soğutur bir ton kural söyler. Öyle düşün. Katoliklerde böyledir. O yüzden sürekli isayı anarlar. Adamlarda fransız devrimine kadar bin yılı geçik dincilerin yani vatikanın , papanın sözü geçmiş. O olguyla yaşamış o olguyla inanmışlar herşeye. Bilime bile. Öyle ki papa insanlar denize açılmasın diye denize açılanların zenci olacağını bile söylemiş bu insanalar yüzyıllarca buna inanmış. Onların hayatına din sirayet etmiş. Bu saçmalıkları gören kesim ortodoxluğu yaratmış. Daha sonra martin luther hem katoliklere hem ortodoxlara kızıp daha seküler bir inanış getirmiş ve protestanlığı bulmuş. Zannediyorum ki bu olaylardan dolayı özellikle katolikler jesus jesus diye dolanıyorlar. Sonuçta Tanrının bir parçası olarak görüyorlar jesusu. E tanrının parçası tanrının kendisidir diyorlar. O yüzden kutsal baba kutsal ruh inanısları var.
@ Karl Marx, in kitabinda. Yani. Komunizmin temel kitabinda. ". Insanlar her zaman. Olmekten korkup. Moral icin. Dinleri kendileri yaratmis. Kurali. Var. Koministler bu kurala cok saygi. duyuyorlar. Ruslarin neden inanmadigi belli
@psychoparadise. Dogru. Katolikler. Genelde. Hergun. Jesus, liyorlar. Ortodox, lar degil. Birdie. Noel. Jesus, un dogum gununu. Farkli gunleride kutluyorlar. Ruslar. Jesus, a new diye hitap ediyorlar?
@psychoparadise. Katolikler cok dinci. Demissin musmumanlikta hangi mezhep. Katoliklerin yaptigini. Yapiyor. Sunniler mi Sii, ler mi?
Kanks muslimanlıkta şii ler sunnilere göre daha bir geniş inanıştalar. Rahatlık anlamında. Sunniler arasında ise en sıkı olanı ise şaafi lik ve hanefilik. maliki ve hanbeli mezheplerine inanann pek insanlar tanışmadım ama bu dördü birbirine benziyor zaten. Şii ler Hz Ali yi destekler. Onlar kendi aralarında da bölünmüştür. Kimi peygamberliğin aslında hz. Ali ye gelmesi gerektiğini savunur. Kimisi ise ilk halifelik Hz. Ali nin hakkıdır diye inanır. falan dilan uzun işler bunlar :)
Sii, lerin. Iki., ye ayrildigini bilmiyordum. Bu onemli. bir bilgi bazilari hz. Aliye peygamberligin gelmesini kimisi ise. ilk. Halife. diye dusunuyorlar. Ikinci. Sorunu detayli olarak. Biliyordum. Sunnilerfen o yuzden ayrildiklarini. Biliyordum. Azeri kardeslerimiz. Hangi inanistalar merak ettim. Ama ikinci. goruste olduklarini saniyorum
Azerilerin %70-75 i şii kanks. Ama aynı zamanda Azerbaycan da ateist çok. Bizde ki gibi düşün anne baba musliman çocukları müsliman zannediyor ama değil.
Vay be ben. Azebaycana gitmistim sasirmistim uc rekat namaz. Kiliyorlar islanin sartlarini hatirlattigim Azeri dostum. Bana. O tatli aksaniyla tam bir hafta. Yemek yerken. Uzun uzun. Sii, login dogrulugunu anlatmisti. Ama misafirperverlikleri ve Turkce Aksanlari. Harika unutulmaz
Yukarda cok yalnislikla gitmis Ozur
Problem yok kanks
Jorge Jesus değerli bir antrenör çünkü başarılı olması normal kardeşim
Super. He he he. Demek ki degerli. Antrenor. Jesus. Hocayi. Jorge Jesus, u hergun aniyorlarmis Fernerbahceli olarak gurur duyman gerekirmis. o zaman
@ Ama. Jesus cok. Basarili olmus. Bes milyar kisi. Devamli. Jesus, luyor. Hergun
burada da allah diyorlar
Ora? Tovbe tovbe dedirtiyorlar. Evet kitaplarini degistirdikleri zaman Tanrinin. Oglu olarak. degistirmisler. Hasta kiliselerde. ". Baba. Ogul. ve Kutsal Ruh Adina. tum. Gunahlarin. affolsun". diye dua ediyorlar Gunluk. Olarakta sabah kalktiklarindan. Aksama yatana Kadar sevinc ve uzuntulerinde. Jesus, luyorlar
Yukarida ". Hatta kiliselerde.!". Yardim degismis. Ozur ( sized deneyin. ". Hatta". Yazin. KS. " Hasta" ya donusturuyor. Sizdede ayni mi? gorelim
O my God ( bunu onlardan ogrendim. Saskinlik belirtme cumlesi) yukarida. yazdigim duzeltme yazisinda bile tum kelimeler. degismis? KS, nin bunu halletmesi lazim dogru yazdigin. Yalnis kelimeye donusuyor
Tamam. Hergun. Allahin. Adini anmak guzel. Ama. Bunlar. tovbee. Tovbe. Hz. isa, nin adini hergun. Her dakika Jesus diye anip. Jesus, lular. Her dakika
O kim lan
Her gun. andiklari. Tanri. Kabul ettikleri Lan
O. Hz. isa. Lan. Ona. Hristiyan ulkelerde. Jesus. Diyorlar
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!