Böyle olacağına açılsa daha iyi değil mi? Kapanınca dikkat çekme gidiyor onun için böyle makyaj inci boncuk cafcaflı şallar geliyor sanki.

Böyle olacağına açılsa daha iyi değil mi? Kapanınca dikkat çekme gidiyor onun için böyle makyaj inci boncuk cafcaflı şallar geliyor sanki.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Ya birsey dicem niye kapali birisini gordugunuz zaman , o kisinin herseyi dogru yapmasini bekliyosunuz?
O su an boyle kapali , belki yas ilerledikce daha farkli ortunmeye baslar. Cok iyi biliyosaniz herseyi , siz kapanin nasil kapali olunur ogretin mesela.
kapalı birisini gördüğü zaman değil yalnız.
Sırf süs olsun diye Kapanmayı alet edip ben Allah yolunda ilerliyorum diyen kişilere konuşuyorlar. Zaten kimseyi ilgilendirmiyor her şeyi doğru yapıp yapmaması. Ancak Müslüman bir ülkeyiz "güya" şu fotoğrafa bak sence normal mi? Biz çok iyi bildiğimizden değil de ortada müslümaniz diye dolaşmayın bu kadar basit.
Bende bunu diyorum iste , boyle kapanmak istemis kapanmis. Zaten kapalilar biz muslimaniz demiyorki? Kapalilarda pek masum degil.. ben sadece bukadar sirf " kapali" diye hersey dogru yapmasi gerekiyomus gibi yorumladiklari icin. Fikrimi yazdim.. turkce yeni ogreniyorum umarim anlamisindir nedemek istedigimi.
Farkettim Türkçe yeni öğrendiğini. Kapanan bir insanın her şeyi doğru yapmasını kimse istemiyor insanları da alakadar etmiyor zaten. Sadece kapanmaya uygun davranışlar sergilemelerini bekliyorlar. Açıklar için de geçerli aynı şey. Herkes elbetteki peygamber değil illaki hata yapacak. Kapalılar nasıl ben Müslümanım değil demiyor ya ben anlamıyorum sen ne diyorsun. Zorunlu kapalilara bir şey demiyorum da süs olsun diye dini alet etmeyin. Ya açılın ya kapanın. Kapalıysan edebinle kapan Allah Allah
Yine ayni? Kapalilar sirf muslimanliktan kapanmiyoki? Onlara ayit giyim daha guzel bulduklari icin. Desenli şarlari begendikleri icin , hatta teseturu daha cok kendilerine yakistiklari icin. Bazilari saclarin ince cirkin bulduklari icin kapaniyo. Bunun muslimanlikla alakasi yok , ama sen yine ayni seyi diyosun kapansalar edebiyle kapansin? Edebiyle kapanlar zaten ortada dort dortluk kapananlar var mesela. Ama her basi kapaliya sen edebinle kapan diyemesin , onun elinde o kadar geliyo o kadar gucu yetiyo o kadar kapanmak istemis.. ozaman bizde acik olanlara diyelim mesela sudyenle donla gezin. Ne gerek var cropa ne gerek var shorta. Boyle birsey yok , yine diyorum acik olanlar boyle kapananlari yanlis buluyosa. Dogrusunu siz gosterin fikir yurutmeyin.
Benim arkadasim. ornek veriyorum , ben kapali degilim. Arkadasim. ilk. once arkadan şalini dev topuzu yapardi. Sonra şalini onune atti , boynu gozukuyordu. Dar giyinirdi ama ustune salas genis modeller giyinirdi. On arkasi gozukmezdi , boyle iki uc sene devam etti. Simdide uzun seyler giyiniyo. Bogazi kapali , bunu demeye calisiyorum. Bazilari yavas ilerliyo , bazilari birden kapaniyo. Social. mediada bir kiz var , diyoki Nisan tasina gittim. Herkes kisa sifir dekolte giyinmis. Bir kiz gordum. diyo orada. Uzun etek giyinmisti ve ustunde kisa bir t - shirt vardi diyo. Mesela o kiz bu sene butun croplarini cope atacagini soyledi ve o kiz gibi giyinmek istedigini soyledi. Ve ilerleyen zamanlarda kapanmak istedigini acikladi.. Durum bu sekilde kimi yavas yavas. Kimi ise birden , sana yanlis gelebilir. Ama onlarin dogrusu bu.
Kapalılar müslümanlıktan kapanmıyorsa niye kapanıyor? SACMALIGA BAK! Kendini öyle beğeniyor diye Kuran-ı Kerim de geçen tesettürü alet edecekler öyle mi? Müslüman bir ülkedeyiz ve canları öyle istedi diye her şeyi yapabilirler yani yok bacım sen başka ülkeye git zihniyete bak! Allah aşkına saç şampuanı vereyim saçın kalınlaşsın. Kapanıyorsan bunu süs olarak yapamazsın. Açık olup edepli giyinen kadınlar da var. Bu ne böyle ya herkes bir cins olmuş. Doğrusunu kaldıramayacağımız için kapanmıyoruz zaten. Malum sizin gibi dini alet etmeyelim ya da onun dışında öylesine kapanmayalım dimi? Hanımefendi süs olarak canı kapanmak istemiş kahkaha atıyorum gerçekten nereye düştük ateşe düştük herhalde. He bu arada ben gerçekten kapanmış olsam bunu Allah için yaparım onu da senin dediğin gibi süs olarak yapmam dini hüküm neyse o geçerli olur benim için. Ulan kapalı olanlara Müslüman derdik adamlar süs olsun diye kapanıyorlar meğerse d. l israfı.
Sus olarak yapanlarr var iste , o yuzden dedim her kapali musliman degil.. Ben gorduklerimi duyduklarimi sana anlatiyorum. Ve o insanlari yadirgacak sorgulucak halim yok. Ki kaldiki insanlara karisacak kadarda konusacak kadarda iyi bir ornek degilim.
Yeni moda da bu oldu. Senin yapamadığını yapmış ve kapanmış nefsi bu kadarına izin vermiş herkesin tesettürü kendisine
Kapalısı da açığı da zıvanadan çıktılar özentileşmekte, bu yüzden zihne, hayat anlayışına bakarım ben, kapalıya veya açığa değil
Zaten çoğunun derdi gösteriş veya ailesi tarafından zorlandığı için
Kapalılar aciklardan daha çok dikkat çekiyor. kapanmanin anlamı çoktan yitirildi
Yakışıklı ve zengin oğlan kapaklamak için türban şart, anlamı o :d
Haklısın topuklu tayt falan da giyiyor bunlar
bunlar aile baskısıyla kapananlar
Sen açık mısın?
Kiz çok tatlı ama
Öyle ben ona bişey demedim
Ben sevmiyorum kapalı zaten çok kezban oluyorlar
yani haklısın
Güzel kızmış ama