Gizli Üye(25-29)1 yılErkekler neden hz. muhammed (s. a. v) gibi giyinmiyorlar ve sadece kadınları elestiriyor ? Erkekler hz. muhammed gibi giyiniyor mu ? daha cok serseri gibi giyiniyorsunuz Cidden komiksin saçlarınızı boyatıyorsunuz , makyaj yapıyorsunuz daha ne olsun daha anlatmamı ister misin 😂komiksin ama fikrini ve eleştirmeni sevdim
06 Yorumla
Soran1 yılVerdigin örnek ile bozulan tesettür anlayışını aynı kefeye koyabilir miyiz sence?
Cevap sahibi1 yılTabiki koyabilirsin bozulan tesettür var herkesin günahı kendine sen bozulan tezettürü elestiriyirsan dönüp kendine bakmiyorsun?
Cevap sahibi1 yılBaşka insanları eleştirmeden önce dön bir kendine bak
Cevap sahibi1 yılSen göz kalemi kullaniyor musun ? Altin küpe takıyormusun? Bol pantolon giyiniyor musun ? Hz . muhammed s. a. v böyle giyinirdi sen neden böyle giyinmiyorsun? Giyinmiyorsun ve tesettürü mü elestiriyorsun Önce dönüp kendine bakacaksın Daha sonra konuşmaya hakkın var mı Sorgulayacaksın
Cevap sahibi1 yılKomiksin ergen
Soran1 yılTesettürlü olup tüm günahları işledigin için kuduz hayvanlara dönuşmen normal anlıyorum seni psikolojide yeride var bunun seni başka sorulara uğurluyoruz hadi baska sorulara salyanı akıt hadi.
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılÜzülüyorum sadece. İnsan başında ayet taşıyorken buna uygun şekilde hareket etmeli, buna göre yaşamalı ama bu sadece kadınlar için değil erkekler için de geçerli. Tesettür sadece kadınlara değil erkeklere de var çünkü. Tesettür dinin sadece bir parçası. Asıl mesele ahlakta bitiyor aslında. İnsanda önce İslam ahlakı olmalı. Ahlak yoksa kalan her şey, tüm ibadetler şekilcilikten öteye gitmez
175 Yorumla
Soran1 yılTesettürü düzgün kullanmayanların ahlakının pek saglam oldugunu soyleyemeyiz , haklısın her şey ahlak ve merhamet.
- 1 yıl
Bak bunu da söyleyemezsin ama. Bir insan tesettürü düzgün uygulayamıyor diye ahlakı sorgulanamaz. Nefsine ağır geliyordur vs. olabilir yani günahlar herkes için var. Peygamberler dışında hangimiz günahsızız? Bu durumda herkes ahlaksız olur. Böyle genellemeler yapılamaz. Burada niyet önemli. Bir insan tesettürü tam yerine getiremiyordur belki ama elinden geleni yapmaya çalışıyordur. Eksikleri vardır belki günahkar olur ama bu onu ahlaksız yapmaz. Kişi eğer başörtüsünü inandığı için değil dini kötü göstermek amacıyla, kötü yansıtmak niyetiyle kullanıyorsa ahlakı ancak o zaman sorgulayabilirsiniz. İnsanın niyeti önemli. Bir insanın ahlakını sorgulamak o kadar basit değil
- 1 yıl
Hele bir insanda tesettür yok diye veya tam doğru uygulamıyor diye ahlak sorgulamak da Müslümanliga sığan bir şey degil. Bu tutumun İslam'da yeri olamaz
Soran1 yıl😄😄 garipsiniz biliyor musun
- 1 yıl
Neden?
Soran1 yılBenim tesettürü layigiyla taşiyamayanlardan kastım tayt giyip kafasinda tesettürü olanlar kirmizi ruhu sürüp topuklu giyenler vb gibi ornekler benim sitemim onlara kimsenin ahlakınin pesine düşmedim fikrimi söylüyorum bana göre dogru neyse onu söylüyorum İslamda dogrular tektir Müslümanım diyen saptirmasin gevelemesin bu konudaki gercekleri
- 1 yıl
Ben sadece doğrusunun ne olduğunu söyledim. Bu doğruyu uygulayamayanlara direkt ahlaksız damgası yapıştırılabileceği anlamına gelmiyor
Soran1 yılBen kimseye ahlaksiz damgasi yapistirmadim tesettürü o şekilde kullananların ahlakının sağlam oldugunu dusunmuyorum.
- 1 yıl
Gerçekleri geveledigim yok ayrıca. Net bir şekilde ifade ettiğimi düşünüyorum. Bariz şekilde gösteriş yapanları konuşmaya bile gerek yok zaten. Ameller niyetlere göredir
Soran1 yılKardeşim benim sitemim onlara zaten ben onlari eleştiriyorum tesettürlü diger orta kesimlerden hic bahsetmedim bile ahir zamandayız gunahsiz kusursuz insan yok o iğrenç sanroof tesetturlulerden bahsettim ya da benzeri giyinenlerden bahsettim
- 1 yıl
Ben ahlaksız damgası yapıştırdın demedim. Düşüncemi söylüyorum sadece. Sen söylenen her şeyi böyle üstüne mi alınırsın?
- 1 yıl
Boş ver onları da kendi haline bırak. Onları biz düzeltemeyiz. Herkes kendinden sorumlu. Yapacak bişey yok
Soran1 yılGerçekleri geveledigin var. Bende net bir şekilde ifade ettim ama sen yok ahlaksız damgasi bilmem ne sanki bir kisinin ustunden konuşmuşuz gibi algi yaratip doğruları saptirmak gibi oldu seninki ben neyse onu söylüyorum yok kimseye ahlaksiz diyemeyiz yok kimseyi yargilayamayiz haddimize degil bilmem ne gerek yok bunlara ben bir kisinin sahsina konuşmuyorum islamın sembolu tesettürü ayaklarinin altina alıp cigneyenlere konusuyorum rahatsiz olanlar rahatsiz olmaya devam etsin
Soran1 yılBen kimseyi duzeltmeye calismiyorum ki sevdigim insan olursa gorevimi yerine getirip uyaririm o kadar onun disinda fikrimi söylüyorum konu hakkında
- 1 yıl
Yorumum gayet netti ilk yorumumu düzgünce okursan anlarsın. Sonrasında bunun üzerinden farklı bir yorumda bulundum. Ortada gevelenen bir şey yok. Bence sen dinlemeyi ögrenmelisin
Soran1 yılUstume alınmadım bu konuda o abuk sabuk giyinenleri destekler gibi konuşanlara tahammülüm 00
Soran1 yılDinledim okudum anladım yorum için teşekkürler
- 1 yıl
Tesettürü düzgün kullanmayanların ahlakı sağlam değil dersen ben de gayet ahlakla ilgili ne düşündüğümün yorumunu yaparım
Soran1 yılFikirlerini söyledin bende anladim aynı fikirde degiliz hadi kardeşim tamam sensin yeter bu kadar yorum yaptigimiz
- 1 yıl
Oradan bakınca dini kullananları destekliyor gibi mi görünüyorum? Neyse yaa cidden 2 yorum bile yapamıyoruz. İyi günler size
Soran1 yılNasil bir zamanmış herkese battı sorum demek herkes tesettürü duzgun kullanmiyormuş.
- 1 yıl
Ok
- 1 yıl
Batan sorun değil. Okuduğunu anlamaman.
