Hep kadınlar mı mağdur?

Merhaba. karım ile 12 senedir evliyim. Bu evlilik süresi boyunca sürekli kavga , gürültü, şiddetli geçimsizlik hiç eksik olmadı. En büyük neden ise karımın tüm özel yaşantımızı annesiyle paylaşması ve aşırı tapar bir şekilde annesine olan bağlılığı ; çekirdek ailesini ikinci planda tutması. Evet sadece kadınlar mağdur olmuyor. Çünkü çoğu yorumlarda kadınların desteklendiğini gördüm. Yine sorun etmiyorum ama bizimde derdimizin olduğu bilinmeli. Evet benim hatalarım yok mu var tabiki. Benim de en kötü yanım istemeyerekte olsa bazen eşimin beni sürekli tahrik etmesi yüzünden ağzımdan çıkanı kulağım duymuyor. Artık dayanılmaz bir boyuta gelince de bir karar verdim ama bir yanımda ;8 yaşında bir oğlum var ve o yüzden de devam etmeliyiz diyor. Ama sonunda bende dayanamayıp boşanmaya karar verdim. Tabiki tek taraflı olarak. Eşim; evi ve arabayı bırak çocuğa nafaka öde ancak öyle kabul edebilirim diyor. Tamamen kaynanamın akıl vermesi. Ve tabiki en merak ettiğim ve sizlere sormak istediğim konu ise ; eşim tartıştığımız anlarda aramızda geçen bazı üzücü konuşmaları benim iş yerime gelip herkese anlatmakla tehdit etti. Yani bu yüzden vicdanen işimden ayrılmak zorunda kalacağım. Bunun bir cezası var mı? Herkese mutlu günler diliyorum
Hep kadınlar mı mağdur?