Güncellemeler
1 yıl
İdeali ne o zaman sizce. Bence de ikisi de kötü.
Güncellemeler
1 yıl
Bence aile kızı ı sevip koruyup ilgili olmalı ama bir yandan erkek gibi yetiştirmeli. Yani kızları gezip tozup akşam çıkıp açık giyinip sevgili yapmalı ama her zaman kızlarıyla ilgilenip korumalılar yani erkeklerle tanışıp göz dağı vermeliler ki erkekler kadına yanlış yapmaya korksun. Tamtwrsi aile kızı tek gösterince çünkü erkek cesaret bulup kızı döver de taciz de eder bence.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bence ideal bir aile, kız çocuğu için hem sevgi dolu hem de destekleyici bir ortam sunarken, aynı zamanda dengeli bir özgürlük ve sınır anlayışını benimsemelidir. Kız çocuklarının kendilerini güvende hissetmeleri ve özgüvenlerini geliştirmeleri için ailelerinin sevgisini ve desteğini hissetmeleri çok önemlidir. Ancak, bu destek ve sevgi, onları aşırı derecede kısıtlayarak değil, özgürlüklerini ve bireyselliklerini teşvik ederek sağanmalıdır. Aşırı kısıtlayıcı bir yaklaşım, kız çocuğunun bağımsızlık ve özgüvenini zedeleyebilir, onu sürekli başkalarının kontrolünde hissettirebilir. Bu durum, ileride kendi kararlarını vermekte zorlanmasına yol açabilir. Öte yandan, aşırı serbest bırakma da çocuğun kendini değersi ve yalnız hissetmesine neden olur. Rehberlik ve destek eksikliği, onun güvensiz durumlarla başa çıkmasını zorlaştırabilir.
Bence, dengeli bir yaklaşım en iyisidir. Çocukların hem kendilerini keşfetmelerine olanak tanıyan hem de gerektiğinde onlara rehberlik eden ve destek veren bir aile yapısı, sağlıklı bir gelişim için en uygun ortamı sağlar. Aile içinde açık ve dürüst bir iletişim kurmak, çocukların hissettiklerini ve düşündüklerini ifade etmelerini sağlamak, onlara doğru bilgi ve farkındalık kazandırmak ve hayatın çeşitli yönleri hakkında rehberlik etmek, sağlıklı bir aile ortamının temel unsurlarıdır. Böyle bir aile yapısı, kız çocuklarının hem bağımsız hem de güvenli bir şekilde büyümelerine olanak tanır, onları hayata en iyi şekilde hazırlar.
Aslında bunlar sadece kız çocuğu için değil, aynı zamanda erkek çocuğu için de geçerli. Ebeveyn olmak büyük bir sorumluluk. Yaptığımız her şey çocuğun geleceğini şekillendiriyor, karakterini oluşturuyor.
Ebet çok güzel demişsin mesela 18 yaşına kadar benim ailem annem özellikle çok baskıcıydı hiçbir yere tek gitmeme güzel giyinmeme vs arkadaşıma hediye bile almama izin vermez her şeyi kontrol ederdi. Ama bu beni özgüvensiz cesaretsiz ezik yaptı çünkü hiçbir şeyi tek yapamıyor beceremiyordum annem bırakmadığı için. Sonra bırakmaya başladılar mesela sonra da tamamen bıraktılar 23 yaşında resmen dediler ayrı eve çık tek yaşa git yurtdışına yalnız oku et ve artık onların evine geldiğimde öf git istemiyoruz dediler ua da hasta olsam sıkıntım olsa bi erkek rahatsız etse banane kendin çöz büyüdün dediler. Ben çok mutsuz yalnız kötü hissettim. Hala da öyle. Babam denen pislik asla hiç ilgilenmez mesela konuşmaz. Annem desenle konuşuyoruz ama sadece konuşma yani hani ameliyat olacak olsam of pof diye yanımda refakatçi bile olmak istemeyen biri. Ondan sevmiyorum ailemi düzgün gelmiyorlar. Mesela sevgili arkadaş ilişkilerim oldu ya da iş mesela maaşımı vermediler tehdit ettiler taciz ettiler vs hani kötülük yaptılar ailem beni hiç koruyup kollamadı hakkımı aramadı. Hep aman boş ver aman bize ne diye geçiştirdi. İnsanlar da bunu görünce daha da azıyor a işte demek ailesi korumuyor diye.
Şöyle bir şey var. Bu yetiştirilme yöntemi güveni tamamiyle yanlış yerlere vermemizi de sağlıyor. Babanın ve annenin veremediği o güven ve umursamayı başka biri verince ona bağlanıyor ve kullanılıyor.
Senin yaşadıkların için çok üzüldüm. Çok özür dilerim. Umarım daha iyisindir şu anda. Ama şu var. Hayata her zaman optimist bir şekilde bakma taraftarıyım ben. Bu sorunları ve sebeplerini biliyorsun. Sorunu bilmek çözümün yarısıdır. İnanıyorum hepsini aşacaksın.
Ebeveynlerin konusunda da şunu söyleyebilirim. Türkiyede tüm ebeveynler çocukların çocuk yapması mantığında. Kendileri yetişmemiş ki bizleri yetiştirsinler.
Benim ebeveynlerim çocuk gibi davrnıyor hep. Bu da beni erken yetişkinleşmeye zorladı.
Sadece şunu bil, sen güçlüsün. Başkalarının seni yönetmesine ve ezmesine asla izin verme. Ben sana inanıyorum. Başaracaksın
Evet öyle yapıyorum evet bu arada ben de özellikle kız arkadaşlarıma güvendim dost aile gibi gördüm ama çoğu beni kıskandı kazık atmaya yaramdan vurmaya çalıştırlar. Aile sevgisiz ilgisiz bıraktığı için kız arkadaşlarıma sığınmaya çalıştım ama hiçbiri beş para etmedi. Erkekler desen de onlarla da ilişki yaşamam istedim ama onlar da kılını kıpırdatmadı dost sevgili olanlar bile hep cimri bencillerde ondan yine kısa sürede bitti. Gerçekten dost ya da sevgili dediğin gelecek gidecek iş yapacak cömert olacak. Ben niyeyse asla böyle kadın erkek bulamıyorum. Nerede bencil cimri sadece kendini düşünen ve beni de sömürmek isteyen tipler var onlara denk geliyorum ama asla verici de değilim kimseyi evime çağırmam kimseye hediye almam bir şey ısmarlamam. Eskiden yaptım bunları çünkü sonra tek taraflı kaldı kullanıldım artık yapmıyorum kimseye bi şey ama onlar da yapmıyor. Herkes çok bencil.
Yani evet. Soğumanı anlıyorum ben vericiyimdir hep. Yardım etmeyi seviyorum, iyilik yapmayı, mutlu etmeyi seviyorum. Geçmişte kötü bir kaç olay yaşadık
Geçmişte yaşadığım kötü olaylardan sonra soğudum bende. Yardımcı olmaya çekiniyorum. Çünkü kullanılmaktan korkuyorum. Ama değer verdiğim ve bildiğim insanlara her şeyimi veriyorum her ne kadar pek öyle insan olmasa da. Kullanıldıkça kendini gizlemek zorunda kaldım. İşte anca böyle iyi kalpli birini bulursam kendimi açıyorum
İyi niyetli ve iyi kalpli, samimi ve dürüst ilişkiler arıyorum ben mesela hep. Herkes maske takıyor, insanları kullanıyor kendi çıkarları için. Her şeyimiz para ve statü olmuş. Birisi hakkında ilk sorduğumuz sorular görünüşü, parası, işi. Ya ilk sormamız gereken soru nasıl biri. İyi kalpli mi, dürüst mü, güvenilir mi, yardımsever ve merhametli mi? Anlayışlı mı? Bana değer verir mi? Dünya gösterişten ibaretken ben inatla dürüst kalmaya çalışıyorum. Sen de aynını yap, pes etme. Mutlaka iyi insanlar da var. Bak sen varsın, ben varım, bir sürü iyi insan var.
