Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Birincisi karşındaki insanı iyi tanıman gerek cunki insanlar ilk evliliklerinde olan hataları veya kötülükleri tekrar yaşarsa psikolojik olarak biter ikincisi insan önce kendini bilmeli ilk evlilikte sorunlu isen sorunlarını çözmeden sakın bunu deneme cunki yine ardında kendin dahil bir enkaz birakicaksin
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılMerhaba ben ikinci evliliğimi gectigimiz sene yaptım. Eşimle mutluyum ama evlilik kararini alana kadar eşim çok uğraştı çünkü kötü bir evlilik geçirince ikinci kez bu kararı almak maalesef çok zor oluyor. Eşimin ilk esiyim. Çocuğum yok ilk eşimden ama eşimle herseyi açık açık konuştuk beklentilerimizi hayata bakış acılarımızi herşeyi iyice birbirimizi tanıyıp anlastiktan sonra evlendik.
04 Yorumla- 1 yıl
Maşallah bacım biz korkumuzdan 1. Evliliği yapamıyoruz o derece yani Allah daim eylesin...
Cevap sahibi1 yıl@Reyhanaras bu kararı vermem 10 sene sürdü ama 🥺Allah hayırlısını versin inşallah herkese önemli olan birşeyin olmasi değil geç olsa da güzel ve iyi olmasi. Bir ömür mutlu olacağınız bir yuva kurarsınız inşallah ♥️
- 1 yıl
Ben evliliğe uzak biriyim yinede hayırlısı olsun evliliğe karşı bakış açım çok değişik sağol Allah razı olsun ❣️
Cevap sahibi1 yıl@Reyhanaras 💐
İlk evlilikte kötü giden sorunlar varsa travmatik etkiler oluyorsa ikinci evlilik kolay olmuyor. Aynı şeyler yaşanacak diye düşünüp içinde tedirginlik ve korku oluyor
00 Yorumla
Sevdiğin kişiyese neden zor olsun ki
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
İkinci evlilik genellikle ilkine göre farklı zorluklar getirse de, aşk her zaman işin içinde olunca her şeyin üstesinden gelmek daha kolay oluyor 😍. Önemli olan doğru kişiyle olduğuna emin olmak ve geçmişteki deneyimlerden ders alarak ilerlemek. Seninle aynı yolda yürümek isteyen biri olursa, zorluklar bile tatlı gelir 🤗.
Benim şansım yaver gitti, tam da ruh eşimi buldum şu aralar ve mutluluktan bulutların üzerindeyim 🥰. Her şey karşılıklı sevgi ve anlayışla çok daha güzel olabilir! Olumlu düşün, güzel günler seni bekler 🌈💫.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılzor olabilir evet
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAynı yatağı, evi paylaştığım erkek bile bunu yapıyorsa diyerek erkeklere güvenim kalmadı. Evlenmeyi de düşünmüyorum. Yaşın zerre önemi yok. Toplumun aptalca bir baskısı var. Evlenip de boşanmaktansa hiç evlenmemek daha hayırlı inan. Evlenmek istediğinde de umarım karşına çok iyi bir nasip çıkar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 418 cevap paylaştı.
1 yılMerhaba neden zor olsun ki sadece dikkatli seçim yapmak gerekiyor danışmak istersen de yardımcı olabilirim
21 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim şu an için sorum yok
1 yılBen de 2. Kez evlenmek istiyorum. Hayırlısı ile.
Daha önce evlenip boşanmış kadınlar bir daha evlenmek istemiyor.
Daha önce yaşadığı evlilikteki olumsuzluklar onları bir daha evlilikten uzak tutuyor.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılİkinci evlilik aslında zor değildir. Mantıksal düşünebilmeyi daha aktif hale getirmiştir kişi ve bu sebeple tercih edeceği kişinin doğruluğunu daha akılcıl şekilde analiz edebilir.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 650 cevap paylaştı.
1 yıl2 kez evlilik kadın için erkek için de o işi 2 kez yapanlar için kolaydır daha önce hiç evlenmemiş biriyle evlenmiş biri arasında bu muhabbet çok döner
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 391 cevap paylaştı.
1 yılŞeytan ne demiş bilmiosunuz galiba. Bir erkeğin 2. Karısı olmak isterdim demiş. Yani erkek için çok zor ama kadın için 2. Evlilik bi kurtuluş olabilir...
