+1 yılBen şunu anlamıyorum, nereden çıktı kaynana-gelin ön yargısı? Birden bire daha nişanlanmadan bütün gelinler kaynanamdan nefret ediyorum demeye başladı. Daha evlenmemişsin hatta tanışmamışsın bile! Evlilik söz konusu olduğunda da çoğu kız, nerede yaşıyoruz diyor. Sorulması daha elzem tonla soru varken.
Şahsen ben bunu sıkıntı etmem. Çünkü evlendiğim kişinin annesini, sinsi bir kaynana değil samimi bir anne olarak görmek isterim. Onunla yakın ya da aynı yerde oturmak da rahatsız etmez. Gezmeyi sevdiğim için farklı yerlere gideriz muhtemelen. Ama ana evde kayınvalidemin olmasına çok içerlemem hatta direkt rahatsız olmam.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 645 cevap paylaştı. Bende eskiden ne var bunda kalırım diyordum ama olmuyor 😏 biz 5 ay birlikte yaşadık direk düğünden sonra , cicimaylarini geciremedik. Hep dikenüstünde oluyorsun, onlarla kalkıp kahvaltı hazırlamak , öğleye kadar kumanda kayınpederde oluyordu istediğin yere bakamıyorum keyif yapamıyorsun …. Sonra arada laf solarlardı daha doğrusu kaynanam 😒kayınpeder desen saçma sapan sorular sorardı konuşurdu 🙁.. arada görüşmek başka bütün gün birlikte olmak baska 😒 arkadaşların gelip gidemiyor, sen çıkarmıyorsun aman biseyler derlermiş diye düşünüyorsun hep …
10 Yorumla
Ev üstüne ev olmaz derler ama kaynanam yalnız ve yaşlı olsaydı duruma göre altlı üstlü ya da yanıma alır bakardım.
Hepimiz kaynana olucaz ve yaslanicaz
Mühim olan insanlık ve eşimizin ve ailesinin bize olan bakışı davranışı.
İyi bir insansa başım üstünde yeri olur.31 Yorumla
+1 yılOlmaz.
zor.😀😃😄
Ben bile ayri ev olursa diye sart koydum
nisanliyken. Ben de bi oglan annesi olarak ilerde buyuyup evlenme yasina gelirse gerci daha cok varda uzakta otursunlar isterim😃😀. Ben sakin biriyim. Sakin kayinvalide olucam. 😄😂😅🤣🤭22 Yorumla- +1 yıl
Bundan eminim
- 1 yıl
Aynen ya ben sevgilimle 3 aydır birlikteyiz ciddiyiz evlilik yoluna gireceğiz ayrı eve çıkmayı düşünüyoruz konuşup kararlaştırıyoruz sen nasıl istersen diyo ben aileme yakın olmak istediğim için
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
68Cevap
+1 yılAnca geçici bir süreliğine olur. Ama devamlı olmaz ev ev üstüne kurulmaz. Çünkü mutlaka fikir ayrılığı olacak buda eşlerin aralarının bozulmasına zemin hazırlamaktır. Evet eskiden böyle yaşanıyordu ama eskiden gelinlerde alttan alma durumu vardı gerek saygıdan gerekse pasiflikten mecburdular yani çare yoktu.
12 Yorumla- +1 yıl
Evet büyük sorun ben de öyle düşünüyorum.
Aile & Toplum konusunda 519 cevap paylaştı. Çooook iyi bir kadınsa bilemem ama bence yaşanmamalı birincisi ev üstüne ev kurulmaz ikincisi ise ben olsam tercih etmezdim yani kocamla özelim var o evde yan odamda kayınvalidem yatıyor çok kötü bir his
10 Yorumlabekar birisi olarak toplumdan gördugumu söyleyim bu devirde yasayamaz ya bir muddet sonra gelin kaynana ömur boyu dusman olacak sekilde ayrı eve cıkılır ya da sonunda boşanılır
10 YorumlaHerkes kendi evinde rahat olsun huzurlu olsun sonraki zamanlar için problem teşkil eden bir konu haline gelir çok denk geldim böylesi problemlere başta konuşulması gereken konulardan bir tanesi ne zaman isterlerse gelebilirler başımın üstlerinde yerleri olur fakat birlikte yaşamayı uygun görmüyorum. (Hastalık, sağlık) haricinde.
