Bir görücüye yaptigim seyleri anlatiyordum. Keman caldigimi soyledim mesela. Iyi resim yaptigimi hatta resim öğretmenliği istediğimi ama atama sıkıntısından bu bolume gidemedigimi vs soyledim.
Yaptigim birkac resim telde vardi actim gosterdim. Guzelmis vs dedi. Sonra haber geldi benimle daha gorusmek istemiyormus. Sebep falan sorduk. Kendini cok gelistirmis, bize böylesi olmaz diye cevap aldik. Artik beyefendi neye kuruldu bilmiyorum.
Yine bir teyze araci olacakti biriyle bana. 4 bolum mezunuyum. Ikisini ayni anda örgun olarak bitirdim. Cift anadal. Ikisini aciktan bitirdim. Icimde ukte kalan bolumler vardi aofte onlari okudum. Teyzeye gider ayak tekrar ettim gorusebiliriz, tanisalim dedim oglani kastederek. Kizim sen cok okumussun bizim oglani ezersin. sen en iyisi dengini bulmaya bak dedi😅
Yani ben anlamiyorum. Okumasak, kendimizi gelistirmezsek oyle laf ediyorlar. Falanca kizlar neler neler yapıyor, senin okulun yok mu, işin yok mu diye sorun oluyor. Ilginc sekilde okudum diye kısmetim daraliyor, bize olmaz vs diye. Bunlar bahane de olabilir, gerçekte olabilir. Egitimden, bilgiden korkanlarda var tabi.
Okusak, kendimizi gelistirsek, hobilerimizin yeteneklerimizin uzerine gitsek cok gelismis, cok okumuşuz diye istenmiyoruz.
Bu erkekler, ailesi ve diger teyzeler ne istiyor anlayamadim bir turlu. Ha insanin kendisini bilmesi de guzel o ayri. Ne insanlar kendilerine bakmadan, yukseklerde ucup kendi dengi olmayani da istiyorlar o ayri ama bu ulkede kiz olarak ne yapsak suc galiba. Okusan suc, okumasan suc.
Bir de iclerinden biri bu kiz cok okumus, her konuda fikri olur, cirkef olur, anlasmak zor olur, bircok seyi başa kalkar demis arkamdan. 2 kere gorustuk hakkimdaki varsayimi hemen bu olmus. Bunu da cok sonradan ogrendim. Yani istedikleri kiz tipini cozemedim. Cok okumus istemiyorlar, ev kizi lise mezunu istemiyorlar. Anlayamadim yani ogullariyla beraber ne istediklerini.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer