Nasıl bir il yaşama şartları , insanları bu ilin ne gibi sorunlar var cevaplayabilirmisin bazı sebeplerden dolayı oraya gitmeyi düşünüyorum mecburi bir durum ve gerçekten merak ediyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılçoğunluğu eğitimsiz, zengin olanların çoğu sonradan görme, yanlış semt mahalle seçimiyle de ilk aydan tekrardan ev taşımayla uğraşılacak bi şehir ona göre semt seçimi yapmanı tavsiye ederim işine göre yakın bir yer de tercih edebilirsin Şehitkamil veya Şahinbey ilçesi mi, ona göre yardımcı olabilirim
023 Yorumla
Soran1 yılDaha belli değil merkezde görev yapacağım merkez ilçesi neresiyse orada ev bakmam gerekiyor ve dediklerinizin doğruluk payı çok yüksek antebe göreve giden arkadaşlarda sizin gibi söylüyor sizce şanlıurfa nasıl gidenler antep gibi kötülemiyor urfayı, urfaya giden arkadaşla yer değiştirebilirim yani sizce ne yapmalıyım?
Cevap sahibi1 yılikisi de aynı elle tutulur yanları yok çoğunlukla merkezde olacaksanız sorun olmaz ama merkez tarafı ev kiraları da yüksek olur ilçeye semte göre değişkenlik gösteriyor ne kadar kalacaksanız uzun bir süre değilse antep ya da urfa fark etmez
Cevap sahibi1 yılyazmak istersen şehir hakkında daha fazla bilgi veririm hem urfa hem antep hakkında artık hangisine karar verirsin bilemem
Soran1 yılUrfaya giden kimse urfayı kötülemedi galiba aklım orada kaldı ya ama antebe giden sizin dediklerinizden fazlası var eksiği yok o derece yani bilmiyorum artık hangisi hayırlıysa
Cevap sahibi1 yılyapacağın işe göre değişir sektör ne bilmiyorum
Cevap sahibi1 yılurfa da antep de berbat mecburi olmadıkça kalınmayacak şehirler
Soran1 yılİsterseniz buraya yazabilirsiniz bir arkadaşta merak ediyor okur burdan sizin için sorun olmazsa tabii size kalmış 🙏
Soran1 yılSektör inşaat inşaat sektörü urfada daha gelişmiş o yüzden daha düzgün insanlar var
Cevap sahibi1 yılAntep'te de inşaat sektörü gelişmiş dağ taş kalmadı her yer beton oldu zaten daha da gelişiyor her iki şehrin de müteahhitleri Kürtler iki şehirde de aynı insanlarla karşılaşacaksın mesela işten ayrı sosyal hayatın da olacak Antep'te olan sosyal hayatı Urfa'da yakalayamazsın sadece inşaata gider gider gelirsin
Soran1 yılSen böyle diyorsun ama giden herkes keşke urfa olsaydı diyor gidip yaşayanların bir bildiği var herhalde ve genel olarak bu sektörde olduğum için biliyorum antep sanayide urfa inşaat da ileridedir
Cevap sahibi1 yılsen bilirsin sana kalmış ben bi fikrin olsun diye söyledim hafta sonları antebe gezmeye gelirsiniz büyük ihtimalle yoksa ben kendim de iki şehri sevmeyen birisiyim dediğim gibi mecburiyetten
Soran1 yılSorun şu ki antepte hiç bir şey yok antebi bir tık daha fazla seviyorsunuz sanki ☺️ çünkü gideceğim belli olduğundan beri sitede olsun gündelik hayatta olsun kime sorsam keşke urfa çıksaydı diyor ve kendim de şehirleri araştırıyorum hem eğlenmek hem çalışmak için urfa daha müsait gibi geliyor ve gerçekten de urfa daha mantıklı ama oraya gönderilmedim şans işte yani demek istediğim antebe gönderilmem büyük şanslık en azından urfa vardı
Cevap sahibi1 yılantebin düzgün semtinde kaldığın sürece sıkıntı olmaz sosyal hayatını doya doya yaşar işe gider gelirsin urfaya göre tehlikeli mi dersen evet öyle Türkiye'de hatta en tehlikeli şehirlerden ama senin de söylediğin gibi yine de antebi urfaya tercih ederim:)
Soran1 yılBende urfayı antebe tercih ederdim burada söylemek kırıcı olur diye yazmadım ama çingene kültürü var hırsızlıkla anılan semtleri var antebin ama urfada böyle bir şey asla duymadım antepte yaşanılacak gibi değill çoğu yeri hindistanı aratmıyor urfayı araştırsaydınız urfayı tercih ederdiniz kesinlikle en azından urfalilar antepler gibi çingene kültürüyle gelişi güzel pislik için de yaşamıyorlar ☺️
