Gizli Üye(30-35)1 yılCanım 19 yaşım, en kötü yaşım zannediyordum seni ama meğer en güzel yaşlarımdan biriymişsin, 30 yaşına gelince o yaşlarımı nasıl özlediğimi fark ettim...
Ben 19 yaşıma tavsiye verecek olursam, kesinlikle ama kesinlikle her türlü ikili ilişkide (hem arkadaşlık hem de duygusal anlamda) net olması gerektiğini söylerdim. Çünkü karşıdaki insanlar benim zihnimden geçenleri tahmin edemez ya da ben onların ne düşündüğünü bilemem. Bu yüzden kesinlikle ve kesinlikle net olmayı söylerdim. Özlediysen özledim diyeceksin, kıyafetine laf söyleyenler ya da seni eleştirenlere bu benim ve bu da benim tarzım diyeceksin. Kendinden taviz vermemesini, kimseyi memnun etmeye çalışmamasını, sadece kendini memnun edecek şeyler yapmasını, sürekli insanları alttan almamasını, istemediğin şeylere hayır demeyi, bu sebeple kırılan insanlara da yol vermeyi, bir de sık sık yabancı dilini geliştirecek ortamlarda bulunmasını, sosyal ortamlara katılmasını söylerdim. Daha da neler neler söylerdim de aklıma en bariz bunlar geldi. Canım 19 yaşım, o zamanlar senden nefret etmiştim ama şimdi dönüp baktığımda iyi ki diyorum❤️
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Merhaba. :) Zamanın sandığından çabuk geçtiğini aklından çıkartma. Telafi edebileceğin şeyler için kaygılanma fakat yapman gereken şeyleri elinden geldiği kadar iyi yap ki daha sonra telafi etmek için zaman kaybetme. Şu an hayatındaki kişilerin neredeyse tamamı zamanla hayatından çıkacak: Yediğin içtiğin ayrı gitmeyen arkadaşlarınla istemesen de yollarınız ayrılacak. Zaman her şeyi değiştirir, sen de değişeceksin, çevrendekiler de. Hiç bir görüşe karşı katı ve önyargılı olma: Farklı bakış açıları senin hayatını kolaylaştırıp güzelleştirebilir. Yalan söyleme ve dürüst insanları topla hayatına. Yeni insanlar tanışmaktan çekinme; herkesten öğreneceğin bir şey vardır. Parayı dert etme; para bu dünyada hallolacak en kolay meselelerden. Şu an okuduğun bölüme de takılı kalma. Üniversite eğitimi, önemlidir. Fakat üniversite bir diploma veren kurumdur: Sen diploma değil, bol bol bilgi ve insan topla. Çok da şey yapmamak lazım, olur öyle şeyler. :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSevgi dostum... İkinizide ilk ilişkisi ikinizde geleceğin neler getireceğini bilmiyorsunuz. Onun benimle evlen bu hayatta kurtar laflarına aldırip. Sakin burslu kazandigin universiteni bırakıp fabrikaya işçi yazılma hatasina düşme çünkü mutlaka aile parasıyla kendini bir şey sanan züppe karşısına çıktığında seni bir damla su gibi hayatından silip atacak. Senin ona verebileceğin şu an emeginle kazanacagin asgari ücret veya biraz üstü birde sevgin. O yüzden universitene devam et ve orada elinden gelenin iyisini yapmaya çalış, çünkü senin ondan başka sermayen yok. İlerde birgün kendi yasitin birini kariyerini yapmış gördüğünde iç gecirip keşke dememen için bu sevdadan vazgeç. Unutma sen hayatla tek başına boğuşuyorsun ne üstünü yıkayacak annen nede harçlık koyacak baban var. Eğer bu dediklerime uyarsan istediğinden iyi bir geleceğin olacak, uymazsan herkes için bir hiç olacaksın.
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 410 cevap paylaştı. 19 yaşımdaki bene sesleniyorum.. Önünde iki yol var.
1 ) bu yaştan 30 yaşına kadar millet çalışırken 10 yıl boyunca sorumsuzca çılgınca eğlenebilirsin. 30 geldiğinde göreceksin ki sen gezerken çalışan o milletin herşeyi var. Şimdi sen 30 yaşından 55 yaşına kadar , o milletin 10 yılda kazandıkları için 30 yıl çalışacaksın.. Onlar mutluyken sen mutsuz olacaksın..
