namus kavrami kalkmis kimsenin giydigine karisan yargilayan biri degilim ama cevremde okadar evli bayanlar varki onceden evli bir kadin cizgisini giyinmesini bilirdi kendine yakisani giyinirdi belli olcude simdi bakiyorum evli kadinlar bile soyunuyor etekler kisaldikca kisaliyor vitrin gibi kendini sergiliyor hayir yani bunlarin kocalari buna nasil goz yumuyor valla artik erkeklerdede namus kavrami edep kavrami diye birseyde kalmamis vitrin gibi aciyorlar karilarini...
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 493 cevap paylaştı.
+1 yılKadınlar açılır, suçlu erkek olur. Ne kadar saçma bir yorum. Erkekler bize karışamaz demiyor musunuz. Al işte karışmıyor. Kendiniz yapıyorsunuz ne yapıyorsanız ama suçlu yine erkekler oluyor. O kadın evli olmasa yine bu şekilde giyinmeyecek mi? Evlilikle bunun ne alakası var. İnsan kendinden sorumludur. Her koyun kendi bacağından asılır. Evli çiftler davalık olduğunda kadın senin bu dediğin şeye karışıldığını bahane ederek haklı bile çıkabilir. Ondan sonra boşanma ve ömür boyu nafaka.
04 Yorumla- +1 yıl
bunu her kesim demiyor maalesef sizin dusunceniz bu dusunceyi savunan kesim ne yapiyorsa kendine yapiyor diger kendini bilen evlilige karsisindaki kocasina saygisi olan kesim gayet mutlu mesut evliligini surduruyor
- +1 yıl
Bekar olan bu şekilde giyinmiyor mu? Yorumun tezat. Evlenince suç neden erkeğin oluyor? Bekarken suç kimin? Anasının mı babasının mı? Yine babasının herhalde, kadınlara laf söylememekte ısrar ettiğinize göre. Dışarı çıktığında eteği bir kat kıvırarak açık giyinmeyi başarabilen varlıklarsınız. Okula, üniversiteye giderken evden çıkınca bir apartman arasında açık kıyafet giyen, eve giderken de kapalı kıyafet giyen insanlarsınız. Bunu babası da kocası da göremeyebilir. Erkek de suç bulmuyorum.
- +1 yıl
bu dediklerinizin hicbirini yapmadim kendini bilen hic bir kadinda yapmaz zaten liseye gittim uni.. ne etegimi kisalttim nede disari cikarken katlayarak ciktim herseyi ailemin gozunun onunde yasadim annemde babamda gordu ve benim burada degindigim konu erkekleri suclamak degil kadinlari suclu gorup erkeklerin rahatligi sizin durumu cok farkli degerlendirmisiniz ve yorum yaparken benide katmayin
- +1 yıl
ayrica bekarda giyinmiyor demedim giyiniyor ama benim donemimde bizler bu kadar ciplak denecek kadar giyinmiyorduk cunku bukadar ciplaklik yoktu cunku korku ve sayginlik vardi mesala lisedeyken disiplin vardi o etegi kisalmis kizlari mudur siradan cikarir eve gonderirdi git uzat oyle gel simdiki gibi makyajla ojeyle okula gitcez eve gonderilirdik basi bos gibi sahillerde orada burada gezcez hele erkeklerle buluscaz uc tane ogretmenin sahilde pesimizde gezdigini bilirim okulun etrafinda rahat hareket etcez kameralar vardi biz boyle ogrencilikten geldik ama saygiyi ogrendik o zamanlarin bizlere kattigi cok buyuk degerler var iyi ki o donemin insani ogrencisi olmusum simdiki gencler basibos egitim saygi edep ahlak hersey sifir aciyorum uzuluyorum onlar adina
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılO erkeklere domuz deyyuss deniyor iste kizini karisini ortaliga seren namussuz serefsiz haysiyetsizz o.. c.. larii oluyor ülke de özgürlük medeniyet modernlik var ve bunlar soyunmadan icip s.. icmadannn ibarett modernligi medeniyeti ozgurlugu boyle goruyorlar bu milleti bu hale getirdiler işte
02 Yorumla- +1 yıl
medeniyet modernlik yok o medeniyet modernlik ataturk zamanindan sonraydi Şu an ciplaklik ahlaksizlik gosteris kibir ego bos ozguven cahillik duyarsizlik bir insanda ise yaramayan bombos hersey farkindaysaniz kendini bilen insan sayilari hergecen gun cok azaliyor suru gibi insanlar kendini bilen insanlarin sayisi belli onlar kendilerini koruyor ayricalikli tutuyor digerleri biri ortaya birsey atiyor onlar pesinden surukleniyor hepsi birbirinin ayni
- +1 yıl
Çok doğru söyledin 👍
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
28Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,8b cevap paylaştı.
u +1 yılkarakteri yok çoğunun evet
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
s +1 yılAçık giyinen kadın görünce ilgimi bile çekmiyor. İsterse çıplak gezsin fark etmem bile. Yani sanane ve banane. İstemeyen giymesin
35 Yorumla- +1 yıl
kendine gore konusuyorsunda herkes senin dusuncende degil ama ben kadinken baka kaliyorum bide erkekleri dusun hangi birine bakma dicen
- +1 yıl
Bakılmasını istemiyorsa giymez ki zaten
- +1 yıl
ben kendini vitrin gibi acan kizlarin gercekten kendini bilen ya da kendini tasimasini bilen biri olarak gormuyorum bu ozgurluk degil bunun altindaki sorun buyuk cunku rabbim bayana bir guzellik vermis illa acilip sacilman gerekmiyorki
- +1 yıl
Şahsen dekolte sevmem açık da giyinmem. Tesettürlü de değilim. Ama bir de göz perdesi denen bir şey de var. Bakmamak bizim tercihimiz
- +1 yıl
kime dicen bunu bakan bakiyor
+1 yılMaalesef özgürlük adı altında ne kadınlar kendilerine karıştırıyor ne de erkekler eşlerine karışıyor. Bunun temel sebebi de sevgisiz ve saygısız evlilikler
12 Yorumla- +1 yıl
sevgisiz ve saygisiz evliliklerde iki tarafida tutan birsey olamaz zaten surdurmeleride anlamsiz olur bence bu degil insanlar ahlak edep iman inanc kavramlarini yitirdi mesala ben bekar oldugum halde asla vucudumu sergilemem kendimi bilirim ama rabbimde bir guzellik vermis kendini sergilemeye gerek yok
- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum ama benim dediklerim de birer etken senin dediklerim de daha önemli
Gizli Üye(36-45)+1 yılErkekler karışınca baskıcı-özgürlüğü kısıtlayıcı... Karışmayınca da biziz namussuz öyle mi?😏 Siz böyle kendi kendinize çelişin, biz karışmıyoruz ve canınız cehenneme!!👍
39 Yorumla- +1 yıl
benim enistemin bir lafi vardir sen tarlani herkese acarsan ne olur der herkes zarar verir ama tarlani korursan onlemini alirsan kimse zarar veremez simdi kendini herkese acarsan laf attiklarinda taciz ettiklerinde baktiklarinda hic kizma hangi birinin gozunu kapatabilcen hangi birinin agzini kapatacan rabbim bir meyveyi yaratirken bile ustunu koruyan kabugunu dusunmus niye curumesin zarar gormesin diye
Cevap sahibi+1 yılBunu bize değil ama önce "özgürlüklerine" karışılmasını istemeyen hemcinslerine söylemelisin. Napalım zopayla mı dövüp adam edelim sizi? Hoş o zaman da "Kadına Şiddet" diyorsunuz dimi, unutmuşum?😏
- +1 yıl
dovmek en son sey dinimizdede yok uyarmak var uyarin diyor anlamadimi dislayin ben bir erkegim sevmisim kendime aileme laik gormusum evlenmisim soy adimi vermisim baskalarina kendini sergileyecek kadar ozgursen evlenmiceksin ozaman
Cevap sahibi+1 yılHı hıı!.. Kızlar da zaten böyle baskıcı erkeğe bayılan ve hemen söz dinleyen "çok uysal" varlıklardı😏 Sahi, sen hangi ülkede ve kaçıncı yüzyılda yaşıyorsun? İçinde yaşadığımız "Dijital Çağda" doğru dürüst kadın-erkek mi kaldı?
