Haklımıyım haksısmıyım?

Öncelikle merhaba 1 yıllık evliyim ve sizede danışmak istiyorum ben severek evlendim eşim beni kandırdı tabi neyse evliliğinin 1. ayı hamile kaldım erken yani bunuda geçtim eşim ve ailesi benide ailemide kandırdı. Ben doğum yaptım annem yanımda 40 kalıcaktı ve 30. Günü tamamladı eşimin ailesi geldi onlar köyde kalıyo ben kalmak istemiyorum kavga ettiler ailemi bizi evden kovdular bundan önce kaynanam eşimin ve ailemin yanında çok kötü konuştu hakkımdan eşim tek kelime etmedi anasına sığındı. Annem gıl evlerine döndüler ben eşim bebeğim tek kaldık ramazan bayramına 1 gün kala köye gittik bebeğimin 40 ı çıkmadı daha kaynanam üstüme geldi kavga etti. Benimle ve ben dışarı kaçtım. Eşim geldi içeri girdi kaynanam ona karın sana karılık yapmıcakmış sen ona kocalık yapamıyon dedi. O sıradada kırkı çıkmayan kucagımda bebeğim ve eşimin anadı doldurdu eşim çıkarttı silahı bana ateş etti ama mermi cebinde ydi yani mermi olsaydı beni vurmuştu şimdi sevmemekle ondan nefret etmemde ve düşmanım belirlememde haklımıyım haksızmıyım.
Haklımıyım haksısmıyım?