2) Veya 19 yaşındaki ben sık dişini az eğlen, 3 dil öğren, evlilik için sevdiğini aramaya başla.. Evin araban, iş yerinle birlikte yaşında seni bekleyen güzel bir eşin ve huzurun var...
Dilediğini seçebilirsin.. :))))00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
139Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılkendini sev derdim
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBen çok yanlışlar yaptım ama o yanlişlarımdan 20 21 yaşımda tecrübe kazandim. Ilk önce "Hayır " demeyi öğren. Ve dil kurslarina git dil öğren istenilen dil ola bilir mesela İngilizceden başlaya bilirsin. ola bilir maddi durum yetmezse bilgisayardan ve ya telefondan öğren ki baza olsun beyninde. Dünyagorusunu geliştir, psixoloji, ilişki, maddi ve ya manavi olarak geliştir. Eger dunyagorusunu geliştirersen bazi konularda daha net düşünmene kendin yardimci olacaksın. Iyi arkadaşların olsun etrafinda 1 tane olsa bile. illa biriyle ilişki yaşamak mecburiyyetinde değilsin konuşup nasil birisi olduğunu hatta erkeklerin bazi konularda nasil biri olduğunu soru olarak sorup boş vakitlerinde nasil düşündüğünü ve sana daha çok hangisi yakın olduğunu göre bilirsin. Guvenmedigin birisinin elini dahi tutma eger icinde şüphe varsa direk ayrıl ve ya konus bitir çünkü hislerimiz ileri yaşlarimizda bize neyin ne zaman yanlış yaptığını otomatik gösteriyor... böyle yani umarim yanlişlar yapmazsin yaparsanda eger kendini suclamayi birak ve tecrube edin🙂Hayatında başarılar dilerim umarim bir yardimim dokunmuştur🤗
10 Yorumla
1 yılDoyasıya yasa inan ki doyasiya seviş ye iç gez ve aynı zamanda çalış ben geriye dönsem kariyer planımı en tepe noktasını kurarak geçirirdim.
Boş beleş kişilerden uzak dur yalnız kal ama boş kafası hoş hayatı boş
Çebi boş dünyası boş insanlardan kesin uzak dur din takıntısı ya da aşırı dinsiz takıntılı tiplerden de uzak dur dön yaması gibilerdir her zaman bir yerden arıza çıkartır bu tipler.
Dolar kazanmaya odaklan en önemlisi istersen birşeyler icebiliriz antalyadaysan10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılKimseden fikir alma, bugün sana büyük ve tecrübeli gelen insanların yarın içlerinin bomboş olduğunu göreceksin. Hayatını istediğin şekilde yaşa, sevdiğin her şeyi yap, bol bol hata yap, yaptığın hatalardan asla pişman olma hepsi bir deneyim olacak ve zamanı geriye alamadığın için kendini boşuna üzme önüne bak her seferinde. Her hayat bitti gibi hissettiğinde yepyeni bir yerde olacağını unutma hayatın dönüşleri serttir. Yeniliğe açık ol değişmeyen insan yerinde sayar, paslanır olgunlaşma sürecinde sürekli değiştiğini göreceksin o yüzden hiç bir şey için asla yapmam deme bir çoğunu yapacaksın. Son olarak her şey ne kadar kötü de olsa al eline çayını, kahveni yaşadığın için mutlu ol sıfırdan başla. Her şey gönlünce olsun genç arkadaşım.
