Erkekler, kadina gore mi hareket ediyor? Benimle o kadin arasinda ne fark vardi da boyle oldu?

Esimden bosandim. Cocuk yok. Nafaka, tazminat soruldu bana. Nafaka degil de tazminat talep etmek istedim. O sira işim gucum, kazancim yoktu. Aile evine donemezdim.

Bir miktar tazminat talep ettim ki hayatimi kolay kurayim, bana biraz yardimci olsun, is bulana kadar destekci olur diye

(mehrimi de vermemisti evlenirken. Bende zor durumda kalmasin, baska masraflar olur diye tamam evliyken verirsin demistim. Mehrimi alabilseydim onu bozdurur kullanırdım, tazminat falan istemezdim. Kizlar ne yapın edin mehrinizi almadan evlenmeyin, benden bir tavsiye. Mehirsiz evlilikte sıkıntı olusturuyor zaten belki bilirsiniz ya da arastirabilirsiniz)

Tazminati duyunca çıldırdı. Derdimi de anlattım, kendime bir hayat kurmak icin, destek olarak istedigimi soyledim. Bir suru laf soykedi, hakaret etti, yere soktu soktu cikardi. Oyle bir tavri, sozleri vardi ki diger kadinlarin gordugu ekonomik siddeti de, erkegin 5 kr dahi muhtac kalmama isteklerini anladim. Kimse duymak istemezdi o laflari.

Tazminati geri cektim. Tek kr, mal mulk almadan ayrıldık.

Benden ayrildiktan kisa sure sonra tekrar evlendi. Simdilerde ortak cevremizden duydum ki onunla da yapamamis. Bu adam evlilik yurutecek biri degil zaten. Ama o kadina nafaka veriyormus, bir mikyar tazminat vermis, evi vardi benimle de oturdugu, kiz onu bile almis.

Bende mi sıkıntı vardi, ben mi gururluydum ya da bana zerre deger vermediginden mi oldu bilmiyorum. Ya da eski karisi cok cetin ceviz, saf olmayan biriydi, tuttugunu koparan biriydi bilmiyorum, tanımıyorum.

Kadin kendini her acidan garantiye almis. Bana ise 5 kr vermedigi destek olmadigi zaman ayrılınca bir sure dogrulamadim açıkçası. Duzenimi kurmak zor oldu. Elimde biraz para olsun cok istedim o donem.

Kadin evi de alarak duzenini devam ettirmis. Helal olsun dedim. Yapamadigimi yapmis, Benimde yuregim sogudu. Ama uzuldum de cektigim zorluklari düşününce. Bana yaptiginin aynisini o kadina yapmadi mi ya da yapamadi mi diye düşünüyorum.

Erkekler, kadina gore mi hareket ediyor? Benimle o kadin arasinda ne fark vardi da boyle oldu?