+1 yılŞimdi tam zamanıdır diye düşünüyorum…
Fakat evlilik zor bir sınavdır, dersine iyi çalışılmalı ve cevapları en iyi şekilde verilmeli. Aksi takdirde sınavdan geçemeyiz. Bu sınavın zorluğunu aleyhisselatu vesselam efendimizin şu sözünden anlıyoruz. Nedir o;
“Evlenen, îmanın yarısını tamamlamış olur, kalan yarısı hakkında ise Allahtan korksun!”
Bütün ibadetler emirler yasaklar ne kadar nefse zor ise bunların toplamı evliliğe eşittir. Fakat sınavına iyi çalışanlar her zaman başırılı olurlar. Bu zorluk bizi sakın vazgeçirmesin.
Peygamber aleyhisselatu vesselam Sizden evlenmeye güç yetirenler evlensin.” (Buhârî, Nikâh,)
“Nikâh benim sünnetimdir. Benim sünnetimden yüz çeviren benden değildir. Evleniniz. Çünkü ben diğer ümmetlere karşı sizin çokluğunuzla iftihar ederim.” Buyurmuştur…
Evlenelim ama Allahın rızası için, nefsimizin hevası için değil…
Allahım cümlemize hayırlı eşlerle yuva kurabilmeyi nasip eylesin…11 Yorumla- +1 yıl
Amin
En İyi Cevaplar
+1 yıl30 una kadar yolu var günümüzde. Çünkü zihin ancak yeni yeni oturmaya başlıyor. Daha eski zamanlarda bu yaş daha da aşağıdaydı. Günümüz için min 25 bence.
246 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Siz ne anlatıyonuz abi 😂😂
- +1 yıl
Paşam 21 inde evlenmiş ya. Bu devirdekileri de 21 inde olgun olur sanıyor
- +1 yıl
Bir şey fark ettim. 20 li yaşlarda olgun olamayan sonradan hiç olgun olamıyor mesela. 30-35 yaşında çocuklar görüyoruz sonra etrafta. Bence karakter meselesi tamamen
- +1 yıl
Bir bakıma hak veriyorum. Şöyle ki, eski devirde olgunlaşabilen sayısı çok daha fazla. Hayat şartları mı dersiniz , kuşak çatışması mı bilemem :)
- +1 yıl
Ben yetiştirilme tarzı diyorum. Zamane insanlari çocuk gibi yetiştirdiler. Ondan olgunlaşamadılar
- +1 yıl
Mantıklı, saygı duyuyorum 😊
- +1 yıl
Teşekkürler :)
- +1 yıl
- +1 yıl
Seçici olsun ki yanlış limana demir atmasın. Aklı başında olsun ki üzülmesin.
- +1 yıl
Seçici olunca da aradığını bulamıyorsun işte bu sefer daha kötü
- +1 yıl
25 ten 30 a kadar ararsın, 30 da da mantık evliliği ya da görücü usulü dönersin. Kadınlar için bu 22-26 arası olarak güncellenebilir. Onlar daha çabuk olgunlaşır çünkü.
- +1 yıl
Zor bu işler ya
- +1 yıl
- +1 yıl
@yeterhayeterhayat yok bence kesinlikle kesin değil. Abi 21 inde bulmuş doğru insanı. Direkt kader diyip susuyorum
- +1 yıl
- +1 yıl
O brawonun olgunluğuna denk gelmiş. şu an 21 yaşında olan biri eğer hayatın sillesini yememiş ve normal bir ailede yetişmişse , olgunlaşabileceğini sanmıyorum ben. Tabi ki istisnaları tenzih ederim. Ama kaide bozulmaz. Eski devirde 20 yaşına gelen 100 kişiden 90 ı olgunlaşıyorsa, bu devirde 100 kişiden 10 u olgunlaşıyordur. Bu benim kişisel fikrim.
