sizce bir yanlış var mı bu işte yoksa doğal bişey mi. ?
Cevabın nedir?
Karşılıklı ise sorun yoktur bence aşağıdaki yorumlara baktığım zaman sakat dogma ihtimalleri vardır yazmışlar evet var ama karından aşı yapıldıgı sürece önlemi alınıyo zaten günümüzde nikah yapılmadan öncede DNA testi yapılıyo bu açıdan cocuk dogdugunda sakat kalma riski ortadan kalkıyo gel gelelim ki sıradan yani hayatın içinden biriyle tanıştıgında onunla evlenmek istediğiniz zamanda test yapıldıgında %80 %90 varan dnaları uyuşu yani dogacak cocugun engelli ola bilme yüzdeleri yüksektir günümüzde tek bir aşıyla çözüm yolu buluna biliyo yok ben aşı yaptırmam hem bakıma muhtaş cocuklar var diyip de bakım evinden cocuk almış cok evli kişilerde mevcuttur bence gerekli önemler alındıkdan sonra sorun etmenin bir anlamı yok :)
12 Yorumla- +1 yıl
Ul an Allah belanızı vermesin zikilecek hiç insan kalmadı da kendi akrabalarınıza mı halleniyorsunuz? Bide hastalık riski ortadan kaldırıyor diye savunma yapıyor. U l*n ahlaksız kavat madem öyle kendi kız kardeşinle evlen madem hastalık riski ortadan kalkıyorsa. Kitapsız ahlaksız meymenetsiz herif. Allahın gazabından da mı korkunuz yok la n?
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı. En az sakat ve özürlü insanlar yahudilerde vardır.. nedeni ise kardeş çocuklarının evlenmesi kesinlik ile yasaktır Tevrata göre.. Aslında bizde de yasaktır fakat Muaviye döneminde İslamın her iyi kuralını alt üst ettiklerinden yasak kalkmıştır.. Ne yazık ki gen bozukluğu yüzünden en çok sakat ve özürlü insan bizim ülkemizdedir.. Hiç bir hayvan kesinlik ile kendi neslinden olan ile çiftleşmez.. Bu iş en fazla koyunu bol olan ülkemizdedir..
11 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 314 cevap paylaştı. bana gore cok ters hemde, ozurlu cocuk gelmesinden dunyaya basla ayrildiklarinda ailelerin birbirine kusmeleri falan . dunyada baska insanmi yokta akrabalarla evlenirler anlamis degilim. ben cok karsiyim buna. yabanci biri ile evlensen evlilik allahim emri gibi insanlar mutsuzsa ayrilabilirde yabanci oldunda esler ayrilinca cocukta yoksa birdaha yuzunu gormen ama akrabalari dugunde dogum gunlerinde cenazelerde hep goruyorsun ozel gunlerde ayrilamiyon bir turlu sikintili bu iste.
21 Yorumla
+1 yıltabikide yanlış bişey akraba evlilklerinde çocukların sakat doğma riski ço daha artıyor örneğin anne tarafında bir hastalık varsa anneyle baba da akraba olduğundan o hastalağa yaklanma şansı çok yüksektir insanların bunu bile bile akraba evliliği yapması nasıl doğal olabilir ruh sağlığı bozuk insanlardır bunlar
07 Yorumla- +1 yıl
bunun başka bir açıklaması olamaz cahil topluluğu hepsi
- +1 yıl
cahil insana tahammülüm yok kimse kusura bakmasın
- +1 yıl
öyle :)
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
45
Cevap
32Cevap
+1 yılAnnem ve babam kuzenler, sakat falan da değiliz gayet sağlıklıyız kardeşimle.
Fakat ben kuzenlerime asla yan gözle bakmam, kelimenin tam anlamıyla kardeş gibi büyütüldük çünkü.