11 YorumlaHayır yaşarım diyen de züürt tesellisi veriyor kendine. Yaşlı olur hasta olur, eğer ev hanımı ise Allah rızası için belki, ama diğer türlü, olmaz.
10 Yorumla
+1 yılAraları süper olsa bile yaşamamalı. Evler ayrı olmalı. Hatta aynı apartman bile olmasa daha iyi. Biraz aralı olsun.
22 Yorumla- +1 yıl
Benim ki ayni bina sadece daire ayri.
🤣😅😂 - 1 yıl
Aynen ya ben sevgilimle 3 aydır birlikteyiz ciddiyiz evlilik yoluna gireceğiz ayrı evde oturacağız aileme yakın olmak istiyorum sen nasıl istersen dedi
Hayır, günümüzde aile bağlarının daha güçlü olduğunu düşündüğümüz ülkenin doğu bölgelerinde bile bu artık pek mümkün değil
10 Yorumlaİkisi birbiriyle anlaşıyorsa bir şeyler paylaşıyorsa yaşar anlaşamıyor biri birine yükse yaşamaması daha sağlıklı
10 Yorumla
+1 yılBence kaynanaya bağlı mayak biriyse olmaz ama iyi biriyse olabilir bence çiftler tek başına yaşamalı
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 758 cevap paylaştı. Bir evde iki hanım olmaz herzaman fikir ayrılıkları olacak mutlaka. Yeniyken hiç olmaz 2 aile yaşamak, sonraki yıllar için tabii bakarız.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılZor bişey ama şartlara göre katlanılması gerekiyosa o zorluk çekilir. Burada en çok yıpranacak olan ise kocan olacaktır
10 Yorumla erkek arkadaşımın annesi melek gibi kadın kaynana değil tam bir anne ona rağmen ben beraber yaşayamam ev ev üstüne olmaz
10 Yorumla
+1 yılEvin üstüne bir düzen daha kurulmaz. Ben yaşamak istemek herkesin düzeni var sadece aynı binada oturabilirim ama evin içinde tercih etmem.
11 Yorumla- +1 yıl
Buna 1. Ornek benim.
Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Yaşanan duruma bağlı yani mecburiyet ya da geçici olabilir de aynı evde yaşayalım diye karar vermek olmaz.
10 YorumlaBenim ablam kaynanası ile ölene kadar aynı evde yaşadı..
Bence yaşanır gelin kaynana kendini bildikten sonra..😅27 YorumlaAile & Toplum konusunda 764 cevap paylaştı. Bana kaynanalık değil annelik yapsa ben onu başımın üstünde taşırım
22 YorumlaBir ipte iki cambaz oynamaz. O yüzden no no no diyorum
20 Yorumla
+1 yılBu devirde imkansız : )) Eğer yaşarsa adam erkenden tahtalı köyü boylar : ))
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBen yasamak istemiyorum ailemle kimseyle karimla bas basa bir rahat gece gecirmek isterim
21 Yorumla- +1 yıl
Keske zamaninda görücü olarak sizin görüsunuzde bir talip adayim olabilseydi.
Ama iste nasip kismet.
😀
Yaşamaması daha iyi olur. Olağan üstü haller dışında
10 Yorumla
+1 yılYaşar yaşar ama ondan sonra milli mücadele dönemi başlar 😂
10 Yorumla
+1 yılhayır asla yaşayamazlar yatak odasında belirir bi anda düşününce tüylerim diken diken oldu ıyyy
10 Yorumla
+1 yılGeçmişte de muhakkak sorunlar çıkıyordu ki. Geçmişi günümüzü yok.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılHerkes evinde yaşasın, yoksa huzur olmaz, tek göz oda da olsa herkesin kendi evi olsun
10 Yorumla
+1 yılYaşayana saygı duyarım ama kayınvalide kayınpeder varken evde bile rahat edilmez diye düşünüyorum
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 425 cevap paylaştı.
+1 yılBen yaşayamazdim insanın kocasıyla bir ozeli olmalı sonuçta
10 Yorumla
+1 yılHayır herkesin evi ayrı olsun. Hatta mümkünse aynı mahallede bile olmayalım.
10 Yorumla
+1 yılYaşayamaz. Ben yaşamazdım. Yaşayacaklarsa neden baska birini getiriyorlar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 594 cevap paylaştı. Elbette mümkün. Yeter ki çevrenin manipülasyonları yerine insan olmayı tercih ederlerse...
10 Yorumla
+1 yılHayır annesi ile kendisi yasasin cok istiyorsa evlenmeye kalkmasin
10 Yorumla
+1 yılHayır kesinlikle yaşayamazlar. Böyle bi durum varsada sakın kabul etme
10 Yorumlaİki taraf birbiriyle iyi anlaşıyorsa aynı evde oturabilirler ama bence olmamalı bi süre sonra sıkar.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılYaşayabilir de bence yaşamasın. Anlaşabilen ve birbirini tolere edebilen maalesef çok az.
10 Yorumla
+1 yılÇok mümkün değil gelinin ya da kaynananın kötü ilan edilmesi kaçınılmazdır uzak iyidir.
10 Yorumla
+1 yılEkonomik olarak kabul edileceği düşünülse de;
Sıkıntılı olacağı kesin.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Bilmem ama aynı evde bulundurmak istemiyorum
10 YorumlaHiçbir mutfak iki kadın alacak kadar büyük değildir
11 Yorumla- +1 yıl
Iste bu doğru.
😀😃😄👍🏻
Aile & Toplum konusunda 594 cevap paylaştı. Neden yaşayamasın gelin kaynana değilde anne kız olurlarsa.
110 Yorumla- +1 yıl
Türkiye standartlarinda hic bir kaynana anne kiz gibi olamaz.
Ben buna inanmiyorum.
- +1 yıl
@denizyıldızı28 neden olamaz bende bunu anlamıyorum. Neyi paylaşamayacaklar?
- +1 yıl
Simdi tabi herkesin karakteri kisiligi huyu farklidir.
mesela benim kaynanam tuhaf ve ilginc birisi bazen ne dedigini ne yaptigini bilmeyen birisi.
kaprisli ufak tefek seylere bile küser alinir devamli pohpohlama bekler. beni kac sefer aglatti.
😅😂🤣
- +1 yıl
@denizyıldızı28 ama sonuç itibarı ile büyük ne kadar saygı duyarsan o kadar sevgi görürsün lafı yalanmı?
- +1 yıl
ben (hamile olmadan once) beni bir kere rencide etti.
hic unutmam. Senin neden cocugun yok
korkuyormusun saglik sorunun mu var akrabamizda biri kısır ckti yoksa sende mi oylesin falan yuzume karsi bunlari soyledi. Sonra bu donem hamileyim suanda. bebegin cinsiyeti erkek annemgil bana bi supriz hazrlamisti balon patlatma sade kucuk bi kutlama
Ben sevindim mutlu oldum
Hosuma gitti zaten hevesim vardi keske bana yapilsa diye.
Heyecandan whatsapp durumuna koydum
kaynana gormus bana tuhaf mesaj atmis
trip tavir yapmis.
neyse eve donduk.
Acikladim durumu yabanci kimse yoktu sadece 1 balon patlattim.
Oyle yiyecek pasta bile yoktu dedim kadin dinlemedi bile kapiyi carpip gitti.
Esim ve babasida gordu zaten.
Esim de bana destek cikti zaten oda anlatti bi ablasi bi annesi vardi orada diye. Zaman gecsede
bu yaptiginida unutmam. - +1 yıl
Ben saygi duydukca alttan aldikca onlar hep
Uste cikti.
Sessizligimden faydalandilar - +1 yıl
Babam onun ailesi ile konusmaya geldi.
ben sahipsiz degilim sonucta. Beni nasil rencide ettiklerini anlattim babama Nerdeyse ayrilma durumuna geliyorduk.
Tam iste nasip kismet.
Meger o haftalarda bebek varmis. Ben testte ogrendim fark ettim.😀😃🤭 geri eski
Mevzular bi sekilde kapandi - +1 yıl
@denizyıldızı28 iyi olmuş geçmişin geçmiş te kalması şimdi evli mutlu çocuklu devam 🙂
- +1 yıl
Hayırlısı
- +1 yıl
@denizyıldızı28 inşallah.
