Bana göre aslında mantık evliliği çünkü aşk çabuk biten bir duygudur
Mantık evliliği
Aşk evliliği
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Valla aşk evliliği yoksa istediği kadar uzun sürsün duygu yoksa bet geçiyor. Kanka dost evliliği değil bu sonuçta duygu olmadan yapılan evlilik ya evlenmek için ya da çocuk para için yapılandır, ya da aileler tarafından dayatılandır. Tabikide gezsin tozsun evlilik hayatı yaşasın demiyorum ama atıyorum bu memleket hikayeleri olur uzaktan bakışırlar ne bileyim duygu olur heyecandan yerinde duramazlar ama gezmezler de, direk istetir alırlar, bana göre oda aşk evliliği. Mantık görmezsin gezmezsin 1 kez görmüşsündür ya da konuşmuşsundur duygu yoktur iyi biri dersin ailesi iyi dersin evlenirsin ama onun da garantisi yoktur. Ben eşimle severek evlendim gezdim de ailesi ile sorunlarım çok oldu ama asla da evlendiğime pişman olmadım çünki eminim ki gezmesem de sorunlarım olacaktı ve keşke severek evlenseydim diyecektim. Benim annem mantık evliliği yapmış bana hep şunu derdi kızım babanla görücü usulü evlendik evine bağlı biri iyi adam ama yatakta her zaman diken gibi battı bana derdi. Sevdiğimi aldım şükür. Tabi sonradan sevenler var onu bilemem ama o sevgi ile benim bahsettiğim sevgi farklı. İletişim, anlayış saygı sadakat çok önemli evlilikte. Geri kalan sorunları at çöpe çünki halloluyor o sorunlar zaten bunlar olunca evlilikte. Evlenmeden önce 1-2 yıl senelerce gezeyim tanımadan evlenmeyeyim kafası çok yanlış çünki asla tanıyamayacaksınız başka biri ile tanışacaksınız evlenince o evde, fakat saygı sevgi, sadakat dürüstlük olunca gözünüze gelmeyecek. Ortasını bulun, seviyorsunuz diye de saçma sapan insanları hayatına dahil etmeyin.
Mantık evliliği tabi ki. Çünkü aşık olunca karşındaki insanın eksilerini olumsuz yönlerini yok sayabiliyorsun hoş görüyorsun fakat aşk bitince tüm bu eksiler bir bir gün yüzüne çıkıyor ve tartışmalar kavgalar kaçınılmaz oluyor. Aşk maalesef ki tükenen bir duygu. O yüzden mantık evliliği yapıp zamanla sevebilmek çok daha kârlı bir iş sanki
İlk başlarda aşk ve saygı baskındır mantık geriden gelir, zamanla aradaki soğuma birlikte hiçbir aktivite yapmamaktan dolayıdır, yıllar geçse de değişen düşüncelerin tekrar tekrar oturup konuşarak isteklerin beklentilerin dile getirilmesi hiç bir şeyin aşırıya kaçılmaması (hediyeler sevgi kıskançlık vs...) gerekir, uzun süreli evliliğin bir tane sırrı yok mantık da işe yaramaz tek taraflı aşk da unutmayınki evlilikte cinsel yaşamında çok büyük rolü vardır ten uyumundan ziyade karşılıklı itiraflar istekler açık sözlülükle yapılan hoşuna giden ya da gitmeyen kısımlarda anlaşmaktır, asma köprüyü sağlam tutan tek vida değildir birlikteliktir.
Anlamaya çalışarak tahammül ile sabır uysallik ile
Cevap
46Cevap
Mantık evliliği daha mantıklı.
Mantık mı evliliği? Ulan evlenmenin nesi mantıklı ki 🤦♂️ Siz parası olanı adam sanıyonuz ama hiç mi haber seyretmiyonuz para mutluluk demek değil ki. Zaten mantığını dinleyeceksen baba evinde kal çalış ya da ayrı eve çık, tek kişinin masrafı az olur karışanın edenin olmaz oh mis gibi yaşa
Mantık evliliği para bitene kadardır. Bu ülkede ne olacağı belli olmaz yarını bile bilemiyoruz ama aşk öyle değil abi, ne yapar ne eder o adamdan ayrılmaz çilesine katlanır cefasını sürer ama samimi bir aşkla sevgisini yaşar yaşatır. Bu işte her şey karşılıklıdır bu kadar net...
Duygusal olarak başlayan ilişkilerde yaşanan hayal kırıklıklarının travması daha ağırıdır. Duygusallığın ön planda olduğu evliliklerde mantık devreye girmeye başladığında sorunlar arap saçına dönüşüp içinden çıkılamaz bir hal alır. Mantık evliliklerinde her iki tarafında birbirinden duygusal anlamda bir handikabı olmadığı için, duygusal çöküş ya da travma yaşamazlar. "Olmuyorsa olmuyordur" diyebilip yollarına çok rahat bir şekilde tek başlarına devam edebilirler.
Birisiyle parası var o bu var vs diye evlenmeyi doğru bulmuyorum o insanla bir ömür geçiriyorsun aynı evin içinde nefes alıyorsun birini insan olduğu için bile sevebilirsinn ama yeri geldiğinde insan aynı evde kardeşine bile tahammül edemezken yabancı biriyle aynı evde yaşıyacaksın ve sevmiveksin ne kadar tahammül edilebilir ki bilmiyorum 🤷🏻♀️
Evliliğin tanımına bakarsanız zaten bireylerin özgürce cinselliği yaşaması olayıdır gibisinden bir ibareye rastlayacaksınız. Eğer her gün cinselliği yaşayabiliyorsanız hadi haftada en az 5 gün diyeyim. Hiç bir şey mutluluğunuzu bozamaz... ömür boyu sürer
Uzun süren evlilik diye birşey yoktur. Kadının kocasından daha iyi bir erkeği bulmasının uzun zaman aldığı evlilik vardır. Çağımızda bütün kadınlar birer Şeyma Subaşıdır. Çocuk yap, boşan, nafaka kap, nafaka parasıyla sevgiline prezervatif al dörtlüsü bütün kadınların hayalidir. Kadın budur.
Şöyle bisey var ben birisini seviyorsam hoslanmişsam sevmişsem zaten mantık olarakta anlaşma ve ahlak yönünden kabul etmişimdir. Önemli olan benim ne hissettigim bir ömür boyu yaşayacak benim kimse değil o yüzden kimseye hesap vermem olumsuz sözlere kulaklarım tıkalı..
Bence huyu huyuna boyu boyuna uygun bir birine benzeyen çiftlerin evlilikleri çok daha sağlam ve uzun soluklu oluyor. =)) Paraya tamah edenlerin, güzellik/yakışıklılığa bakanların ve zevkü sefa derdinde olanların evliliği çokta sağlam olmaz.
Aslında aşk çabuk bitmez bence ama yine de mantık evliliği olursa ve taraflar her konu da ne istediklerini bilirse daha sağlam bir evlilik olur diye düşünüyorum
Mantığa dayanmıyorsa hiçbirşey ayakta kalmaz aşk da bir mantığa dayanmalı mantıksız aşk bir işe yaramaz
Mantık, aşk diye bi şey kalmadı erkeklerin hepsi aynı
Daha yaşın çok genç evlilik için düşünecek çok vaktin olacak
aşk biter mi yaaa
bittiyse o zaman aşk olmamıştır hiç.
Mantık evliliği ne ya, çok ucu açık bir şey, sevgisizlikten ne hale geldik
Mantık evliliği daha uzun gidiyor aşk evliliklerinde de uzun gidenleri var ama aşk gider sevgi kalır
Mantıklı aşk evliliği diye düşünüyorum ama belli olmaz bu işler ya kısmet meselesi 😅
Evliliği heralde sevgililik falan sanıyosunuz siz kolaymı öyle bırakıp gitmek
evliliğin düşmanı monotonlaşma ona izin vermezseniz uzun sürer.
