Arkadaşlar öncelikle merhaba
Şimdi şöyle ki biz 15 dakikalık mesafeli bir yerde oturuyoruz eşimin ailesiyle bir iki gelip kaldılar ve ayrıca biz yeni evdeyiz dört ay oldu ikisi de yaşlı ve yine bize gelip kalacaklarını söylediler ben artık çok sıkıldım sürekli bir imalar kendi annemlere gidemedim biliyor musunuz izin yok çünkü ve şöyle bir şey hamurişi yapan bir insanım normalde eşimin her istediği yemeği yapıyorum ve bugün kaynana börek yapmış eşim de bunu yemiş cocukcagiz hamur işleri özlemiş dedi yüzüme karşı eşime gelince arkadaşlar hiç ses etmiyor ya Allah aşkına ne yapacağımı bilmiyorum kafayı yiyecegim artık çok genç yaşta evlendim ben 22 yaşındayım artık sıkıldım bazı şeylerden söylüyorum ama güzelce söylüyorum sürekli onlar yaşlı diyor ama zaten hiçbir şey gönlünce olmamış hani her şey olduğu gibi ama inanın hiçbiri Gönlümce olmadı ben seçmedim artık bazı şeylerden sıkılmaya başladım sizce ne yapmalıyım eşimle nasıl konuşlıyım lütfen bana yardım edin yeni bir evli insana saygıları yok kendi aileme gidecektim gidemedim kaynanam bir şey diyor kayın babam bir şey diyor ya benim eşim birazcık şöyle demiyor ki karışmayın tam bir çocuğu bir evin bir oğlu elimden geleni de yapıyorum ama artık çok yoruldum lütfen ne yapmalıyım nasıl konuşayım onunla?
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılEvlenmeden evvel dikkat edilmesi gereken noktalar vardır, asla göz ardı edilmemesi gereken. Evleneceğiniz kişinin ailesine bakmalısınız ve kayınvalideye uzak oturmak gerekir, yakın oturmak iyi değildir, eş adayına da bakmak lazım, ailesinin ağzına mı bakıyor, hür iradesi var mı, ondan bundan etkileniyor mu, işte bunlar çok mühim ayrıntılar. Bazı ayrıntılara dikkat edip ona göre bir aileye girmemek gerekiyor, şayet aile görgülüyse oğlan da akıllıysa, buna dair ipuçları varsa evlilik düşünülebilir ve nişan süresi uzun tutulmalı, insanlar kendini saklıyor çünkü.
Olan olmuş da artık, umarım çocuğun yoktur, çocuk sahibi olmazsan daha iyi olur, bir işe girip çalışsan ailenin de desteğini alsan, henüz yaşın da çok genç, bence bir işe gir çalış ve asla çocuk yapma. Evlilik kayınvalideye, kayınbabaya kölelik etmek değildir, eşlerin takım olmasıdır, birlikte hareket etmesidir, elbette ki büyüklere saygı gösterilecek lakin eşler de bir birey, sen bir bireysin, ayaklarının üzerinde dur, çocuğun yoksa da elini kolunu sallayarak boşanabilirsin, bir işte çalışsan bu halinden daha özgür olursun, böyle bir evlilik yapmaktansa ve o evlilikte kalmaktansa bir işe girip oradan emekli oluncaya kadar çalışmak daha mantıklı, burada emeklerinin karşılığını aldığında yok ve üzerine biniyorlar, çok da çaresiz değilsin sanki.
Bir işe girip çalışmanı, aileni de arkana alıp gerekirse kaldırabilirsen (sanırım çocuğun da yok) boşanmanı tavsiye ediyorum, kayınvalidengil değişmez, bu yaştan sonra değişmezler, eşinle belki taşınırsanız rahatlarsın, yaşadığınız yerden uzağa gidin, eşin bunu kabul eder mi, şayet etmezse de aileni arkana alıp kendini bu aileden, ailesinin ağzına bakan eşinden kurtalabilirsin, çıtır çıtır paranı da kazanırsın, herkesten kurtulup özgür olursun01 Yorumla
Soran1 yılEşimle ev alacağız yakın alacağım diyor yaşlı insanlar diye
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı.
