Şimdi genciz evlenmedik diyelim yaşlanınca hayatımız nasıl olur ki? Torun yok, gelin damat yok, yok yok.

Şimdi genciz evlenmedik diyelim yaşlanınca hayatımız nasıl olur ki? Torun yok, gelin damat yok, yok yok.

Evlenmeyi cazip kılan tek şey, yaşlanınca yalnız kalmayacak olmak değil, çocuğunun olması. O kadar. Üstelik evliliğinin ileri yaşlara kadar süreceğinin de garantisi yok. Ben boşandım, iki kızım var (çok şükür) ve ölene kadar da hayatıma birini almayı düşünmüyorum. Evlenmezsen üzüleceğin tek şey anne olmamak olur, ki Batıda evlenmeyip çocuk yapan kadınlar da var. Evlilik hayatın olmazsa olmazı değil.
Bence çok zor olacak.
Anne baba vefat edecek, aile yok dediğin gibi torun torba yok, gelin damat yok. Kardeṣlerin ya vefat etmiṣ ya da onlarda evlenmiṣse kendi torun torbalarîyla gelin damatlarıyla uğraṣır olacak. Hastalanırsan bakanın olmayacak, gezmek isteyeceksin gezmeye halin kalmayacak.
Rutin hayat yaṣayacaksın yalnızlıkdan o kadar çok sıkılacaksın ki hergün ölmeyi isteyecek ama ölemeyeceksin.
Dünyadaki cehennem böyle olsa gerek.
Evlilik herṣey mi sanki diyenler yalnız olduklarında iṣ güçle ve gezip tozmakla zaman öldürüyor ama ya sonra? çalıṣamadığın ve gezemediğin zaman gelince bu havalı tipler napacak? konuṣacak kimsen bile kalmayacak. Çok üzücü. Allah kimseye yaṣatmasın. Evlenemediğim hergün bu durumu düṣünüp gereksiz üzülüyorum. Ahir zaman mı insanlar mı iğrenç anlamadım neden evlenemiyoruz artık?
Kafa dengi arkadaslarin varsa güzel olur. Bir akrabamiz yurtdisinda 50 yaşlarında ıbm de çalışıyor kendi yazılım şirketinde varmis dünyada gezmedigi yer kalmadı. Ve çok genç gösteriyor stres yapacak ve kafaya takacagi dert açacak kimsesi yok. Öyle olursa güzel ama terkedilmiş bir yalnızlık mezara koyar insanı. O yüzden kaliteli bir hayatin varsa çok etkilemez.
Ben 35 yaşındayım evlenemedim gençliğim hep yalnız geçti bu bana bir eksiklik gibi geliyor yaşım ilerledikçe eksikliğini daha fazla hissediyorum yaşlandıkça yalnızlık daha da zorlaşıyor bence gerçekten kötü bir durum
Cevap
25Cevap
Ileri yaslarda yalniz bence erkek cinsiyetinde daha cok hissediliyor. Kadin icin konusursak kadin icin evli ya da bekar yaslanmis bir farki pek yok.
Kadin her yasta kendine yetebiliyor. Yalniz olan cok kadin var. Esi vefat etmis. Ki cogu erkek kadindan önce vefat ediyor. Erkekler yaninda biri varken cogunlukla hayati son buluyor ama kadin sonuc olarak yine yalniz gidiyor cogunlukla oteki tarafa. Erkek yasasa bile yine evlenip, o yalnizligi yasamamayi tercih ediyor. Ama kadinlar pek evlenmiyor o yaslarda hayatta olsalarda.
Colugu cocugu, torunu olsa da yilda bir kere goren anca var. Belki o bile yok. Artik buyuklerini ziyaret etme pek kalmadi. Herkes calisiyor. Bayramda vs anca millet iste buyukleri ziyaret ederse. Cogu kisi de artik sene boyu ailecek calistik yorulduk tatile gidelim, buyukleri bir ara ziyaret ederiz de diyorlar.
Kadin icin söylersek evlenmezsek cokta farkli bir hayat olmaz gibi. Ha cocuklar sık sık ziyaret ediyorsa, torunlar etraftaysa, koca da yanindaysa belki iyi.
Ama bunlarda bir yastan sonra kafa kaldirmaz. Babannemin 5 gun sonra coluk cocuk sesi kaldıracak hali kalmiyor. Özlüyor belki ama o hasret 3-5 gune bitiyor. Sonra gitseler diye gozunun icine bakiyor. Gelin falan cekecek hal de kalmiyor bir sureden sonra. Kaynanalik bile belli bir yasta guzel.
Yalnizligi da alisiyorlar. Kalabalik vs o yaslar icin çekilmiyor da acikcası.
Yaslilik biraz yalnizlik demek zaten. Gencken herkes yaninda, herkes iltifat halinde, herkes hurmet ediyor. Ama yaşlılıkta insanlarda geri cekiliyor. Kisinin kendisi de geri cekiliyor otomatikmen.
benim yorum yazmama gerek kalmamış ağzına yüreğine gönlüne sağlık burdaki en mükemmel yorum ♥️
Yorumları okudum. Sanırsın çocuk yapınca sana bakacağı garantiymiş gibi konuşmuşlar. Bu dönemde anne babalarını huzur evlerine bırakan da çok. İlerleyen yaşlarda yalnız olmak herkesin kaldırabileceği bir şey değil. Bu konuda iyi karar vermek lazım. Kendine bu konuda güvenen insan ömür boyu bekar kalabilir.
Arkadas, es dost , akraba bi yere kadar kapıyı kapatınca yalnız kalıyosun ben bunu istemiyorum kalabalık aile severim yaşlılık zamanı yalnız kalması kolay değil
İnsan bu sefer ona alışıyor kimseyi istemiyor. Ama insanın doğasına ayrıkırı bu. Hani ağaç değiliz ki çiçek değiliz ki yanlız başımıza solalım. Yaşlanınca insan daha da çok duygusal oluyor
Aklınızdan yalnızlığı çıkarın yalnızlık sonu gözükmeyen bir karanlık çünkü. Herkes evlenmeyi düşünmeli yani yolunu bulmalı diyeyim
Evde oturacak yaşlanınca kapısını çalan olmayacak aval aval pencereye seyredip o meşhur kelimeyi söyleyecek keşke
gidersin bi huzurevine bakarlar orada
benim planım bu mesela... kimseye müdana yok mis
Çok sıkıcı. hiçbir şey yaşamamış gibi olur bence. Mutlak yalnızlık olur hayatında. Tüm mallarda yeğenine veya uzaktan akrabalara kalır ölünce
Kendi adıma konuşmam gerekirse Foçadaki yerimde sakin ve mütevazi hayatıma devam ederim diye düşünüyorum.
Öyle de görünüyor galiba.
Haaaah bak nörönlar iş yapmaya başlamış kafa çalışmaya başlamış bir insan
Bir yardımcı tutarım kendime ya da huzurevine giderim çok sıkılırsam
Eğer bir evim olursa paşalar gibi olur. Olmazsa işte o zaman sıkıntı 😊
Yalnız bir hayat olur ama zamanla ona da alışır insan
Seçtiğin... Hayatında kalabilen arkadaşlarina bağlı
evlenince ne oluyo ki kocan bi tekme çocukların bi tekme yallah bakım evine
Genelde gördüğüm kadın profili mahallede kedi annesi kafayı sokak hayvanlarıyla bozmuş bi acayip oluyor erkeklerde ise kudurmuş gibi sağa sola sapkınlık ediyor
Bayramdan bayrama belki, "ya bizim Seda teyzeyede bı ugrayalim, yazık kadın yaşlı, çoluk çocuğuda yok, sevinir garip" diye belllkiii uğranılan yaşlı yalnız biri olunur
İyi olacağını sanmıyorum. Eş yok, çocuklar yok, torunlar yok... Yalnızlık güzel bir şey değil. İnsanın ailesiz mutlu olamayacağını düşünüyorum.
Insan bugran gecirir bazen evde bile yanliz kalinca sıkılıyoruz belki bi kac gun yanliz kalmak iyidir ama uzun yillar zor olur telefonumuzun hic calmadigini dusunmek bile urkutucu
İşte dert yok yasa yok hiçbişey yok
şu sıralar tamda bu soruyu soruyorum kendime
Misss gibi huzur dolu
Meçhul evlenince de meçhul
Devlet Bahçeli gibi bir hayatımız olur.
Gayet keyifli bir yaşlılık yaşayacağız
Bilmiyorum ki yalnız kalırız sanırım
Sakin bir hayatın olur
Yapayalnız bir hayat acılarla dolu.
Yok yok arkadaş zaman geçirecek bişi olmaz sanki
Bilmiyorum şu an bir problem göremiyorum.
Huzurlu ve mutlu olacağı kesin.
Yapa yalnız eksik kalmış buruk hüzünlü
Bence evlenin
sıkıcı olur
Çok monoton olur
B. ok gibi
Bomboş
Öyle başıboş
Süper olur yaaa
Rahat olur
Tek ölürsün
Yalnız ölürsün ama kafam rahat ölürsün