Evlenmek artık sadece erkeğin parasını yemek olarak mı görülüyor? Kimsenin evlenmeye ihtiyacı yok mu?

Demin İnstagramda böyle bir video gördüm.

Bu gönderiyi Instagram'da görüntüleyin

Biri bana anlatabilir mi? Türkiye gibi bir memlekette 1 yıl sonra bambaşka bir halde olabileceğiniz bir memlekette, öngörülemezliğin coğrafyasında kim "ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEY OLMAZSA BEN PARAMI KAYBETMEYECEĞİM" diyebiliyor ki?

Biz refahta zenginlikte kişi hak ve hürriyetlerinde istikrarlı bir ülke miyiz? Bunu kim der Koç, Sabancı sülalesine mensup biri der anca. Bir de bana bu ülkede kim zengin söyleyebilir mi? Ulan doktor bile olsan Avukat bile olsan babadan bir mal varlığın yoksa İzmir İstanbul Ankara gibi şehirlerde yaşıyoruz genelimiz ev alabilecek mi? Zengin olanlar var evet ama onlar da galerici, al sat yapan parasının kaynağını doğrudan gösteremeyenlerdir. Kartlar yeniden dağıtılıyor diyor. Hangi kart ablacım o? Ne diyorsun ablacım sen? Ayrıca bir kadın "BEN GÜZELİM SEKSİYİM İSTEDİĞİM REFAHI ZENGİNLİĞİ BANA SAĞLAYACAKSIN" diyen bir kadına da bir erkeğin böyle davranması normaldir.

Evliliğin neden yapılır? Normal şartlarda evlilik, cemiyetin ağzına laf vermemek için kadının toplumda itibarı zedelenmesin diye kadının ve erkeğin hem legal yoldan cinsellik birlikte yaşama ihtiyaçlarını karşılamak hem yaşlanınca yalnız kalmamak hem de evlat sahibi olmak için yapılır. Babalar anneler evlatlarının evlenmesini ister çünkü günün birinde ben ölürsem benim çocuğum kimsesiz kalmasın. Yalnız kalmasın o da tutunacak bir dal bulsun diye evlensin ister. Çoluk çocuk yapsın karısı/kocası olsun der.

Sen zaten toplumda itibarının zedeleneceğini düşünmüyorsan, evlat sahibi de olmak istemiyorsan evlenmezsin. Yalnızlığınla devam edersin. Ben güzelim seksiyim bana hak ettiğim refahı zenginliği sağlayacaksın diyerek evlenmeye kalktığında herif niye evlensin? Senin güzelliğin baki kalmayacak ki. Eşyanın tabiatına aykırı. Cansız eşya bile kapalı sisteme sahip bir eşya bile yıllar geçtikçe yıpranıyor. O adam seni arabayı sanayiye sokar gibi bakıma mı sokacak? Ayrıca yaşlanmak da çirkinleşmek de gayet normal bir şey. Canlıyız ve her bir nefeste ölüme yaklaşıyoruz. Kalbimizin atacağı sayı bile belli aşağı yukarı. Bunlar dini bir şey de değil bilimsel olarak kadın ve erkek kalbinin ortalama atış sayısı belli.

Akla zarar manyak manyak söylemler var. Gerçek hayatta da bir sürü kadın çalışıyor. AVM, market, sanayi gibi yerlerde çalışıyorlar. Çalışmayıp işsiz olup evde oturan da var ben gibi ama ben çalışmaktan yanayım. Finansal özgürlük her şeydir. Üni mezunu kadınlar özel sektördeki şartların ağırlığından, çalışmanın hayatlarına bir artı getirmeyeceğinden dolayı, iş bulamadıkları için ya atanmak için uğraşıyorlar ya da yaş geliyor evlenip çocuk yapıp ona bakıyorlar. Kpss dershanesi her yaştan kadın dolu gidin bakın. Bunun böyle olmasının sebebi de hükümettir.

Evlenmek artık sadece erkeğin parasını yemek olarak mı görülüyor? Kimsenin evlenmeye ihtiyacı yok mu?