Esimden bosandim. Cocuk yok. Nafaka, tazminat soruldu bana. Nafaka degil de tazminat talep etmek istedim. O sira işim gucum, kazancim yoktu. Aile evine donemezdim.
Bir miktar tazminat talep ettim ki hayatimi kolay kurayim, bana biraz yardimci olsun, is bulana kadar destekci olur diye
(mehrimi de vermemisti evlenirken. Bende zor durumda kalmasin, baska masraflar olur diye tamam evliyken verirsin demistim. Mehrimi alabilseydim onu bozdurur kullanırdım, tazminat falan istemezdim. Kizlar ne yapın edin mehrinizi almadan evlenmeyin, benden bir tavsiye. Mehirsiz evlilikte sıkıntı olusturuyor zaten belki bilirsiniz ya da arastirabilirsiniz)
Tazminati duyunca çıldırdı. Derdimi de anlattım, kendime bir hayat kurmak icin, destek olarak istedigimi soyledim. Bir suru laf soykedi, hakaret etti, yere soktu soktu cikardi. Oyle bir tavri, sozleri vardi ki diger kadinlarin gordugu ekonomik siddeti de, erkegin 5 kr dahi muhtac kalmama isteklerini anladim. Kimse duymak istemezdi o laflari.
Tazminati geri cektim. Tek kr, mal mulk almadan ayrıldık.
Benden ayrildiktan kisa sure sonra tekrar evlendi. Simdilerde ortak cevremizden duydum ki onunla da yapamamis. Bu adam evlilik yurutecek biri degil zaten. Ama o kadina nafaka veriyormus, bir mikyar tazminat vermis, evi vardi benimle de oturdugu, kiz onu bile almis.
Bende mi sıkıntı vardi, ben mi gururluydum ya da bana zerre deger vermediginden mi oldu bilmiyorum. Ya da eski karisi cok cetin ceviz, saf olmayan biriydi, tuttugunu koparan biriydi bilmiyorum, tanımıyorum.
Kadin kendini her acidan garantiye almis. Bana ise 5 kr vermedigi destek olmadigi zaman ayrılınca bir sure dogrulamadim açıkçası. Duzenimi kurmak zor oldu. Elimde biraz para olsun cok istedim o donem.
Kadin evi de alarak duzenini devam ettirmis. Helal olsun dedim. Yapamadigimi yapmis, Benimde yuregim sogudu. Ama uzuldum de cektigim zorluklari düşününce. Bana yaptiginin aynisini o kadina yapmadi mi ya da yapamadi mi diye düşünüyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bence zaten ne tazminat ne nafaka verilmemeli kadına. Sen de yasasl haklarını kullansaydın alırdın nafakanı. Sen burada cahillik etmişsin. Cahillik kısmını hukuki haklarından dolayı söylüyorum ama bana soracak olursan zaten kadına hiç bir şey verilmemeli kanks.
Kadina hicbir sey verilmemeli konusuna katilmiyorum. Turkiye guvenli bir ulke degil kadinlar icin. Teyzem de bosandi, onunda esi hic vermek istemedi. Cocuklara para aliyordu sadece.
Çalıştığı 2 yerde de tacize ugradi. Bu kadin nasil calissin? Bir sure calisamadi zaten. Ordan burdan gecindi, evde orgu falan yapip satti, annem para verdi bazen. Kadinin psikolojisinin icine ettiler o donem.
Verdiginiz nafaka, ev ya da baska seyler o kadinin namusunu da koruyabiliyor. Erkekler olarak sadece cebinizi dusunmeyin. Vereceginiz paradan daha onemli seylerde olabiliyor.
Adam olan da bunlari düşünür en azindan bir sure, dogru duzgun is bulana kadar, duzen kurana kadar para destegi yapabilir diye dusunuyorum.
Adam olan o vakte kadar onune yemek yapip koymus, kendisine es olmus, evi cekip cevirmis kadina bu emeklerin hatirina para vermekten gocunmamasi gerektigini dusunuyorum.
Ha kadinin kendi kazandigi, kimseye minnet etmedigi durum daha iyi elbette. Ama bazen mecbur kaliniyorsa, ihtiyac varsa para konusunu kadinlarin burnundan gerirmeyin derim erkekler olarak.
Okuma firsati verilmemis, igrenc erkeklerin yaninda calismak zorunda kalan cok kadin oluyor ama tabi erkekler olarak bu tarafi pek gormez ve dusunmezsiniz. Sizi ne ilgilendirir degil mi?
Cocugunuz varsa cocugunuzun annesini bir seylerden koruyor oluyorsunuz bu para mevzulariyla. Kendi annenizin orada burada milletin agiz kokusunu cekerek, kadin diye rahatsiz davranislari cekerek calismasini ister miydiniz? Babanizin para vermesi mi iyi olur bu durumda yoksa annenizin o işe, o işte ki erkeklere, patronun rahatsiz edilmesine ragmen gecinmek ve cocuklarini buyutmek icin para kazanmaya calismasi mi? Ulkede iyi insana iyilere denk gelmek zor.
Para avcisi kadinlar konusunda hakli olabilirsin. Onlar zaten zenginin peşinden kosuyorlar. Asgari ucretli ya da devlet memuru bir erkegin vereceği nafaka ne kadar olabilir ki zaten? Ya da tazminatta belli bir oranda olur zaten. Bazi kadinlarin gercekten ihtiyaci oluyor o tazminata, nafakaya falan.
En azindan evliyken kadinin evde verdigi emegin karsiligi olarak bile verilebilir. Verdiginiz para ne tur ş*refsizlerden koruyor farkinda bile degilsiniz ama bunlar da oluyor. Hayatin gerceklerini gorun biraz. Ab*za olan, kadina bir turlu doymayan turk erkeklerinin yaninda calismak kolay degil. Ulkede iyi insana denk gelmekte zor.
