Yurt disinda gelecegim icin iyi oldugunu düşündüğüm bir is buldum. Annem istemiyor, ve çok üzülüyor. Bu durumda siz ne yapardınız?

Merhaba arkadaslar. Ben 30 yaşında bu yıl yurt disinda yüksek lisansını tamamlamış biriyim. Turkiye'de de oncesinde yaklaşık 5 yıllık calışma deneyimim var. Bulunduğum ülkede gelecegim adına güzel bir is fırsatı aldım. Tek çocuğum. Annem asla onlardan uzak baska bir ülkede yasamami istemiyor (Turkiye'de ki ekonomik koşulları görmesine ragmen). Her gun agladigini geceleri uyuyamadigini, ve lütfen don diye söylüyor. Bana bencil oldugumu, anne babami ezip geçtiğimi söylüyor. Ama bu hayat benim hayatim, neden kendi istediğim hayati yaşayamıyorum diye düşünmekte beni uzuyor. Her zaman onların yanında yasayamam ki. Yıllarca yurt disinda yasamayacagimi, geri döneceğimi, tatillerde ziyarete gelecegimi, onunda beni ziyarete gelebileceğini söylüyorum. Ama düşüncesi asla değişmiyor. Turkiye de is bulabileceğimi, illa çok para kazanmama gerek olmadigini düşünüyor. Ben kizimi yilda iki defa görmek istemiyorum diyor. Babam beni destekliyordu, ama annemin bu kadar üzüldüğünü ve kotu oldugunu görünce o da bana donsen iyi olabilir diyor. Annem tarafından duygusal manipülasyona ugradigimi düşünüyorum. Ayni zamanda tansiyonu var, sagligindan da endişe ediyorum. Beraber psikologa gitmeyi tavsiye ettim, belki benim de hatam var belki onunda hatası var karsilikli konuşalım diye. Ama asla kabul etmiyor. Sizce ne yapmalıyım?

Sizce annemin dedigi bencil miyim
Ya da bencil degil miyim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Yurt disinda gelecegim icin iyi oldugunu düşündüğüm bir is buldum. Annem istemiyor, ve çok üzülüyor. Bu durumda siz ne yapardınız?