Kızlardeşiniz veya ablanız size diyor ki kocamı aldattım ve suç üstü yakalandım ve fena sopa yedim... ağlıyor...
Tepkiniz ve önerileriniz ne olurdu? Kocası ile ilgili duygu ve düşünceleriniz nasıl olurdu? Mesela bu olaydan sonra karşılaştınız bir şey söyler miydiniz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Dövdürmem ama gidipte sen doğru olanı yaptın bişey olmaz diye teselli etmem kendi vicdanı ile baş başa bırakırım
Dayak atılmış bitmiş kardeşiniz sizinle dayak sonrası konuşuyor..
Suç üstü yakalanmış ve dayağı yemiş
He tamam şimdi enişteme kızarım niye böyle böyle yaptın diye kavga olur ama kız kardeşe gelirsek dediğim gibi teselli etmem
Yatakta karısını başka bir adamla yakalayan karısını döven adama "niye böyle yaptın?" şeklinde mi sorarsın?
Aslında evet sorarım kız kardeşim sonuç olarak elin kızı değil ne kadar kardeşime kızsam da dövemez onu
Dedi ki eve geldim yatağımda başka bir adamla sevişirken yakaladım... adama 2 yumruk attım zaten kaçtı.. yani onurum çok kırıldı bir sonucu olacaktı elbette yani tabi ki bışanacağız ama o hıncımı da almaya mecburdum pişman da değilim
Diyor...
Kardeşin polise mahkemeye gitsin ister miydin bunu önerir miydin
Evet isterdim kadına şiddete her türlü hayır böyle bişey için kadına şiddeti makul gören biri insanlıktan çıkmıştır zaten
Peki erkek kardeşin evli kadınla yatakta kocasına yakalandı ve o dayak yedi... aynı mı olur tepkin?
Üstüne bide ben döverim işte kadın erkek çok farklı oluyor
Neden?
Saçma değil mi erkek lardeşin çok daha az suçlu burada evli bile depil kimseye larşı bir sorumluluğu yok...
Ama kız kardeşin aile namusunu çiğnetmiş...
Sonuçta şiddet şiddettir... erkeği kadını olur mu?
Abim yanımdaydı sordum ben de sadece bosar haklı olarak sende çıkar yanima gelirsin. O andan sonra saçına bile dokunamaz aynı cevabı alır yoksa dedi
Hayır yani dövmüş ve olay yaşanmış dayak atılmış ve bitmiş..
O zaman da yine yanımda olurdu abim ne yaparsam yapayım yaptığımı haklı bulmaz bu arada ama yanımda durmaktan vazgeçmez
Sen aldatmadın kardeşin yatağında bir adamla kocasına yakalandı ve dayak yedi kocasından...
Sana geldi...
Ona ne dersin? Ve neler önerirsin?
Sence ne yapmalı bu durumda?
Ve dediğim gibi dayak atan enişte ile karşılaştın... ne dersin ve ne yaparsın?
Adama yapılacak bir şey yok Allahtan bulsun der polise gideriz yani. Kardeşimi de alır kendi evime getiririm bundan sonra boşanıp yoluna bakacak işi varsa yapar yoksa da iş buluruz. Yeni bi hayat kururuz yanlış olmayan doğru yolda olan bir yol. Aynı zamanda da psikoloğa gitmesi gerekir
Peki erkek kardeşin evli bir kadınla sevişirken kocasına yakalandı ve dayak yedi... yine aynı şekilde sahip çıkıp döven kocayı da polise şikayet eder miydiniz? Ve Allah'ından bulsun diye de beddua eder miydiniz yani aynı mı olurdu erkek kardeşinize sahip çıkma ve döven kocaya olan tepkiniz
Evet aynı olurdu. Ha döven kişi erkek kardesimse eğer yüzüne bile bakmazdim
Peki diyelim kız kardeşin kocasını yatakta bir kızla yakaladı ve kızı eşek sudan gelinceye kadar dövdü... kız kardeşinin de yüzüne bakmaz mıydın?
O zaman onu alırdım yanima ders verirdim simdi diyeceksin ki niye aynı muamele değil cunki kız kardeşimin yüzüne bakmazsam tek kalır bu toplum da tek kalan kadınlar zor durur ayakta yanında birisini ister yani hiç yoksa manevi güce ihtiyaç duyar... ama erkekler öyle değil yalnız bi erkeği gören kimse kötü gözle bakmaz ona
Bu ülkede intihar edenlerin %80'i erkek biliyor musun? asıl yalnız erkeklerin hali harap bu ülkede. Mesela kocası ölmüş kadınlara bak her türlü sosyal hayatlarına devam ederler ve her türlü başka insanların evlerine de gidebilirler misafir de kabul ederler.. her türlü yardım da alırlar... eşi kendisinden önce ölen erkeklere bak mesela? hepsi perişan; kimse evlerine misafir etmez kimse görüşmek istemez...
Yani erkek lardeşin için bile bu kadar acımasız olabiliyorsun sırf erkek diye yani karısını yatakta başka bir adamla yakaladı diye 2 tokat atan erkek senin kardeşin ise onu siliyorsun ama aynısını hatta daha kötüsünü yağıp kendisine ihanet etmiş bile olmayan başka bir kadını döven kız kardeşini kanatların altına alıyorsun mağdur sayıyorsun...
Erkek lardeşin bir erkek ve bir erkek olarak bu toplumda aldatıldığı zaman bunun ne kadar büyük bir aşağılama anlamına geldiğini de biliyor olmalısın ve o tüm bu durumun mağduriyet ve bir ömür unutamayacağı hatta herkesin hatırlatacağı aşağılanma hissinin travması ile öfkelenip 2 tokat attı diye artık kardeşin bile olamayacak ama benzer durumda kardeşin kız ise bağrına basacaksın
2 tokat ne demek ya asıl erkeklik o iki tokatı atmayarak olur zaten karşıda ki bir kadın ve bir kadının bir erkege güç olarak dayanması imkansız yani. Ne oldu fiziksel olarak güçlü diye 2 tokat diyip geceyim mi bugün karısına vuran yarın bana vurur o güçle belki daha ilerisi olur... öfkesine sahip olsun o zaman ben ofkelenip insanlara zarar vereyim yok öyle dünya kimse kusura bakmasın o zaman öfkesine sahip olamiyorsa gitsin tedavi olsun kaldı ki dediğim gibi kız kardeşimi de tedaviye götürürüm... kimse bana ufacık öfke iki tokat diyemez o iki tokat yarın buyur nerelere gelir Allah bilir. Kız kardeşin başkalarının evine gider ne demek gittiği o evler sığındığı liman mi olacak hayır onu cinsel olarak görecek büyük ihtimal kimseye bunu yaptirmam
İyi de bir kişi başkasını dövüyor ise zaten güçlü ki dövüyor... :) yani kız lardeşin de diğer kızı dövdüyse o kız kendini savunamadı diye...
Kızın öfkesini kontrol edememe hakkı var ama erkeğin yok öyle mi?
Kadın başka kadını o denli dovemez kaldı ki bir kadın başka kadına aynı şekil de cevap verebilir yani en fazla saçını tutar zaten ve ben yazmışım ki onu da tedavi ettiririm diye yani. Ama bir kadın bir erkege ne kadar karşı durursa dursun o sekilde savunma yapamaz... ben şiddet olsun demiyorum dedim ki ikisinin de tedavi olması gerekli ama kadın dediğim gibi olur erkek bildiğin kaç kat büyük olan gücünü kullanıyor yok öyle bir şey
O denli bu denli demedik ki dövdü dedim hatta eşek sudan gelinceye kadar dövmüş dedim bilhassa...
Bir kişi diğerini dövüyor ise zaten ona göre güçlü ki dövebiliyor...
İkisi de tedavi olmalı diyorsun ama erkek öfkesine yenildi diye onu kardeşlikten siliyorsun.
İki olay arasında bir de şöyle bir fark var o da şu ki kızkardeşinin dövdüğü kız kendisine ihanet eden biri değil o el kızı yani adamla yani kocasıyla seks yapmış. Yani ihanet edilmiş olma öfkesi erkek kardeşinin olayında çok daha büyük.
Dahası kız kardeşinin öfkesini kontrol edememesi durumunda onu kardeşlikten silemediğin ama erkek kardeşini sildiğine göre erkeğin erkek olarak öfke kontrol yeteneğinin fazla olmasını bekliyorsun ama kalıtsal olarak erkekler tam tersine kadınlara göre çok daha öfke kontrolü zayıf varlıklardır. Doğuştan daha öfkeli ve şiddete meyillidirler.
Erkeklerin kaba kuvvetinin fazla olması da yine geçmişten bu yana birbirleriyle kavga etmeleriyle ve özellikle kadın için dövüşmeleri sebeniyledir. Erkekler dişi için dönüşüyor demek şu demektir: güçlü erkek tüm dişileri almış geri kalan erkekler avuçlarını yalamış...
Milyonlarca yıl bu böyle gelmiş böyle gitmiş ve erkeğin çok eşli dişinin tek eşli olması durumunu da yaratmış.. tabi ki bugğn erkek çok eşli olamaz kabul etmiyoruz ama erkeğin kendi dişisinin çok eşli olması yani yatağına başka bir erkek almasına duyacağı öfke ile bizimki kalıtsal olarak aynı olamaz...
Size bir şey sorayım;
1-Müslğman mısınız?
2- Feminist misiniz?
bi postada ben döverdim
Kocasıyla karşılaştın... bir şey der miydin?
utancımdan diyemezdim
Valla en organik ve Türkiye insanı cevabı senden geldi... diğer erkekler gidip enişteyi dövmek veya adamı polise şikayet etmekten bahsediyor :)
Bunlar sence gerçek mi? Yoksa tek amaç meriçlik olabilir mi?
Çoğu prim kasmak için öyle yazmıştır.