1 yılMaalesef bu yaşlarda evlenmek bir hatadır zaten çünkü her şey aşk değil mantık da lazım. Evleneceğin insanın ailesini de çok iyi tanıman lazım. Bunu önce eşinle konuşman lazım ve aslında bunları açıkça söyleyebilirsin çünkü zaten olması gereken şeyler için kimsenin sana kızmaya darılmaya hakkı yok. Yaşlı oldukları için onların daha aklı başında insanlar olması gerekli hem zaten çiftlermiş sana veya eşine de çok ihtiyaçları olmaz o zaman. Belki annesi ya da babası tek başınadır çok hastadır bakıma ihtiyacı vardır o başka ama öyle bir durum da yokmuş anladığım kadarıyla. Bazı anneler oğullarının ikinci karısıymış gibi davranıp gelinleriyle yarışma derdindeler zaten, hatta bazıları ellerinde olsa yatakta aralarına bile girer ki bunu gerçekten yapan da var. Bu konuda eşinin de çok bilinçli olması lazım, şimdiden böyle ise ilerisi daha kötü olur kendi ablamdan ve çevremde evlenen bir sürü insandan görüyorum bunu. Ablam 10 yıldan fazladır evli ama eşinin ailesini tanımadan çabucak evlendi aşk her şeyin üstesinden gelir sandı ama hala eşinin annesinden çekiyor eşi kendisinin tarafında olsa bile. Komşumuz bile bana diyor ki bulabilirsen annesi olmayan birini bulup evlen ve şans mıdır bilmiyorum ben şu an öyle birinden hoşlanıyorum 😂 ama benim evlenmeme daha çok var. Ailene nasıl gidemiyorsun bu arada? Laf edemezler engelleyemezler seni. Kendi sesinin çıkması lazım gerektiğinde sert olacaksın çünkü yaşlı diye ya da eşin diye kimsenin seni sindirmesine izin veremezsin saygısızlığa katlanamazsın çünkü bunlar sen sen sustukça daha da artacak. Burada yazdıklarını eşine söyleyeceksin o da sana katılıp ailesiyle konuşacak yoksa bu gidişle sonunuz ayrılık. Ayrıca umarım daha uzak bir yere taşınırsınız çünkü aileye yakın olmak iyi bir şey değil, bir süre sonra çocuk yaptığında falan daha çok başın ağrıyacak, daha çok bir şeylere karışmaya başlayacaklar. Sen evlenmiş normal bir kadınsın, kimsenin kölesi değilsin kimsenin gönlünü hoş etmek zorunda da değilsin. Ayrılık olursa ayrılın senin huzurun ve psikolojik sağlığından daha önemli değil hiçbir şey. Böyle devam ederse hamile değilsen kesin ayrıl.
03 Yorumla- 1 yıl
Hatta hamileysen de çocuğunu aldırıp bu aileden kurtul derim
Soran1 yılİnan bilmiyorum sıkıldım kafam iyi değil ve çok zayıfladım
Soran1 yılAllah senden razı olsun
1 yıl15 dk süren mesafelik bir yerse neden sizde kalıyorlar çok saçma. Kalma sebepleri nedir acaba hasta falan mı? Değilse eşine söyle bence rahatsız olduğunu bu durumdan. Eşin sanki çok pasif kalıyor bu durumlarda ortada gibi dengeyi kuramamış gibi. İpleri eline alıp eşini senin yönetmen gerekiyor şuanda ipler kaynanada. Bence bu işe el atma vakiti gelmişte geçiyor gibi, 4 ylık evlikte bunların olması normal çünkü kadın yönetiyor şuanda oğlunu. Eşin börek konusunda bile sesiz kalıp senin hakkını savunmuyor, sizde kalmalarına sesiz kalıyor, yaşlı insanlar diyerek geçistiriyor ve senin söylediklerinin bir anlamı olmuyor onun için. Buda annesinin ağzına bakıyor demektir. Ciddi ciddi alacaksın karşına konuşacaksın eşinle. 3.4 aylık yeni evliyiz ne bu yaşananlar diyeceksin. Her yapılanı onun önüne tek tek sereceksin ve yapmadıklarını da tabiki. Şehir içinde misafirlik olmaz kısa mesafe birde. Bunları eşin dinlemezse pasif kalmaya devam ederse çocuk olmadan boşan ya da bir süre annende kal. Yaşlı insanlar diyerek gecistirdiği annesi ile yaşasın o evde bakalım. Madem anacı bir adam ve oğlundan ayrılamayıp yönetimi ele alma cabasında bir kaynana neden evlendirirki oğlunu? Al turşunu kur o zaman yani. Anneler ve babalar çocuklarının mutlu olması için uğraşması gerekirken onların huzurunu bozar olmuş artık. Bilinçli bir ailesi yok belliki. Allah yardımcın olsun şimdiden.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılÖncelikle genç yaşta evlenmek gibi bir hataya düştüğün için geçmiş olsun.