10 Yorumla Şu ana kadar yaşadığım hayatımin hepsini para kazanmak için hala saydım 19 yaşımdan bu zamana kadar para biriktirip kendime ev araba alsaydım başka hiçbir şey umurumda olmasaydı derdim çünkü aşk meşk işi falan yalan çünkü kızların birçoğu yalancı çıkarları olmadığında rahat etmediklerinde paralı erkek olmadığı zaman yaklaşmıyorlar iyi ve güzel niyetli dürüst bir insan olduğunda sevmiyorlar.. biraz it kopuk çıkan Her ortama uyan erkek arıyorlar sonrada babalarına götürmek için namuslu iyi insan arıyorlar başta her boku yiyorlar sonra da ailesine yakışacak erkekler arıyorlar Bu kızların birçoğu o*****u dan farkı yok
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÜniversite eğitimine mutlaka çok önem ver, okusan da bir şey olmuyorculara aldırma, iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okumaya çalış, bunun yanında kendini her alanda geliştirmeye çalış, bu yaşlardan başlayarak hayatını yavaş yavaş inşaa ediyorsun, o yüzden en iyisini yapmaya çalış her şeyin, hayatına ve kendine önem ver, çevrenin seninle ve hayatınla alakalı olumsuz söylemlerine aldırma, onları dinle ama kendin araştır düşün kendin karar ver, birçoğu belki de 5 sene sonra hayatında olmayacak, öyle kimseyi çok takma. İyi bir geleceğin olsun, şimdiden başarılar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 392 cevap paylaştı.
1 yılSevgili flört işlerinde kimse yanında kalmayacak kimse geleceğine eşlik etmeyecek çünkü yaşın küçük ve her şey zamanla değişecek sen şu an sadece derslerine odaklan, bol bol kitap oku, inglizce kursuna git iyicene öğren okul ile sınırlı kalma derdim. Lafta değil icraatte çalış derdim bir de..
30 Yorumla Devam kanka devam devam derim LSNLSBSLSBS 20 yaşındayım ve açıksası her ne kadar geçmişte keşke söyle yapsaydım keşke böyle yapsaydım dediğim şeyler var mı dersen evet var. Ama bazı şeyleri yaşayarak öğrenmen gerekir. O yüzden kendi hayatın kendin yaşa kendin öğren derdim şahsen.
10 Yorumla
1 yılVenim 19 yaşım güzeldi aslında tam pandemi öncesi swne:( herşetin aslında son güzel olduğu zamanlar... o seme öyle şikayet etti ki herkes sonra olanlar oldu işte bitmiyor olaylar. Her neyse özür dilerim çok uzattım. Yıldız sarayında staj yapıyordum sigortam başlamıştı 1 ayfan sorma bıraktım devam etmemek pişmanlığım mesela. Sense çalış mesela ne iş olursa olsun tecrübe edin okusan da okumasan da en büyük kaybım o mesela benim
00 Yorumla
1 yılBenim hayatimin dönüm noktası idi kendisi.. o yaşta bazı kararlar almıştım bazılarının hala arkasındayım. Ama nerdeyse hic hata yapmadığım için gurur duyuyorum kendimle😂
Sana da tavsiyem bir şeyler için asla acele etme kimseyi dinleme.. gelecek senin elinde neyin nasıl olmasını istiyorsan bu yaşındayken kararını ver ona göre yolunu çiz. Engellerden korkma.
00 Yorumla
1 yılÇok şey söyleyebilirim ki en sevdiğim ve değiştirmek istemediğim tek yaşımdı. Ama zaman seni dinlemiyor, geçip gidiyor. Sadece bu şarkıyı paylaşırım ki çok şey anlatıyor benim için
https://www.youtube.com/embed/XnSJFzixPhM00 Yorumla
1 yılHer insanın samimiyetine inanma ve kendine odaklan geçen hiçbir dakikayı hiçbir şey sana veremeyecek her dakikanın kıymetni bil ve zamanını her insanı tanımaya çalışmakla geçirme tanıyamazsın çünkü kendini tanı ve kendini sev kimse sevmese de sen sev çünkü hayatına senden başka kimse önem göstermiyor ha bu arada ben seni çok seviyorum bunu da unutma
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılİnsanları mutlu edeceksin diye kendini üzme
Sınırlarını çiz ve koru
Kendine çok daha fazla zaman ayır (sonra pişman olursun benim gibi)
Elinden geldiğince sevdiklerinle vakit geçir.
