Babası yok vefat etmiş ve o tarihten sonra küçük erkek kardeşi aile reisi rolünü üstlenmiş ; sevgiliniz önce buna baş kaldırsa da gücü yetmemiş ve teslim olmuş.
Diğer taraftan küçük kardeş aşırı baskıcı olmasa da otoriter ve korumacı bir baba figürü gibi. Sevgilinizin yanlış yapmasına izin vermiyor doğrulara mecbur bırakıyor..
Sevgiliniz bu duruma biraz hayıflansa da hem çaresiz hem de erkek kardeşinin iyi niyetinden şüphesi olduğu için itaatsizlik etmiyor...
Ne düşünür ne yapardınız veya ne hissedersiniz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Erkekler Ne Diyor
Benim hayatımda ki bir kadın sadece bana itaat edebilir. Kardeş, baba, amca dinlemem hoşlanmam.
Fena mı işte evlendikten sonra erkek egemenliği altında olmaya alışkın olduğunu görüyorsun; yani mesela "izin almam haber veririm" moduna zamanında girmiş olsa da erkek kardeşi tarafından hizaya getirilmiş ve mesela 2-3 yaş küçük de olsa evin erkeğinden uslu uslu izin almak zorunda oldupunu kabullenmiş...
Hoşuna gitmez miydi
Hayır.
Hizaya sokan boyun eğdiren bizzat sen olmalısın yani mesela evlendiğinde "izin almam haber veririm" modunda olsun ve senin otoritene boyun eğmek zorunda kalıp bu moddan çıksın
Haklı ki erkek kardeş babasının yokluğunda sahip çıkmış
Kesinlikle koruyor ama ablasının korunmak istememe gibi bir seçeneği yok. Bu konuda geçmişte kızın bir direnişi olmuş ama yenilmiş...
Kıza ezik gözüyle bakmayacağundan emin misin?
O gozle bakmaz eminim
Bakmaz derken?
Ben sizi sordum
Öyle bakmam yani ezik gibi vs demem öyle bir düşüncem olmaz
Kontrollü şekilde şiddete maruz kalarak boyun eğmiş olması da durumu değiştirmez değil mi?
O zaman kardeşini döverim
İyi de senle tanışmadan 2 sene önce sevgilin serseri imiş ve kötü alışkanlıkları varmış ve kardeşi bu duruma müdahale etmiş ve gğzellikle uyarması işe yaramayınca "ben üstüme düşeni yaptım uyardım bundan sonra başına geleceklerden sen sorumlusun" demek yerine onu kontrollü şekilde döverek sigarayı, içkiyi ve bunları beraberce kullandığı serseri arladaş grubunu bırakmak zorunda bıraktı ve bunun sonucu olarak da kız dersleriyle ilgilenmek zorunda kaldığı için okulu zamanında bitirdi diye erkek kardeşine gidip ne diyerek döveceksin? sen ablanı uyardın dinlemedi o zaman bırakacaktın ne istiyorsa yapacaktı halbuki sen onu döverek sigarayı içkiyi bıraktırmışsın gel şimdi ben seni döveyim mi diyeceksin?
Çocuk haklıymış saygı duyarım ezik olarak o İçki zamanı görürdüm bundan sonra görmem
Anlamadım ama neyse...
Benim kuzenim 9 sene önce bu şekilde dayaklar yedi erkek kardeşi bildiğin falakaya yatırıp dövdü ben 16 yalımdaydım bemim gözümün önünde 40 kere vurdu bayrak sopasıyla ablasının ayaklarının altına...
Şu an kuzeninin nasıl mutlu mu üzgün mü
Yıllar geçti ve evlendiği için artık ama tabi ki senelerce çok hayıflandı...
Hayıflanmayacak gibi değil ki bak bu olay öncesi Esra ablam çok özgür olduğu gibi kendince feminist fikirleri vardı ve beni de k3ndisi gibi özgür ve kimseye hesap vermeden yaşayan bir kız olmam için teşvik ediyor adeta ve annem de gıcık oluyordu tabi ki... o gün de sabahtan sohbet ettik beraberdik. Bana dedi bu velet bana karışmak istiyor haddini aşıp aklınca bana yasaklar koymaya kalkıyor ama unur6mda değil filan dedi...
Sonra evine gidiyor. Bir iki saat sonra kardeşi eve geliyor bakıyor yine ev duman altı ablasına kızıyor ablası da "sigaradan rahatsız isen balkona çık" diyor...
Bu da o sıralar zaten artık güzellikle bir şeyler anlatmaktan ümidi kesmiş olduğu için bunun ellerini ayaklarını bağlayıp falakaya yatırıyor.
Sonra da annemi arayıp pelini de al gel diyor. Meğer bu falakanın kararını vermiş anneme daha önce bahsetmiş o da "öok iyi fikir ama Pelinin önünde olsun ki o da dersini almış olsun" diyor...
Düşünsene bizim hazırlanıp çıkmamız nereden baksan yarım saati bulmuştur yani karşı apartman ama olsun baya zaman o vaziyette çıplak ayakları havada koltuğun kenarına bağlı halde beni beklemek zorunda kalıyor.
Zavallı biz kapıyı çaldık inanır mısın daireden içeri girerken bile yalvarıyordu "Pelin gelmesin onun önünde olmaz" diye...
Zalim ve gaddaeca şeyler yapmışlar
Evet kesinlikle ama işte belki de en paradoks olan tarafı şu ki hem ayaklarının altında en ufak iz bile çıkmadan ama gözleri yuvasından çıkacak gibi bağırta bağırta...
İz kalmaması, zarar görmemesi ve hatta onun iyiliği için olması olayı daha fa acımasız hale getiriyordu biliyor musun? Sinirlenip tekme tokat dövse o zaman anlık sinirle girişmiş biri olacaktı halbuki burada döverken sakin sakin anlatıyor neden dövdüğünü ve mesela her sopadan sonra kız çığlık atıyor ayaklarını çırpındırıypr ya haliyle... gökhan abi 10 saniye kadar bir süre buna izin veriyor sonra sopayı havaya kaldırıyor o zaman zavallı kız daha kötü vurmasın diye ayaklarını yan yana sabit hale getiriyor bir sonraki için...
Bi de planlanmış bir şey olması olayı daha acımasız yapıyor
Evet yani aslında tam tersi olsa der ki kardeşim deli elinden böyle kazalar çıkıyor...
Ama böyle olunca hayatını adım adım kontrol altına alışını seyretti kız.
Dayak sonrası olanları anlatmadım sanırım
falaka sonrası gökhan abi ablasının görüşmesini istemediği ve serseri takımı dediği tüm arkadaşlarını tek tek arattırıp "erkek kardeşim görüşmemize izin vermiyor bir daha beni aramayın" dedirtti...
Kız "ne olur ben uzak durayım görüşmeyim ama böyle dedirtme bana" diye yakarsa da Gökhan abi "öyle kopamazsın sürekli arayıp dururlar ama bu şekilde onların gözünden düşmüş olacaksın" dedi ve kız çaresiz tek tek aradı.. 2 telefon arası ağladı zırladı mızır mızır mızırdandı ve sonrakileri aramamak için yalvardı ama nafile..
Bendice ı erkek kardeş burada kız kardeşini korumak istiyor babası da olmaudğı için bütün yük onda bence çok doğru yapıyor fazla baskıcı olmaması yerine göre köması gerekir bence
Kesinlikle koruyor ama ablasının korunmak istememe gibi bir seçeneği yok. Bu konuda geçmişte kızın bir direnişi olmuş ama yenilmiş...
Kıza ezik gözüyle bakmayacağundan emin misin?
Tabiki de bakmam ya öyle bir saçmalık olur mu böyle biriyle evlenilir aslında çünkü bu çok güzel bir eş olur sadık olur sever yani
Kontrollü şekilde şiddete maruz kalarak boyun eğmiş olması da durumu değiştirmez değil mi?
Yoooo o işi değiştirir şiddet olamaz kıskanır kısıtlar belki ama şiddet hayır
Şiddet kullanma ihtimali 0 ise o kız küçük erkek kardeşine neden itaat etsin?
Özür dilerim ben yanlış anladım şiddet çok kötü bişey ya o zaman senin yapacağın en mantıklı sey evlenmek tabi iyi bir eş adayıyla seni sevecek sana değer vercwek biriyle
Benle ilgili değil size sordum... varsayalım sevgiliniz evvelinde çok serseri biriymiş içki sigara ve yanlış arladaş gurubu ve okulu takmama gibi yanlışlar içindeyken babanın ölümü sonrası erkek kardeşi kontrollü dayak ve dayak tehdidini kullanarak kızı hizaya sokmuş... kız karşı koymaya çalışmış ama gücü yetmemiş. Sonunda teslim olmuş ve itaat edip sigarayı bırakmış vs vs vs
Senin kardesinmi koruyor
Değil bu biraz eski bir olay... iki kuzenim arasında olan beni de etkileyen bir olay
Hee anladım kızmı erkekmi kuzenlerin
Ufak olan erkek tabi ama canını yakarak hizaya soktuğu ablası
Ablasını dövüyor mu
Yaşları kac onların
Yıllar öncesinde oldu bu... erkek 20 ablası 23... benim önümde ve inanmayacaksın ama bildiğin falakaya yatırmış...
İçki, sigara ve ipsiz sapsız arkadaş grubu sebebiyle
Ozaman yaptığı normal
Belkide ablasının erkeklerle yattığını öğrendi
Yatmıştır zaten de derdi o değil içki sigara ve okula uğramaması...
Beni de onun gibi olmam için kışkırtıyordu
Nasıl yani senidemi erkeklerle yatmanı istiyordu
çok özgür olduğu gibi kendince feminist fikirleri vardı ve beni de k3ndisi gibi özgür ve kimseye hesap vermeden yaşayan bir kız olmam için teşvik ediyor adeta ve annem de gıcık oluyordu tabi ki... o gün de sabahtan sohbet ettik beraberdik. Bana dedi bu velet bana karışmak istiyor haddini aşıp aklınca bana yasaklar koymaya kalkıyor ama unur6mda değil filan dedi...
Sonra evine gidiyor. Bir iki saat sonra kardeşi eve geliyor bakıyor yine ev duman altı ablasına kızıyor ablası da "sigaradan rahatsız isen balkona çık" diyor...
Bu da o sıralar zaten artık güzellikle bir şeyler anlatmaktan ümidi kesmiş olduğu için bunun ellerini ayaklarını bağlayıp falakaya yatırıyor.
Sonra da annemi arayıp pelini de al gel diyor. Meğer bu falakanın kararını vermiş anneme daha önce bahsetmiş o da "öok iyi fikir ama Pelinin önünde olsun ki o da dersini almış olsun" diyor...
Düşünsene bizim hazırlanıp çıkmamız nereden baksan yarım saati bulmuştur yani karşı apartman ama olsun baya zaman o vaziyette çıplak ayakları havada koltuğun kenarına bağlı halde beni beklemek zorunda kalıyor.
Zavallı biz kapıyı çaldık inanır mısın daireden içeri girerken bile yalvarıyordu "Pelin gelmesin onun önünde olmaz" diye..
Ama nafile
Oha ciddi misin ablasını soyup çıplak halde bağlayıp işkence mi etmiş
Hayır ya senin aklına neler geliyor... çıplak dediğim ayakları çıplak sadece kendisi giyinik tabi
Ne bilim öyle deyince
Sapık değiliz ailecek çok şükür...
Ben gelince şok oldum tabi... bir de hiç acımayıp kendisine söylettirdiler neden dayak yiyeceğini :(
Sonra dayak... ince esnek içi boş boru olur ya bayrak sopası olarak da kullanılır...
Toplam 40 defa vurdu 20 sağ ayağının altına 20 de sol...
Kendisine yasak olan şeyleri söylettire söylertire dövdü... bir de mesela ayaklarını büzmesine parmaklarını kıvırmasına, ayaklarını kıbrandırmasına bile 10 saniye ladar izin veriyordu
Zavallı kız her sopadan sonra bir kaç saniye ayaklarını kıvrandırdıktan sonra çaresizce yan yana sabitliyordu.
Evelenirim