Sayın ablalarım, abilerim, sevgili büyüklerim. Bana ileride evleneceğim zaman dikkat etmem gerekenleri, doğru insanı nasıl bulup seçmem gerektiğini anlatabilir misiniz? Siz kendinizin evliliğe uygun bireyler olarak yetiştiğinizi düşünüyor musunuz?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Diğer kızlar gibi saçma sapan erkeklere yönelme sakın. Akıllı, efendi, iyi, düzgün, seni gerçekten derinden sevebilecek, seni asla ama asla ömür boyu bırakmayacak bir erkek ile sevgili ol önce. Ondan sonrası evliliktir. Sanki kendimi sana öneriyormuşum gibi yanlış anlamazsan eğer bir şey diyeceğim sana 😂 Ben tam olarak yukarıda tarif ettiğim gibiyim, ama bizim gibilerin değerini bilmez kızlar. Sen sakın böyle bir hata yapma. Çünkü diğer erkekler, bizim sevdiğimiz gibi sevemezler asla sizleri.
İnşallah mutlu olursun ve böyle birini bulabilirsin 🙂
Teşekkür ederim. Aklıbaşında bir insanım. Kötü insanlardan uzak duruyorum zaten insanlara güvenmek de hiç kolay değil. Nasıl güvenebilecegimi de bilmiyorum.
İnşallah sağ olun :)
Bizim gibilerin değeri neden bilinmiyor dedin ki? Neden bilinmesin?
Rica ederim 🙂 Nasıl güveneceğimi bende bilmiyorum. En iyisi akışına bırakmak. Birinden hoşlanırsan veya seversen, hemen balıklama atlama olaya. Biraz bekle bakalım. İyice tanı.
Ben yukarıda tarif ettiğim türden erkeklerin ( buna kendim de dahil) hep yalnız kaldığını gördüm. Kızların bizim gibileri sevmediklerini gördüm. Neden bilmiyorum ama kızların çoğu böyle erkekleri sevmiyor nedense. Belki de iyi olduğumuz için sevilmiyoruzdur. Bu arada sadece erkekler için değil, kızlar için de söyleyebilirim bunu. Bazı iyi kızlar da sevilmeyebiliyor. Fakat kız oldukları için yine onları beğenen birileri çıkıyor. Ama gerçek anlamda aşık olmuyorlar o tarz iyi kızlara.
İyi olan erkeklerin işi daha zor bu konuda.
Akışına bırakacaz yapacak bir şey yok.
İyi olanlar değil pasif kalanlar sevilmiyor bence. Olayın iyi ya da kötü olmakla ilgisi yok.
Kötü insanlar neden sevilsin ki
Peki. Fikir almak amaçlı sana şöyle bir soru sorayım. Mesela ben pasif değilim. Utangaç çekingen değilim. İletişimim de kötü değil. Bu konuda kendimi genel olarak gözden geçirdim. Bir hatam olsa gerçekten duzeltecem. Ama yok bulamadım. Yani demek istediğim, sevilmeyecek bir halde değilim. O halde neden sevilmiyorum? Çünkü iyi olduğumuz için değerimiz bilinmiyor.
Sevilmemenin başka nedenleri olabilir veya doğru insan daha karşına çıkmamıştır. Herkes herkesi sevmez ki
Herkes seni seveceğine ömürlük insan çıksın o sevsin seni daha iyi değil mi? Yanlış kişilerle vakit kaybetmemiş olursun
Bak bir de şöyle bir durum bende. Çok değişik bir bahtsızlık var bende. Mesela çalıştığım yere bir kız geliyor. Ben onun işlerini hallederken birkaç dk sohbet ediyoruz. Kafa yapılarımız uygun. İkimiz de iyiyiz. Bir tanışmışlığımız olsa %100 sevecek beni. Ama işte bahtsızlık. Müşteri olarak gelmiş. Gidiyor. Sonra bir daha göremiyorum onu.
Bu tek bir örnekti.
Bunun gibi sayısız olay yaşadım.
Şansızlık bu.
Ne gibi olaylar mesela?
Ya demek ki nasip değilmiş. Her şeyi de bu kadar takmamak lazım. 5 dk konuştuğun birini tanıyabilmen de mümkün değil ayrıca
Dediğim gibi. Bana uygun kızlarla karşılaşıyorum. Ama yukarıda verdiğim örnek gibi şeyler olduğundan dolayı asla birlikte olmak nasip olmuyor. Zaten yoruldum artık. Kafaya takmıyorum pek.
5 dk konustugun kızın sana göre olduğuna nasil karar veriyorsun ben asıl buna takıldım
Bak 30 yaşında, veya 40 yaşında olanların da sevgilisi olabiliyor. Ama gençliğin yerini asla tutmaz. Mesela 20 yaşında olduğun dönemlerde sevgili bulmak, onunla sohbet etmek, zaman geçirmenin tadı bir başkadır. Genç yaşta bunları yaşamanın tadı bir başkadır. Ben gençliğimi yaşayamıyorum. Peki bu ne olacak? 30 veya 35 yaşlarıma geldiğimde belki bulacam gerçek aşkı. Ama gençliğin yerini asla tutmaz. Ne anlamı kaldı o zaman o ileriki yaşlarda iyi birini bulmanın?