Eskiden bu olaylar doğal karşılanırmış, şimdi şakası bile yapılmaz ailemizde..15 Yorumla- +1 yıl
evet ama kuzenlerime bakış açım farklı :) ve şanstı bu, benim çocuklarımın o kadar şanslı olacağının garantisi yok ki
- +1 yıl
hiç fark etmez :) herkes dönüp baksa da kuzenime yan gözle bakmam
Ben aşırı yanlış buluyorum ve asla kendi kuzenlerimle evlenmem. Uzaktan akraba olsa bile karşıyım. Fakat benim sülalemde akraba evliliği çok var. Özellikle geçmişte kuzenler evlenmiş. Fakat o zamanlar çevre yokmuş, tek bildiğin kendi bölgen. Şu zamanda bunu yapmak bence sapıklık. He tabi akraba evliliği uzun sürmüyor diye bir şey de yok. Uzun sürüyor çünkü aile yapısı din kültür vs hepsi ortak. Fakat dediğim gibi ben sapıkça buluyorum.
01 YorumlaBazıları zorla evlendiriliyor. Ona karşıyım ama gönül ferman dinlemiyorsa dinen de sakıncası yoksa neden olmasın?
11 YorumlaBir tanidigim kadin var. Kuzeni ile evlendi 3 cocugu var ikisinde engel orani 100.
Akraba evliligi üzeri ne düsünüyor istersen sorayim kendisine.
Bu sey oyuncak degil. Ortaya Engelli cocuk cikma olasiligi yüksek ve birdaha olan cocuga oluyor hayatini dogustan bir cehenneme cevirmis oluyorsunuz.
Akraba evliligi sapikliktir.01 Yorumla
+1 yıloluyor öyle, annem babam teyze çocukları:D ama tabi riskleri de var
15 Yorumla- +1 yıl
mutsuz olcak bişey yok, mutluyuz :D
- +1 yıl
amin ;) hepimize de bol bol versin :D
+1 yılYa evlilik neyse de sorunlar yasayınca akrabalıkta bozulup ne gereği var
14 Yorumla- +1 yıl
Cokbgrdm karderdesler birbirine gırıo eğer sevıosanzda evlenince gormucenız bısılerı
- +1 yıl
Peki
Gizli Üye(36-45)+1 yılDinimizde evlenilmesi haram olanlar bellidir. Bu kurallara göz at.
Cok yakın akrabaysa uzak dur (örneğin kuzenler)
Bir sorun olursa aileler zırt pırt araya girerler.
Uzak akraba ise sorun olmaz.
Bilimsel olarak en uzak soyla evlilikte ten uyumu daha fazla olur. Bu daha sağlıklı nesil demek. (kokusunun hoşuna gitmesi vb)
Peygamberimizin (sav) akrabası olan eşleri var. Bunu da unutma01 Yorumla
+1 yılhttps://i.hizliresim.com/5o7AyA.jpg
Çok güldüm :D13 Yorumla- +1 yıl
Halen gülüyorum karnım ağrıdı :D
Niye yanlis olsun ki evlenecegin kişiyi seviyorsan eğer akrabalık göze gelmiyor bile bence doğal.
25 Yorumla
+1 yıll*n insan akrabasına yan gözle bakar mı ya son derecede karsıyım !! Benim eski sevdigim dindar ve onlarda akraba evliligi var ve sanırm simdi uzaktan akrabasiyla konusuyo o kadar tiksinçki nasil bir insan yan gozle bakabilir yaa
02 Yorumla- +1 yıl
Benim babam çok asikmis anneme amca cocuklari annemde öyle babam askerligi 5 yilda bitirmis annemi görebilmek için sürekli kaçmış askerden :) şimdi bunlar evlenmesin de kim evlensin:) @Kaf_kef
Aktarılan cekinik kusurlu dna parcalarının eslesme ya da kusurlu eksik dna parcalarının tamamlanamama ihtimali oldugundan hani dersiniz ya "sağlıklı olsun yeter" akrabayla nolur nolmaz evlenip de cocuk yapmayin arkadaşım.
