Işyerinde saçma sapan para toplanması konusu?

Işyeri maceraları vol. 9994758589965 😆

Işyerinde fazla yakın olmadığınız kişilerin düğünü için, bilmem ne zirti için para toplanması olaylarına nasıl bakıyorsunuz?

Fazla samimiyetim olmayan, merhaba merhaba dediğim kişiler beni para toplanması için WhatsApp grubuna eklemiş. Yine bu WhatsApp grupları her yerde karşımıza çıkıyor, WhatsApp olmasa çalışanlar ne bok yiyecek? 😅

Düğünü olan arkadaş bana da davetiye vermişti, o yüzden para gönderdim ama belki de sırf nezaketen davetiye vermiş, belki de gerçek anlamda düğününe gelmemi beklemiyor bile.. Davetiyeyi de resmen çıkışta beni gördü, çıkardı çantasından aa sana da şunu vereyim dedi, yalandan bekliyorum mutlaka falan dedi. Tesadüf etmese bana o gün, davetiye vermeyebilirdi.

Bir de böyle bir gruba eklerken önce yüz yüze konuşulur arkadaş arasında, öyle grup kurulur. Bunlar kendi aralarında konuşmuş, geri kalan alakasız kişileri de eklemiş durmuşlar. Grupta o kadar çok birbirinden alakasız kişiler var ki.. Sırf telefonum var diye eklemişler kısacası, arkadaş olduğumuz ya da olmayı istedikleri için değil. Sinirime dokunan da bu..

Güncellemeler
+1 yıl
Sırf yiyecek kelimesini kullandım diye pratik lezzetli tariflere çıkmış soru 😅😅
Işyerinde saçma sapan para toplanması konusu?