merhaba dostla ben 18yasindayim babamın 3 tane dairesi arabasi arsasi var işte ben annemle konuşuyodum 2 tane kız kardeşim var dedim 1 daire benim diğer mallardan 2 şer tane alcam bunu şimdiden diyim size babamada dedim o 1 tane daireyi evlenince veririm dedi tapusunuda alcam dedim tm dedi neyse annemde dedi ozaman diğer mallardan alma dedi ilerde bende ozaman gelsin şu an erken mirasa düşmek istemedim annemle babamı seviyorum daha yaşimiz küçük çok erken Allah uzun ömürler versin aileme erkeğim ilerde onlar kocalarinin evi olur ben nerde yaşiyim dedim kirada oturmam sizce kim haklı burada
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Baban tapuyu verse bile olası bir ölüm durumunda kız kardeşlerin dava açabilirler dava açılırsa ya icra yoluyla el konulup satılığa çıkıyor ya da uzlaşıyorsunuz icradan satılırsa gelen para eşit miktarda bölüştürülüyor
Onlarla konuşurum açmazlar erkeğim ilerde evlenince eşime nasıl bakcam çalışıp daire alamam
Açma olasılıkları var işte tamamen kız kardeşlerinin insifitayine kalmış iyi geçinmen lazım kavga falan edersen bunu koz olarak kullanabilirler
Kavga edemezler çünkü knk erkeğe ne yükler biniyor karıma bakmak için aslında ben arabayı da istedimde onu kendime araba alıyım sonra veirirm dedi
Bizim dedemden kalan bi arsa var dedemler 3 kişi bölüşemediler bir türlü 84 dönüm araziyi dedemin babası annesi dedem için o alsın demiş ama kız kardeşi ve kuzeni de pay istiyo arsadan kedi köpek gibiler valla
Knk valla Allah düşürmesin benim dayım babasıyla küstü 1 daire için ama benim amacım kötü değil ilerde evlenince tüm yük bana biniyor bende 1 daire bana kalacak erkeğim diye geri malları boluşcez
Çok sıkıntı ya baba tapuyu verse bile sonra dava açılabiliyo falan bizim akrabalar neredeyse hepsi kedi köpek gibi mal mülk yüzünden babaannemin kardeşinin kızları dava açmış biri babasının arsasına habersiz ev yapmış 2 kız öbürüde dava açıyor şimdi tüm mal mülkleri icraya düştü satılığa çıkarttılar falan gelen parayı öleşceklermiş
Valla ben konuşcam ama bişey demezler olmadı daireyi sattık diye yalan atcaz ben oturcam kirada oturyom dicem ilerde böyle derim ama sorun çıkmaz biz öyle değiliz kardeşlerim bir şey demiyor zaten
3 daire varsa 3 kardeşseniz 1er tane daire düşer zaten garanti o da
Yok ben istemiyorum onuda diğerlerinden 2 onalra 1 hisse düşsün diyorum öyle zararlı çıkarım
Bu yaşta geri kafalı düşünmeye başlamışsın
Hayır ilerde evlencem karımla kiraya düşmem çalışıp daire alamam onlar kocalarinin evinde oturur ben nerde oturcam Babamlar beni yaparken düşünselerdi
bu ne biçim bi düşünce yapısı allah aşkına
Erkek eşine bakmak zorunda çalışıp daire alamam babam vermek zorunda beni yaparken düşünselerdi
sen bu kafayla yaşamayı dene yazık ya yazık
Evlenince yük erkeğe biniyor ona sesiniz çıkmaz ilerde kirada oturmam arabayıda almayı düşünüyorum
bak şimdi evet eskiden erkek eve kadına falan bakar kadın da evde yemek pişirir, temizlik yapardı. ama şu an çoğu kadın çalışıyor fark ettiysen? ayrıca böyle babana asalak yaşamayı düşüneceğine git dersine çalış bi şeyler yap kendin kazan. ne o öyle şimdiden miras düşünme falan yazık ya
Çalışıyorum askere gidip gelip dükkan açcam param var ama evlenince daire lazım eşimi caliştirmam asla kirayada çıkmam oyuzden erkek olduğum için 1 daire benim olsun diğerlerini bölüşuruz dedim onlar kocasinjn daireisnde oturur
çalışıyorsan al daire asalaklık yapma
Hayır daireye para vermem 3 dairesi var zaten bana kalcak neden para veriyim giderim araba alırım o paraya biraz mantıklı düşünün
sen mantıklı düşün bi de yaşlılara geri kafalı diyoruz ayıp ya. daha ölmemiş anne babanın mirasını düşünüyorsun bir dairenin lafını yapıyorsun sen bu kafayla hiçbir şey olmazsın
Çok emin konuşma ben ilerde ailem için düşünüyorum ama dinimize göre erkek 2 kız 1 Alir biz müslümanız elhamdülillah
ay belli oldu bu geri kafalılık lerjvlerjsıowjsrogejso
kanka müslüman olabilirsin ama burası tc cumhuriyeti islam devleti değiliz bak anayasaya
Tm biliyorum diğer mallari eşit bolsek dahi 1 daire ile arabayı Alicam erkeğim bütün yük üzerimde oluyor
ay erkeksin de adam olmadığın belli
Tm ozaman sen erkek ol ev bak bakiyim. bakabiliyormusun kiralar ne kadar olmuş biraz anla. beni
seçmeseydiniz sizin gibiler yüzünden bu haldeyiz
ben kendi evimde yaşıyorum zaten? eğer asgari ücret alan biri daire alamıyorsa o ülkenin varlığı sorgulanmalı
Seçme derken neyi kastettin
seçim işte ampul işte
Yok ben öyle değilimde siyasete girmeye gerek yok siz haklısınız tamam ben sustum
böyle şeyler düşüneceğine git oku bi şeyler yap kimseye muhtaç olma hem böyle olursan kimse evlenmez senle
Ne alaka evlenmekle ben geri kafali değilim geleceğim için uğraşiyorum. zaten ben çalışıyorum knk işim gücüm var çalışıyorum ben istesem araba alırım bile param varda babamın arabası var diye almıyorum bazende parayı boş yere harcamak saçma onun aracını kullanıyorum
diyorsun ya ilerde evlencem eve erkek bakar falan
Evet ben bakcam eve ilerde eşimin bakcak halı. yok araba almadım diye bakamazmiyim
bak ben senin iyiliğin için diyorum yoksa banane ilerde ailenle bi şeyler olur görüşmezsin yani hayat ne getireceği belli değil. bu yüzden bunları düşünmeden yaşa hayatın tadını çıkar. hem inançlıymışsın allah rızkını verir dert etme
Amin sağol abla teşekkürle Allah sana daha çoğunu versin inş