Kadın ev hanımıysa evlilikler daha mi uzun sürüyor?

Cevremde son 4-5 yilda 3 tane calisan kadin tanidigim boşandı. Biri hemsire. Her seyi ben yapiyorum zaten. Çocuklara bakan ben, evi cekip ceviren ben, para kazanan ben. Esimin bana yuk oldugunu gordum.

Bunu 5-6 yıldır farkediyordum ama bosanmaya ikna olmam, cocuklari babasiz bir hayat sunma dusuncemden dolayi bu kadar yil sabrettim. Ama cok pismanim. Paramida, emegimide, hizmetimi de yedirmeseydim keske demişti. Bosanmasina 4 yil falan oldu.

Amcamla esi bosandilar 2 yil falan oldu. Kari koca calisiyorlardi. Aralarinda benim param senin paran vs durumu olunca bitti diye biliyorum. Yani en azindan bize oyle soylediler ama baska seylerde vardir belki.(amcamin yalancisiyim.)

Arkadasım var. Ikisi de dis hekimi. Onlarda yeni bosandilar bitti. Cevremde calisan ciftler bosanirken, digerleri devam ediyor.

Calisan kadinda denge bozuluyor galiba. Erkekler calisan kadina destek olmayinca kadin tum yuku sirtlanmak zorunda kalinca bunu tasima konusunu bir yerde birakma ihtiyaci hissediyor olabilir yorgunluktan.

Calisan çiftlerde kazanc yarışı, ev isleri, cocuk bakimi gibi konularda da yaris, rekabet oluyor galiba.

Ev hanımında erkek kazaniyor dis isleri hallediyor, kadin ic islerini hallediyor bir denge var sanki ve alip verme dengesi de var. Kadin calisinca sanki surekli veren taraf oluveriyor.

Ha belki bazisi para yok diye cekip gidemiyor da olabilir ev hanimlarinin ama artik benim gordugum kadinlar evde de parasini kazanabiliyor isterse ve atanamamis kadinlar evlilikte bir sey olur, cekip gidememeye karsi yatirimla ilgileniyor, köşeye para, altin vs atabiliyor. Evlenmeden çalışıyor, biraz para kazanip kenara atabiliyor her ihtimale karsi. Hani onlarda bu sekilde kendilerini guvenceye almaya calisiyorlar.

Diger amcam bunlari abisinden bizzat gordukten sonra calisan kadin degil de biraz daha ev kizina yöneldi. Bir ipte iki cambaz oynamaz misali. (Kadinin para kazanmasinda problem yok. Sadece erkekler galiba esinin calistigini pek önemsemiyor ve görmüyor bu da tartisma cikariyor bol bol. Belki kadinda kazancinin lafini yapiyor...)

Bu sebeplerden dolayi calismayan kadin dusunen erkek var mi? Benim kazancım yettigince geciniriz diyen. Sizce dengeler bozuluyor ve mutsuzluk getiriyor mu bu durum?

Benim cevremde evlilik düşünen 1-2 kisi bu rekabete karşı boyle istiyor. Bir de kadin paramı vermiyorum, islamda da kazanilan para kadinindir vs derse calisan kadin alsaniz da vermeyebilir.

Bir garantisi yok kadinin kazancinin. Vermiyorum diyebilir, işi bırakabilir bana agir geliyor, cocuklari bakiciya para vereceğime ben bakacagim cocuklara diyebilir birkac sene belki uzun sure calismaz. Calisiyor diye evlenirsiniz ama sartlara bagli olarak bundan vazgecebilir.

Kadinin calismasi onemli mi ve sizce evlilikte soruna, tartismaya, dengesizlige sebep oldugunu dusunuyor musunuz?

Kadın ev hanımıysa evlilikler daha mi uzun sürüyor?