Erkekler, biz kadinlarin yaptigi seyleri neden küçümsüyor?

Esim bana evde ne yapiyorsun ki falan dedi. Agir geldi. Kendisi öğretmen. 6 aylik bebegimiz var. Kendisi bircok mesleğe gore az çalışıyor, acikcasi surekli de evde.

Ben babamdan aliskinda degilim bir erkegin surekli tatilde olup evde olmasina. Ama ben onun yaptigi seyi kucumsemiyorum.

Ben bu duruma sinirlendim. Bunu dedigi zaman 10 gun once falandi galiba. O ara okula gidiyordu seminere. Tatile girmesini bekledim. Ailemin yanina bilet aldim dun icin.

Esimi de sabah erken kaldirdim. Hemen aceleyle, kendisine firsat vermeden konuştum konustum, esyalari koseye hazirlamistim zaten, valize koydum.

Akrabamiz rahatsizmis. Annem refakatci olarak gitmis. Bende babamin, kardesimin ihtiyaci olur diye acil gidiyorum, bilet buldum.

Kizi almayacagim, perisan olmasin orada, zaten onu ve onun esyalarini hazirlayacak zaman yok, ne zaman donerim bilmiyorum birkac gun kalirim herhalde. Kizimiza iyi bak, kendine iyi bak dedim. Vedalastim.

Tamam falan dedi. Birakayim dedi. Ben giderim, kiz yalniz mi kalacak evde dedim. Doğru dedi. Gecmis olsun dedi beni uğurladı. Ciktim evden.

Düşünmesine falan firsat vermedim. Evden 5 dk icinde ciktim. Yoksa bir ton soru sorar kizi da peşime takardı.

Amacim ev isleri ve cocukla ayni anda ilgilenmek durumunda kalmasi. Evde isi gucu yok zaten. Biraz da o evle ve cocukla basbasa kalsin. Erkekler icin cok kolay ya boyle seyler.

Dunden beri kac defa aradi zaten. O nerede, bu nerede, kizin oyuncagi, biberonu nerde, tava nerede vs diye.

Çoğunu da açmıyorum ya da gec cevap veriyorum ki kendisi bulsun, kendi basinin caresine baksin. Misafir falan geliyor bakamiyorum telefona cok fazla halledersin diyorum.

Bakalım biraz da olsa kiymetimi anlayacak, benim yaptığım işinde zor oldugunu farkina varacak mi? Erkeklere anlatsanda empati yapamiyorlar cunku. Bizzat yasamalari gerekiyor galiba. Yasasin işte.

Bir sure annemlerdeyim. Annemlere de anlattim durumu. Çaktırmayacaklar. Benim icinde kafa dinleme olur. Kac aydir evle, kizimla bitisik yasiyorum.

Kendime gelirim biraz, kendime vakit ayirmis oldum. Her turlu guzel bir plan oldu. Insallahta anlar yani beni. En azindan yaptigim seyi kucumsemeyi biraksin.

Erkekler, biz kadinlarin yaptigi seyleri neden küçümsüyor?