Eşin, figüran gibi davranmak yerine erkek adam olsaydı bu problemleri yaşamazdın.
Sen ailene gitmek için kimseden izin almak zorunda değilsin.
İlişkinde kendinden emin olman gerekir. Yani istemediğin bir şey varsa bunu net olarak göstermelisin.
Baktın, senin bu tavrını anlamazlıktan geliyorlar, sana bu şekilde patavatsızlık yapıyorlar. O zaman kendi ailenin arayıp her gün evine davet edeceksin. Kahvaltıdan önce senin ailen eve gelecek, akşam yemeğinden önce evden çıkmayacak. Senin ailen kocanın ailesini o evde rahatsız edecek gün boyu. Ne demişler: Dinsizin hakkından imansız gelir.
12 Yorumla
Soran1 yılAilem uzakta
Soran1 yılBende gidemiyorum ama dur sen gideceğim bir ay dönmeyeceğim hatta hiç
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
Benim babamda sürekli böyle konularda annemi yoruyormuş aslında hala yapıyor. Annemin hasta olduğunu biliyor ama arkadaşlarını, halamları, annemin bunca yıllık evliliğinde hiç görmediği akrabalarını getiriyor. Şimdi Hollanda'dan arkadaşı gelecek birde bir sürü oğlu var. Küçük olsalar daha fazla çile. Valla annem değilim ama seni çok iyi anlıyorum. Sana tavsiye eşine biraz karşı çık yoksa sonun annem gibi sürekli misafirlere hizmet etmekle geçer. Annemde kendini kınıyor "keşke karşı çıksaydım" diye. Umarım atlatırsın 🙏🏻🥰
05 Yorumla
Soran1 yılGüzel dileklerin için çok teşekkür ederim gerçekten umarım atlatırım❤️
Soran1 yılKeşke dediğin o kadar kolay olsaydı ben evi farklı ilçeye de taşınsam yanıma geliyorlar yani gelirler yurt dışına benim gitme imkanım var benim bir çok akrabam orada ama imkânsız gitmez oraya da gelirler
- 1 yıl
Ayy valla da billa da anlıyorum ya. Annemde çok şikayetçi bazen ağlıyor bile dayanamıyorum artık ben karşı çıkacağım babama. Annem diyor ki "doktor çok uzun süre ayakta kalma dedi" babam dinlemeyip 16 kişiyi birden eve getiriyor annem hiç oturamıyor valla kovacaksın hepsini gelemeyecekler daha da ya ben bile bıktım rahat vermiyorlar. Benden söylemesi adamı adam edeceksin sözünden çıkmayacak
Sessiz kalma daha da tepene çıkarlar saygısızlıkta yapma ama dişli ol biraz bak bakalım bişey diyebiliyorlar mı. Bu arada işin gerçekten çok zor benim annem ve babamda evin tek erkeği olan ilişkiyi desteklemez pek. Kalma meselesine gelince belki niyetleri kötü değildir biraz sabret. Yani anlamaya çalış
16 Yorumla
Soran1 yılAma hani bunu eşimle nasıl konuşabilirim şimdi ben tutupta anneni babanı istemiyorum diyemem hani bunu nasıl konuşabilirim zaten iki gündür iyi değiliz moralim çok bozuk
Soran1 yılBir evin bir oğluyla olmuyor işte her şeylerini o koşuyor bir de yaşlı oldukları için eskisi gibi değilim inan hani nasıl konuşacağımı bilmiyorum
Soran1 yılMesela anlamaya çalış dedin ya sanki ben ona bakmıyormuşum gibi davranıyorlar kıskanıyorlar hafif eve hakimiyet sağlamaya çalışıyorlar her şeye karışıyorlar on öğün arıyorlar biliyor musun sıkıldım artık bazen ölmeyi bile düşünüyorum
- 1 yıl
Anlıyorum dişli ol derken ben ailesi sana laf sokuyor falan sanmıştım ondan dedim. Bence siz onlara daha çok gidin o zaman size gelmeye pek fırsatları olmaz. Belki günaha giriyorum ama. Dediğim gbı bi zararları olmadıkça kalsınlar yapacak bişey yok bunları evlenmeden düşünemedin değil mi. Hayırlısı olsun