+1 yılKaynana akılı olsa olur ama raporlu olsa asla😂😂
10 YorumlaBen yaşayamadım 😆 yaşayanlara helal olsun tabi kaynanada iyi olucak.
10 Yorumla
+1 yılEğer aynı evde problem çıkarmadan yaşıyorlarsa ikisini de tebrik etmek gerekiyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılElden ayaktan kesilmedikçe olmamalı bence. Şayet annem bunu istemiyor.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Yaşaya bilirler birbirine karşı saygı sevgi olduğu sürece.
10 Yorumla
+1 yılAnlaşırlarsa çok güzel olur. Anlaşamazlarsa ki çoğu anlaşamaz, sıkıntılar sıkıntılar😄
10 Yorumla
+1 yılİnsana göre değişir bazen bir bakmışsın avantaj bir bakmışsın eziyet olur
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılGünümüze göre yorumlardaki çok düşük bir ihtimal ile yaşayabilir ama gerçekçi olursak yaşayamaz çünkü bakış açıları farklı
10 Yorumla Asla ama asla ben ayrı yaşadığım halde her şeyime karışıyor yönetmek istiyor ailem beni Özgür yetiştirmişken elin kadını seni avucuna almaya çalışıyor hep kızım kızım derdi meğer hepsi yönetmek için miş asla kabul etme pişman olursun
11 Yorumla- +1 yıl
Aynı benim kaynanam 😏 vallah bir bakıyorsun melek bir bakıyorsun gerçek yüzü ortaya çıkıyor.. herseyimiue karisiyordu ya dediğimiz ictigimize kadar … gelmişiz belirli bir yaşa yemekten, ev mobilyasina kadar… kendisi görmemiş. Benim olan hayatı yaşamak istiyor farkındayım 😏 ama bu benim hayatimyy ben cicim adlarını bile geçiremedim
Aile & Toplum konusunda 471 cevap paylaştı. Kayınvalidenin anlayışlı, gelinin saygılı olduğu bir ortamda, iki taraf da huzur içinde yaşar.
Günümüzde zor ama.12 Yorumla- +1 yıl
Sen evli misin?
- +1 yıl
?
İyi biride olsa zor ya ne bileyim yuva kurmaktir evlilik neden onun evine gideyim herkesin düzeni farkli 1 göz olsun benim olsun
14 Yorumla- +1 yıl
Makul bi hayatı isteyen nadir insanlardansınız. Öyle kıymetli ki bu hayatı zorlaştırmama adına
- +1 yıl
Korumaya alalım
+1 yılGelin bir süre sonra sıkıla bilir ama yeni evlenenler kalabilir ama bu dönemin gelinleribirazzor ve çocuklukta He
10 Yorumla
+1 yılYaşayıp çok mutlu olan da var yaşayıp çok mutsuz olan yuvası yıkılan da var benim tercihim ayrı yaşamak fakat yakın bir yerde
10 Yorumla
+1 yılKendime bile tahammülum yok eller bana neden tahammül etsin ulen
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAynı evi bırak aynı şehirde bile yaşamak istemiyorum
20 Yorumla2yili gecti yasiyorum hayatim zehir kaynana kaynbaba gorumce kayin siz dusunun gerisini
13 Yorumla- +1 yıl
ayrı eve gecemıyot musunuz?
- +1 yıl
özeliniz kalmamış
İki tarafta hasetlik kıskançlık yapmazsa olur. Ama ayrı ev her zaman iyidir. Her zaman mesafe iyidir
10 Yorumla
+1 yılGünümüz Şartla alakalı bı durum degilyde kocamla bı ozelim olmiycak ben istemem sahsen
10 Yorumlazor bir durum günümüzde derken yine de şartlara bakmak lazım
10 YorumlaYaşıyoruz anlaşıyoruz. Tabi ki zıtlaşıyoruz ama ikimizde anlayışlıyız
10 YorumlaBence değil. Herkesin kendi evi olmalı, gidip gelmek okey ama yaşamak çok sıkıntılı bence
10 YorumlaBnce yaşansa harika olur şimdiki kızlar bi acayip eskiden kimse böyle şeyleri dert etmiyordu
12 Yorumla- +1 yıl
Neresi harika? Annene düşkünsen ömür boyu annenle yaşa.
- Devamını Gör (74)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar