Ailem neden böyle ya niye sadece ben diyorlar?

Ailemden gizli 1 dönemdir yks çalışıyorum ve istemediğim bölümü zorla okuttukları için kaydımı da sildim. kaydımı da silmeden önce bırakıcam sevmiyorum istemiyorum demiştim okuyacaksın zorla sevmesen de olur o diploma gelecek bu eve gibi şeyler diyorlardı. çok uğraştım anlamaları için ama asla umurlarında olmadım bile mutsuzsan bırak demediler sadece tıpa geçeceksin diye zorladılar. ben ne napiyim yalan söylemek zorunda kaldım. siz beni zorladınız okumam için veya tıpa geçmem için diyorum yalan söylüyorsun zorlamadık diyorlar. sadece tercihi verirken çok zorlamadılar ve mezuna bırakmama da müsade ettiler. insan yanlış tercih veremez mi yanlış karar veremez mi? bi kere yanlış karar verdiysem gerisinde onlara bu zorlama hakkı mı veriyor? annem şimdi seni rezil edicem diyip hakaretler ediyor. babam zaten anca yalan söyledin diyor ve söylediğim her şeyi bahane olarak nitelendirip asla nedenlerimi görmüyor bile. bu kız yalan söyledi ama niye söyledi diyen yok sanki kendileri melek anlayışlı. şu hayatta bir sürü bölüm bırakan var diyorum başkaları beni ilgilendirmez diyorlar ama aynı zamanda sen anneni amcanı babanı falan dinlemedin de diyorlar. işlerine gelince milletin ne düşündüğünü umursamayı çok iyi biliyorlar.

Ailem neden böyle ya niye sadece ben diyorlar?