Soran1 yılYa kimsenin uyarmasına gerek yok anlıyor musun insanın kocası işini tutmazsa uyarmazsa herkes onu ezer işte mal olursa anlıyor musun dediğin gibi bunları evlenmeden önce düşünmedim çünkü her şey çok güzel gidiyordu anlıyor musun böyle bambaşkaydı
1 yılEşine şöyle de onlar gelince ne zaman kaynanan gelse annem rahatsizlanmis vs babam de onlara git kocanın babası annesi vs gelince buradaki imayi anlar da çeki düzen verirse iyi olur vermezse yeni hir aksiyon alırsın💬👌
Hayatta en sevmediğim şey aileye yeni ailelerin dahil olması en nefret ettiğim şey gerçekten02 Yorumla
Soran1 yılAilem uzakta
- 1 yıl
Anladım başka ne çözüm getirebiliriz acaba sen gene de evden gidersin uzak da olsa benim düşüncem
Oğulları için geliyorlarsa oğulları onlara gitsin ne cins insanlar var 15 dk lik mesafe olan evde kalınır mi aşkom seni köle olarak görüyorlar benden demesi tatlı dili bırak kocani tehdit et ya bu bir daha olmayacak ya da terk ederim seni ya da direkt boşan tatlı dil işe yaramıyorsa sivri dil kullanacaksin kaynana ya da koca tarafı düşmanı olacak bir kız değilim sen de öyle değilsin ama rahatsız ediyorlarsa mesafe katacaksın nokta
10 YorumlaÖncelikle her şey eşine bağlı. Onun dengeyi kurması çok önemli. Eşinin ailesine karşı soylediklerine cevap vermemesi onları haklı ve onların yanında olduğunu gösteriyor. Sen alttan alırsın ama onlar yaşlı alamaz. Efendim yaşlılara saygı duyuyoruz. Fakkat onlarda yasliysa ona göre davransın. 4 ay çok erken eşin seni savunmuyorsa kendini savunmalisin. Haksızlığa sakin susma eşini seviyor ve yuvamı dağıtmak istemiyorsan. Sonra içine atıp büyük patlamalar yaşarsın. . Zaten yakınmış biz giidp görelim dersin. Hava sıcak belki evimde çıplak dolasicam dersin eşine. Anlamiyorsa o gitsin kalsn.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı.
1 yıl1 sene sonra şu soruyu soracaksın. Eşim den ayrılmak istiyorum ama hamileyim
40 Yorumla
1 yıl4 ay oldukça yeni sayılır. Kaldı ki ev 15dk uzaktaymış. Neden gece sizde kalıyorlar ki?
Tabi sağlık problemi varsa o ayrı. Ben şahsen annemin kalmasına razı olmazdım.11 Yorumla
Soran1 yılYa benim mesela farklı bir çıkmaz gibi sağlık sorunu yok bilerek çıkartıyor
1 yılBurada senin yapman gereken direkt kaynananla konuşman. Kimse senin halinden anlamaz. Sizle bir derdimi paylaşmak istiyorum. Biz yeni evliyiz ve birbirimize zaman ayırıp alışmalıyız ama sizin böyle yapmanız bizi birbirimizden uzaklaştırıyor. Eşini de al karşına konuş. Ailen senin hala ailen ama artık ben senin hayatının merkezindeyim. Aradaki dengeyi koru yoksa bu bize zarar vermeye başlayacak.
20 Yorumla
1 yılHanım efendi kocanızın gözünün içine bakıp adıyla konuşup anlatın tek tek göz temasını kesmeden keserse yüzüme bak diye ısrarcı olun ya büyüyecek ya da evlenmeseydi ne bu hala çocuk gibi oy kuzum ye özlemiş filan
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 919 cevap paylaştı.
1 yılGelecek sorularının konusu:
Hamileyim, eşim yüzüme bakmıyor.