Cevap sahibi1 yılurfayı araştırmak mi:) ben zaten urfanın içinden geldim antebe neyse yaşayıp deneyimlemek en iyisi
Soran1 yılDuyduklarım ve gördüklerimin büyük bir kısmı antebin çok güzel bir ilmiş gibi tanıtılması ama hiç bir işe yaramaması gibi antebi övebilirler ama insanını övemezler öye bir millet işte
Soran1 yılSiz nerelisiniz
Cevap sahibi1 yılburada daha çok uzar bu konu yoksa sana detaylıca anlatırdım ama fazla takıldım burada o yüzden aklında sorular olursa ulaşırsın dikkat et kendine iyi günler
Soran1 yılsiz biraz farklı deneyimlemişsiniz o zaman urfaya giden 35 kişi var hepsi de urfa urfa dedi antep ne insan olarak ne de memleket olarak sevilmemiş antebe giden memelekete sövüyor farklı deneyimler ama benim için urfa daha fazla güzel geliyor kişisel olsa gerek antebi oldum olası sevmem çingene hayatı yaşayıp kendilerini geliştirmedikleri için herhalde ama yinde teşekkür ederim elimden geldiğince urfaya gitmeye çalışacağım aslen manisalıyım İzmir'de doğdum büyüdüm anteplilerin arasına düşemem yani ☺️
Cevap sahibi1 yılsiz herhalde dediklerimi anlamadınız tekrar bastıra bastıra söyleyeyim antebi sevmiyorum insanlarını da öyle antebin sevilecek bir yanı yok urfayla kıyaslayınca urfanın içinden gelmiş biri olarak antebi tercih ederim dedim bir diğeri de İzmir insanlarıyla antebin insanları arasında bi fark yok rica ederim
Soran1 yılUrfalisiniz o zaman herhalde ama antep insanı beş para etmez bunu herkes bilir kafaları yemeğe çalışır gerisi yok yani bombos bir hayat sürerler ve genelde para avcısı bunaklar olurlar iyi günler
Cevap sahibi1 yılen azından kafaları sağlıklı şeye çalışıyorlar derim sol'un çomarları gibi sürekli rakıya abanıp 31 çekip bu hareketleriyle de kendini cumhuriyetçi modern entel sanıp öyle görmesinden daha iyidir
Soran1 yılAynen sağlıklı şeye çalışıyor aynen kızlarını pazarliyorlar başlik parasina hâla gelmiş ne diyor kızlara değer sıfır eşlerini kız çocuklarini hizmetci gibi görürler erkeklerini baş tacı yaparlar antebin en moderni suriyeliler gibi orta doğu düşüncesindedir bu anteplilerden daha modern olduğumuz kesin akılları yemek ve karıya çalışan bir millet ben eminim ki sen anteplisin 😂
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yılGeldin mi bilmiyorum ama alışması zor bir yer ta ki kafa dengi insan bulana kadar kafa dengi birilerini bulunca insan hiç umursamıyor antepin iyi yerinden ev tut ya da üniversite tarafı müsait olduğunda yorumunu bekliyorum
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
10Cevap
1 yılyeme ve barınma pahalı semtlere göre insanları garip ve etnik kimlik çok fazla
02 Yorumla
Soran1 yılBilmiyorum umarım sorun olmaz
- 1 yıl
umarım
- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılMerkez hariç geri kalan yerler için beklentin çok düşük olsun ( merkezde de haddinden fazla mülteci var )
06 Yorumla
Soran1 yılBenim antepten zerre beklentim yok zaten baya kötü bir yer gibi geliyor
- 1 yıl
1.5 yıldır Antepteyim , buradan zerre zevk almıyorum
Soran1 yılSıkıntılı yer , baya suç oranı da yüksek zaten
- 1 yıl
Mültecilerin yoğun olduğu her yer öyle maalesef
Soran1 yılAynen kesinlike
- 1 yıl
Siz taşındıniz mi yoksa daha taşınacak mısınız
Gizli Üye(45 üstü)1 yılGüzel şehir elit mahallesi çok maddi durumuna göre seçim yapmalisin ama
09 Yorumla
Soran1 yılPek bi güzel anlatmadılar bana umarım dediğin gibi öyledir evet semtler arasın da uçurum farkı var biri çok modern , biri antep demeseler hindistan zannedeceğim o derece sınıfsal farklılığın belli ettiği bir il
