Ben Şahzen İçim neyse dışımda Odur ben üzüleceğime karşıdaki üzülsün diye lap söylerim.
YA SİZ?
YA SİZ?
Finlandiya ya gittiğimde yaşadığım kültür şokunun tam karşılığıydı bu :D
herkes tam düşündüğünü söylüyordu.
Samuli diye bir çocuk vardı hele aman allahım yok öyle çocuk :D
annem oro*punun teki diye bağırıyordu bize :D
alıştım artık mesela bir şey giy beğenirlerse çok hoş beğenmezlerse çok kötü falan söylüyorlar
ama türkiyede çok kıvırıyorlar ya her konuda kıvırıyorlar.
rahatsız olduğun bir şeyi başkasını üzmemek için dile getirmiyorsun tr de ama orada öyle değil :D
Başkasının arkasından konuşan insanlar aslında hep başkasından cesaret alarak birşeyler yapmaya çalışan yonetilmeye mahkum insanlar kendi iradeleri olduğundan şüpheliyim
hayatta tahammülüm olmayan iki şey yalan ve arkasından konuşmadır gelemem ben bunlara kimsede korkmam burada herkesin yüzüne söylerim aslında varya arkadan konuşanlara acıyorum karşıa çıksalar abla dicekler arkadan ötmesini bende biliriim kerane gülleri
Cevaplara bakilirsa Turkiye yalan soylemez, dedikodu yapmaz her vatandas guvenilirdir. Kucuk atip civcivlerin yemesindense buyuk atip comertlik yapmak evladir diye dusunduklerinden olmali sahislarin kendilerinden bu denli gururla bahsetmeleri...
Cevap
53Cevap
Hımmm entresan bir konuya değinmissin bence güzel soru cevabıda cuk basit aslında :D
Totosuna güvenmeyen insan görünümlü persfektif yaratıklar daima arkandan konusurlar ki biz böyle varlıklara
TotususOsurganus deriz girdikleri oramı kötü bir koku sarar buradan anlaya bilirsin :=)
Oyle olmak yanlis bence ilk once biraz sabir gostermelisin eger anlamiyosa karsindaki laf soylemelisin. insanlar da bazi seyleri yuzune karsi soylemeye cesaret edemiyolardir o yuzden arkandan konusurlar tabi bu senin kulagina gelince sonu daha kotu olur :))
ben her zaman yuzune soylerım karsımdakının cok deger verıdıgm kaybetmeye korktugum ınsanında yuzune soyleyemem ama arkasındanda konusamam cunku benım dusuncelerımı baskasından duyması hos olmaz benım samımıyetıme ınanan kımse zaten benden duydugunda kotu veya ıyı bırseyı bana hak vermelı. kırmaktan korkmak ıcın yuzune dıyemeyız fesatlıkta var tabı cekememezlık ama ınsan karakterlı olmalı
Basimiza gelenlerin sebebi o degilmi icimizden geleni zink diye karsimizdakine icimizden geldigi sekilde soylemek.. ben yuzumden bile belli ederim, bir insan onun hakkinda ne dusundugumu gozumden yuzumden bile anlayabilir
ben yüzünede söylerm genelde ama kırmak istemediğimden en nefret ettiğim kişi bile olsa arkasından o kadar lafta saysam yüze gelemiyorum. korktuğumdan ya da başka bir sebepden deyil insanların kalbini kıramıyorum ben.
Açık konuşmak cesaret ister, kendine güvensiz, cesaretsiz insanlar birbirlerinin arkasından konuşur, yüzlerine gülerler. Birde başarılı insanların arkasından çok konuşulur.
Eski kafalı insanların yeni jenarasyon çocukları arkalarından konuşur insanların.. sen yapmıyorsan @mira25
ben yapmıyorsam @A_F_K ve tabiki de @_Mucoo_ yapmıyorsa sorun yok :D
Bence Korkaklarin işidir memnun olmadığın birsey varsa yüzüne söylemelisın ki hatasını duzeltsin uzulur diye eğer korkuluyorsa etraftan duyması daha çok üzer ve kin tutar bence
bizde öyleyi de. bazıları imal edilirken galiba imalat hatası oluşmuş. belki de soğuga maruz kalmıştır.
Bende direkt söylerim.
Ama bir dobra olup kalp kırmak var.
Birde hem dıbra olup tatlı dilde var.
Benim yöntem 2. Sidir
kisiliksikten dolayi öyle insanlar karattersiz olurlar
Ya iyi kalplisinizdir üzülsün istemezsiniz. ya da fesatsınızdır fakat karşıdaki sizden daha baskın olduğu için çekinirsiniz...
benim o konuda ki düsturum şudur yüzüne söyleyemeyeceğin şeyi arkasından söyleme
hayat tuhaf bir şey. bazen konuştuğun için pişman ediyor, bazen de sustuğun için. ben çözemedim.
Bende söylerim. Sevmediğim insana lak diye veririm cevabını üzülmüş kırılmış umrumda olmaz. Sevdiğimede dost acı söyler diyerek söylerim. 😅
Korkarlar ve yüzsüzlerdir. Şahsen neyse onu söylerim. Yalan söylemek için nedenlerim felan yok
valla ne sana ne de arkasından konuşmuyorum diyen bir başkasına inanmıyorum ben. kime sorsan arkasından konuşmuyorum der zaten...