5 dk olayını anlatacam şimdi bi dk
Abi 25 yaşındasın daha gençsin bi sakin
100 lerce kızla karşılaşıyorum mesela. Hiçbirinden etkilenmiyorum, hoşlanmıyorum. Ama sonra bir kız çıkıyor karşıma. 5 dk sohbetimiz oluyor. Enerjisi mi çekiyor nedir bilmiyorum. İlk görüşte aşık olabiliyorum. Veya aşık olmasam bile hoşlanabiliyorum ondan. Enerjisi çekiyor demek ki. Diğerlerinden farklı geliyor bana.
Ya anlık olarak beğenmiş olabilirsin. Enerjisi de çekmiş olabilir hepimizde olur o ama o aşk değil hoşlantı. Belki tanısan hiç de sandığın gibi biri çıkmak belki
Doğru. O da var tabii
Gecikiyorsa daha da güzelleşiyordur. Kadere inan
Ben öyle bir noktaya geldim ki artık. Önceden sevgilim olmasını çok istedim. İstedim istedim olmadı. Artık istemekten yoruldum. En az 10 yıl kimseyi sevemem ben artık. Çünkü o sevgiyi veremeyecek kadar yoruldum.
Aşktan sevgiden nefret etme noktasına geldim. Karşıma uygun bir kız çıksa, hatta bana çok aşık olsa bile onu reddederim.
Karşına o kişi çıkana kadar sevemezsin. Yoruldum sanarsın ama sonra bir bakmışsın işte evleneceğim kişi bu diyeceğin biri çıkmış. Bilemezsin. Hayat sürprizlerle dolu
Niye nefret ediyorsun ki anlamadım
Ben bırakıyorum bu işleri. Artık karşıma çıkan herkesi reddedecem. Zaten karşıma çıkan da yok. O halde sorun da yok.
Aşktan sevgiden midem bulanmaya başladı.
Ortada başlayacağın ya da bırakacağın bir şey yok ki zaten. Akışına yaşıyoruz hayatı. Çıkarsa çıkar, çıkmazsa yoluna devam edersin
Aşktan nefret etme sebebin nedir yani
Bir de dalga gecer gibi sevgililerle dolu cevrem. Hayat, benimle alay ediyor sanırım.
Yorum yapın diye soru sordum şimdi ben milleti teselli ediyorum. Hey Allah'ım 😂
Ya sen sevgilin olup olmamasını neden bu kadar takiyorsun? Sevgili yapmak marifet mi sanki? Her haltı yaşayıp
baskalarinda vakit kaybedip kwndini tüketip sonra başkasiyla evlenmek daha mı iyi zannediyorsun
Birini seversin, aşık olursun , veya hoşlanırsın. Ama o seni istemiyordur. Platoniksindir. Bu gayet normal bir şey. Hatta 10 kişiyi seversin, hepsine platoniksindir. Bu da normal bir sayı. Ama artık 60 - 70 kişiye de platoniksen, burada bir sorun var demektir. Bu kabul edilebilir bişi değil.
Sevgilim olup olmamasını takmak istemiyorum. Ama bu genç yaşlarımda derinden sevip, mutlu edebileceğim bir sevgilim olmuyor ya. Bu çok kötü. Boşveriyim diyorum. Gerçekten boşveriyorum. Ama 1 hafta sonra yine aynı acı. Sevgili bulamama acısı.
Valla bir soru sordun. Ama pişman oldun sorduğuna. Beni teselli etmekle uğraşıyorsun 😂😂
Bu yaşına kadar 60-70 kişiye platonik olduysan sorun karşı tarafta değil ki sende. O kadar insana platonik olunur mu? Sen evlensen karını da aldatırsın o zaman yuh yani
Şıpsevdi birine benziyorsun. Senden hayır gelmez zaten
Öyle değil. Mesela birini seviyorum. Onunla sevgili olamayacağım kesinleşince, mecbur kafamdan silmek zorunda kalıyorum onu. Ne yapayım? Onun acısını mı çekeyim uzun zaman? Nasıl olsa onunla olamayacağım kesinleşmiş. Ben de unutuyorum onu.
Olayı anladın mı şimdi?
Şıpsevdi değilim yani.
Ben birini seversem tam severim. Onu asla bırakmam. Ama o beni sevmiyorsa, onunla birlikte olamayacağım kesinleştiyse mecbur siliyorum o kızı kafamdan. Sonra başka bir kızı seviyorum bir süre sonra. Şimdi anladın demi olayı.
Kendimi övmek için söylemiyorum ama kızlar benim nasıl bir karakterim olduğunu bilselerdi, gerçek anlamda beni anlayabilselerdi, beni tanımayı başarabilselerdi, birçoğu sevecekti beni. Ama özüme bakmadılar. Karakterimi okumaya çalışmadılar hiç.
Bu da onların sorunu.
Şipsevdinin bile 60 tane platoniği olmuyor yani kusura bakma bence hiç normal değil bu
5 olur, 6 olur bilemedin 10 tane olur yani daha fazlasına platonik oluyorsan şıpsevdisin. Sana olmayacak insanı unutma diyen yok da 2 günde unutup 3. gun hemen başkasına platonik oluyorsun ki demek ki 60-70 o buluyor yani yuh
Sen dediğimi anlamadın sanırım.
Mesela bir kızı seviyorum. Onunla sevgili olamayacağım kesinleşince mecbur siliyorum onu kafamdan. Bu yüzden kolaylıkla başka bir kızı sevebiliyorum ondan sonra hemen.
Ama sevdiğim kız beni sevse, sadece onu severdim. Ömür boyu hemde.
Aşık olduğum kızı birkaç ayda unuturum. Sadece hoşlandıysam 1 haftada unuturum. Bazen 1 günde unuturum.
Büyük de konuşma şimdi. Evlendikten sonra başkasına aşık olanlar da var Allah korusun. İnşallah öyle bisey olmaz o yüzden büyük konuşma yani ve o kadar kolay sevebilmen de bana normal gelmedi. Ben bir insani çok zor seviyorum. Gerçek sevgi zamanla oluşan sevgidir. Çabuk sevenin sevgisi de çabuk biter. Bence sen şıpsevdisin
Mesela 1 hafta önce birinden hoşlandım oldukça. Ama onu bir daha göremeyeceğimi bildiğim için hemen unuttum onu birkaç günde. Çünkü böyle yapmak zorundayım. Hemen silmek zorundayım onu. Kendisi çalıştığım yere gelen bir müşteriydi.
Aşk dediğin geçici bişey. Kalıcı olan sevgi. Kolay sevenin sevgisi de kolay biter bence. Sevmek emek ve zaman isteyen bir şey. Sen 60-70 kişi diyorsun. Önüne gelene aşık oluyosun o zaman. Olacak iş mi yani
Sen beni benden iyi bilemezsin. Bak işte bundan bahsediyorum. Sen dahil hiçkimse, beni hiçbir konuda anlamıyor. Anlamak da istemiyor. Sadece kızlar değil yani beni anlamayanlar.
Önüme gelene aşık olmadığımı mükemmel bir şekilde anlattım yukarıda, anlamadıysan veya yanlış anladıysan bir daha oku. Çünkü baya bir yanlış anlamışsın sen. Belki de ben anlatamadım.
Sana bir sorum var, samimi bir şekilde cevaplar mısın bu soruyu? Ben birine aşıksam tam aşık olurum. O da bana aşıksa, aradan 40 yıl bile geçse aşkımı asla kaybetmem. Aşkın başlangıcındaki o ilk heyecanı asla kaybetmem. Aşk benim için kalıcıdır, geçici değil yani benim için. Sen bu kadar derinden aşık olabilen, bu kadar uzun süre aşık olabilen birini daha gördüm mü hiç?
Böyle birinin değeri bilinmiyor işte.
Benim gibi başkaları da var. Benim gibi aşkını 40 yıl sonra bile asla kaybetmeyecek olanlar var. Ama sayımız az.
Asla diyorsun ya işte asla diye büyük konuştuğun için tersini yaşayacaksın zaten. Bunu yaşadığında bu dediğim aklına gelsin
Evet 40 yıl sonra bile aşkını kaybetmeyenler var ama onlar büyük konuşmayan kişiler. Büyük konuşup, asla diyip de başına gelmeyen görmedim bu zamana kadar
70 kişiye platonik olmak da normal değil. Bunun anlaşılacak bir tarafı da yok üzgünüm
Ben seni anladım. Ama sen beni hiç anlamadın. Anlamak da istemedin. Belki ben anlatmayı beceremedim. Hata bendedir. Olsun. Senin vesilenle içimizi döktük. Allah senden razı olsun. İyi birine benziyorsun. İnşallah mutlu olursun. Teşekkürler sohbet için.
Allah'a emanet ol 🙂
Ben de seni anlıyorum ama verdiğin sayi gerçekten çok abartı geldi. O kadar çok kişiyi sevebilme potansiyeli olan insanlardan hep korkmuşumdur ve eğer beni gerçekten anladıysan bu hayatta hiçbir zaman büyük konuşma derim. Allah'a sığın sadece. Sohbet için ben de teşekkür ederim. Sen de Allah'a emanet ol :)
Hiç evlenmedim. İlişkim yok, konuştuğum biri yok. Ancak bana göre en önemlisi, kendini yetiştirmiş bireyler olabilmek.
Karaktere, zihniyete, saygıya, cân dostu olabilmeye bakın eşinizle. Hem kendinize hem de birbirinize birşeyler katarken çevrenize de ışık olabilin.
Gerisi hikâye
Çok teşekkürler ❤️
Zekana güvenme derim
Neden güvenmeyecekmişim