Cevap sahibi1 yılOkadar da değil emin olabilirsin buna 😀😀😀 sen hangi mahallelerine baktın
Soran1 yılUmarım öyledir dediğin gibi 😂
Cevap sahibi1 yılÖyle öyle sen boş konusanlara bakma ama mahalle tercihini iyi yap Rabbim işini gücünü rad getirsin
Soran1 yılTeşekkür ederim
Cevap sahibi1 yılRica ederim hayırlı günler yine aklina bir şey gelirse sorabilirsin
Soran1 yılÇok teşekkür ederim sağolun
Cevap sahibi1 yıl😊😊😊😊 görüşürüz
Soran1 yıl🙏🙏
Abaza dolu bir yer ve bela. Keşke izmide olaydın. Yakışıklı erkek dolu
010 Yorumla
Soran1 yılEvet çok kaba insanlar olduklarını duydum trafikte baya sorun çıkarıyorlarmış
Soran1 yılBem oraya iş amaclı gidiyorum pek umrum da degil erkekleri ama insanları iyimidir
Soran1 yılKime sorsam gittiğine pişman bir süre orada kalacağım korkutmayın
Soran1 yıl1 yıl
Soran1 yılUzama ihtimali var ama
Aile & Toplum konusunda 345 cevap paylaştı. Evlisin ve elindeki tayini mi çıktı
013 Yorumla
Soran1 yılYok şirket gönderiyor
Soran1 yılAntep eskişehire benzediğini düşünmüyorum öyleysede insanları benzemiyordur şirket de o kadar giden insan var biri memnun değil antepten önemli olan insanları rica etsem biraz anlatabilirmisin
Soran1 yılHer yıl şirket her bölgeden iki şehir seçer antep ve urfa şecildi bana da antep düştü her sene yapıldığı için şirket çalışanlaranın cogu bu şehire gitmiş ve hepsi antepte insanından dolayı zorlandıklarını söylediler umarım ben zorlanmam
Soran1 yılBurdan anlatabilirsin istersen
Soran1 yılYok sorun degil yanlış anlama yasadığım bir olaydan dolayı özele pek geçmiyorum seninle alakalı değil yani burdan yazarsan memnun olurum yazmazsan da sorun değil ☺️
Soran1 yılDemekki bir sorun olduğu için yazmamışım. size kötü bir şey demek istemedim yanlış anlamayın yazmak zorun da değilsiniz zaten
İnsanlarından aşırı gıcık kapıyorum
012 Yorumla
Soran1 yılŞirkette antebe giden kime sorsam Allah yardım etsin insanlarından çekersin kaba ve biraz görgüsüzlermiş
Soran1 yılHiç antepli tanımadım antebe gidiyorum kimse pek iyi bir şey söylemiyor antepliler hakkında çok zorlanmam umarım
Soran1 yılBen baklava da sevmiyorum 😂😂
Soran1 yılBen şerbetli tatlı sevmiyorum ki 😂
Soran1 yılOlurrr çok severimm
Soran1 yılTamam unutma
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Antepliyim ama sevmem oraları gitmem de hiç
075 Yorumla
Soran1 yılNasıl olurlar biraz kaba olduklarını duydum sadece
Soran1 yılYa biraz farklılar şirket beni gönderecek şirkette antebe gönderilen kimse sorsam Allah yardım etsin çok çekersin insanından diyorlar ben aslen manisalıyım doğma büyüme İzmir pek alışamam gibi geliyor
- 1 yıl
İzmirden sonra Antep hayal kırıklığı olur:) alışırsın zamanla elbet 3 ay sonra bi bakmışsın şiven değişmiş 😃 genelleme yapmak doğru olmaz ama evet insanı biraz kaba ve İzmir İstanbula nazaran o bölge de malum göçmen sayısı çook fazla 2 ay önce kuzenimin düğünü için gittim türk yok resmen sokakta yürürken tuhaf tuhaf bakıyorlar ve bence en önemlisi deniz yok İzmiri çok ararsın 😃
Soran1 yılBilemiyorum umarım alışırım sorun yaşamam 1 yıl ordayım uzama ihtimali de var
Soran1 yılİnşaat
Soran1 yılBelirli bölgelerde yapılıyor şirket antep ve urfayı seçmiş o bölgede tabii ülkenin her bölgesinden bazı şehirler seçilmiş benim şansıma antep düştü 😆
Soran1 yılHayır ya ben memleketim manisadan bulmayı düşünüyorum 😂
Soran1 yılYa ne işim var orada kalayım 😁
Soran1 yılHahahaha tamam evlenerek kalmaktan bahsetmiştim ama
Soran1 yılNiye yaa antepliler o kadar mı kötü korkutma ya birini seversem
Soran1 yılZorlanacağımı biliyorum ama herkes bir değil muhakkak az da olsa kafa yapımız uyuşan insanlar vardır ama çok az olduğunu düşünüyorum alınma lütfen memleketine laf söylüyorum ama kötü niyetle değil ☺️