Boşanmak istiyorum ama çocuk var (yıllarca bu sorunsal)
Boşandık da çocuğa kimse yardım etmiyor (sonra bir ihtimal bu)00 Yorumla Vallahi ben sana bir püf noktası söyleyeyim mi eşine sürekli böyle diyordu sen de aynısını yapabilirsin bir teyze vardı aşkım ben regl oldum bu hafta çok sancılı geçer annemler gelmesin olur mu haftaya gelsin derdi geçiştirdi
00 Yorumla
1 yılKendi evlerinde kalsınlar... Bende sinir olurum. İstersem 40 yıllık evli olayım. Bakıma muhtaçsa onların evine gidip yemek götürürüm vs. Ayrica ailemin evine gitmeme ne cürret karışıcaklar?
00 Yorumla
1 yılOnlar varken rahat cin. lık yaşayamazsınız, cin.. lık yaşarken sen bağırdığın zaman onlar duyar, sizin yanınızda olmaları doğru değil, aynı binada farklı dairede olabilir
00 Yorumla
1 yılKendini neden kullamdirtiyorsunki. senin kendi hayatın kendi zevkin olmaiktan sonra napacaksin evliliği. yanlis bir evlilik yapmışsın hayatıni yakmissin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 824 cevap paylaştı. Uzakta olsalar tamamda, yakın mesafe neden kalsınlarki.
12 Yorumla
Soran1 yılBir evin bir oğlu ya koparmıyorlar
1 yıl22yasinda olduğunuzu söylüyorsunuz. Profilinizde 45 yaş üstü yazıyor. Siz dürüst değilken insanlardan sağlıklı donutler almaya hakkınız olabilir mi?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılBen çok rahatsızım bu hafta kalsın haftaya bakalım olur mu, size de bulaşır bide gönlümce ilgilenemem de, haftaya da bişey bulursun
00 Yorumla
1 yılYani bu senin yaşam biçimin bence kabullen daha kolay atlatırsın. Yapman gerekeni yap sadece.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 686 cevap paylaştı. Gece sizi mi dinleyeceklermiş tobe tobe şu ihtiyarlar bazen çok saçma davraniyorlar
01 Yorumla
Soran1 yılHepsi saçma ağzına sağlık kardeşim
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılvaroş evlilikleri böyledir canısı niye şaşırıyorsun...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKendi fikrini düşüncelerini dile getirmelisin Ona sakince anlatmalısın . valla sen şimdi benim için çocuk yaştasın çünkü çok küçük yaşta evlenmişsin sonucu ne olacakti?
14 Yorumla- 1 yıl
Çocuk daha :)
Cevap sahibi1 yıl@İnatçıbirkoç yoooo degil
Cevap sahibi1 yılbebek
- 1 yıl
Ahaha :) komedi yaa bunlar :) senin yaş kaç gerçi yaşla da alakalı değil ki olgunluk başka birsey
Gizli Üye(30-35)1 yılVallahi. Hayır evin uzak olur anlarım tamm kalırsın da nebilim insanın kendisine saygısı olmazken başkasından saygı bekleme..
He bir de şöyle bir şey var...
Onlar der ama sen bir şey diyince kıyamet kopar... Sinir oluyorum işte evlilikte aileler gitmicek tabi gelsinler saygı duyarım ama nebilim y tuhaf evlilikler var...
Arkadaşımdan biliyorum o da aynı sıkıntıyı yaşıyor sıkıntı evlilik gerçekten ya10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
1 yılaçıkça konuş eşinle. ben anne ve babanla birlikte yaşamak istemiyorum. bu kadar net.
15 Yorumla- 1 yıl
@Dlooy neden bencilce olsun? kayınvalide ile birlikte yaşadınız mı? herkesin kendine göre düzeni var. 4 aylık yeni evli bir çiftin evinde kalmak istenmesi bence bencilce
- 1 yıl
@Dlooy kayınvalidesinin evleri ile soran hanım kızımızın evi 15 dakika mesafede imiş. kalmalarına ne gerek var?