Soran1 yılYahu saçmalama git sorumdan gelmiş hala bana tesetturu duzgun kullanmayanların ahlaki saglam degil derswn fikrimi bilmem ne bilmem ne benim ahlakı sağlam degil diye bahsettigim tesetturu nasil kullananlar oldugunu soyledim onlar açık kadinlardan beter gorduklerimi soyluyorum uzatma artik geriyorsun beni
- 1 yıl
Yorumuna karşılık yorum yaptım. Soruna değil. Okumayı bilmiyorsanız soru da sormayın
- 1 yıl
Yahu ben ona bişey mi dedim? Ne dediğimi bile okuyup anlamamışsın gelmişsin karşı çıkıyorsun ya
- 1 yıl
Zahmet edip ne yazdığımı okusan farklı şeylerden bahsetmedigimizi anlarsın zaten
Soran1 yılYazdıklarıni okudum !"" Tesettürü düzgün kullanmayanların ahlakı sağlam değil dersen ben de gayet ahlakla ilgili ne düşündüğümün yorumunu yaparım "" bunu direterek yazan ben miyim?
Soran1 yılOnların ahlakı ortada kuranda bile yazıyor sen neyi konuşuyorsun o cumlen beni sinirlendirdi aciklama ragmen aynı sekilde diretip ahlaksız kelimesine takildin kuranda da erkege ve kadina ahlaksız kelimesi geçiyor git onu da sorgula diret.
- 1 yıl
Takıldığım bir nokta yok! "Boş ver onları da kendi haline bırak. Onları biz düzeltemeyiz. Herkes kendinden sorumlu. Yapacak bişey yok" diyen de benim okuduysan
Soran1 yılYahu fikrimi soyledim onlar zaten kendi hallerinde 🤦♂️🤦♂️🤦♂️
- 1 yıl
Ben seni anladım zaten tamam diyorum. Ahlakla ilgili de sadece yorum yaptım. Gelip de burada sataşmak için konuşmayin yani
Soran1 yılKime satasmak için? Bak beni sinirlendiriyorsun abuk sabuk konusacaksan yazma
- 1 yıl
Ya Allah Allah aynı şeyi söylüyoruz zaten niye kavga ediyoruz?
Soran1 yılSen dik kafalisin çünkü.
- 1 yıl
Belli zaten her şeye sinirleniyorsun bu ne ya
Soran1 yılSiz kadınlar bide nasılsıniz biliyor musun
- 1 yıl
Ben miyim sen misin dik kafalı? Bence bu konuda yarışırız
Soran1 yılBen erkekler ve kadınlar diye başlayıp ahlakının saglam oldugunu dusunmuyorum deseydim hiç sorun olmazdı
Soran1 yılSadece kadinlarin ustunden konusuyoruz ya hemen o kelimeye takildin anlıyorum seni ben
Soran1 yılEvet bende dik kafaliyım ama mantigimla haraket edip konuşuyorum ne kadar dik kafali olsam da
Soran1 yılNeyse bos ver guzelce tartıştık çözüme ulaştık
- 1 yıl
Ben de mantigimla hareket edip konuşuyorum ve evet direkt kadınlar demek yerine herkesi işin içine katabilirdin bu konuda haklısın.
- 1 yıl
Bana benziyorsun demek ki ondan anlaşamadık
Soran1 yılOlabilir yorum icin teşekkürler iyi günler
- 1 yıl
Hahaha o kadar tartışmaya en iyi cevap mı seçtin😂😂
Soran1 yılEvet guzeldi tartışmak
- 1 yıl
Peki rica ederim. İyi günler sana da
- 1 yıl
Ha anladım sen tartışmayı seviyorsun
- 1 yıl
Milletle tartışayım, bi sinirimi atayım diyosun yani bana patladı yani sağ ol
Soran1 yılHayır seninle tartişmak guzeldi çirkefleşmedin ne olursa olsun
Soran1 yılHayır ben oyun oynuyordum ksden bildirim geldi bi baktım 3 4 gun onceki soruma gorus paylasmis biri
- 1 yıl
Bakayım bi dini sorulara dedim oradan denk geldi de yazdım
Soran1 yılBu arada ben zamaninda gunahkar biri olarak tovbe etmis biriyim
Soran1 yılAnlıyorum
- 1 yıl
Güncellemene de amin bu arada
Soran1 yılAmin gerçekten çok amin
- 1 yıl
Hangimiz günahkar değiliz ki? Tabi gunahkarlıktan kastın tam olarak ne onu bilemiyorum
Soran1 yılGunahlar dile getirilmez getirilmemelı dillendirilmemeli , sitede hep gizli takılıyorum soru basligindaki emojiyi görürsen bil ki benim
- 1 yıl
Niye anonim olunca kupa mı veriyorlar 😂 insanların şu gizlenme merakını da anlamadım gitti
Soran1 yılYok ben son 1 aydir hep boyleyim boyle takilmaya karar verdim sitenin eski kullanicisiyim nefsime yenik duşebiliyorum sitenin pembe uyelerine bazen o yuzden kadinlardan uzak durma kararı alip boyle takilmaya kararı verdim
- 1 yıl
Eski kullanıcıysan muhtemelen beni daha önce görmüşsündür. Ben de yeni üye sayılmam. Bu tarz sorularda da bir sürü paylaşımım oluyor.