Sevdiğin insanlara seni seviyorum demek için, yeni aldığın kıyafeti giymek için bir gün daha bekleme garantisi yokmuşçasına yaşa
Pişmanlıklarını, hatalarını geride bırak ve bunlardan aldığın dersler ile hayatına yeni sayfa aç
Kendini eleştireceğin zaman başkalarına olduğun kadar nazik ol, çünkü sen kendin için onlardan önemlisin.10 YorumlaVaktini harcama, kimse hayatına müdahale etmesin. Kendini yönetmesini bil. Yakınındakilerine büyüteçle🔎 yani mikroskopla dikkatlice bak ve yakından tanı. Üzülmek istemiyorsan kuşkucu olmayı dene.🦅🏊💪🇹🇷👍
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Sakin ol planlı ol hedefin ve önceliklerinin sıralaması doğru olsun Geçmişini unutma ama geçmişlede yaşama. Her şeyi yaşa ama ölçüyü kaçırma , sahip olduklarını sen kullan, sahip oldukların seni kullanırsa hayatın tadını kaçırırsın.
10 YorumlaBirkaç ay sonra biriyle tanışacaksın bebeğim ya sakın tanışma derim ya da tanışırsan bir aptallık edip onu sakın terk etme. Sonra çok pişman olup onu asla onda bile bulamayacaksın yılların heba olacak…
00 Yorumla19 yaşımdaki halim daha senle tanışmadım ama olsun mesaj vermem gerekiyor sana umarım mutlusundur belki de yasamiyorsundur belki de seninle hiç karsilasmicam ay neden bu kadar karamsarim isusisjsjdj
00 Yorumlahiç bir şey demem kendimi bildim bileli kendi kararlarımı ben veririm ve verdiğim kararın sonucundan pişman olmam kimsenin aklına göre hareket etmem 19 yaşında olsam yaşadığım olumsuz olayları tekrar yaşasam sonuç aynı olurdu.
00 Yorumla
1 yılBu zamanda yapacağın hatalar ileri dönük baktığın zaman çok pişman olacagin şeyler olur açıkçası benim öyle oldu geriye dönüp bakmış olsam ve birşeyler yapma şansım olsa bol bol ders çalışır sadece geleceğim için birşeyler yapmak isterdim
00 Yorumla
1 yılKendini keşfetmeye başla ve ruhunu sıkan insanlardan uzak dur. Onlara yaranmaya çalışma ve onaylanma ihtiyacı hissetme. Kimseyi memnun edemezsin, kendini keşfettikçe mutluluğunu da keşfedeceksin. Erkek olmaya çalışma, kendin ol derdim.
00 YorumlaBak kardeşim sen herhalde obsesyon rahatsızlığın var bu senin suçun değil beyin içindeki takıntın sen normalsin merak etme yanlız değilsin bende aynı durumdayım yanına mutlu birisi aldığın zaman bitip gidecek
00 Yorumla
1 yıl19 yaşındaki bana diyeceğim tek şey meslek yapabilecek biri değilsin en iyisi çalış ve kendini kamu da memur yapacak işlemler yap. Memur insan da zengin olmuyor ama aç gözlü birisiysen büyük adam olmak için hep gayret et
00 Yorumla
1 yılvalla benim çalışarak geçti sana tavsiyem bundan 20 sene sonra biraz daha rahat bir hayat için bu yaşlarda bütün enerjini kariyer ve para kazanma adına harcamalısın naçizane mâlum bu ülkede hayat her yaşta zor
00 YorumlaEvlenme …
yapmak istediğin şeye odaklan…
mutlaka kendini geliştir dil öğren gibi
geleceği değil de o anda ol
keyif aldığın yerde bulun , bulunmak zorunda olduğun yerde olma
hayır diyebil
hayatındaki insanları süzgeçten geçirerek seç, çünkü yaşam kaliten çevrendeki insanlara göre şekilleniyor sürekli derdi olan ya da iletişim kurduğunda bir şey öğrenmediğin seni aşağı çeken insanlarla olmak potansiyelini yok esiyor
00 Yorumla19 yaşım hayatımın en güzel en hızlı ve en hatıralı yıllarımdan geriye dönsem deliye dönerler harbi😅Lakin tecrübe başına gelip yaşamadan akıl almakla elde edilecek kadar bedelsiz bir kavram asla deyil ZAMANI GERI ALMAK ISTEMEM ASLA O ZAMAN KİMSE ÜZÜLMEZ SÜPRİZ YAŞAMAZ e insanı insan yapan bularken nasıl insan kalır insan🤫👍😉🙋♂️
00 Yorumla
1 yılHayatı akışına bırak. Şimdi burada şunu yapma bunu yapma diyenler olacaktır fakat insan elini kaynar suya sokmadan suyun kaynar olduğunu bilmiyor. Onun için deneyimleyerek öğren... Sağlıkla kal
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılDoğru insanı bulduğunu zannettiğin yaşlar aşk işleri ile pek uğraşma. Oku, kendini geliştir seveyim aşık olayım deme. En ağır travmalar bu yaşta oluşuyor
00 Yorumla
1 yılO hatayı yapma kızım senin için iyi olmayacak derdim. Ah ah şimdiki aklım olsaydı neleri yapmazdım neleri. Geçti gitti artık. Şimdi doğru yolu bulma zamanı.