Bir ara sosyal medyadan fake bir erkek profili oluştur da bize verdiğin aklı hemcinslerine bir bir uygula bakalım, sana nasıl tepkileri olacak birebir görmüş olursun hem?🙂 Siz kızların deyimiyle bu "baskıcı" şartlarla birini düşürebilirsen eğer ben yine buradayım, söyle haberim olsun🙂
Hemcinslerini çok daha net ve detaylı tanıman için bence faydalı bir deney👍- +1 yıl
ben bu ulkede yasiyorum biz o genc kizlik donemlerindende gectik ama bukadar acilip sacilmadik bende aciktim halen acigim ben hatirlamam ki gencligimde kisa sort giyeyim gotume kadar mini giyeyim askili ya da cropla gezeyim en kisa etegimiz diz ustuydu ama saygi vardi edep vardi kendini bilmek tasimak vardi ben mesala acik giyinip kendimi sergilemek yerine kendimi saklayip guzelligimle fizigimle dikkat cekerdim
Cevap sahibi+1 yılHayır, bu sorunu ve yanıtlarını okuyunca bir an g*tü başı açık gezen biz miyiz? diye sormadan geçemiyorum. Sorunun kaynağı hemcinslerin ama sen bize neden buna izin verdiğimizi soruyorsun? Öncelikle hemcinslerinin "SORUNUNU" ve kızlar olarak nereye evrildiğinizi sorgulaman gerekmez mi? Ülkenin hakim-savcısı veya adalet dağıtıcısı biz değiliz ki zorla herşeyi ve herkesi değiştirelim🤷♂️
Cevap sahibi+1 yılBir erkek profiliyle sosyal medyadan bir kız tavlayıp ona bize buradan akıl verdiğin gibi söz geçirmeye çalış bi bakalım... Bu deneyi uygulamadan sorunun doğru ana kaynağını anlayacağını hiç sanmıyorum.
- +1 yıl
hemcinslerimi goruyorum benim geldigim cagla simdiki cagin kizlarini kiyaslayamam cunku simdiki cagin kizlari kiz degil icinde kendini korumus yetistirmis cok az kesim vardir onlarda her gecen gun tukeniyor ben tanidigim erkeklerede evliligi tasvipte etmiyorum cunku insan bosanmak icin evlilik hayalleri kurmuyor mesala benim ablam enistem 40 yasindalar 6 yil ciktilar birbirlerini buyuttuler cok genctiler cikmaya baslarken simdi 11 yillik evliler ablamda acik ama enisteme tutturmaz mini giycem askili giycem diye giymez cunku bilir kendini tek giydigi kolsuz askili dir onuda enistemden izin aldi enistemde izin verdi giyiyor
- +1 yıl
ayrica insanlar sonsuz bir ozgurluge asla sahip degiller ve olamazlarda bunu gormuyorlar bekarken ozgurmuyuz ozgurlugumuz bile kisitli ailemizden sorumluyuz davranislarimizdan onlara hesap veriyoruz onlarin sorumlulugu altindayiz evleniyoruz kocandan sorumlusun evinden cocugundan yine ozgur olamiyorsun insanlar yasamlari boyunca ozgurluk adi altinda ozguruz dediler ama ozgur olamadilar ozgurluge hasret yasadilar
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Vallaha bana ters şeyler umarım ona göre bir eşim olur yoksa büyük olaylar çıkar ben ortalığı 56 yaparım bunu göze alıp giyecek bir kadın sanmıyorum
01 Yorumla- +1 yıl
yasin kac bilmiyorum umarim hayirli biri cikar karsina boylede dile nasibinde varsa rabbim cikarir onun haricinde bu devirin kizlarini ciddiye bile alma gordukce ben utaniyorum
+1 yılGöz yummuyor. Göz yummak zorunda kalıyor. Kocayı dinleyen kim? Kocaların sözü mü geçiyor karısına kızına bu devirde. Adamlar ne yapsın.
011 Yorumla- +1 yıl
yarin birgun karisina goz koyduklarindada goz yumsun
- +1 yıl
İnsanları yargılama. Kocaların hükmü yok bu devirde. Ellerinden bir şey gelmiyor. Kimse kocasını takmıyor.
- +1 yıl
genelleme olmus seninki halen kocalik gorevini koruyan kesim var onlar kendini koruyor
- +1 yıl
Ha bu karılarıyla alakalı işte. Karıları akıllı uslu durduklarında onlar da kocalıklarını yapıyor elbet.
- +1 yıl
Ama kaşıntısı olan bir karıya kocalarının yapabileceği pek bir şey yok. Ben bu durumda kocalarını suçlamam. Sende suçlama.
- +1 yıl
o kasinan yerinde duramayan kadinlarin niyeti farkli
- +1 yıl
bir dak evde bile tutmam
- +1 yıl
Öyle kolay olmuyor işte. Adamın kaç çocuğu olmuş iyi kötü bir düzeni oturmuş. Ha deyince çıkaramıyor kadını hayatından.
- +1 yıl
cikaran oyle bir cikariyorki bugun beni umursamayan yarin hicbir konuda umursamaz bugun sessiz kalip sustugun anlayis gosterdigin hersey ileride daha buyuk seylere sebep oluyor
- +1 yıl
ben geri kafali degilim ama herkes dinini hafife aliyor ama baktiginda arastirdiginda okudugunda o kadar guzel seyler onune sunuyorki
- +1 yıl
Bu konuda haklısın.
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvet şehir de fark etmiyor. Kadınlar baya frikik veren, dar, kısa giyiniyorlar. İstemsizce bakıyorum, baktığımı kocası da görüyor sıfır tepki
04 Yorumla- +1 yıl
benim karsimda evli kadin var popona kadar sort ustunde crop disari cikiyor sorsan evli ben utaniyorum gordukce
- +1 yıl
Kocası nasıl bir şey demiyor anlamıyorum..
- +1 yıl
hergun kavgalilar zaten saygida yok
- +1 yıl
Ağır ithamda bulunurum şimdi de, neyse.. Genel bir sorun bu
- Aile & Toplum konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yıl"Kim namus ve ahlak şövalyeliği yapıyorsa bilin ki en namussuzu o'dur. " Friedrich Nietzsche
05 Yorumla- +1 yıl
bu laf banami bilmiyorum ama kimseye karsi namus ve ahlak sövalyeligi yapip namussuz olmadim gerekte yok cunku namussuz insan karsisindaki insanin zaten namuslu olmasini istemez tipki kotu yolda olan birinin yanindakinide ayni yola suruklemesi gibi namuslu insan yolunuda bilir kendinide yanindakinide
- +1 yıl
Üstüne alınma ben genelleme yaptım
- +1 yıl
Hani bizim bir atasözümüz var " Yarası olan gocunur "
- +1 yıl
gocunmam icin yaram olmasi gerek
- +1 yıl
O zaman sorun yok demektir
iş yerindeki bir ablaya göre erkekler ga vatlasmis sjshsh
01 Yorumla- +1 yıl
bunun güzel kardeşim ilgisi yok o ablan yanlis biliyo bunun saygi ve inancla ilgisi var adam duzgundur ama dinlemeyen kadin dinlemiyor
Aile & Toplum konusunda 594 cevap paylaştı. Ee zaman değişti artık karısına bir şey dese karısı şikayet ettimi adam ceza evinde buluyor kendini adam neyapsın bu durumda?
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılErkek mi açıyor ki namussuz erkek olsun. aynı fikirleri paylaşan insanlar bir araya gelmiş.
10 Yorumla
+1 yılKadın hakları çok erkekler söz gecirebiliyormu bir şey derse boşanma sebebi şimdi
00 YorumlaGüzel bir soru ve haklısın açıkçası aklı başında herkes şaşırıyor
00 Yorumlakimisi zevk alıyor kimisi umursamıyor kimisi de kötü olmamak adına "anlayışlı" oluyor
04 Yorumla- +1 yıl
evli bir kadin o sekilde kendini teshir ederek neyden zevk alabilir neyi umursamiyor kocasinimi anlayis diyorsunda yarin birgun buyuk bir sey oldugunda ozamada anlayisli olabilcekmi
- +1 yıl
evlilik ahlaki kalkti artik duzgunce yuruten cok az kesim kaldi
Gizli Üye(36-45)+1 yılİlgi eksikliği ve seks tatminsizligi yaşayan kadınlar çoğu
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Daha Twitter da g. vt dolu o giyinenlerin esleridir dolu deyyus var
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet sen evli misin? Esin sana nasil giyecegine karisabiliyor mu
02 Yorumla- +1 yıl
ben evli degilim ama ablam evli enistem karisir
Cevap sahibi+1 yılBen karisacagim biri olsun istemem. Kendiliginden oyle olsun
Evli erkek kadın ayrımı yok hepsi hemen hemen aynı
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgüzel kardeşim çoğaldı maalesef.
013 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGa. vatlar çoğaldı. güzel kardeşim degil!
Cevap sahibi+1 yılAdam dediğin kişi yanındaki kadını çıplak gezdiriyor. şaka gibi...
- +1 yıl
evli bir bayanin birazda yanindaki kocasina saygisi olcak ben evli olupta yari ciplak gezen kadinin kisiligindede ahlakindada buyuk sorun goruyorum
Cevap sahibi+1 yılSeni tebrik ediyorum. Keşke senin gibi insanlar çıksa karşımıza. arkadaş, eş, dost olarak. ne olursa olsun.
Cevap sahibi+1 yılBunu yaşamak olarak algılama. bir daha soruna yorum yapmam.!
Cevap sahibi+1 yıl*yavşamak
- +1 yıl
size birsey soyluyeyimmi bizim gibilerinde sayisi azaldi artik dogruyu durustu bu millet sevmiyor artik degerini kiymetini bilmiyor
Cevap sahibi+1 yılEvet azaldık maalesef. ama hiç ònemi yok..
- +1 yıl
valla hic umrumda degil bir laf vardir sen dogruysan egriler bulur belasini dik duvar yikilmaz nede olsa birgun iyilerin kiymetini kotuler ogreticek onlara bunun huzuru icersindeyim
Cevap sahibi+1 yılGerisinin bir ònemi yok.
Cevap sahibi+1 yılMesaj kutunu aç istersen. özelden de dertleşmek istersin belki?
Cevap sahibi+1 yılSarkıntılık için yazmadım yanlış anlaşılmasın..
Cevap sahibi+1 yılya da neyse yaa. iyi geceler sana. vazgectim kusura bakma..
Aile & Toplum konusunda 9b cevap paylaştı. Herkes yolunda demek ki
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,3b cevap paylaştı.
m +1 yılEe bizene ki
02 Yorumla- +1 yıl
sen bizene demeye devam et senin gibi zihniyetler yuzunden ahlak cokuyor bosanmalar artiyor
- +1 yıl
Tamam
+1 yılDevir artık böyle maalesef
04 Yorumla- +1 yıl
devirde birsey yok insanlar hergecen gun kotunun en kotusu olma yolunda ilerlliyor
- +1 yıl
22 yaşındayım eskiyi hatırlayabiliyorum ve eminimki 10 sene sonra artık bazı değerlerimiz bile ötekileştirilecekmiş gibi hisseediyorum
- +1 yıl
10 seneyi gorursek ozaman cocuklarimiz sovucek bize
- +1 yıl
Henüz çok gencim inşallah görürüz
+1 yılBu konuda katılıyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılgevşek kocaları var
00 Yorumla Haklı, dağılın
00 YorumlaYok bir sen farkındasın
00 Yorumla
+1 yılBizimlesin
00 Yorumla
+1 yılkocaları gavarrr
00 YorumlaHaklısın
00 Yorumla
+1 yılKadınlar da çok kalmışya
00 Yorumla
Devamını Gör(15)