Bu yıl mezun oldum. 2 yıl kpss hazirlanmaya karar verdim. Bir yandanda 2 üni daha okicam. Atamalar zaten skntı. Annemle babam ayrı (9 yıldır) Annem okuttu bu 9 yıldır teksilde çalışarak. Ve etraftakiler artık sormaya başladı sınava girdimi napcak diye zaten baski var üstümde ve annem kendini acındırmayı çok sever, yok yerleri sildim yok bulaşıkları yıkadım, yok evleri süpürcem yaptığı her haltı böyle söyler. İnsanlara böyle söyleyince o zaman kızı bir iş yapmıyor vs düşünüp konuşmaya başlıyorlar. Teksile girip çalışsam hem kpss hemde teksil birlikte yürütemem kpss seviyem çünkü düşük. İnsan kendini bilmeli gelip yorgun olcam birde kpss çalişcam. Uzun süredir ilişkim var evlenebilirim ama yağmurdan kaçarken doluya tutulmakda istemiyorum. Kendi ayaklarimin üstünde durup oyle yoluma devam etmek istiyorum. Anneme katlanamıyorum. Hep alttan alttan beni mahcup edip kötülemekten başka işi yok. Çok canım yanıyor. Kaç saattir ağlıyorum. Hep anne anne diye başımın üstüne koydum. Hep teşekkür ettim. Ama artık gerçekten dayanamiyorum. Milyon kez konustum onla güzellikle ama asla dinlemedi umrunda değil.
1 ay
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Umrunda değil diyemeyiz beticede 9 yıldır beni o okuttu diyorsun bir başına. Sen ise kendi derdinden başka bir şeyi düşünmememişsin belli ki, annen sızlanmayı alışkanlık edinmiş olabilir var öyle anneler, tahammül zor da olabilir ama o tarafın da anlamak gerek, başında ona ilgi gösterecek bir kocası yok, nazını çekecek kimse yok, güzel cümleler kuran kimse yok. Bu hale gelmesinde önce baban sonra da sen etken olabilirsiniz. Anneni olduğu gibi kabul et ve dışarının söylemlerine kulaklarını da tıka. Annenle de mümkün olduğunca çok muhabbet et ve anlat ona
Pardonda kendi derdinden başka düşünmemişsin derken. Ben atansam zaten oda rahat etcek. Bu bir süreç. Ben mi suçluyum ona ilgi gösterecek kocası olmamasının. Tabi kendimi düşüncem annem gidince tek başıma kimsesiz kalcam. Ama iş sahibi olursam hem kendimi hemde annemi kurtarcam. Ama anlattıgım halde güzelcene konustgum halde birakmiyor bu huyunu. Psikolojik hap kullaniyordu. Artık bıraktı bu seferde benim psikolojimi bozmaya başladı. Kolay şeyler yaşamadı. Bencil biri degilim. Ama bu kadar azimli evladına insan böyle yapmamalı. Okumak için çabaliyorum bir yerlere varabilmek için. Hemen gidip 18 indede evlenebilirdim.
Bana sorarsan mesleğini eline alır almaz da doğru evlenirsin, ben seni biraz bencil gördüm kusura bakma, seni sinirlendirmek için değil öyle olduğunu düşünüyorum, okumak için çabalıyorum diyorsun, biz de gördük çabalayan güzelim, üniversitede ne bölüm okudun, KPSS seviyen neden düşük, yıllarca çabalamadın çünkü değil mi? Şimdi işe girip çalışman gerekince aklına geldi KPSS çalışmak değil mi, bak gençlere kızgınım ayakta uyuyorsunuz ve bir şeyler olmuyor diye çevrenizi suçlayıp duruyorsunuz
Bende empati yapamayan yaşlılara kızgınım. Ne çektiğimi bir Allah bilir bir ben. Üniversite son sınıfta kpss çalışmaya başladım, hem staj hemde kpss. Sonra başka durumlar nedeniyle kpss ye girme hakkim olmadi. İsyan etmek yerine Allahım bundada herşeyde bir hayr vardir diyip yoluma bakmaya çalışıyorum. Üni okuduğum sürece kendimi farkli alanlarda geliştirmek için hep çabaladım, burs paramla. Bunlar bitincede 4 üniversite mezunu olucam. Kpss seviyemin düşüklüğü temelimin olmamasıda dedigim şey ailevi sebeplerden dolayı ağır psikolijiyle olaylı ayrıldılar ve o evdede hep kavga gürültülü içkili parasız ilgisiz baba tarafindan büyütüldüm. Bu kaosun içindede çocuklugumda sağlıklı başarılı biri degildim. Özgüvensizdim. Lisede 5 tl yol param oluyordu yiyecek yemeğim olmuyordu. Soğuk odada ders çalışmaya çalışıyordum. Hele akşama ödevim kaldıysa aşırı sknti babam çünkü bağırıp çagırcakti. Bu kız okumazya dencek seviyede biriydim. Herkes okuduğuma çok şaşırdı. Öyle bir haldeydim. Sadece içime ağlıyordum yıllarca. Ben bencilsem bencilim eyvallah. Allah diyorum sadece.
Tamam bilemeyeceğim biraz fazla yüklendim galiba mızmızlanan gençlere olan hırsımı senden çıkarmışım 😀
evlen git