- 1 yıl
Yani kimlerden uzak durman gerektiğini bilirsen sorun yaşamazsın bence.
Soran1 yılÇok görüyordum evet sorularina ve görüşlerine denk geliyordum
Soran1 yılHayır ben böyle daha saglikli diye düşünüyorum sebeplerim var kendimce
- 1 yıl
Sen bilirsin
- 1 yıl
Daha önce konuştuk mu biz seninle? Gizlisin ya hani bilmiyorum o yüzden soruyorum
Soran1 yılHatırlamıyorum ama konuşmadık galiba ben baya eskiyim gercekten Hatırlamıyorum kullanici adin yabanci gelmiyor ama
- 1 yıl
Bu arada insan kendini bildikten sonra konuşabilir bana göre bir sakıncası yok. Benim de konuştuğum insanlar oluyor bu sitede kardeşim, arkadaşım gibi gördüğüm insanlar da var yani konuşmak kötü bir şey değil o sınırı koyabiliyorsan
Soran1 yılBen koyamıyorumdur belkide , hem ne olursa olsun böyle daha saglikli nefsime yenik düşüp sonrasinda kendimi kötü hissetmiyorum.
- 1 yıl
Anladım. Öyleyse sınır koyabilen konuşsun, koyamayan konuşmasın ne diyim karar senin.
Soran1 yılTedbir alıyorum nefsime yenik düşeceğim demiyorum ama zamaninda cok yenik düştük nefsimize tedbir alıyorum sitede ne zaman takılsam 1 aya bilemedin 1 haftaya gunaha giriyordum o yuzden boyle iyi
- 1 yıl
Anladım
Soran1 yılIyi gunler sorularda görüşürüz
- 1 yıl
İyi günler sana da
Gizli Üye(25-29)1 yılHerkes kendi nefsinin ölçüsünde bir şeyleri yapar dört dörtlük olamayız yadırgamamak lazım kimseyi hayat yolculuğumu devam ediyor yarın bize ne getirir bilemeyiz sonuçta
011 Yorumla
Soran1 yılHocam normalleştire normalleştire islam bu hale geldi zaten , gazzeye bak hic bir muslumanin sesi çıkmıyor islam bitti islamı yozlaştırdılar ve istediklerini elde ettiler.
Cevap sahibi1 yılİyi de yorumları görmüyor musunuz hiç kapanmasalar daha iyi açılsın böyleleri diyorlar bu ne kadar doğru belki ilerde çok daha dikkat edicek tesettürüne bize yargılamak düşmez.
Soran1 yılOnlar da kendince haklı , bize yargilamak düşmez ama fikrimizi rahatça dile getirebiliriz bende fikrimi dile getireyim senin yorumunda , benim fikrim de elalem ne der diye açılmak isteyip açılamayanlar haric tesettürü şaşıran degistirenleri siddetle kınıyorum.
Cevap sahibi1 yılNefs çok zor bir kadın olmadığınız için kolay gelebilir fakat kapalı bir kadının çevresinde tonlarca açık kadın var cıvıl cıvıl giyinen süslenen kadınlar var genç yaşta kapanan bir kadında haliyle özeniyor ama açılmaya da gönlü el vermiyor ve bu şekilde bastırdığı şeyleri yavaş yavaş açığa çıkartıyor doğru mu değil ama bu demek değil ki bu kişiler hepten açılsın bilakis yapabildikleri kadar yapsınlar. Kınamaya lüzum yok dua edin daha iyi tesettürü yerine getirsin diye. Haddimiz değil kınamak
Soran1 yılEn azindan soruma gelen salyaralarini akıtarak yazan diger saldirganlar gibi degilsiniz tesekkurler yorum için.
Cevap sahibi1 yılİlahiyat mezunuyum ve bu konuyu belkide 500 kere konuşmuşumdur çevremdekilerle hocalarımla sınıf arkadaşlarımla o yüzden diyorum ya kınamayacaksın kimseye de nefret dolu söylemler de bulunmayacaksın
Soran1 yılNefret dolu konuşanlar soruma gelenler oldu gercekten bakarsan kuduz hayvanlar gibi davrandılar
Cevap sahibi1 yılKuduz hayvanlar niye diyorsunuz? Herkes bazı fikirlere uymak zorunda değil.
Soran1 yılKuduz hayvanlar saldirgandır , onlar da guzelce fikirlerini belirtmek yerine saldirdiklari için oyle bir benzetmeyi hak ettiler diye düşünüyorum avukatlıklarini yapmak disinda baska bir soru ya da sorun varsa soyleyebilirsin?
Cevap sahibi1 yılArgo konuşmakta dinimiz de doğru değil. Siz sadece kıyafet mi zannediyorsunuz... Kibar olun. Üslubunuz güzel olsun. Peygamber efendimizin kişiliğini okuyup iyice sindirmenizi tavsiye ederim.
Soran1 yılBen onlara yine kotu konuşmadım ki , ben dinimizi gayet iyi biliyorum dortdortluk musluman oldugumu savunmuyorum ama hak neyse onu soylemekten de cekinmiyorum kuduz hayvanlar gibi saldirgan yorumları geldi bazi üyelerin bu hakaret degil sana ateş edene sen gül atamazsın birakta bu kadar da olsun senide ciddiye aldım o kadar yazdım şu sitede 2 elimin parmaklarini gececek kadar mantikli insana denk gelemedim..
Aile & Toplum konusunda 878 cevap paylaştı. Allahlın ayetlerini , sırf kendi moda anlayışları ve kıt beyinleri ile ve taşıyan kim olursa olsun Allahlın laneti üzerine olur
13 Yorumla
Soran1 yılYa gelde bunu diger kalpleri kararmış insanlara anlay.
Soran1 yılAmin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Gizli Üye(18-24)1 yılÜzülüyorum. Nefse o kadar ağır gelen bir işe yelteniyorsun ama hakkıyla taşıyamıyorsun. Kocaman bir topuz, meraklı bakışlar, makyajlı bir yüz, parfüm, kısa kıyafetler dar ve dikkat çekecek giyim tarzı... Daha ne olsun, islama uygun tek bir şey kalmadı. Ne yayınlanan programlar, ne yayımlanan kitaplar, ne öğretilen bilgiler. Bilgi veren öğretmenler bile bildiğini yaşamıyorken öğrettiğinin kime ne faydası olabilir?
