Evlenmek başa bela almak demek mi? Özellikle kadin icin?

19 yasinda lise kpss den atandım. 24 yasindayim. 5 yıldır parami kazanip yalniz yasiyorum. Lisans bir bolumde bitirdim. Calistim ve okudum. Bitirdigim alana da gecis yapmaya çalışıyorum.

Ailem falan ilk başta guzel bir bolum kazan. Kpss ile sonra uğraşırsın demisti ama ben once atanmak istedim. Aile evinde daha fazla kalmak istemedim.

Babam beni o siralarda da kira pahali, sana para nasil yetistireyim vs diye il disinda bolum yazdirmak istemiyordu. burada oku diyordu. Ama benim bir 4 yil falan daha o evde kalma istegim yoktu. Yks yi bırakıp kpss çalıştım.

Simdi hayatimin konforuna aliskinim baya. Yasitlarima gore elim daha cabuk para gördü ve bunu da istedigim gibi kullandim. Kullaniyorum. Tatile gidiyorum, gunu birlik gezilere katiliyorum. Kendime istediğimi alıyorum.

Temizlik vs sevmem. Bir abla çağırıyorum bazen detay temizlik, camlar icin falan. Yine bir abla hafta da 2 gun gelip yemegimi hazirlayip gidiyor. Isten sonra hazir yemek buluyorum. O yorgunlukla yemek yapmıyorum. Cuma ve haftasonlari yemek yapiyorum sadece diger 4 gun hazir yemek yiyorum.

Hayatim tıkırında yani. Mutluyum da. Kendime yetiyorum, huzurluyum. Ne aileme ne baska birisine bagliligim var.

Yas 24 olunca evlilik sorulari gelmeye basladi. Evliligi bilemiyorum. Kadina yuk gibi geliyor.

Is yerinde de evli cocuklu ablalar var. Cok fazla kosturuyorlar. Kocalari da destek vermiyormus ama parayi yemeye gelince her sey ortak. Hesaplari ortakmis ama diger islerde yokmus beyler.

Bu açılardan falan evlilik kadina avantaj gibi durmuyor. Her seyi ben yapacaksam bekar halimle, evli halimin pek farki olmayip, omuzlarima daha yuk yuklenecekse evlilik gibi bir ortaklik anlasmasina ne gerek var?

Bir yandan da boyle yalniz da gider mi onu da bilemiyorum. 5 yıldır bir evde yalnizim. Ha zaten eve 6 civari geliyorum işten sonra. Evde de cok vakit geciremiyorum. Cok yalnizlik hissetmiyorum bu yuzden. Bayramlarda, izin aldigim zamanlarda zaten ailemin yanina ya da tatil ayarladiysam ona gidiyorum.

Evlilik istemek rahatini bozmak, rahat batıyor demek mi olur benim icin sizce?

Bir yandan istiyorum ama bir yandan da konforumu bozmak istemiyorum. Evlilikte erkege bir sey olmuyor. Bekarkende çalışıyor. Evliykende bu sorumluluga aynen devam ediyor.

Ama kadinda cok degisiklik oluyor. Sorumluluk cok artıyor kadinda. Bu riski, bu karari, bu sorumlulugu almak kadin icin daha zor sanki.

Evlenmek başa bela almak demek mi? Özellikle kadin icin?