00 Yorumla
1 yılGeleceğe adımlarını doğru adım atmalısın. Çünkü çoğu doğru değildi. Kendine güven ve inanmalısın. Kendine güvenir ve seversen? Sen kazanırsın. Sana güveniyorum başarabilirsin.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 987 cevap paylaştı. Hayatı toz pembe görmeyi bırakıp Hayatın boyunca kullanabileceğin fırsatları değerlendir kendine bir yol çiz, aşk , para, sağlık yönetimini iyi yap.
00 Yorumla
1 yılHerkesin fikri kendine doğru bence kendi dogrularinla yaşa hayatını çünkü şunu yap bunu yapma diyenlerin hep içinde kalmış duyguları var sana onları yaşatmaya çalisacaklar yani uzunlafin kısası hayat senin hatasıyla yanlisiyla ve inşallah en güzel yılların olsun sağlıklı mutlu
00 Yorumla
1 yılSevgili 19 yaşındaki ben birakman gerekeni üzülmeden birak, herşeyi de akışına bırakma akışta da kötü şeyler senle beraber gelebilir ve ilerleyen zaman da bırakmakta zorluk cekebilirsin hiç bir şey senden kıymetli değil önceliğin ailen kendin ve işin olsun gerisi halloluyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
1 yılDünyanın en mutlu insanı kimdir deseler sanırım hakiki sadakati muhabbeti dostluğu bulandır sanırım. Sahte dostlar, sevgililer yapmacık ilişkiler yok... Dümdüz olmak ne güzel.
10 Yorumla Bundan sonra yapacağın hataların telafisi yok yol yakınken bedenen de öl, 28 yaşına geldiğinde yaşadığın her şeyin pişmanlık olduğunu göreceksin en azından iyi hatirlan.
00 YorumlaGüzel soru olmuş👍
19 yaşımda daha olgun daha ileriyi gören biri olmak isterdim
Seçimlerimi tercihlerimi ona göre kullanmak isterdim
Daha az uyur daha aktif olurdım vs00 YorumlaBencillik anlamında değil ama kimse seni kullanmasın.
Yani "hayır" demeyi bil.
40 yaşındayım kardeşim, hayır demeyeyim be ne olacak ki sanki dedikçe kazıkların en büyüğünü yedim.
Ve gitmekten korkma, zamanı ise, haklı isen git!00 Yorumla
1 yılşu an ki işyerime hemen başvurması gerektiğini hayvancılık tarzı işlerde fazla ısrarcı olmaması gerektiğini ailenin ve insanların sözünü dinlemek yerine mantıklı gelen şeyleri yapmasını eski sevgilisini bekleyip durmamasını saçma sapan triplere girmemesini daha binlerce kız varolduğunu söylerdim, şu an benim için her şey öyle ama keşke o yaşlarda da öyle olsaydı 🥴🥴
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Öncelik Nice mutlu yıllara.. sevdiklerinle beraber olsun..
19 yaşına dönsem "bu dünyada kimse mükemmel olmadığını ve senin değerli bir insan olduğunu bil" derdim.00 YorumlaBen aşık olmuştum ve o dönem hayatımı o yönetti buna asla izin vermezdim.
Daha çok ders çalışırdım daha çok gezerdim.