Soran1 yılDoğru diyorsun ben İzmir'de doğdum büyüdüm ama sorulduğun da manisa derim kütük manisa çünkü ama her yerde iyi de kötü de vardır genelleme yapmak doğru değil hangi il olursa olsun ☺️
Soran1 yılEvet gideceğim mecburen gitmezsem iş aramak zorundayım 😂
Soran1 yılŞerbetli tatlı sevmiyorum başka sipariş beklerim ama 😆
Soran1 yılBen isterim bir farkım olsun 😂
Soran1 yılSıcak bunalıyorum
Soran1 yılBen akşam içmeye gidiyorum belki bugün çıkarım
Soran1 yılYok bir mekana gideceğiz
Soran1 yılGel seninle beraber olsun
- 1 yıl
https://hizliresim.com/6bj1wvt
Bence sen gel:)
Soran1 yılNerdesin ya çok güzel
Soran1 yılBence ben gelmeliyim hahah
Soran1 yılAhahahahah tamam ama ne yeriz ben urfa kebap yemek istiyorum sen de ne yiyorsan ye
Soran1 yılNeden sadece bugün mü anteplisin 😂 hem urfa daha güzel sen benim için bir kere urfa ye
Soran1 yılSeen hangi tatlıyı istersenn onu yeriz ama şerbetli tatlı olmasın ☺️
Soran1 yılO zaman öğrenmeyeceğim 😂
Soran1 yılÇook severim sen yap daha çok severim 😂 ben mutfakta vakit geçirmeyi sevmiyorum yoksa yapardım yani tembelliğimden değil yanlış anlaşılma olmasın 😆
Soran1 yılSen yaparsın trendyol yemeğe gerek yok hem ben ev yemeği daha çok seviyorum yoksa yapmazmısın 😐
Soran1 yılEvlenelim demedim ki 🤪 yemek yiyecektik ya sen yap dedim sadece
Soran1 yılTamam restoran da yeriz senin için. Ben rakı içeceğim
Soran1 yılTeşekkür ederim ☺️
- 1 yıl
https://hizliresim.com/rdqbt81
Günaydın o zaman:)
Soran1 yılGünaydınn off ya bende evdeyim işte 😁 oturuyorum öyle
Soran1 yılSen ne iş yapıyorsun ben de başvuru yapayım belki antebe gitmem 😆
Soran1 yılTamam hemen geleceğim sıkıldım izmirden ☺️
Soran1 yılDeme öyle manisalı olduğum kadar izmirliyim de alınırım
Soran1 yılBeni beklemeden gitme tamam mı 😉
- 1 yıl
https://hizliresim.com/7c5zjl4
Ben güneşleniyorum😃
Soran1 yılBen de işe geçicem sen tadını çıkar bari ☺️
Soran1 yılTeşekkür ederim ☺️ ama arada mutlaka nerde olduğunun fotoğrafını at buraya 😂
- 1 yıl
https://hizliresim.com/ceuvqnc
Oldu mu:)
Soran1 yılNe işin var orada
Soran1 yılDeniz kum güneş filan bekliyordum
Soran1 yılİyi ne güzel yüzmüşsün benim işim var 👋
Nasil yardimci olabilirz
00 Yorumlakapalızorlanırsın
024 Yorumla
Soran1 yılUmarım zorlanmam çünkü 1 yıl yaşayacağım bu sürenin uzama ihtimali de var
Soran1 yılİşte güneydoğuda antep urfaya gönderilecektik müdür antebi bana verdi bilmiyorum umarım yapabilirim kime sorsam antep insanindan çekersin diyor urfa da duymadım sadece antep daha gelişmiş insan olarak urfa daha iyi dediler çünkü şirketde her yıl bir kaç kişi bölgelere dağıtılır güneydoğu da bir antep adıyaman mardin sıkıntı diyorlar
Urfa diyarbakır çıkana şanslısın diyorlar bilemedim umarım dedikleri gibi çıkmaz
Soran1 yılHangi il misafir sever anlamadım ☺️
Soran1 yılYok zaten merkeze gidiyoruz hangi il olursa olsun
Soran1 yılUmarım ama herkes muhafazakar olduklarını söylüyor zaten kendimi alıştırmaya çalışıyorum sadece
Soran1 yılİnşaat işindeyim ama cok değisik tipler var zorlanırsın diyorlar
Soran1 yılEvet 😔 ama inşallah olmaz
Soran1 yılKorkutma o kadar mi yaa
Soran1 yılİnşallah beddua ederek dönmem ama sorun yaşarsan çok zora düsersem urfaya giden arkadaşımla yer değiştiririm o erkek ya o bu konularda sorun yaşmaz çünkü
Soran1 yılSeveceğimi sanmıyorum çok ters bana antep insanı ve kültürü
Soran1 yılE daha ne kaldı antepli gibimi davranalım yani
Soran1 yılİnşallah umudum o yönde
Gizli Üye(25-29)1 yılHavası güzeldir
01 Yorumla
Soran1 yılSıcak oralar ama sıcağa alışkınım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!