Çok haklısın tamamen senin gibi hissedip düşünüyorum ben de kullanılmaktan sevgimin iyi niyetimin en lanet ettirilmesinden bıktım ondan genel yalnız mesafeli yakılıyorum insanlar tip para statü aşkından da tiksindim.
Aşkın adı boşa çıktı maalesef. Ama ben inanıyorum. Gerçekten var öyle insanlar. Bir gün bulacağım. Tüm kalbimle inanıyorum. Ya yapmak istediğim o kadar çok şey var ki. Ben hayal kuruyorum gece gündüz. Böyle sürpizler yaparım, şöyle randevuya çıkarız, böyle yemekler yaparız, böyle filmler izler oyunlar oynarız. Ya dilehak ben not alıyorum yapmak istediğim şeyler hahaha
Bir gün hepsini teker teker yapacağım sevdiceğim olunca. Bir gün.
Aşk ölmedi ben inanıyorum. İnanmıyorum biliyorum, kalbimde olan istek gerçek çünkü. Bir gün gerçekleştiricem hayallerimi
Vay be senin gibi erkek kaldı mı. Benim rastladığım tüm erkeklerin tek derdi cinsellikti yani hiçbiri ne plan ne program hiçbir şey yapmıyordu.
Cinsellik de elbet düşünülür ancak her şeyin yeri ve zamanı var. Her gün aklımdan geçiyor, şöyle yaz geceleri şehir ışıklarından uzak bir yere gidip battaniye üzerinde piknik yapalım, atıştırmalıklar alalım, romantik bir atmosfer yapalım. Böyle yıldızları izleyip sessizliğin tadını çıkaralım.
Ya da o uyurken böyle güzel bir kahvaltı hazırlayayım bir güzel, bir de kahve yapayım ona.
Ya da gizli notlar, süprizler yapayım. İşe giderken çantasına bir not koyayım, gittiğinde baksın görsün mutlu olsun. Yani illa büyük şeyler değil, küçük şeyler. Çiçekler getireyim vereyim falan.
Bir cuma akşamı kafamıza essin böyle bir anda ya hadi gidelim bir yere diyelim. Nereye olduğu fark etmez yolda el ele tutuşarak, şarkılar söyleyerek eğlenmek kadar güzel bir şey var mı?
Akşam beraber kitap okuyalım mesela, birimiz okurken öbürü dinler böyle sırayla hikayeyi beraberce yaşarız.
Beraber yemekler yapalım, toplayalım. Randevu gecelerimiz olsun böyle, mumlar çiçekler falan.
Beraber oyunlar oynayalım eğlenelim.
Bundan güzel ne var ki. Hayır bir de seviyorum zaten böyle şeyler yapmayı. Tabi hepsi hayal şu anda hahaha. Bir gün nasip bakalım artık.
İyi günler dilerim
İkiside boktan
İdeali korucak kollicak ama baskı olarak değil. Sevgilisinide bilcek tanışacak ama abartmalarina izin vermicek
Abartmalarına izin vermek ne.
Mesela benim annen koruyup kolluyor ilgileniyor ama baskı yapmıyor. Babam genel takmaz aramaz sormaz ilgilenmez hiçbir sevgilim arkadaşımla tanışmaz anca biriyle mahkemelik olursam ilgilenme zahmetine girer. İlgisiz malın teki.
Yani kızın arkasinda ailesinin olduğunu bilecekler ayaklarını ona göre denk tutacaklar
Aynen öyle ama erkekler neden bu kadar şerefsşz ben anlamıyorum. Kız yüz verirken mutluyken iyiler ama kız onları istemeyince ayrılmak istediğinde vs reddettiğinde çoğu erkek düşmana dönüşüp kıza zarar vermeye çalışıyor ya. Sonuçta her kızın ailesi yok yani naapacak devlet zaten bi boka yaramıyor.
İşte o yüzden doğru iletişim kurmayı öğrenecek insanlar kime guvenilip kime guvenilmeyecegini kavrayacaklar her önüne gelenle birlikte olmicaklar
Olay o değil ki başta düzgün olan çoğu erkek de belaya dönüşebiliyor
İkisi de olmaz.