Daha çok sosyal faaliyetlere katılırdım. Kesinlikle bir hobi edinirdim. Dil öğrenirdim. Ama boş durmazdım. Yani senin yerinde olsaydım ilk hedefim kendimi geliştirmek olurdu.00 Yorumla
1 yılOlum çok mutlu ol lan mutluluğu huzuru hisset dolu dolu yaşa bir daha bu fırsatın olmayacak hiç bir şeyi umursama sadece mutlu ol evlat derdim.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılBenim yaşadığım 19 yaşla senin yaşadığın 19 yaş arasında dünyalar kadar fark var Allah yardımcınız olsun derim sadece
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 6,6b cevap paylaştı. Sakın ola boş şeylere vakit harcama, şu okulu bitir ve kimseyle fazla samimi olma ve kalbini kıranlara izin verme.
10 YorumlaKimseye güvenme özellikle bir erkeğe. İlişki yasayabilirsin evet.. ama hep kendi alanın çevren ozelin vs vs olsun. Hayatının merkezine koyma. Önceliğin kariyer ve aile olsun. Kimse için gözyaşı dökme. Nice yıllara
41 Yorumla
1 yılAğzıma geleni söylerdim yanlış seçim yaptığım için bak 18 ile 20 arasında yaşlarında yapacağın tercihler çok önemli hayatını etkiliyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 831 cevap paylaştı.
1 yılNe güzel şeysin sen hep yaşın 19...
Şarkısını bol bol dinleyebilirsin mesela çünkü bir sene sonra dinlemen eski tadını vermez 😅
00 Yorumla
1 yıl19 yaş en verimli yaştı benim için. Ama iyi değerlendiremedim ama en güzel yaşın 20 ve 21. Yaşımın ortalarıydı.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılBol hatalı bir yaş grubu, herkese inanırlar ve başlarına bela alırlar. Kısa yoldan para kazanmak isterler çare ararlar.
Güvenebileceğin olgun gerçekçi biri ile konuşarak, ya da sorularınla bilgi alabilirsin.00 Yorumla
1 yıl19 olunca hiç bişey olunmuyor, bende daha yeni 20 oldum. d ( sadece 1 yaş yaşlanmış oldun işte) öğlşskxqksnsn
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKendi geleceğin için kendini geliştirebildiğin kadar geliştir ve kendine yatırıp ya ileriki hayatın için bol bol kitap oku zamanın ve fırsatın varken, güzel bir yaşamın olur umarım, doğum günün kutlu olsun 🎈
00 Yorumla
1 yılMezuna kaldik ilk defa saglik problemlerim cok fazla hayattan zevk almiyorum ne diyeyim yasamaya calisoyoruz
00 YorumlaKimseye iyi niyetli olma ve güvenme derdim çünkü senin iyiliğini suistimal edecekler kimse senin arkadaşın değildir tek gerçek ailedir
01 Yorumla- 1 yıl
"Güvenme insanların samimiyetine
Menfaatleri gelir herşeyden önce
Allah vaat etmeseydi cenneti
Ona bile etmezlerdi secde.. "
1 yılbende bugün 28'e bastım geçmişe bakınca 19'lu yaşlarım en rahat olduğum zamanlardı en azından ingilizce dışında bir dil öğren derdim kendime
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Güzel güzel yks caliş gittiğin bölümden çok aglayacaksin güzel bir bölüm tutur iyi işin olsun canım kız ne duruyosun calişsana
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılHerkese kanma, saf iyi niyetli olduğunu millete belli etme, hayır demeyi bil derdim kendime
10 Yorumla Bitcoin alırdım çevremdekileri dinlemeden birde evlenmezdim
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 594 cevap paylaştı. Kendinden başka kimseye güvenme…
10 Yorumla
1 yılKendini geliştirmeye bir dil öğrenmeye ve ilerideki zorluklara alıştır kendini yeni yaşın uğur getirsin sana
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
1 yılFazla kasma herkes anlıyor görünüyor fakat hep yanlış anladıklarını inkar ediyorlar.
10 Yorumla
1 yılSevme kimseye güvenme acımasız ol herkesi kır derdim
10 Yorumla
1 yılKesinlikle ama kesinlikle şu lanet olasıca İngilizceyi öğren derdim
11 Yorumla- Devamını Gör (213)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası