22 yaşındayım. YKS mezuna kalma süreçleri ve üniversitede yatay geçiş yapma derken hâlen üniversite 1. sinifim. Çoğu arkadaşım mezun oldu, işe girdiler. Kimi mühendis olup şirketlere ya da devlet kurumlarına, kimi de sağlık mezunları olup hastanelerde işe girdiler. Hepsi kendi parasını kazanmaya başladı. Zaten benimle artık pek görüşmüyorlar, mesajlarıma dönmüyorlar. Ben de yazmıyorum artık. Ailem sürekli onların konusunu açıp hevesimi kırıyor. Bana karşı 'bize yük oluyorsun' düşünceleri yok asla ama sürekli atanan arkadaşlarımdan bahsedip benim modumu düşürüyorlar.
Ailemden para isterken utanıyorum artık. Çünkü diğer kardeşlerim ve onların masrafları da var. Kırılan sandalyemi bile söylemedim utandığım için. Daha üç sene var üniversitenin bitmesine ve mezun olunca iş bulacak mıyım o da belli değil. Zaten ilgimin olmadığı bir bölümde okuyorum, hayattan bir gram tat almıyorum.
Ailemden para isterken utanıyorum artık. Çünkü diğer kardeşlerim ve onların masrafları da var. Kırılan sandalyemi bile söylemedim utandığım için. Daha üç sene var üniversitenin bitmesine ve mezun olunca iş bulacak mıyım o da belli değil. Zaten ilgimin olmadığı bir bölümde okuyorum, hayattan bir gram tat almıyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Şu yaşıma kadar babamdan 5 kuruş para almadım (zaten yoktu) ama küçük yaslardan beri çalıştım hem de okudum ne iş olursa yaptım iş begenirsen para kazanamazsin ne iş olursa yap garsonluk gündelik yevmiye 3-5 demeden gecirdigin boş gün zarardır
İş beğenmiyorum artık. Yani para kazanilacak, illegal olmayan, hak yemediğim herhangi bir işi yapmaktan gocunmam, para kazanayım yani. Bu yaz çalışıp 1500 euro falan biriktirip e ticarete girmek istiyordum. Bayadir araştırıyorum zaten. Ama sağlık sorunum nedeniyle çalışamıyorum maalesef bu dönemde.
Sağlıgin el vermiyorsa bı şey diyemicem Allah yardımcın olsun kardesim
Teşekkürler 🙏
Herkesin hayata atılma zamanı farklıdır. Bu biraz bencilce olacak ama sen kendi işini eline alana kadar ailen senin arkanda maddi manevi durmak zorundalar. Durmalılar demiyorum zorundalar diyorum. Yük oluyormuşsun gibi düşünme. Tabiki part time işlere girersin hem senin için de yararlı olur ama böyle düşünüp kendini üzmene gerek yok. Kimi 18 inde evlenip çocuk yapıyo kimi 30 unda hala iş peşinden koşuyor. Her zaman senin için hangisi iyi ve hayırlı olacaksa onun peşinden koş.
Üniversite okumak istemiyorum zaten, bunaldım okul serüveninden. Zaten zevk aldığım bölümü de okumuyorum, işsiz kalacağımı biliyorum. Bu nedenle bir sene falan e ticaret ile uğraşıp bir noktaya geleyim ve üniversiteyi bırakayım diyorum.
Yani eğer sevmiyorsan en kazançlı bölümde bile okusan, içinden gelmediği sürece başarılı olamazsın maalesef. Sen bilirsin o kadar çabalamışsın en azından elinde bir belge olmalı yine de diye düşünüyorum
Belge olayını saldım artık, çünkü bıktım harbiden. Para kazansam yeter. Mesela arkadaşımla konuşuyorum, atandi hemsire olarak. Meslektaşı ile eve çıkmış farklı sehirde, dilediği gibi yaşıyor. Ben ise aile evindeyim hâlen, bir şekilde para kazanıp kendi yoluma bakmam lazım.
Para kazanacağın yolun uzun vadeli olması gerektiğini unutma. Kendinle başkalarını kıyaslama. O onların hayatı bu senin hayatın. İnsanların hayatına özenip geri dönüşü olmayan şeyleri yapma. Eğer şu an okulu bırakırsan ileride keşke elimde bir belgem olsaydı diyeceğini düşünüyorum.
Alternatif yollar bulmalısın. Okumak tek care degil tabi ki de okumalisin fakat okurken bir yandan farkli seyler yap okurken calis mesela evde cagri merkezi isi yap biraz kovalarsan belki bir firmaya kapak atabilirsin veya youtube kanali ac bir konuda icerik uretmeye basla ve o konuya bagli kal okurken yandan yandan yapilabilecek bir suru sey var yaz yaz bitmez ogrenci demek okul harici hayatinin cogu bos demek ben zamaninda gezdim tozdum fakat sen kendini gelistirebilirsin.
İçerik uretmeyle uğraştım ama konu bulamadım, bulduklarım da tutmadı. E ticaret düşünüyorum, araştırıyorum zaten bayadir