Diğer tarafta dini doğru yaşayanlar var ama kibirle kaplı bir kısmı. Şuna bak nasıl giyinmiş diye yerden yere vuruyorlar kısa giyinenleri, kapalı olmasa da dar giymiş makyaj yapmış kızları. Hayır dua eden, Allah hidayet versin cümlemize benim de hatam çok estağfurullah diyen güzel bir üslupla doğruyu anlatan namaza çağıran yok. Cehennemde yanacaksın, Allah'ın gazabı üstünde olur bak böyle devam edersen diye diye dinden soğuttular. Oysa islamın güzelliği, Allah'ın affediciliği, kuluna olan şefkati dillere destan ama bunlardan bahseden kimse yok
13 Yorumla
Soran1 yılYorum için tesekkurler her seyi bir bir yazmışsınız
Cevap sahibi1 yılAklıma gelenleri yazdım erkeklere de tesettür var onu atlamışım. Kadınlar kadar erkekler de kendine dikkat etmeli. Sağa sola bakıp kadınları rahatsız etmek, sözlü veya sözsüz taciz etmek çok yanlış herkes kendi kardeşini annesini teyzesini düşünüp ona göre davranmalı nefsine hakim olamadıktan sonra kadın kendini sakınsa da sakınmasa da erkekler yine bakar günaha girer
Soran1 yılKadin erkek diye asla ayırt etmiyorum dogrular tektir , hemfikiriz
Gizli Üye(25-29)1 yılTesettürün kadın da olduğu gibi erkekte olması gerektiğinin de bilincinde olmalı insanlar, kadın ne kadar dikkat etse de giyimine iş erkekte bitiyor. Layığıyla taşıyan elbet vardır, diğer süslüman tayfayı kastetmiyorum
24 Yorumla
Soran1 yılKatılıyorum yorum için teşekkürler
Cevap sahibi1 yılYani giyime dikkat etmeme rağmen yine dikkat çekiyorsa yüzüm bakılıyorsa erkeğin ayıbıdır
Soran1 yılTabi öyle
- 1 yıl
tesetürlümüsün
Gizli Üye(18-24)1 yılDinin simgesini modaya vuran kisiler, ha kapali olayim ama moda icin olsun, ben bunlari zekasi basmayanlar diyorum
26 Yorumla
Soran1 yılYorum için teşekkürler
Cevap sahibi1 yılNe demek, bunu bir erkegin fark etmesi sasirtici
Soran1 yılSorum cahil ve kuyruk acisi olan kadinlarla dolu üzücü
Cevap sahibi1 yılYorumlari gordum de gercekten anlayip dusunmek yerine kibir ve ego ile cevaplanmis cevaplar cogu...
Sadece biraz akil olsa akletmek icin yeterdi oysa ki..
Soran1 yılMaalesef öyle , yorum için teşekkürler
Cevap sahibi1 yılRica ederim...
Gizli Üye(25-29)1 yılIsteyen istediğini giyer. Her koyun kendi bacağından asılır. Kadinların giyimi hakkında konusan bir erkek de çok itici🤢
23 Yorumla
Soran1 yılKadinlarin giyimi hakkinda konuşan kadınlar için ne düşünüyorsun , onlar ne kadar itici çok mu az mı orta mı?
Cevap sahibi1 yılSenden daha az itici olduğu kesin.
Soran1 yılAnlıyorum sorumu cevapladiginiz için teşekkürler
- Aile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı.
1 yılSadece tesettürü cazibe için kullanıyorlar yani öyle bir giyiniyorlar ki erkekleri açık giyen bayanlara bırakmış kapalı giyinen bayanlara bakmaya başlıyor makyajlar gözlükler falan
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBende kapaliyim ama aile baskisiyla kendi isteğimle değil mesela
23 Yorumla
Soran1 yılSeni kınamam sana hak verebilirim.
Cevap sahibi1 yıltesekkür ederiimm🥲
Soran1 yılBen teşekkür ederim
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. kimseyi ilgilendirmiyor.. ne hakimsin ne yargic... kendi ibadetine inancina odaklanan insan kimseyi gormez.. bu inanc ibadet illa muhafazakarlik olmak zorunda degil sekuler de olsan o is oyle.. sana ne bize ne
03 Yorumla
Soran1 yılKarın sanroof tesettürlü olup altına tayt giyse bu durum seni memnun edecek gibi algıladım
Soran1 yılHostt
Yani bizleri pek ilgilendirmiyor sonuçta aklı olan biri karşıdaki kişinin hareketlerinin giyiminin yanlış olduğunu biliyorsa kişiyi örnek almaz ve bu gibi durumlar artmaz her ne insanların giyinisi ile fazla ilgili olan insanların çokta iyi olduklarını düşünmüyorum çünkü bunu yanlış bir dille dile getiriyorlar karşıdakinin tutumu her ne kadar yanlışta olsa sizin ona yaklaşımınız da önemli bana soracak olursanız insanların giyinisine karşılamasını sevmiyorum tesettürlü biriyim ama açık giyinen bir kadının giyinisine söz hakkım yok aynı şekilde tesettürü yanlış kullanan kişiye de söz hakkım yok sonuçta o kişi böyle istemiş ve yapmış bu neden bizim için sorun olsun ki kadın olarak tesettürli biriyken söz hakkım yokken bir erkeğin de söz hakkı olduğunu düşünmüyorum.