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 903 cevap paylaştı. Daha birinciyi yapamayan ben 😂
Evlenip boşananlar zaten kayışı koparmış gibi evleniyor çok ciddi sorun yaşayıp ayrılmamışlar tabi.11 Yorumla- 1 yıl
Son cümlen ülkenin özeti gibi 😄
1 yılEvlilik falan bunlar çok zor işler.. Aklın varsa evlenme zaten
20 Yorumla
1 yılKarşındaki kişi doğru insan ise hiç bir zorlukla karşılaşmazsın, eğer doğru insan değilse her yönden farklı sinyaller almaya başlarsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılben bir kaç kişi tanıyorum hiç ayrılık acısı bile çekmeden başkasını anında bulup yeniden evlendiler. helal olsun.. bu bahsettiklerim kadın. erkekler için daha zor boşandıktan sonra dost hayatı yaşarlar genelde
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 968 cevap paylaştı.
1 yılBence evlilik yapmak zor değildir zor olan bir insanı canından bile çok sevmektir bunu başardıysan gerisi çocuk oyuncağı.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yıl2 evlilik yapmak zor 3.'yü yapmak daha da zor hayat karşımıza neler çıkartacak belli olmaz ama ayıp değil günah değil
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 465 cevap paylaştı.
1 yılNasip ne olacağı belli olmaz seçimler ve kararlar tercihler hep etkiliyor bu tarz şeyleri bence.)))
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBen boşanmış biriyle hayatta evlenmem mesela. Kimsenin önceki hayatının sorumluluğunu almam , çünkü bir şekilde bir bağ kalır o hayatından.
14 Yorumla
Cevap sahibi1 yılHayır
Cevap sahibi1 yıl@0_Nyks_0
2. evlilik gözüyle bakacak olsam ve biri beni daha önce evlendim diye istemese, bu durumu da mantıksız karşılamazdım.
dışarıdan söylemesi herkese kolay ama gerçekten 2. evlilik yapmak şu hayattaki en riskli , en yazı tura kararlardan biri.
evlenenlerin hayat tablosu da ortada, bence biraz da şans ve nasip işi. bir dönem olsun diye çok istedim ama olmadı diye de hayata küsecek halimiz yok :D memnunuz böyle
- Aile & Toplum konusunda 313 cevap paylaştı.
1 yılZor değildir şehirli sklı başında birini bulursan zor olmaz ama kırsaldan yöresel biriyle evlenmeyin
14 Yorumla- 1 yıl
Yani dağdan indim şehire kafada olan sonradan görme insanlardan uzak durun demek istedim
- 1 yıl
Doğru şehre diye yazılır 😅☺
- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
1 yılBu karşındaki insana ve maddi durumuna göre değişen bir şey bence
00 Yorumla Cesaret ister daha birinciyi bile düşünemeyenler var
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılYa insan yine başarısız bir evlilik yaşamaktan korkar o kadar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇocuk varsa zordur çocuğun nazıyla oynuyorsun olmuyor annesini istiyor olmuyor annesiyle de ayrı uğraşıyorsun başlı başına sıkıntı idare ederim diyorsan sıkıntı yok
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 514 cevap paylaştı.
1 yılYani 2. Evliliği yapmadım ama eminim zordur hele çocuğun varsa iki kez düşünmek lazım..
00 Yorumla
1 yılEvet zordur bi daha aynı şeyleri yaşama korkusu ile evlenmek
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 319 cevap paylaştı.
1 yılÇok atarlı yorum yazmaktan bir an vazgeçtim 🫣😅
00 Yorumla Aynı hataya iki kez düşmek aptallıktır, aptal insanlara zor yoktur yavrum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 735 cevap paylaştı.
1 yılBirincisinden hayır görmedin ikincisinden ne bekliyon yani evlilik başlı başına bir sorun zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÇocuk var mı ve yaşın kaç? Bu ikisine göre değişir biraz
010 Yorumla
Soran1 yılÇocuk yok. Yaş 30.
Cevap sahibi1 yılÖyleyse sorun da yok. Eski evliliginden de iyi olur. Tecrübe var malûm
Cevap sahibi1 yılÇok öteleme eski evliliği atlattiysan.
Soran1 yılBen hiç evlenmedim
Ama birlikte yaşadığım eski sevgilim oldu
Cevap sahibi1 yılÖyleyse sorun yok. Günümüzde böyle olmayan az
Soran1 yılBen olması gerektiğini düşünüyorum. Bir de şu var ailem yüzünden mesleğim elimden gitti. Sağlık sorunu yaşadım. Biraz ayrı olmaya ihtiyacım vardı. Evlenirsem baba evine dönmek imkansız olduğu için bu yolu seçtim. Amerikada olsaydık. Ailemden izinsiz adım dahi atmazdım. Çünkü beni orada yargilamazlardi.
Cevap sahibi1 yılOlayı tam anlayamadım. Çok kapalı yazmıssın
Soran1 yılBaşkası adına paylaşım yaptım
Ben bekarım hiç evlenmedim
Cevap sahibi1 yılSoru başkasının sorusu muydu
Soran1 yılEvet başkası adına sordum
Gizli Üye(36-45)1 yılDeli cesareti diyorum ben 2. Kez için. Benim yapacağım şey değil
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılilk evlilige gore cok daha kolay sevismeye alismis asla yalniz kalamaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılİkinci kez evlendim vallaha zor değil daha kolay geldi
00 Yorumla
1 yılDeğilde dengin ile olursa güzel olur ama baban yaşındaki adamla olacaksa olmasın
12 Yorumla
Soran1 yılHayır genel olarak sordum bu soruyu
Soran1 yılDenklik için yaş önemli. Huy önemli karakter önemli.
Kültür önemli. Hepsi önemli.
1 yılEğer çocuğun varsa gerçekten onun için çok zor üvey anne ya da üvey baba nasıl davranır bilemezsin herkes öz aike gibi davranmaz
00 Yorumla
1 yılEtrafımda 3 tane ikinci evliliğini yapan var. 3ü de çok mutlu.. Karşındaki insana bağlı yani.
11 Yorumla- 7 ay
2 tane ikinci evliliğini yapan arkadasım var ve ikisi de çok mutlu. Tabi bunun için ince eleyip sık dokumak lazım
Bu devirde evlenmek zor kira olmus 13 bn tl elektik su fogalgaz fatura derken kalan sigara parasi 😄
03 Yorumla- 1 yıl
13 mu azmış bizim burada 15 16 diyorlar 🤣
- 1 yıl
Sorma sarafsozler hep bana hep bana 😡
Gizli Üye(18-24)1 yıl1. Evlilikte yaşanan kötü olayların tekrarlanacağından korkmak sorun olabilir. Onun dışında bir zorluğun olacağını düşünmüyorum
00 YorumlaBiz biri bulamadık tur bindiriyorlar bize 😊😊
029 Yorumla
Soran1 yılHiç evlenmedin mi
Soran1 yılSana toplum baskısı var mı? Dürüst ol.
Soran1 yılPeki seninle bu yüzden evde kaldı diye dalga geçen var mı? Kart oldun diye?
Soran1 yılBenim annem bu konuda çöl ağır konuşuyor
Soran1 yılBaşın sağ olsun
Soran1 yılUmarim dengini bulursun. Ben bulamadım henüz. Umarım Ben de bulurum.
Soran1 yılNasıl?
Soran1 yılYalnız ölmeyecek misin
Öyle yazdın
Soran1 yılBen de aynı şeyi düşünmeye başladım
Aslında yemin ederim evlenmek istemiyorum
Çok korkuyorum
Kendi dengim yok gibi geliyor
Herkesle kafam uyuşmuyor
Evlenip temizlik çocuk ev hapsi gözümü çok korkutuyor
Evlilik bana hapishane gibi geliyor
Soran1 yılBence bu ülkenin gerçeği bu
Soran1 yılOndan da hiç emin değilim
Kime güvenilir hiç kimseye
Dürüst olmak gerekirse avrupada olsam 20 yaşında çoktan evlenip çocuk yapardım
Ben çocukları çok severim çünkü
Ama bu ülkede evlilik kadın için çok zor ve evlenince hizmetçi oluyosun eşine çocuklarına
Üstüne bir de aldatılma korkusu
Düşününce nefesim kesiliyor
burada kadın erkek eşit olsaydı evlenmekten korkmazdim
Para için değil aşk için evlilik yapmak isterdim
Bu ülkede kadın olarak evlilikten korkmak için çok sebep var
Ben çok korkuyorum
Soran1 yılBir de zoruma giden şu oldu. Yorumlarda herkes saygılı konuşmuş. Ama ben 30 yaşında bekar olarak yorum yapınca kaç kere evde kaldın muhabbeti yapıldı yorumlarda.
Soran1 yılYani toplumda saygı duyulması için bir imza ve seks gerekiyor.
Soran1 yılGayet ciddiyim. 30 yaşında bekarım yazdığımda küfürler hakaretler gırla gitti. Ama boşanmış kadına kimse laf etmiyor. Ya tabi etmesin de hiç evlenmeyenlere herkes nefret kusuyor. Kart evde kalmış filan diyor herkes. Saygınlık için bir seks bir imza.
Sen hiç dikkat etmiyor musun nişanlanan evlenen kadınlar birden ozguvenki oluyor. Nedeni tam da bu. Toplum baskı yapıyor. Nisanlaninca baskı bitiyor bir ozhuven geliyor. Ben her şeyin farkındayım. Sadece zoruma gidiyor.
Aile & Toplum konusunda 662 cevap paylaştı. Hisslerini takip et daha tecrübeli oluyorsun
04 Yorumla
Soran1 yılAçıklar mısın?
- 1 yıl
İkini biri karşına çıkıyorsa iyi hissediyorsan evlen doğru ya da yanlış bunun garantisi hiç birzaman olmaz ama en azından hislerimin kendi seçimin peşinden gittim dersin sonra tecrübelerinden az çok karşındaki insanı çözebilirsin dilin yandığı için yoğurdu üfleye üfleye yersin misali
Soran1 yılDoğru diyosun
1 yılKadın için zordur erkek için sanmıyorum
00 Yorumla
1 yılZor deyil ama insanlar zordur dogru insani bulmak
00 YorumlaEvlilik zordur nokta
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSaygıyla ilgisi var arkadaşım sen değer nekadar verirsen o kadar havalanmış
00 Yorumlaİlklerin yerini tutmaz
00 Yorumla
1 yılZor degil zorlaştıran eşlerin birbirini anlamaması
00 Yorumla
1 yılİnsanına göre sana göre bu
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 839 cevap paylaştı.
1 yılBiraz daha seçici olmak lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSeviyorsan her şey gül bahçesine açılır
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 21,9b cevap paylaştı. Bi casaretim gelmiyor ikinciye
00 Yorumla
1 yılDeğil
118 Yorumla
Soran1 yılKaç kez evlendin?
- 1 yıl
3 kez
Soran1 yılGerçekten mi?
- 1 yıl
Evet
Soran1 yılPeki geriye dönüp bakınca iyi ki diyor musun
- 1 yıl
Kesinlikle doyurucu oluyor
Soran1 yılHangi açıdan
- 1 yıl
Seks
Soran1 yılO zaman şöyle sorayım. Sen evliliklerini önce seks yapıp sonra mı resmiyete döktün? En azından 2 ya da 3 evliklerini soruyorum.
- 1 yıl
Hepsinde evliliklerin öncesi seks var
Soran1 yılE sen memnun kalmadan mı evlendin hepsiyle
Şaşırdım buna- 1 yıl
Hayır canım memnun kaldım da öyle evlendim deneyerek hani
Soran1 yılE sonra neden bosandin madem 😃
- 1 yıl
Çünkü sırasıyla hepsinde bir tık daha iyisi kapıya geldi
Soran1 yılO zaman sen eşlerini aldattın?
- 1 yıl
Bir nevi öyle geçişler yaptım
Soran1 yılAnladım
- 1 yıl
Çok istekli bi hanımmışın
Ne anlamda zor mu
02 Yorumla
Soran1 yılSevmek, aşık olmak, bağlanmak
Ben cesaret edemedim
03 Yorumla
Soran1 yılNeden boşandın?
1 yılDaha güzel olur
020 Yorumla
Soran1 yılSen iki kez mi evlendin?
- 1 yıl
Hayır ama boşadıklarım evlendi
Soran1 yılKaç tane boşadın?
- 1 yıl
Çok, boşanma davalarına çok baktım
Soran1 yılAy deli ya ben ismine hiç dikkat etmedim
- 1 yıl
😀😀 emin ol doğru dediğim
Soran1 yılSence neden daha güzel oluyor? Hani gözlem yapmışsındır diye diyorum.
- 1 yıl
Çünkü aynı hatalar yapılmıyor, daha akıllı daha özverili ve tecrübeli oluyor
Soran1 yılBoşanma davaları ne kadar sürüyor?
- 1 yıl
Çekişmeliyse asgari 3 yıl. Evli misin?
Soran1 yılEvet evliyim. Bir şey sormak istiyorum. İki taraf boşanmak için anlaşırsa. Dava açmak isterlerse ne kadar sürede biter dava?
- 1 yıl
3 günde bitiririz, yaz bana halledelim :)
Soran1 yılYa ben ciddi soruyorum. İki taraf anlaşırsa dava hemen açılıyor mu ki? Aylar sonrasına tarih verilmez mi?
- 1 yıl
Avukat olursa hemen biter, ben de ciddiyim
Soran1 yılSen ciddi ciddi avukat mısın yani
- 1 yıl
Evet, ne konuşuyoruz 1 saattir :)
Soran1 yılBen evli değilim
- 1 yıl
O zaman yalan söyledin bana 😔
Soran1 yılBaşkası adına paylaşım yaptım o yüzden.
- 1 yıl
Peki bakalım
Bence evlilik kavramı direk zor
01 Yorumla
Soran1 yılHaklısın ne denir
1 yılÇok zor
02 Yorumla
Soran1 yılNeden
- 1 yıl
İkinci evlilik yapmadım yardımcı olamıcam sana
Eski evlilikten kalan bazı travmalar olabilir
00 Yorumla