Bizim bir arkadaş Ağrılı şiî imiş ondan soruyorum. Şiiler tehlikeli diyenler de olmuş bu sebeple sizlere de sormayı uygun gördüm.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Arkadaşınız ile direk görüşüp konuşun bence.
Peygamberimiz sünnilik veya şiilik mezhebini getirmedi. İslam dinini getirdi. Sonradan insanlar dinde ayrıştılar ve mezhepler oluştu. Mezhepler-farklı düşünebilmek güzeldir ama mezhepçilik yanlıştır. Yani, mezhepli olun, mezhepçi olmayın. Aksi halde İslam dünyası birbiri ile didişip dururken İsrail hem Yemende ve Lübnan'da Şii Müslümanları hem Filistin'de Sünni Müslümanları katleder ve katlediyor. Bunların hepsi de bizim bu ayrılıkçı-mezhepçi-ırkçı bakış açımız yüzünden.
O sebeple ben bir dini veya mezhebi araştırırken, gidip kendilerine soruyorum. Onların karşıtlarına sorursam iftira atıp karalayacaklarını, kötüleyeceklerini biliyorum. Kendilerinden öğrenince de pek de farklı olmadığımızı görüyorum. Evet, şiilik de öyle. İnanışların % 90'ı sünnilik ile aynı. Kalan kısım da zaten İslamın şartlarında değil ayrılık. Tarihi-siyasi konular üzerinde. Ki bence (bayağı araştırdım) bazı konularda şiiler haklı, bazı konularda sünniler.
Her neyse. Gidip kendisinden sorun, öğrenin. Şii olun demiyorum. Ancak önyargılarınızı kaldırın, aleyhlerinde duyduğunuz iftiraları aklınızdan silin. Yoksa düşman iki mezhebi birbirine karşı kullanır ve sonra böyle rahatça zulmeder.
Ves-selam.
Şii alevi değil mi Şafilikle farklı diye biliyorum
Madem şiiler alevi şafiler nasıldır peki?
hiç tanışmadım ama bildiğim kadarıyla hanefilikle benziyor
Şiiler benden uzak
Neden vasat mıdır bunlar? Bilmediğim için soruyorum lütfen ayrıntılı anlatabilir misin?
Sapik mezhepliler dini sapiklastirmislar normal değiller ruh hastaları
Peki bu Şiiler ile Aleviler arasındaki farkı da bana anlatabilir misin? Kendini gizledin ama ben zaten Sünniyim buna karşın Alevileri de severim vatana millete düşkünlerdir.
Lakin Şiiler hakkında daha çok şey öğrenmek istiyorum.
Kendimi gizleme sebebim bu tür sorularda çok açık olmamak. Kimseden korkum yok, ama bu tür diyaloglara girmek istemiyorum. Diğer konu ise her alevi Şii olmaz. Çok düzgün Aleviler de var Şiilerin ki farklı mesele safiilerde mesela , hak mezhepten. Sapik değil onlar çok normal. Ama Şiiler degisik. Mesela Kendi mezheplerinin imamlarını başkalarından ayrı olarak ilâhi feyze mazhar kabul ederler. Onlara göre, imamları masumdur hata yapmaz, günah işlemez, yaptıklarından sorumlu tutulamaz. İmamlar başkalarının bilmediği şeyleri bilirler.
Bu cemaatçi menzilci tarikatçı denen reziller de şii olabilir mi peki?
Onların kendine göre cemaatleri var onlar mezhep cemaatle ilgisi yok
Peki ya muta nikahı? O da mı şiiler ile alakalıdır?
Türkiye de Şiiler en çok hangi memlekettedir?
Muta nikahı da Şiiler ile alakalıdır evet haramdır dinimizde zaten.
Kars igdir buralarda bulunur daha fazla
Sadece Kars Iğdır mı? Ağrı'da da var mıdır? Arkadaş Ağrılı da ondan sormuştum.
Vardır her yerde vardır. Şii olup olmadığını en basit namaz kılarken izle anlarsın çok garip kılıyorlar
Nasıl garip?
Farklı kılıyorlar seyret gör
Ama nereden seyredeceğim namaz kilmadigimiza göre
Ne bileyim oğlum ben djdkdk yeter bukadar bilgi