Ağustos ayında yenilenen kira sözleşmelerine %65,93 zam yapılacak. Kirada oturmak sizi yoruyor mu?
⭕️ Ağustos ayında yenilenen kira sözleşmelerine %65,93 zam yapılacak. pic.twitter.com/APvhQ048Ht
— Medyanın Elli Tonu (@Medyanin50Tonu) August 5, 2024
Ağustos ayında yenilenen kira sözleşmelerine %65,93 zam yapılacak. Kirada oturmak sizi yoruyor mu?
⭕️ Ağustos ayında yenilenen kira sözleşmelerine %65,93 zam yapılacak. pic.twitter.com/APvhQ048Ht
— Medyanın Elli Tonu (@Medyanin50Tonu) August 5, 2024
Öyle bir şey yok Ev sahibiyle kiracının kendi aralarındaki anlaşması. Benim ev sahibim hiç böyle bir zam yapmadı. Şimdiye kadar hiçbir zaman enflasyon oranına da bakmadı. Karşılıklı oturduk konuştuk maaşımın %15 ile %20'sini kira olarak verebilirim dedim. Tamam dedi anlayışla karşıladı bu oranı hesapladık aradaki tutarı kendisine ödedim %17,5'u kiraya gidiyor maaşımın. Şimdi maaşıma zam geldi. Tekrar oturup konuşacağız yeniden bir kira belirleyeceğiz. Yani kısacası ev sahibiyle kiracının kendi arasındaki mesele. Yeter ki iyi niyetli olsun insan...
Cevap
19Cevap
Allah kiracılara yardım etsin gadası
Eski kiracılar genelde ucuza oturuyorda yeniler için baya zor. Bazılarıda aşırı ucuza oturuyor. Ev sahibi içinde iyi oluyo bu zam yerine göre ama bu işe denge getirilmeli. İki tarafta memnun kalsın bu işten.
Devlet olanak sağlasa ve insanlar kira öder gibi ev sahibi olsa ne olurdu? Devletin hiç bir zarar göreceğini sanmıyorum, tıkır tıkır parayı cebine koyacaktı.
Ev bizim. Kendime ait bir evim daha var. Kiracıya zam yapacağım adam şerefsizin teki. Uğraştırıyor. Neyse halledeceğim. 12 bin yapmayı düşünüyorum
Kirada değilim ama bir kira olmuş bilmem kaç para. Peki maaşlar ne kadar? Diyeceklerim bu kadar
Kiradan kurtuldum sayılır, açıkçası yoruyordu. Kiraya verilen para havaya karışıyormuş gibi geliyor bana.
4 bindi köy yerinde şu an 6 oldu arkasindan başka başka şeyler çıkıyor halı yika su bu vs kira adamı mahveder
Bu ülkedeki her şey beni yoruyor. Cografya kederdir..
Kmaly sunal filimlerini yasiyor kiracilar resmen akil. sagligimizi. zorluyor sartlar
Johnny Sins u Kadar sert silmez bizi vallaha o bile arada durur sorar dinlenir falan
Sadece 10 kirada oturdum ve o kötü mal sahibi yüzünden ev sahibi oldum
Kirada oturmak yoruyor
Ev alamamak yoruyor
Genel t. c yoruyor
Kirada oturmuyorum ama Allâh yardım etsin kirada oturanlara gerçek çok yüksek ev kiraları
Saçmalık bu zamlar. İnsanlarla dalga geçer gibi resmen.
Şu an ev almaya kalksan geri ödenemeyecek aylık taksitler var. kirada oturmak ucuz kalıyor.
Beter olsun kiracılar. Dün yedikleri hurmalar bugün derinden tırmalar.
Kirada oturmak yoruyorsa bide ev sahibi olun görelim
@aerolite aynen öyle. Evi kiraya vermek akıl karı değil de işte
Özellikle büyükşehirlerde kirada oturmak işkence... kötü motu herkesin bir evi olmalı
Kirada olarak sakın evlenmeyin gerekirse uzasın ama ev almadan evlenmeyin sonrası daha imkansız oluyor
Bravo 👍🏻👍🏻👍🏻
Şahsim adına konusuyum beni yormuyor sonuçta gelirde önemli
Evet insanı yorar
ben aile evinden hıc cikamicam bu gidisle
Keske o yüzdeye uysalar
Allah kirada olana yardım etsin
He yoruyor ne yapacaksın ev mi alacaksın
kirada oturmuyorum
Kirada oturmuyoruz
Çok yoruyor ya.
Bu kiracılar adamı katil edecek
Evet çok zor