01 Yorumla
+1 yılgayet doğal,
1. dereceden yakın kişilerle (anne , baba , kardeş) evlilik yapılmaz.
akraba evliliğine sıcak bakıyorum11 YorumlaKimse akraba evliliği hayatta olmaz diye rahat konuşamaz.
dinimizde bu uygun. Sadece baI sıkıntıları ortadan kaldırmak için pek önerilmiyor. Çocuk konusu vs.
Bende kesinlikle istemem.
Ama evlenilebilir.01 Yorumla
+1 yılTabiki normal bisey, iki insan birbirilerini sevmisler evlensinler kime ne
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen :)) kardes
türk insanında aslında kültürdür bu, taa eskilere dayanır. kuzen evlilikleri falan filan. gerçi bu yüzdende soyumuz genişlemiyor ya, hep aynı tip insanlar. neyse canım ensest ilişkisi doğaldır. en azından güvenirsin:d
00 Yorumla
+1 yılYasal ve dini engeli olmayan bir evlilik, İsteyen tercih edebilir. benim bazı akrabalarla kardeş gibiyiz onlarla hiç olmaz, yılda bir görüşebildiklerim hakkında birşey diyemem.
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla o kişiye göre değişir bence kötü bişey birlikte büyüdüğün insanlar sonuçta bir de boşanmaya kalksan büyüklerinin yüzüne nasıl bakacaksın o da var kalıtsal hastalıkların ortaya çıkma riski daha fazla
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvlilik dedin aşk demedin bunlar farklı şeyler :)
Cevap sahibi+1 yılHer aşık evlenmez her evlilik de aşk üzerine kurulmaz :) bana sorsan ben aşk evliliği isterim hem de gerçek aşk ama bu her seferinde çünkü değil ve akrabalarla olmaz bana ters :)
+1 yılAnnem ve babam amca cocuklari yani kuzenler kan uyusmazligi olabiliyo dogru ama bunh ggenellememek lazim. Yukarda yorum atan arkadaş ta daha ergen elleme oynasin azıcık!
00 YorumlaCok uzaktan akrabaysa sorun yokda yakinla olmaz sahsen ben yapamam cunki yakin akrabalarimin hepsi abi gibi bugun abi dedigime yarinda kocam diyemem Ama pek alakam olmayan uzaaak biriyse olabilir
00 Yorumla
+1 yılÇok doğru bir şey bence en mantıklısı bu
diyecektim.. :) vazgeçtim,, yahu akrabanın akraba ile çiftleşmesi kadar aşağılık bişey var mı be :)
Resmen nefissizlik onursuzluk, amca kızı dayı kızı işinize gelince kardeş işinize gelmeyince avrad olsun.
ohhh ne ala dünya :)00 YorumlaAkraba diye adlandırdığımız kişiler bizim ailemiz gibidir.
Bize öyle öğretildi.
Bana ve yakın akrabalarıma karşı ters bir durum.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim annemle babam kuzen ama çocukken birbirlerini bir kaç kere görmüşler sonra da 19 yaşlarında söz kesilmiş. Valla bir arada büyüyen ile ayrı büyüyen arasında çok fark var ama ben tabi onaylamiyorum
00 Yorumlatabiki yanlış çocuğunuz olsa sakat olucak.. doğru bir şey olsa normal bir çocuk doğardı en basitinden
03 Yorumlakesinlikle yasamis biri olarak onaylamiyorum ama her evlilik te oyle olacak diye bir kayde yok
01 YorumlaBence yanlis, akraba dedigin kan karisikligi kardeslik
06 Yorumla
+1 yılYanlış tabi ki ama çok fazla akraba evliliği olduğu için artık doğal bir şey geliyor insanlara. :)
03 Yorumla- +1 yıl
Baksana tıbbi olarak bile genler uyuşmuyor :)
+1 yılCok yakin arkabalar ile evlenmek cok yanlis ve cok zararli bir sey akraba evliliklerinde cocuklarin hasta engelli vb olma olasiliklari cok yuksek bu yuzden akraba olabilir ama ne kadar o kadar iyi :)
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen :)
başka kız ya da erkek mi yok kardeş gözüyle baktığınız kişiyle evlenilirmi l*n
017 Yorumlaakraba evliliğine karşıyım ama cahil insanlar öyle yapıyorlar..
00 YorumlaAkraba evliligi bize ters hala kizi teyze kizi amca kizi kim olursa olsun hepsi bizim kardesimiz sayilir hatta komsu kizina baksan adama sapik derler made in trakyaa..!