Kesinlikle aşk mantık bi süre sonra tamamn biter ama bi evliliklte asla bitmez sadece bazen sıkılma durumları yasanır
insanlarin rahat bi şekilde kendilerini ifade edebilecegi güzelce konuşabilecekleri herşeyi beraber ortak yapabilecekleri herşeye gögüs gelebilecegi ve bir cok nedenle diyorum uzun vadeli
Aşk evlilikleri daha uzun sürer diye düşünüyorum.
Ayrıca kullanıcı adınızı görünce şok oldum. Çocukluk aşkımın adı soyadı ile aynı. Bir an o sandım ama yaşınız çok genç zaten. 😅😅
Mantık veya aşk evliliğinden önce karşı tarafın iyi bir insan olması daha önemli. Para olsun veya olmasın huzur olmadıktan sonra bir anlamı yok, çiftin kendine sevgi saygı göstermesi paradan daha ölçülebilir nitelikte.
Şöyle diyelim mantık evliliği çok aşıksınız ama saygı bitti
Mantık evliliği yaptınız saygı bitmiyor birçok kişide şahit oldum
evlilikte önemli olan arkadaş gibi olabilmek önemlidir, yani biz öyleyiz tavsiye ederim 6 yıl içinde çok ciddi sorunlar yaşamadım ufak tefek şeyler
mantık olacak tabi, ayakkabı boyacısıyla evleneni duymadım zaten.
Mantık daha çabuk biter. Çünkü bir insana sevdiğin in katlanırsın kafa yapın uyduğu için değil
Sevdiğin için*
Aşk bitince evlilikte bitiyor en iyisi mantık evliliği
Mantık evliliği ama karşındaki de mantıklı olsun mümkünse 😄😄 o zman aşkta olur mutlulukta🤷
bencede mantık evliliği çünkü sizi terk edince veya aldatınca daha az üzülüyor sunuz aşk evliliği canınızı çok yakıyor.
kanka valla bana göre ikisi de yürümez bir yerden sonra iki taraf da kendini çekemiyor maalesef
Ben aşk evliliğiyle evlendim şükür rabbime çok mutluyum 🥰☺️🧿
işi gücü olan biri neden evlensin? neden huzurunu bozsun?
En iyisi evlenmemek. Evlenince ne oluyor biz evlendikte ne oldu
kesinlikle mantık evliliği. çünkü aşk bitiyor sevgi bitiyor. ınsanlar doyumsuz. mantık ile olan evlilikler zaten u demek kafa ololarak uyusuyorsun bu en öenmlisi
Mantık evliliği nedir yahu? Söz konusu hayatınızı geçireceğiniz insan. Her ikisi bir arada olmadan mutluluk olur mu?
En onemlisi doğru insanı bulmak
Para varsa ölene kadar sürer
Sevgi olmayan ilişki yarımdır bence
aşk evliliği bence..
Mantık evliliği tabi duygularda olmalı
Bence azicik mantik olan aşk evliligi uzun surer
Ask ve mantik evliliğinin birleşimi
Mantıklı aşk evliliği şeklindeyse uzun sürer.
Mantık evliliğinden yanayım
Mantıklı bi aşk evliliği uzun sürer.
karşılıklı sevgi ve saygı ile
Karşılıklı saygının , sevginin, özverinin sadakatin emeğin olduğu evlilikler uzun sürer.
Tabi ki mantık aşk mı kaldı herkes faydalanma menfaat derdinde
Mantıklı sevgi evliliği
Ortak yön ne kadar fazlaysa o kadar uzun
Aşk tabi ki , ne demek aşk çabuk biten bi duygudur
Aşkın olmadığı evliliğin Mantığın bir anlamı olmaz
ikiside olmalıda mantık bence
Mantık evliliği tercihim ya
Kesinlikle aşk evliliği olmalı
Aşık olan yarı yolda bırakmaz
Anlaşan insanların evliliği uzun sürer
Aşk evliliğidir
Mantık evliliği