Gizli Üye(25-29)1 yılGerekirse kocana bağır çağır bizde genciz de böyle yapmaya devam edersen aramızdaki sorun çoğalacak de bende evliyim çok 1 senelik çok şükür olmadı böyle olsaydı zaten kavga ederdim gerekirse
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKardeşim her şey iletişimle olur. güzelce konuş böyle devam ederse dayanamayacagini soyle. Genelde kinusmaktan anlamazsa bi kaç gün kötü gelin ol eşin karsidan yanaysa defet gitsin. sagligin yerindeyse ayaklarının üzerinde duracak gücün vardır çekilmez bu evlilik ister tek olsun ister ikinci oğulları olsun o canda sen patlıcanmisin bu ne saygısızlık ya öyle yazık sana
00 Yorumla
1 yılKocana söyle annesiyle evlensin oğluda kesin yaşlı morik
00 Yorumla
1 yılbende kpss sınavlarıyla uğraşıyorum yaşıtlarımda koca kaynana ile ahahahha
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEşinle konuş biz daha yeni evliy yeni taşındık evleri yakın burada yatmasınlar çok iş çıkıyor yoruluyorum de ev işi yaparken de ayrıca deki ben seninle başa başa kalmak istiyorum de
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAnne babasına hayir diyemeyen adamlarla evleniyosunuz sonra suclu siz olursunuz kötu olan hep siz olursunuz
10 Yorumla15 dk lik otedeler ve kalmaya geliyorlar. Cok ilginc
00 YorumlaBu kadar genç evlenirsen bu sorunlarada katlanırsın sonrada biz anlaşamıyoruz boşanıcaz evlilik kurumu bile çoçuk oyuncağına döndü
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEşine onlar varken verme bak nasıl gönderiyor anasını babasını
11 Yorumla- 1 yıl
Kudursun de😆
Eşinin desteği olmadan çok zor birde ailesine bir şey dememiş eğer sana karışan aileside olsa bir şey demiyorsa çocuk yoksa ayrılmayı düşün çünkü çocuk olduğu zaman çok zor oluyor
00 Yorumla
1 yılYaşlı maşlı abuk subuk lafları kimse çekmek zorunda değil yaşlı diye. Eğitimli yaşlı olsalarmış. Posta mı koyarım istemiyorum derim. Bu kadar net.
00 YorumlaAbla bence eşinle ciddi ve sert bir şekilde konuş, tek çare bu. Eşinde gitsin ailesi ile konuşsun böyle olmaz çünkü yani 4 ay olmuş daha çoookkk yeni.
00 Yorumla
1 yılSen nerelısın esın nereli? Kesın esın ya Trabzonlu ya da ıc Anadolu erkegı hangısı?
00 Yorumla
1 yılBir kac gun olur neden olmasın ama daha fazlası için rahat olunmaz
00 YorumlaBence konşmalısın eşinle birde kaynanan seni mi beğenmiyor hamur işi yapmş çocuğuna
00 Yorumla
1 yılMesafe koyup hadlerini bildirmezsen böyle devam ederler
00 Yorumla
1 yılAbla okumaya üşendim yemin ederim ama ne derdin varsa biter inşallah
01 Yorumla- 1 yıl
Amin hhaahahahah
1 yılAnnenle babana danış. Belki iyi akıl verirler.
11 Yorumla
Soran1 yılYa benim durum farklı aileme dedim ne desinler takma boş ver diyorlar bana seni asla kaybetmek istemiyorum diyor sebebi güzelim ve asla kimseye saygısızlık yapmadım hep iyi oldum safım ya ondan
Aile & Toplum konusunda 911 cevap paylaştı. Kalsınlar 2 gün idare et
01 Yorumla
Soran1 yılEvet ama hep böyle iki gün nereye kadar
Aile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı. Umutsuz ev Kadını vakası
10 YorumlaBöyle devam ederse boşarım seni de
00 YorumlaEvde yokuz demek tek çare
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Doğru olmadığını soylemen lazim
00 Yorumla
1 yıl4 aylık evlinin evine yatıya gelinmez.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 616 cevap paylaştı. Bu durumu ailenle paylaş
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Senin işin zor Cook kavga çıkar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Heceleyerek dene, HA-YIR :D :D :D
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılAklı olan evlenir mi be 😂😂😂😂
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılgörücü usulü mü evlendiniz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılÇocuk olmadan ayrıl
00 Yorumla Klima varsa klimayi boz ev sıcak oldu mu kalmazlar
02 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılÇok uzunmuş
00 Yorumla
1 yılKaç ay kaç hafta
30 YorumlaAçık Açık söylerim
00 Yorumla
1 yılSaçmalik
00 Yorumla
1 yılBen ne okudum şimdi.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?