Babamın evi var dubleks... Ancak babamın evi olduğu için kira vermem gerekiyor.
Kız arkadaşıma anlattım durumu anlayamadı.
Sizin tepkiniz ne olurdu?
Babamın evi var dubleks... Ancak babamın evi olduğu için kira vermem gerekiyor.
Kız arkadaşıma anlattım durumu anlayamadı.
Sizin tepkiniz ne olurdu?
Anlamayacak bir durum yok öyle bir durumda bir tepkim olmaz çünkü artık her şey ateş pahası insanlar kılı kırk yararak bir şeylere sahip olmaya çalışıyor olduğunda da bir nebze olsun ondan gelecek parayla geçimlerini sağlamak istiyorlar ailelerin evlatlarına ev tahsil etmek gibi bir zorunluluğu yok bence babanda olsa kira vermelisin ki babanın seni çok zorlayacak bir ücret isteyeceğini düşünmüyorum.
Babanın başka evi ve geliri varsa eğer ve senden kira alıyorsa bence de garip. O zaman gider başka yerde otururum. Ama piyasaya göre ucuz veriyor ve sorumluluk bilincini geliştirmeye çalışıyorsa o zaman çok garip diyemem. Biz de eşimin babasının evinde oturuyoruz yıllardır. Başka kardeşleri de var. Eşimin teyzesi bir ara kira ödememiz gerektiğini söyledi. Bizde daha güzel başka bir eve tanışırız o zaman neden burada oturalım dedik ve mevzu kapandı.
Çocuğum olsaydı Ben de kısmen alabilirim ama şartlar var tabi ki.
Bir çok detay var. Düz düşünmemek gerek.
Ben babanın yerinde olsam almam. Ama senin yerinde olsam veririm. Yani ev geçindiriyor ve maddi durumu el vermiyor ise biraz destek olunabilir. Dışarı gitsen ele verirken hiçbir şey demeden vereceksin. Makul bir rakam babaya verilebilir diye düşünüyorum. Dediğim gibi ben bana olsam almam
Cevap
15Cevap
Bilemedim. Evi evladina birakan da var. Kira alanda. Baban kendine gore hakli da olabilir. O kadar sene calismis, belki kredi odeyerek almis. Bir anda evladi da olsa vermek istememis olabilir. Bazi erkekler cimri oluyor. Yabanci biri otursa kira getirisi olacakti. Evladi oturunca bu kiradan niye mahrum olayim diye dusunmus olabilir. Ama tam tersi olsa senin evin olsa, babandan kira istesen topa tutulurdun...
babaya kira ödemek yerine göre garipte duruyor, yerine gore hakli da duruyor ama bizler bu dunyaya gelmeyi secmedik. anne babamiz istedi diye geldik, tercih hakkimiz yoktu ama ebeveynlerimizin tercih hakki vardi bu konuda ve bize sunabilecekleri, elinden gelenleri sunmalari gerek diye dusunuyorum bu yüzden. Bizi isteyerek yapıpta hayatta zorluk cektireceklerse orada bir sıkıntı var gibi geliyor bana.
Yani hem beni isteyip bu zor dunyaya getirdiler hemde malini mulkunu esirgiyor, bunun karsiligini istiyor olsalardi üzülürdüm acikcasi. Kira oduyorsan cik bari evden. Esin olacak kisiyle de aranda bu tartisma konusu olabilir. Kardesin varsa sorun olabilir. Yabanci bir ev sahibi daha iyidir. Aileyle ilgili bircok konuda muhatap olmayacaksin açıkçası.
Senin ihtiyacın yok mesela kocanın evğndesin diye baban evini kardeşine kira almadan kullandırsa senin hakkını yemiş olmaz mı?
@cabukisim1975 kardes varsa sorun cikabilir yazdim zaten yoruma. Ona bakarsan kira odense bile diger kardes ona evini verdin niye bana vermedin, benimde senin evinde oturma hakkim yok mu diyebilir. Ya da atiyorum ev 3+1 dir ama baba piyasaya gore biraz daha uyguna oturtuyordur. Yine sorun cikar, adaletli olmaz ve hak yemis olur. Bu durumda vence en iyisi baba evi baskasina kiralamali. Kardeslerde yabanci bir ev sahibine kira ödemeli.
Tek çocuk ben isem bozulurdum ama kardeşim varsa o evde kardeşimin de hakkı olduğu için babam istemese de veririm hatta ısrarla istemese o zaman kiranın yarısını doğrudan kardeşime veririm...
Çok saçma insan evladından da maddi beklentiye girer mi durumu yoksa da tatlı dille destek ister oğlum geçim zor filan der ama dayatması çok yanlis
Mal onun sonuçta
Mal babanızın ama girecek kişi de evladı
Eğer abin ablan yoksa evin tek çocuğuysan ve baban senden kira alıyorsa o baba yoldan geçen her hangi birisiyle aynıdır gözümde
Babamdsn borç istemek ile bankadan çekmek aynıydı
Evlenmeden önce babanın senden kira alması tuhaf olurdu ama evlendikten sonra istemesi normal sonuçta evdeki tüm masraflar artacak. Sen çocuğusun senden istememeli ama evleneceğin kişi için isteyebilir. Sonuçta gelin de olsa yabancı birisi.
Baban doğrusunu yapıyor. Bu hayatta her şeyin bir bedeli var kimse bedava yaşamamalı az ya da çok bir kirası olmalı
Senin iyi kötü durumun iyiyse babanında durumu çok kötüyse verilir tabi... ama öbür türlü olmaz, olmamalı
Yani kira almalı diye düşünüyorum. Çünkü ileride diğer kardeşler bunu söz konusu yapabilir. Mesela sen zaten babamın evinde bedavaya oturdun derler. Boş yere kavga çıkabilir. Bu yüzden en iyisi az da olsa babaya kira ödemek.
Bu çok tuhaf tamam evli olunca mesela faturalari odersin ama cocuktan para talep etmek sacma bana gore
Kira değil de evdeki eksikleri sen alabilirdin mesela, nasıl bir baba çocuğundan kira isteyebilir ona da şaşırmıyorum gerçi bu devirde :D
Sorun olmaz benim için tepkisiz kalırım.
Anlamayacak ne var ki olabilir neden olmasın? Sorumluluk almak lazım.
Normal ki, tabili vereceksin. bana sana evi vermeyip kiraya verebilir miydi?
Çok alışılmış bir durum değil ama bu çok detaylı bir konu...
babanın evliyse haklı. istemiyorsa sana bir şey vermek zorunda değil.
Baska kardesin varsa anlasilabilir ama yoksa sacma bence
Kardeş var ise başka hakka girmemek ve lafı edilmemesi. acisindan normal. Şahsen eşimin kardesine ev verildi biz. kirada oturduk insanın zoruna da gidiyor ayrım yapılınca..
Verirdim babam emekli benim birde kardeşim var okul okuyor bu durumda vermem en doğrusu diye düşünüyorum zaten maddi yardım ediyorum ama buda sebebi olur iste sorun etmem
Çok saçma cidden millet çocuğunun kendi evi olsun kira ödemesin diye ev alıp verir
Babani... Sonra miras olarak sana kalsın. Kız arkadaşın haklı
Babam kira istemez. Kızın anlamaması gayet normal.
Bende anlayamam ama orta bir fiyat istiyorsa ver bence zaten sana kalacak ama çok istiyorsa kabul etme babalığın nerde kaldı de
Abi maddi durumunuzu bilemem de kötüyse anlasilabilir de iyiyse bı şüpheli
Öyle baba ile aynı evde durmam. Ztn bu konuyu açarak kişiliğini bile belli etmişsin. Gerçi kusura bakma ama öyle bir erkek bana söylese abi yüzüne bile bakmam. Adam olun kendi evinize çıkın.
dugun masraflari vb cogu seyi karsilasiysa sonra kira almasi absurt olmaz ama hicbir sey yapmayaip sonra kira da aliyorsa o zaman garip
Aynısını sen yapsan hayırsız evlat derler ama. Babana kira ödemektense evlenince başka bir eve çık orada kira öde en azından için rahat eder
Adamın gelir kaynağıysa bişe diyemem de hoş değil
Neden hoş değil? Adamın malı sonuçta
Bilmiyorum bizde öyle bişe yok
Hayır asla böyle bir şey yapmam ev tutarım eşimle birlikte sağlarız evlilikiğime kimseyi karıştırmam
tamam işte tuttuğun ev babamın evi olmaz mı
Babam zaten gerçekte mimar 😂😂😂 o yapar ev bana
Baban nasıl kira alacak anlamadim
Ev onun neden almasın?
Saygı duyarım ya hiç takılmam
Kırılırdım ve başka bir ev bakardım.
Baba evladından kira almamalı
boş ver ev sana kalacak zaten
O evde oturmam başka kiralık ev tutarım
Hiç. Çünkü mal onun istediği gibi yapar.
Var öyle babalar 😂😂😂😂
Benim babam da öyle yapardı heralde
Adamın geçim kaynağı oysa normal
Bizimkiler ev direk senin olsun diyor
Demek ki baban o kira ile geçimini sağlıyor vermek zorundasın
Başka eve çıkarım, evini g... tüne soksun.
Saçma onun yerine evin ihiyaçlarını karşıla
Alabilir baba degilmi
Alamaz
Neden?
Saçmalıkta gelde anlat.. Çok anlayacaklar sanki
Haklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?