020 Yorumla
Soran1 yılBende aksine insanlarin giyiminin kisiliklerini az da olsa yansittigini düşünüyorum.
Soran1 yılEvet pardon şimdi tekrar okudum haraketlerinin kelimesini karakter diye okumuşum
Soran1 yılKimsenin kimseye karıştığı yok burada fikirlerimizi belirtiyoruz herkes fikrini soylemekte özgür ayrıca tesettürlu biri olarak yanlış tesettürü destekleyen biri olarak pek bi garipsedim.
Soran1 yılHerkes özgür her koyun kendi bacağından asilacak fakat ben süslü sanroofu süslü taytlı tesettürlü kadinlari gormekten rahatsizlik duyduğum için bunu soru haline getirip sordum bu sorum ve dusuncelerim kimseyi rahatsiz etmemeli rahatsiz olanlarda neden rahatsız oldum acaba diye dusunmeli..
Soran1 yılGerçekten çok cahilce bir düşünce içerisindesin , işinize gelmedigi için bu tür tepkiler veriyor o kadar sorun var bilmem ne diyorsun ben bu soruyu sormak istedim bir Müslüman olarak tayt giyen tesetturluden kirmizi ruj suren tesettürlülerden rahatsiz oldum islamı lekelediler yozlaştirdilar vicdanen rahatsiz olacağına gelmiş burada başka derdiniz mi yok seni ilgilendirmez falan diyorsunuz neyse sizin kalpleriniz muhurlenmiş ben size ne desem boş boyle konusup dusunmeye devam..
Soran1 yılŞimdi utanacagina saldirirsin sen karsilik verirsin sebebi de haklısın islamı lekelediler diyecek kadar cesur degilsin ve imanın kuvvetli değil.
- 1 yıl
Bende sizin yanlış bir düşüncede olduğunuzu düşünüyorum tayt giyinler cikipta dört dörtlük Müslümanım demiyor ya da dışarıdaki kimse onlara Müslümanim demiyorum sız bile böyle demzken neden onları islama inanıyor zannedip zamanınızı böyle boş şeylers harcıyorsunuz ki tamam anladık hoşunuza gitmiyor o Zaman bakmayın öyle giyinen karşınıza geçip bak demiyor ki zaten insan görmek istediğin görür deriz ya sizinki de o misal
Soran1 yılYa kardeşim neyi savunuyorsun sen neyi offf cahilerden biktim yemin ederim
Soran1 yılUzak dur sorumdan hadi dogrularini baska yerde savun
Soran1 yılTesettürü kirletenler var diyemiyorsun da 40 takla atip 40 cumle kurup şoyle boyle deyip sacmaliyorsun muhtemelen sende onlardan birisin seninle konuşmak bile yanlış.
- 1 yıl
Snienxiedid İşte tam olarakta bu insanlari bilip bilmeden yargılamak benim tesettürjm beni ilgilendirir bazen çarşaf tarzında bol giyiyorum bazen bol pantolon giyiyorum düşüncelerim böyleyse onu yaptığım anlamına gelmiyor zaten birini böyle yargılayarak hangi niyet ile yazdığınız belli önce ben nasıl dört dörtlük miyum diye düşünüp yorum yapalım iyi günler
Soran1 yılHadi hadi sana iyi konuşulmaz sana kibarlık yapilmaz işine bak
Soran1 yılBenim düşüncem kişiye göre değişiyor ahlaksizligi savunan birine olumlu düşünemiyorum maalesef hadi daha fazla yazma işine bak tiksindim siz gibilerden.
Soran1 yılYa bi defol tesetturu kirletenleri savunup bana 40 takla atarak cumleler kurarken iyiydi e iyiymiş saygi cercevesinde herkese istedigimizi diyelim hadi kardeş hadi yallahhh
Soran1 yılYemin ederim siz igrençsiniz , haklisin gunumuzde tesettürü mahvettiler diyemeyecek kadar kalpleriniz körelmiş tesettürü bozanlar kendilerini cinsel obje haline getirdi neyse uzatma tanimadigim ne oldugu belirsiz birisin sende ayni sekilde benim için düşünebilirsin
Buna karar vermek allah'a mahsus kimsenin giyimene kuşamına laf edecek yargılayacak konumda değiliz, herkes kendine baksın
08 Yorumla
Soran1 yılNeye karar veriyoruz tam olarak? Neyin duyar kasmasi bu dogru tektir allah oyle kapanmayi emretmiş tayt giyip tesettürlü olmayi değil kimseye laf ettiğimiz yok genel bir soru sordum bende asla belirli birini yadirgamam ama yine diyorum dogru tektir..
Soran1 yılCahil olduğunu belli ettin son yazdiklarindan dolayi o yüzden seninle diyalogumu fazla uzatmamalıyım :))
Soran1 yılOkudum bitirdim sende oku tavsiye ederim.
Soran1 yılNur suresi 31. Ayet Mü'min kadınlara da söyle: Gözlerini harama bakmaktan sakınsınlar; iffet ve namuslarını korusunlar. Mecbûren görünen kısımları müstesnâ, güzelliklerini ve süslerini teşhir etmesinler. Başörtülerini, yakalarının üzerine kadar örtsünler.
Soran1 yılCahillik ne kötü bir şey allahım..
Gizli Üye(30-35)1 yılNedem illa kadin erkektede tesettur olur. İnsan olarak bakmak lazim
03 Yorumla
Soran1 yılUff sen ne diyorsun yav ne değişik insanlar var şu hayatta
Cevap sahibi1 yılLa ergen asagida ayni yorumu kiz yapmis tesekkur etmissin ben yazinca yumusak gibi konusuyorsun. Az dengeli ol
Soran1 yılErkekte tesettür demissin sana nasil teşekkür edeyim abicim tamam neyse hadi sana da teşekkür edeyim de uzatma
Gizli Üye(45 üstü)1 yılsen tesettürlü müsün?
12 Yorumla
Soran1 yılAynen çarşaflıyım
Cevap sahibi1 yılbelli
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılaçılsalar daha iyi olur
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılİsteyen istediğini giyer
05 Yorumla
Soran1 yılTabiki isteyen istediğini giyebilir ama insanların inandigi dine saygılı olmak gerek diye düşünüyorum
Cevap sahibi1 yılBende kimseye salça olunmaması gerektiğini düşünüyorum
Soran1 yılDusuncenize saygı duyuyorum fakat dogru tektir iki kere iki dört bu bahsettigim konuda da tek bir doğru vardir oda gunumuz tesettürlülerin sapkınlıkları.
Cevap sahibi1 yılSeni ilgilendirmez
Soran1 yılBenim dusuncem ve baskalarinin dusuncesi de seni ilgilendirmez.
Gizli Üye(18-24)1 yılHiç olmasa daha iyi.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Yazık diyorum onlara
03 Yorumla
Soran1 yılBu sağlıklı bir eleştiri olmadi ama , neden yazık daha açık soyleyebilirsiniz dusuncelerinizi.
Soran1 yılEvet bende yazık diyorum bizde dört dörtlük musluman degiliz ama onlarin vay haline diyorum.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar