25 000 maaş alıyorum.
Yok "doğru düzgün iş bul da gel" .
Yok efendim " Erkek adam evine bakar" sen de adam mısın? vb şeyler söylüyor
Bu kızdan olur mu?
25 000 maaş alıyorum.
Yok "doğru düzgün iş bul da gel" .
Yok efendim " Erkek adam evine bakar" sen de adam mısın? vb şeyler söylüyor
Bu kızdan olur mu?
Kesinlikle olmaz.
1. Bu devirde para kazanmak o kadar da kolay değil işe alınırken bile rakip çok.
2. Sizi gerçekten seven, size saygı duyan, değer veren biri istese de o lafları edemez.
3. İlişkiyi, evliliği kaçış olarak görüyordur, sevgili / koca parasını da adamı kullanarak yiyecektir.
Tabi ki dinen de sosyal olarak da erkekten beklenen evini geçindirmesi ancak doğru kadın, şükreder , kanaat eder , eşini yüceltir ve ona mümkün olduğunca maddî mânevî destek olur.
Tabii ki hiçbir hanımefendi tüm hayatını bir erkeğin avcuna bırakıp onun vicdanına ipotek ettirerek bir kumar oynamamalı. Hanımefendiler de beyefendiler de önce kendilerini yetiştirmeli donanım ve beceri kazanmalı birey olarak kendilerine yetebilmeli çevrelerine ışık olmalı ve çocuk yetiştirme noktasında da yeterli olmalıdırlar.
Yine de erkek için de kız için de kadın / adam için de çalışıp çalışmamak yahut hangi işte çalışacağı bir tercihtir zorunluluk yok.
Dinî boyutu bir yana, kendine saygısı olan insanlar başkasının eline bakmazlar ve para için değil kendileri için idealleri için çalışırlar.
Asıl konuya dönecek olur isek,
Bu hanımefendinin zihniyeti çiğ ve sığ geldi. Sakin, doğru uslûb ile konuşup anlaşamıyorsanız, bitirin ilerde daha beter yazık edersiniz derim.
Paylaşımı gördüğümde 9 sn idi şimdi 9 dk olmuş :)
Samimi olsaydı, paranızla değil sağlığınızla ilgilenir, yapıcı yaklaşır , maddî mânevî çabalardı
Sonradan dank etti... Hiçbir şey istemiyorum yeter ki evlenelim dedi... Ki bu sizin dediğiniz " Kurtulus" senaryosuna benziyor...
Ben Annesinden etkikendiğini düşünüyorum. Annesinin laflarını lendi lafı gibi söyledi sanki...
Annesinin söylemlerini kullanmış olması büyük olasılık.
Karar sizin ancak ben böyle ham biri ile evlenmezdim.
İleride zora geldiğinde psikolojik şiddet uygulama ihtimali de var gibi geldi. Fesatlık etmek değil de çok iyi düşünün derim
Cevap
4Cevap
Sana adam mısın diyor ve sende bunu soruyorsun burada
Bas tekmeyi hiç acıma.
Ne iş yapiyosun ki
Makine Mühendisiyim. Ancak hastayım Asperger Sendromu var
Ben sizi takdir ettim şahsen
Rahatsızlığınız kolay bir rahatsızlık değil. Buna rağmen ciddî ölçüde aşmış ve çok güzel bir meslek edinip aktif olarak çalışıyorsunuz.
Rahatsızliginizi tam bilmiyorum hiç duymadım ama makine mühendisinin 25 bin aldığını da ilk duydum daha yüksektir saniyordum
@hâmuş_094_ öyle mi dersin?
Hiç bu yönden düşünmemiştim
75 000 alan da var makine Mühendisi olarak... Ancak ne kadar para o kadar sorumluluk...
Çok yüklenince ben kafayı sıyırıyorum
Öğretmenim. Biliyorum o rahatsızlığı. Samimi söylüyorum.
Kendinizi tam sağlıklı biri olarak görün ve yolunuza o şekilde devam edin. Size saygı duymayandan da kendinize saygı duyarak uzaklaşın. Hedeflerinize odaklanın doğru kişiye değin kendinizi daha da geliştirin derim
Makine Mühendisiyim
Bir konuda değil birçok konuda eğitebilirsiniz kendinizi bunu rahatsızlığınızdan bağımsız olarak söylüyorum. Kendinizi üzmeyin. Hakkınızda hayırlısı olsun.
S^ktiri çek boş ver
Parayı seviyor demek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?