- +1 yıl
- +1 yıl
Abi ben son görüştüğüm çocukla 3-4 ayda evlenmiş olsam var ya hayatım kararırdı. Ben adamın gerçek yüzünü 5. ayda görüp bastım tekmeyi. Yani biz bu süreyi neye göre degerlendiricez😂
m +1 yıl@Nightwalk35 evet 🤣
- +1 yıl
Bu yazdığın paragraf niteliğinde yazıdan, yine benim dediğime geliyoruz işte 🤣🤣
- +1 yıl
@yeterhayeterhayat bana mı dedin
- +1 yıl
Valla bilmiyorum inan, şu an algılarım kapalı, baksana yazdığım yazılarda nasıl saçmaladığıma , yani ben olsam kendimi engellemiştim çoktan 🤣
- +1 yıl
Yok beee sorun yok 😂
- +1 yıl
- +1 yıl
Liseyi 3 seneden 4 seneye çıkarırlarsa olacağı bu. Üniversitedeki bir çok bölümün de süresini uzattılar. Eğitim süresini bu kadar uzatırlarsa olacağı o zaten günümüz şartlari çok kötü maalesef
- +1 yıl
Ya da diğer çözüm çocuk evlenmek istiyorsa okulu bitirene kadar aile destek olacak.
- +1 yıl
@ByBrawo O zaman da imkan yoktuz şimdi de imkan yok. Sıkıntı yok 🤣🤣
@Nightwalk35 ben liseyi 2 de bıraktım. Okuma imkanım olmadı maalesef. - +1 yıl
@yeterhayeterhayat anladım. Hayırlısı olsun ya. Bak kimi insanlar 21 yaşında 3-4 ayda evleniyor, kimisi 30 yaşında birini bulup 3 sene görüşüp evleniyor sonra ayrılıyor falan. Yani tüm bu uçurum farklara bakınca olayın tamamen kader olduğunu görüyoruz bence. Ne görüşme süresi belirli ne de kiminle ne zaman karşılaşacağımız. Hayat sürprizlerle dolu bir macera 😂
- +1 yıl
- +1 yıl
😂😂😂
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞu an 25'im ve evlenmek istiyorum fakat maddi durumum buna el vermiyor ayrıca bu yüzden henüz bir aday bile yok. Lütfen bana da dua eder misiniz.
17 Yorumla- +1 yıl
Allah hakkınızda en hayırlısını nasip etsin. İnşallah iki dünyanız için de mutlu olacağınız hayırlı bir evliliğiniz olur
Cevap sahibi+1 yılAmin çok teşekkürler, aynı duayı ben de size ediyorum...
- +1 yıl
Amin teşekkürler...
Cevap sahibi+1 yılRica ederim :)
Cevap sahibi+1 yılAllah'ım nasip et <3
- +1 yıl
Abi hayırlısı ya sen dua et sadece. Olur inşallah dert etme
Cevap sahibi+1 yılİnşallah :)
Aile & Toplum konusunda 304 cevap paylaştı. şu an ki aklım olsaydı 25 yaşında evlenirdim. İnsanın yaşı ilerledikçe seçiciliği artıyor kriterleri değişiyor hep daha iyisini istiyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
- Aile & Toplum konusunda 378 cevap paylaştı.
+1 yılErkeklerin kadınlara göre evlilik konusunda daha geç olgunlaştığıni düşündüğüm için erkekler için 26-28, kadınlar için 23-26
16 Yorumla- +1 yıl
Ben ise bundan 2-3 yıl sonra evli olmayı planlıyorum yani 26-27 yaşlarımda
- +1 yıl
Aday varsa eğer planla oluyorsa ne güzel 😂
- +1 yıl
Aday yok 😄
- +1 yıl
Hahah 😂 hayırlısı neyse o olsun o zaman diyelim :)
- +1 yıl
Aynen öyle, hakkımızda hayırlısı olsun inşallah
- +1 yıl
Amin
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmedim. Goca istiyom gel beni al dkdjds
https://youtu. be/flV25Uf9yxg? feature=shared
11 Yorumla- +1 yıl
Tüh ya link yapışmadı neyse 😂
Parası varsa ve okumama dedtek olacaksa şu an evlenirim
15 Yorumla- +1 yıl
@Blacksnake3513 neden?
- +1 yıl
@Blacksnake3513 asılma lan kıza
- +1 yıl
@Blacksnake3513 sitede sapık çok olduğu için kimin nasıl olduğunu bilemiyorum üzgünüm. Iyi günler o zamsn
- +1 yıl
@Nightwalk35 sapık olsam sapıkça şeyler yazarım tanımadığın insanlarla da düzgün konuş terbiye öğretmiyim sana
- +1 yıl
@Blacksnake3513 onu ben bilemem. Bana terbiye öğretecek kişi de sen değilsin. İşine bak
Aile & Toplum konusunda 857 cevap paylaştı. Yaş 30 oldu. Bekar geldik bekar gideceğiz bizden geçti artık. Bu saatten sonra evlilik olmaz.
12 Yorumla- +1 yıl
Hayırlısı olsun dert etme
Yaştan çok beynin olgunluğuna vakar. Lakin bir sayı verecek olursam 24-25 derim.
10 YorumlaTam bu aralar birine çalım atıp onunla evlenmem gerekiyor
10 Yorumla20 civarı falan evlenmek isterdim. En verimli çağlarımız boşa gitti.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı. Bu saatten sonra imkansız gibi bir şey benim için
110 Yorumla- +1 yıl
Neden
- +1 yıl
Neden böyle düşünüyorsun
- +1 yıl
Hmm o konuda ben de öyleyim ya haklısın
- +1 yıl
ByBravo abiyle konuştuk biraz da teslimiyet sahibi olmamız gerektiğini hatırlattı bana sağ olsun.
- +1 yıl
🙁
- +1 yıl
Hmm doğrudur :)
+1 yıl23
Tavsiye ederim 😃14 Yorumla- +1 yıl
23 yaşında mı evlendiniz
- +1 yıl
Evet şimdi de boşanıyorum 🙂↔️😀
Sen bekar mısın - +1 yıl
Yapma be abi. Evet
- +1 yıl
Yapacağım valla hiçte üzgün pişman değilim 😂
imkan varsa en fazla 27 olması gerekiyor çocuklarla uğraşabilmek için
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 10,6b cevap paylaştı. Evlenmek için geç kaldım
13 Yorumla- +1 yıl
Öyle düşünmeyin. Hayırlısı olsun
- +1 yıl
Duha suresi 5. Ayette rabbimiz şöyle buyuruyor;
vakti geldiğinde rabbin sana gönlündekini verecek ve seni hoşnut kılacak…
inna (A) llâhe me’a-ssâbirîn
Allah sabredenlerle beraberdir…
+1 yılErken daha. 50-55 yaşlarına gelince evlenirim paşam.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl26 ama hiç evlenmesem de olurdur.
215 Yorumla- +1 yıl
Neden öyle dediniz
Cevap sahibi+1 yıl10 yıldan sonra anlaşılamaz ve çekilmez oluyor.
- +1 yıl
Evlendiginiz kişiyle veya sizinle alakalı bir durum olabilir. Anlayışla konuşup bir şeyleri düzeltmeye çalışmak gerekir öncelikle
Cevap sahibi+1 yılÇok denedi, ama beni anlamak istemezse ne yaparsın. Ben A dersem karşı Tarafta ona Devam Yok B derse, Çözüm bulunmaz işte.
İstediğin kadar konuş, her konuştuğun alternatif olumsuz olarak size geri dönüyor.- +1 yıl
İşte demek ki kişiyle alakalı abi.
Cevap sahibi+1 yılHaklısın doğru kişiyi bulmakta kolay olmayabiliyor. Evlendikten sonra anlıyorsun her şeyi.
- +1 yıl
Tamamen kader. Dua etmek lazım sadece bunu anladım. Aramakla bulunacak bir şey değil. Bizim bulduğumuz iyi çıkmayabilir. Kimse buna gereksiz teslimiyet demesin direkt Allah'a bırakmak lazım. Her şey bunu gösteriyor
Cevap sahibi+1 yılYıllardır Allaha Bıraktık düzelmeside imkansız
- +1 yıl
Allah'a bıraktık diyip düzelmesi imkansız demek çelişkili cümleler yalnız. Gerçekten Allah'a bıraktığınıza emin misiniz? Ne yaşadığınızı bilemem tabi o sizin bileceginiz iş ben sadece bitirmeyi düşünmek yerine daha yapıcı olmaya çalışıp sorunlarınızı çözmeniz taraftarıyım. Ha yine de olmuyorsa yapacak bişey yok tabi
Cevap sahibi+1 yılTamamen farklı dünyalar gibi. Böylece sonuna kadar gidecek mecburen.
- +1 yıl
Ayrılmıyorsanız mutlu olmaya bakın. Hiçkimse dört dörtlük değil. Herkesin kusurları var. Bir başkası eşinizden daha iyi değildir yani inanın. Kimse kusursuz değil çünkü. Sadece anlaşmanın yollarını arayın, birbirinize saygı duyun. Saygı çok çok önemli bir şey. Bunu kaybetmezseniz her şey olur
Cevap sahibi+1 yılUzun süredir deneniyor, tabi ayrılmakta aklımızda şimdilik yok ama.. işte sorunlar olabiliyor. Bunca yaştan sonra elbette ayrılmayı düşünmemde...
- +1 yıl
Sorunlar evliliğin tuzu biberidir. Hiç sorun yaşamasanız bu sefer hayat çok sıkıcı diye şikayet ederdiniz. İnsanoğlu böyledir. Elinizdekilerin kıymetini bilmek lazım
Cevap sahibi+1 yılBiraz öyle gibi...
- +1 yıl
Öyle öyle abi sen yuvana sahip çık, eşinle mutlu olmaya bak
24-25li yaşlar ideal bence:)
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Ekonomik olarak ne zaman rahatlarsam o zaman
10 YorumlaKızı bulursam hemen yarın 😂
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 974 cevap paylaştı. Beklemiyorum artık 😂
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılbi uc dort seneye evlenirim ben
10 Yorumla
+1 yılEvlenmek istemiyorum. Rezillik resmen
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılKorkuyore🥲
16 Yorumla- +1 yıl
Ben de korkuyore valla
- +1 yıl
Yaşayıp mı pişman olsam yoksa yaşamayıp mı bilemiyorum hsjsjsjsj
- +1 yıl
Direkt akışına bırak. Kaderde ne varsa o oluyor en nihayetinde
- +1 yıl
Hem belki yaşayınca pişman olmazsın. Güzel düşün
- +1 yıl
İnşallah, güzel düşünmek istiyorum ama ihtimaller işte
- +1 yıl
Evet haklısın ama biz yine de güzel düşünelim. Hayatı biz kontrol edemiyoruz. Yaşamamız gereken ne ise onu yaşayacağız..
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. 21 de evlendim 😌
12 Yorumla- +1 yıl
En güzeli abi 😂
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvlenmedim bilmiyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayırlı bi kısmet olsa hemen
13 Yorumla- +1 yıl
Hayırlısı olsun hakkınızda
Cevap sahibi+1 yılAllah herkesin gönlüne göre versin inşallah 🙏🙏🙏
- +1 yıl
Allah hayırlısını versin diyelim. Amin
Aile & Toplum konusunda 932 cevap paylaştı. Kısmet.
10 YorumlaEvlenmedim.
Düşünmüyorum da.
10 Yorumla35 e doğru
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. 30 ideal
10 Yorumla39 um bekarım böyle yasamayi seviyorum
10 Yorumla
+1 yıl26-27
10 YorumlaIstemiyorum
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?