erkek arkadasımın denetimli serbestliği vardı işledigi suçtan önceki yıl olan dosyası patladı ama ds sini geri vermediler 9. yargı paketiyle geri verirler mi acaba bu son dosyası hakaret suçu büyük bi dosya değil ama beş aydır çıkarmadılar ds si yandı mı sizce tamamen geri veridlwr mi 2.5 yıl toplam Şu an kalan cezası
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
büyük suç veya küçük fark etmiyor denetimli serbestlikteyken herhangi bir suç birine tokat atsanız bile dosya patlar ve yatarını çekersiniz
hayır denetimli serbestken hiç bir suç işlemedi bu dosyası yedi yıl öncenin asıl suçundan bile önceki bi dosya
eski dosyaysa yani dsden önceki bir dosya ise ve sonuçlandıysa sorun yok. ds patlamaz. hakaret yetkililere mi? eğer öyleyse yatar tabii sıkıntı o zaman
hayır amcasına hakaret amcasıda cezaevinde davada sevgilimi haklı buldular zaten ama hakaret kısmından yemis cezayı
o zaman fazla kalmaz dosyayı bilemediğim için tam anlamıyla bir şey söyleyemiyorum ama şu net;
eğer işlediği bir suçtan hagb bağlandı ise yani denetime çıktıysa o çıktığı tarihten itibaren bir suç işlememeli. ondan önce davası soruşturması vs. var ise bu bir şeyi değiştirmez o dosyaya etki etmez.
evet bütün imzalarına her şeye gitti hiç yeni dosyası yok ds aldıgı dosyadan sonra tertemiz ama cezası yeni geldigi için yedi yıl öncenin 4 ay 22 gün falan geçti biraz yani o hakaret davasının yatarı ama cıkarmadılar hala
ne kadar ceza vermişler? 1/2 uygulanır muhtemelen onda da şu an kurul diye bir icat çıktı en az 6 ay yatırabilir kurul bu cezaevinin içinde olan bir şey yani
bi 3 ay yaziyo bide 4 ay yaziyo ama o diyoki bu 9. yargı paketiyle düzelir diyo ama zannetmiyorum avukatlar bas savcı falanda bişey yapamiyo çok karısık yani ds sinin yanması icin bi sebep yok çünkü suça bulasmadı hiç
Yani tekrar özetleyeyim;
Örnek veriyorum bugün 9 Haziran 2024.
A kişisinin 3 tane dosyası var. Bu dosyalardan biri bugün sonuçlandı ve denetimli serbestliğe bağlandı.
Diğer 2 dosyadan yıllar sonra veya aylar sonra ceza alsa bile bu denetimli serbestliği etkilemez.
Eğer şahıs 9 Haziran 2024 gününü takip eden herhangi bir günde suç işlerse eğer işte o zaman denetim dosyası patlar ve cezanın yatarı neyse o kadar süre cezaevine girer.
Dosyayı detaylı bilmiyorum ama tekerrür yok ise 1/2 oran uygulanır. 4 yıl ise 2 yıl yatar gibi. 2 yılın da zaten yatarı yok denetime bağlıyor. Ancak cezaevi kurulu içeri girdiğinde değerlendirip dışarı hemen salmamaya karar verdiyseler genelde 3 aydır ama alt sınırı tüzükte 6 aydır. 6 ay takmış olabilir cezaevi. Muhtemelen de bu sebeple avukatlar veya başsavcı bir müdahalede bulunamıyordur.
aaa anladım ama onunla giren kimseyi çıakrtmadılar cezavei o kadar doldu ki yani kimse çıkamiyo herkesin aynı sevgiliminki gibi insallah bu 9. yargı paketiyle düzelir siz avukat mısınız
Cezaevlerinin genel hali şu anda bu. İnsanlar boşuna af beklemiyorlar aslında ama geleceğini hiç zannetmiyorum. 8 kişilik koğuşlarda 15-16 kişi kalındığını duyuyoruz. Ben avukat değilim fakat mentorum çok bilinen bir avukattı rahmetli. Son yıllarında tüm dilekçeleri yazı işlerini ben yapardım o yüzden konulara hakimim.
neden zannetmiyosun ki daha kapasite yok çok kötü biyer oldu yani vr amcasına oğlan dedi diye niye iki buçuk senelik denetimi yaniyo millet neler neler yapiyo dışarda bişey olmuyo yani cidden anlayamıyorum
söylesem mi söylemesem mi ikilemde kaldım ama bizim bir köy var sen bilirsin o köyü, o köyde suçlu teşvik edilir severiz biz :) suçsuza da ceza veririz huyumuz kurusun.
çpk iyi bi avukat tutsam çıkarır mı sence bu ds sini geri alır mı çok mu imkansız
çıkarabilir. ds yanıp yanmadığını bilmiyorduk ama sanırım ben mi yanlış anladım? avukata bağlı. o "çıkarabilir" dediklerim sağlam para ister ama çıkarır.
yani şöyle bilmiyorum toplam cezası dört ay küsür onun bes ay oldu mantıken şu an yandı ama yasaya göre eski dosya ds sini etkilememsi lazım mantıksız bi sekilde etkiledi ds si gitmis olıyo bu durumda bence
bende öğrenviyim yani maks elli bin falan verebilirim zaten avukatlar cok daha fazlasını ister
bak işte sen onu görüşe gidebilirsen bir sor. cezaevi kuruluna çıktıysa 6 ay takmıştır kurul o yüzden içerdedir hala. ds yanmaz öyle eski dosyadan. ya da içerde olay yaşamıştır.
yok o kadar çok istemezler şehir fark ediyor büyükşehir ise ister
hayır açık cezaevinde zaten sürekli konusuyoruz ama kurul ne dedi bilmiyoeum hatırlamiyorum
küçük şehirde şu an cezaevi
zaten içerde olay yaşasa kapalıya alırlar direk yanar ds si
biz ist yaşiyoruz onu küçük şehirde bi cezaevine yolladılar
ha açıksa sorun yok yahu ben kapalı diye zannediyorum çıkar 1 ay sonra dssi yanmaz öyle
ama niye uzun kaldı dört ay cezanın yatarı maks on gündür
dosyayı bilmiyorum 4 ay cezayı tamamen de yatırabilir akıl sır ermez hakimin işine
tamam çok teşekkür ederim birazdan arasın sorcam kurul ne demis
yani kurul buna ne dediyse o oluyo anladığım kadarıyla
evet ama dediğim sistem kapalıda var sadece. açık için bilmiyorum o dosyasını biliyordur zaten
Şu denetimde ki adamları basınıza bela etmeyin ya kendi cezasını kendi çeksin
Şöyle erkekleri çok arıyor musunuz kızlar
böyle biri diye sevgili olmadım heralde böylede tanımadım şanssızlık geldi başına yani hakaret etti diye ayriliyim mi
Suçu ne?
hakaret davası bu
Bir sonraki dosyasi ne olacak cok belli gibi sanki
Sevgilin ayvayı yedi
9. yargı paketiyle çıkarmazlar mı
Çıkarmazlar
niye ds de işlemedi suçu yok yedi yıl öncenin dosyası bu
Denetimi neden yandı
denetimi tam olarak yandımı bilmiyorum dört ay 22 gün bu hakaret davasının cezası yattı onu ama ds aldıgı dosyadan cok daha önceden olan bi dosya bu sadece karara yeni çıkıyo öyle aldılar içeri