Ben genelde düşündüğümü insanların yüzüne dobra dobra söylerim. Ama bazen kişi o kadar değersizleşirki gözümde yüzüne söylemeye gerek duymam.
keşke herkes senin gibi davransa dürüstlük çok önemli bir şey. ama dürüstlük aynı zamanda da gözleri görmeyen bir insana gidip ''sen körsün'' demek de değil tabi
Bazı şeyler gizlidir. Ayıp olmasın vb. Ben bir insanın hatasını, eksiğini, kusurşarını vb. bilirim ama hiç kimseye karşı anlatmam arkasından birine karşı onun hakkında konuşmam.
Herşey her yerde söylenmez. açık sözlülükle patavatsızlığı da birbirne karıştırmamak lazım. birinin arkasından birşey söylüyorsam bu yüzüne de söyleyebileceğim birşey olur
Dozunda dobralık en iyisi , bende dobralığı severim
sabırlıyımdır beklerim yeri geldiği zamanda çocuk gibi ağlatırım intikam soğuk yenirse daha lezzetli olur..
Genelde ne arkasinda ne de onunde konusurum. Bu konularda sessiz kalmayi tercih ediyorum. Tabi elestiri isterse yuzune soylerim
bir insanın arkasından konuşmak yavşaklıktır delikanlı ol yüzüne konuş dedikoduyu hiç sevmem sırf bu yüzden az arkadaşım var
Ben herseyi yuz. Yuze soylerim. Isterse teyzem olsun, nenem olsun, kim olursa olsun direk yuzune soylerim. Ne o arkandan konusmalar bilmem ne. Insan korkuyor ondan yuzune soylemiyordur...
Üzmek istemiyorlar, arkasından konuşup günaha girmeyi daha mantıklı görüyorlar herhalde..
Özgüveni olmayan şahıslar yüze diyemez herkes alışmış dalga geçmeye arkadan iş çevirme
Bende acik sozluyumdur arkadaslarim bana sivri dilli derler icimde kalip dert olucagina disima ciksn pert olsun :))
Insanlarin çoğu bu davranışları yaptığı için genelleme halina gelmiş.. bende dediğin gibiyim. Katılıyorum ✌
bizim okuldaki hatunların hepsi maşallah dedikoducunun önde gideni. konuşmasalar bile garip garip bakışmaları var. o bile sinir bozmaya yetiyor.
Akrep erkegiyim düşündüğümü net bir şekilde söylerim
Herkes senin gibi değil işte yüze söylemek yemiyor canısı
Herkes Yüzüne Söylüyor da Bu Dedikoduları Yapanlar Nerede :D
Kaypak insan çok be bacım çekememezlik var allah böyle insanlardan korusun
Patavatsizlikla acik sozlulugun arasinda ince bir cizgi vardir bunu saglayabiliyosan helal. Ama bende acik sozlulugu severim
Ben hep yüzüne soylerim her kesin o yüzden beni kimse sevmez iyisen iyisin derim kötü isen kötü sun derim yalakalik olsun diye asla konusmam
Yüzüne karşı konuşmak yürek ister o da herkeste yok
G. t korkusu başa bela işte herkes o kadar yürekli değil.
Çünkü yüzüne söyleyecek cesaretleri yoktur zaten onların doğası bu dedikodu bırak takılsınlar yani
erkek olupta böyle olanlara ben ''etekli erkek'' diyorum :)
karakter meselesi.
karakteri oturmamış korkak insanlar böyle davranır.
çünkü iki yüzlüdürler,,, çünkü karaktersizdirler vede şerefsiz...
Adam olsa arkanızdan konusmazlar adam olmayyanlarında yuzune vurmak gerekır durumu en azından sızın durumun farkında oldugunu bılmelılerdır
Ben yüzüne vurmuştum arkadaşımın inkar etti biz barıştıktan sonra yazmıştı bir şey bugünde bir laf soktum heralde yine kavga ederiz diye bir şey diyemiyor. Siz de ne güzel ya "huyum böyledir ben değişmem" diye diye ne kadar leş özelliğiniz varsa nazınızın geçtiği kişilere kaktırıyorsunuz iyi iş. bunu yazmış bende rettwet ve fav yapıp aynen öyle yapıyorlar vallahi kanki yazdım kaile almayıp ondan sonrada bende yüzümüze söyleyemediğiniz lafları arkamızdan konuşmanız cesaretiniz varsa yüzümüzede söylemenizi bekleriz deyip tweet attım madem iki yüzlülükten anlıyor bende öyle yaptım
Kavga cikar ve dayak yiyeceklerini bildiklerinden vede yuz yuze olursalar yalan nasil konussunlar :D
ben yüzüne konuşmayacağım adamlarla hiç konuşmam şahsen.
İki Yüzlü Oldukları için ya da tırstıkları için. d
Ah be arkadas herkes dürüst herkes acık sözlü la niye tayyib hala başımızda ozaman 😀😀😀😀😀😀😀
ben söylerim zatne yüzüne diyemeyeceğim birşyi arkasından konuşmm
çnkü kişinin kendisnden korkar Allahtan korkmazlar
Çünki insanların çoğu kalitesizdir..
:))) ben de pat diye solerim
cunku o cesaret herkezde olmuyor
o kadar mert degıller çunku
Laf bile söylemem dalarim direk
Ben direk yüzüne söylerim arkadan konuşmam
yuzlerine soylemeyen korkaktir
Bana dert olacağına söyler geçerim.
şimdi onlar düşünsün.. söylerim lapsst diye..
Arkalarından konuşmak daha kolay olduğu için.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar