Mardin gezisinde arkadaşlar mardin erkeklerinden ne çekmişler iğrenç bir durum bir güzelleme yapamiyorum sizce
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Evet daha önce giden bir tanıdığım vardı kız çok pişman olmuştu Mardin çok güzel bir yer lakin insanların o halleri yüzünden bir daha asla gitmeyi düşünmüyorum diyordu
Evet ne yazık ki bizimkiler de öyle diyor çünkü yerli halk açık değil onun için ters gelmiş üzüldüm açikçası sürekli rahatsız bakışlara maruz kalmışlar
Yerli halkın ne olduğu nasıl olduğu bence misafirlerverlikten önce değil sonra gelmeli. Sonuç olarak bu insanlar oraları gezip görmek için geliyor. Bence her ne olursa olsun bu yapılanlar hoş değil. Emin ol bakışların sahiplerine bir selam verseler ağız suları akar koppek olurlar. İstediklerini alamadıkları için öyleler.
Kesinlikle katılıyorum mardin halkı baskıcı ve biraz eğitimde geri bir toplum oldukları için kadınlar baskı altında kalıyor kadınlar özgür seçim yapmadıkları için genelde erken yasta evlenip ev hanimi oluyor böyle kadınlar görünce garipsiyorlar
Üzücü bir durum. Evet aykırı derecede açık giyinmeler bizler de denk geliyoruz ama mesela ne diyebilirsin ki? Giyme demek haddimize değil sorgulamak haddimize değil. Ben zaten başka bir kıza bakılmasını hiç anlamadım gitti. Yani ne bakınca senin oluyor ne de sen baktın diye bir şey oluyor. Çok değişik ya.
Aşırı açıklığı sevmeyen insanlariz arkadaşlarimda normal giyinmisler ama yinede bakmışlar o şekilde bakan erkeklerin sadece ahlaksız olduğunu düşünüyorum
Katılıyorum
Ne çekmişler acaba?
Yani genelleme yaptın da o yüzden soruyorum?
Yani genel olarak giydikleri kıyafet yerli halkın giydiklerine benzemiyor muhafazakar bir memleket o yüzden ters gelmiş ve o itici bakışlara maruz kalmışlar
Yerli halkın giydikleri sizi neden rahatsız etti ki?
Özgür bir ülke değil mi burası?
Muhâfazakâr olması neden sizin için sorun oldu?
Nasıl bir itici bakış mesela örneklendirebilirmisin?
Yerli halkın giydikleri asla onları rahatsız etmedi zaten ben gitmedim mardine yerli halk onlardan rahatsız olmuş gibiler muhafazakar olmaları ne benim ne de arakadaşlarım için sorun değil sadece alışık değiller açık kadın görmeye ters geliyor onlara o yüzden bakışları anormalleşiyor
Evet olabilir alışkın değiller ama çokta rahatsız ediyor olmamalı sizi değil mi?
Beyefendi yeterince rahatsız oluyorum çünkü o iğrenç bakışlara biz maruz kalıyoruz
Çok güzel bir konuya değindiniz hanımefendi
Emin olun aynı şekilde onlarda rahatsız olmuş işte bu.
Tabi iyi bir şey demiyorum
Ama siz basıl rahatsız olduysanız onlarda rahatsız olmuş bu normal bence
Şöyle düşünün eğitim ve kültürel olarak uygun olmayan bir davranış veya giyim
Yani onlara göre söylüyorum bunu
Bu durumda rahatsız oluyor olmaları doğal
Sizinde rahatsız oluyor olmanız çok doğal ve normal
Beyefendi biz kimsenin giyiminden rahatsiz olmadik bakislarindan rahatsiz olduk orada yöresel giyen büyük teyzeler varmış çokta farklı gelmiş ama güzel bir farklilik arkadaşlarim onlara öyle bakmamış fark var lütfen
Zaten büyük bir eğitimsizlik var orada
Özür dilerim doğru anlatamadım sanırım
siz değil
Onlar rahatsız olmuş olabilir
Mersininde bir köyüne gitseniz belki aynı bakışlara maruz kalabilirsiniz
Hem eğitim ile ilgili evet
Hemde yapısal olarak
Yöreler köyler farklılık gösterebilir.
Nice yerler sayabilirim size muhafazakar görünümlü ama neler neler yapıyorlar dudaklarınız uçuklat o derece.
Olabilir ama keşke o kadar iğrenç bakmasalardı
Aslında birazda kendimizde kabahat aramalıyız sanki
Sonuçta o gittikleri yerde böyle birşeye maruz kalacaklarını az çok biliyor olmaları gerekirdi
Ona göre bir tarz yapılabilirdi mesela
Tabii bu ülkede çok muhafazakar il var ama ordan sapıkta çıkıyor hırsızda ama biz denk geldiğimizden bahsediyoruz
Sizce oraya göre giyinmekmi gerekiyor herkes birbirine saygılı olsa yeter
Evet muhafazakar görünüp çok kötü şeyler yapanlar var maalesef.
Ve açık dedikleri insanlar
Kime göre neye göre açık anlamış değilim o kadar sığ bir düşünce var maalesef ülkemizde
Tabikide herkes bir birine saygılı olsa yeterli
Dediğiniz açıdan bakarsan
gidenlerde onlara saygı göstermesi gerekmezmiydi?
Yani mesela bakıl açısını değiştirerek baksak
Kesinlikle arkadaşlarım mardinde bir sürü farklı kültürde insan olmasına rağmen onlar gibi bir tavır sergilemediler onlar öyle bir şey yapmadığı halde böyle bir şeyle karşılaşınca biraz sinirlendiler sadece umarım anlatabilmisimdir
Ben sizin dediklerinizi tamamen anladım.
Bende sizi anladım tek gereken şey saygı aslında
Tabikide saygı herşeyi çözebilir
Konuşarak anlaşamayacağımız hiç bir şey yok
Erkek ya da kadın olarak değil
Küçük ya da büyük olarak değil
Bir birimizi insan olarak anlayabildiğimiz zamanlarda her şey daha güzel olucak.
İnsallah. ülkede bu anlayis tamamen var oldugunda huzur bulacagiz
İnşaallah.
Ve bu geleceği hep birlikte inşa edeceğiz ve huzur bulacağız
Umarım öyle olur
Umarım 🙏🏽
görmemişlik
Eğitimde geri bir memleket normaldir dedim arkadaşlara
eğitimcisin sanırım sen
Evet ögretmenim
onları en iyi sen eğitebilirsin kimse degil
Neden öyle dedin ki
onlar iyi egitilierse kimseye bir daha öyle yapmazlar.
Eğitim ailede başlar ailede açık kadın görmedikleri için böyle oluyor ne yazik ki bunu aşamamış bir memleket
kesinlikle öyle açık kadın farkıda var ama maalesef baskın bir toplum
Bana göre adıyamandan sonra en garip şehir mardin yeniliklere kapalı iki tolumlar
bana yazma imkanın var mı acaba