Bu ulkede kadin olarak namusunla para kazanmakta zor. Ya memur olacaksin ki her kadin okuma hakkininda elde edemiyor orada da bu durumlar olabilir ama en azindan tayin falan istersin, sikayet etsen de bir sey degismiyor ona gerek yok o yuzden ama kazancin garanti olur, calistigin cevreyi imkan varsa değiştirirsin. Ya da kendi işini bir sekilde kuracaksin bu da zor ve zamanla olacak bir sey. Ama erkeklerin emri altinda özel sektorde calismak zor. Erkekler olarak bunlari da farkinda olsaniz cok iyi olur.
Senin psikolojin gitmiş kafan uçmuş kanks. Sanki her çalışan tacize uğruyor gibi konusuyorsun. Bu ülkede ki bütün kadınları tohmet altında bırakıyorsun farkında mısın? Bak adamlığını bile söylerken herifin para verirse adam sıfatına koyuyorsun. Bu adamdan önce ne yapıyordun? Aynı şeyleri yine yapabilirsin değil mi? Kadın olan da erkeğini bırakıp gitmez bana göre. Napıyım şimdi bütün kadınları mı tohmet altında bırakayım? Sana göre aramızda en adam ibrahim tatlıses bütün eski karılarına sevgililerine para gönderiyor ev alıyor. Bana göre ibrahim tatlısesin yaptığı güzel kardeşim çünkü bu karıların yeni sevgilileri oluyor ve eski kocasından aldığı parayı yeni sevgilileriyle yiyor. Velhasıl çok uzatmayacağım... Kötü bir evlilik geçirmişsin. Bu sana koyduğu gibi eski eşine de koyar. Ama problem oydu ama sendin farketmeksizin. Adam zengindir ıvır zıvır, evlenmeden önce karakterini tanıyamamışsın. Zaten biraz şans işi tanıdığını zanneder yine tanıyamamış olabilirdin de. Bak ben kendimden bahsetmiyor maaşlı çalışanım elime geçen para ile anca kendimi çeviririm ama eskiden hayatımda olan ve bana hata yapmamış insanların yanında oldum olmaya da çalısıyorum hala. Kazandığım 3 kuruşla. Ama zorunda değilim. Alalh yardımcın olsun ama bu kafayla zor.
Tum kadinlar icin demedim. Teyzemden ornek verdim ve bu tur seyleri ceken cok kadin oldugunu da tahmin ediyorum. Sadece seslerini cikaramiyorlar
Ha gidip calisan, duzgun islerde olan kadinlardan da bahsettim zaten. Iyilere denk gelmek önemli dedim. Anlamak istediğin yerden anlamışsın. Ulkedeki cogu erkek ibrahim tatlises, acun olmadigina gore, ulkenin yarisindan fazlasinin asgari ucretle calistigina gore verdigin örnekte boş.
Ben sadece kadinin evlilikte emegine karsilik omur boyu degil de erkek kadina biraz duzluge cikana kadar destek olabilir dedim. Isten cikarken bile tazminat verirler o gune kadar verdigin emekler icin ve sonradan da issiz kaldigin donemde pek zorluk cekmesin diye. Konu kadin olunca mi sıkıntı oluyor?
3-5 ay erkegin maddi destek saglamasi ya da tazminat vermesi kimseyi öldürmez. Dinen de bosandiktan sonra kadina nafaka verilmesi gereken sure 4 ya da 5 ay olmasi lazim. Din bunu da kadin ortada dımdızlak kalmasin diye yapiyor zaten. Sende hic verilmesin diyorsun.
Kadinin kendi kazanci yoksa ne yapsin, ortada kaliyor bu sefer. Hadi dini onu bunu gectim. Insan olan, merhameti olan yapmaz zaten bunu.
5 kr parasız kalsan birinden gelecek paraya o kadar ihtiyacin olur ki ama bu duruma düşmedikten sonra anlamazsin. Allah dusurmesin kardesim. Buyukte konuşma. Hayatta her sey olabilir. Iyi gunler
Kanks verdiğin örneklerle beni haklı çıkarmışsın teşekkürler :) Ülkede herkes acun ya da ibrahim tatlıses değil ama nafaka her kadının hakkı. Bak çok güzel haklı çıkarmışsın beni sağol. Türkiye kadınlar için güvenli değil demişsin.''lar eki çoğul değil mi?'' yazdığınızı bile yorumlayamıyor ya da karşınızda ki ıq 30 dur inşallah farketmez diye manipule etmeye çalışıyorsunuz bilmiyorum. Evet iş yerleri tazminat veriyor ama sadece kadına değil erkeğe de veriyor. 3-5 aylık bir yardımsa cidden hak. Hatta bana mantıklı geldi. Bunu yapmayan erkekte olmaz ha. 6 ay boyunca maaşımın yarısını alsın kadın ayrılınca. Eğer ayrılan taraf erkekse. Parası malı mülkü olup da hem aldatıp eziyet çektirip hem de 3-5 vermeyen insan insan değildir bunun erkeği kadını mı var? Kadın zenginse erkeğe vermemeli mi mesela maddi destek. Olaya insani değil erkek kadın olarak baktığın için bu konusmayı yapıyoruz. Yoksa senin istediğin gibi davranan bir erkeğim kadına. Ama altını çizerek söylüyorum zorunda değilim. Beni aldatıp giden kadına hiç bir şey yapmak zorunda değilim. Ama çeşitli sebepler ile güzel ayrıldığım kadına maddi yardım yapıyorum yaparım da... Sana da iyi günler diliyorm. Ve tekrardan Allah yardımcın olsun diyorum.
Sorunlu problemli sizsiniz