01 YorumlaÇokta doğru birşey değil. Ben istemezdim herhalde tabi ki sevgi olursa iş değişebilir...
01 Yorumla
+1 yılKesinikle karşıyım... yüzde yüz olmasa da, hastalıklar oluyor çocuklarda.
01 YorumlaYanlıştır.
Kanıt için bkınz Bizim sınıftaki kızlar05 Yorumla
+1 yılÇocuklarınızda Kromozomal anomalilerin olma olasılığı fazla
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevdiğim kuzenim başka bir kuzeniyle sevgili ölsün amklar
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkuzenimle evlendim. ben 28 yaşındayım. o 21 yaşında. gayet güzell kafalar bir oldukça
01 Yorumlasonuçları bu sitede bolca var
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 917 cevap paylaştı.
+1 yılbence kuzenlerse saçma ama sadece aynı soyadı taşıyorlarsa sorun olmaz
01 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılçevremdede çok var ama uzak olan teyze oglu yok kuzen vs. buna karşıyım
02 Yorumla
+1 yılYanlış olduğunu düşünüyorum çocuklarında bir şey çıkarsa dönüşü olmaz..
00 Yorumla
+1 yılbende anası babasının halasının kızı olan arkadaş var sıkıntı yok yani
00 Yorumla
+1 yılOna bakarsan bütün insanlar akraba sonuçta ayni ortak atadan geliyoruz
01 YorumlaTiksinc bence. Sonucta ayni kandan geliyosun. Hadi cocugun sakat vs olmasini gec nasil miden kaldiriyor ilginc. Okadar insan var
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNikah düşüyorsa yanlış yoktur. Yanlış olsaydı allah cc haram kilardi zaten. Ayrıca çevremde mutlu çiftler var.
01 Yorumlatiksiniyorum. Dıyeceklerım bu kadar
03 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. zararlı abicim zararlı
01 Yorumla
+1 yıliguessomebullshittalkkin :)
00 Yorumla
+1 yılÇook yanlış buluyorum ve sağlıksız.
Karşıyım01 YorumlaKesinlikle yanlis buluyorum
01 YorumlaUzaktan bile olsa karşıyım...
00 Yorumlaolabilir bir şey.
12 Yorumla
+1 yılensest ilişkiden farkı yok bence.
02 Yorumla- +1 yıl
tamamen aynı şeyler. baba yarısı amca düşün ya da dayı... aynı kana sahipsiniz... onun kızı ya da oğlu... bukadar tiksinç işte.
+1 yılyanlıs zaten cocugun sakat doğma ihtimali var
02 Yorumla- +1 yıl
Cocugun sakat dogma ihtimali dışardan soyunu bilmem neyini tanımadığın bir insanla evlenince daha yuksek risk grubunda ailesinde hasta ya da o geni tsimayan birinin olmadığını nerden biliyosun illa hasta olir geri zekali olur diye bir kural yok ki yani o durum kiminle evlenirsen evlen söz konusu problem haline geliyo
genler uyuşmayıp olan çocuğa oluyor
01 Yorumlabiz çerkesler de olmayan evlilik türüdür
01 Yorumla
+1 yılçocuklar sakat olur. olmaz öyle.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. yasadıgım yerde dogal
01 YorumlaMemlekette nsan kalmadimi
00 YorumlaSaçmalık. Hatta yakın akrabaysa sapıklık.
00 Yorumla
+1 yılcok ters yanluş ve etik olmayan bir durumdur.
00 Yorumla- Devamını Gör (17)
Devamını Gör(62)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem