AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Çocuk istediği mezhebi seçebilir.. bu ırk değildir dindir büyüyene kadar Alevilik üzerinedir ama
İnsan oluyor her şeyden önce.
Mezhep olarak da kime tabi olunur bilmiyorum
Bu soruyu bir mezhebi veya dini insan olarak sayamadığım için sormadım zaten ki ne haddime yani sadece merak ettiğim bir konu
genelde alevilik anneden gecer ama kendini nasil hissediyorsa oyledir
Kendini nasıl hissederse öyledir inanç olarak ama etnik olarak yarı Alevidir
Anneden geliyor Alevilik.
Bilmiyordum
gercektende oyle oluyor
Ne fark eder müslüman değilmisin
Kesinlikle. Ama insan bazen bilmek istiyor
Evet sadece merak ettiğim bir konu
Neyi merak ettin ne istiyorsan o ol
Sanki uzaylimi oldun kardesim
Alevilik mezhep değildir.
Sen mi karar verdin buna
Alevilik, Şiiliğin aşırı kollarından biridir. İnanç ve amel cihetiyle İmamiye fırkası ile Alevilik çok farklıdır. İmamiye, bidat fırkası olsa da, Müslümanlık dairesi içindedir. Türkiye ve Suriye Aleviliği, İslamiyetin mezhebi olmaktan ziyade, ayrı bir dindir. Apayrı inanç, amel ve mabedleri vardır.
Ben değil, muctehidler karar verir. Ben öğrenciyim. İslam hukuku derslerinde detayli öğrenme imkanım var.
Ayriyeten bu tartışmaya açık bir konu değildir. İmamlar ittifak etmiştir.
Alevilik din değildir. Alevileri İslam'dan ayırmaya çalışanların saçmalıklarıdır. Hünkar hacı bektaşi veliyi oku
@Byblack822 hacı bektaş veli ne alaka anlamadım? Hacı Bektaş Veli ehli sünnettir
@Byblack822 İslamiyete göre idare olunan yerlerde, müslümanız diyenler, câmiden başka mabed yapamaz. Dinin bildirdiği ibadetlerden başka şeylere ibadet adını veremez. Aksi takdirde mürted sayılır
Doğrudur. Ehl-i Sünnet olan alevi olamaz mı diyorsun. Hacı bektaşi Nesimi yunus emre tabduk emre alevidir bi bunlara bak birde şimdikilere ikisinin ortak noktası Alevilik
@Byblack822 alevi değil bektaşidir.
Alevi -sünni olup namaz kılanda var Alevi-Sünni olup namaz kılmayanda. Bi video gördüm muhabir alevi köyünde cami görünce şaşırıyor kadında camiye gidiyor erkekler dedi.
Alevidir. Bektaşiliğin de kurucusudur.
Bektaşilik tarikattır.
@Byblack822 Bektaşilik, bütün hak tarikatler gibi evvela sünni idi. Hacı Bektaş Veli’nin üstadının üstadı Ahmed Yesevi, aynı zamanda bir Nakşi şeyhi olan Yusuf Hemedani halifesidir. Ama asırlar sonra çeşitli sızmalar yoluyla Bektaşilerin büyük bir kısmı Ehli sünnet dairesinden çıktı.
Cem evi mabed değildir semahda ibadet değil. Her tarikatın farklı usulü var nakşiler sesiz zikir kadriler sesli zikir yaparlar
Akşamı kılıp gelecem.
@Byblack822 cemevleri ibadethanedir.
Yorumlar karıştı biraz. Bektaşilik, bütün hak tarikatler gibi evvela sünni idi. Diye başlayanla ilgili şunu söylim. Aynen diğer bi örnek yunus Emre'nin mürşidi tabduk emre Şeyh Abdülkadir geylani dergahında yetişti
Ben şunu diyorum aleviler camiyi bırakıp cem evini ibadet yeri yapması aleviliği ayrı bir din yapmaz. Mesela şia Hz. Ömere küfreder ama Hacı Bektaşi Veli Ömeride Ali'yi de Osmanıda Ebubekiride seveceksin der.
@Byblack822 ibadette belli ibadethane de belli. İmamların görüşleri de belli. Uzatmaya gerek yok. Mahalle bilginleriyle vakit kaybedemem. Ben bu işin okulunu okuyorum.
Konuyla alakası yok da yorumunu gördüm akıl hastahanesinde kalmışsın bi süre bende de OKB var akıl hastahanelik değil ama sordum soruşturdum psikolog psikiyatriye gidenler deva bulamamışlar bi psikolog da okb 100de% bitmez %20 si biter dedi sadece
Yok estağfirullah ne bilgini bu kıt aklımla. Namazdan önce aklımdan şu da geçti"bu kızdan bişeyler öğreneyim"Bizimki teklik çabası.
@Byblack822 tip konusunda bilgili değilim ama ben psikologdan fayda gördüm. Teşekkür ederim
Zikirle biraz düzeldim eskiden delirecek gibiydim. Geçmişin hasarını düzeltmek kolay değil. Aklıma bi söz geldi fotonu görünce Harabat ehline hor görme Defineye malik viraneler vardır. İyi akşamlar
evet alevilik mezhep değil farklı bir inanç sistemi fakat şiiliğin aşırılığı falanda değil. namaz yok alevilikte aşırı şiilikte nasıl namaz olmaz. şii liğe ali ve 12 imamlar harici benzemez
@rodrigo31rodri22 şiilik demedim zaten?
Ateist olur.
Melez
titanlı
Espri matik
Alevidir
Neye inanırsa o olur