Ki bu arada kadına şiddete karşıyım ama bu durum bambaşka bir şey. Yani kardeşimi suçu yokken ya da önemsiz bir şey için dövmüş olsa o herifi doğduğuna bin pişman ederim. Öyle dokunamaz.
Mesela diyelim eskortluk yaoan bit kankası varmış kocası da onunla görüşmeyi keseceksin demiş kardeşin de görüşmeye devam etmiş kocasından gizli gizli... aldatma yok ama kocasının eşinin itibarı ve iyiliği bakımından yasak ettiği ve gerçekten de onu töhmet altında bırakacak bir şeyi ısrarla ve inatla yapmış ve dayağı da yemiş... gidip döver misin enişteyi?
Bu kardeşimi dövmesine hak verecek bir mevzu değil. O yüzden gider bir güzel döverim onu
Erkeğin böyle bir yasak koyması meşru değil midir?
Yasak koyması normalde eşi bunu tekrarlıyor ve sorun olsrwk görüyorsa kızın ailesine söylemeli bence. Söylese aile ona hak verir ama öyle dövme etmeyle olacak iş değil bu.
İslamda mesela bu gibi bir durum meşru dayak gerekçesi
mevzuatı bilmiyorum ama bence bunu ailesine bildirmesi lazım ailesine bildirdikten sonra hala devam ediyorsa o zaman belki...
Yani şöyle diyim... erkek olarak kadının iyiliği ve güvenliğinden mutlak olarak sorumlu mudur erkek?
Yani Allah korusun kız kardeşinizin başına bir şey gelse Yani bir kadın olarak tehlikede olacağı bir mekanda ve zamanda olmaması gereken bir yerde risk gerçekleşse ve başına kötü bir şey gelse...
Kocasının yakasına yapışmaz mısınız "sen ne biçim bir kocasın o senin karın ne işi olur o saatte orada?" Diye hesap sormaz mısınız?
Kocası "ben gitme dedim ama beni dinlemedi ben ne yapayım" dediğinde adam makul bir cevap vermiş olarak o hesap sormadan kurtulmuş mu olur yoksa "ne demek gitti sen nasıl izin verirsin?" diyerek adamı sorumlu tutmaya devam mı edersiniz?
yanlış anlamazsanız neden takıldınız bu kadar bu mevzuya :)
Çzel bi nedeni yok
alıp eve getirirdim ama teselli falan etmezdim
Adama karşı düşüncen ve yapacağın bir şey veya söyleyeceğin bir söz olur mu?
olmaz ne dicem
Kardeşine polise veya mahkemeye gitmesini önerir misin?
avukata gitsin boşansın
Adamın ceza almasını ister miydin?
adam yeterince ceza almış zaten ha devam edip musallat olmaya çalışırsa adamın cezası ben olurum
Adam zaten mağdur kardeşinin de cezasını kendisi kesmiş daha da yapılacak bir şey yok ödeşmişler boşanmaları yeterli diyorsun...
yani kızın yediği dayağın acısı geçerde adamın yediği kazığın acısı geçmez
Yani hak etmiş kız kardeşin dayağı... hatta fazlasıyla hak etmiş bu durumda
yani
İhanetin bedeli olur
Verdiğiniz cevap çok doğal ama asıl suçlu enişte imiş gibi onu dövecek veya polise şikayet edecek olanlar yorum yapmış çok şaşırdım :)
Kimse yoğurdum ekşi demez
Ekşi bir şey mi yatağına başka erkek alan kadını dövmek?
Sen kocanı yatağında başka kadınla görsen naparsın kocana veya kadına Bi tokat atmaz mısın
Ben de onu diyorum ya sen bu durumda adamı suçlayanlar için "kimse ayranım ekşi" demez diyerek açıklama yaptığın için sordum... yani millet artık yatağında başka erkekle bastığı kadına dayak atmanızı bile utanacak bir şey yani ekşi yoğurt mu saymaya başladı diye soruyorum... yoksa herkes göğsünü gere gere atacağı dayaktan bahsederdi ki biz kadınların vereceği tepkinin çok daha fazlasını erkeğin vermesi bana göre de normal erkeğin aldatması ve kadınınki aynı da değil sizin böyle bir şey yaşamanız halinde ömür boyunca herkes sizi aşağılıyor
Haklısın toplumda maalesef erkektir yapar gibi saçma bir yargı var ihanetin cinsiyeti olmaz
Hayır işte eskiden bu vardı ve bunun bir bilimsel temeli var... ancak bunu da tartışmıyorum... burada bir kaç tokat attı diye enişteyi suçlu sayan cevapları ilginç buldum ben...
Siz de yoğurdum ekşi demiyorlar diye cevap verince yani utanacak bir şey mi insanın böyle bir ihanete tepki vermesi yani ypuğurdun ekşi olması gibi mi diye sordum size
Yok yanlış anlaşıldım demek ki bende senin gibi düşünüyorum normal buluyorum yani
onu anladım da aldatılan enişteyi dövmek isteyuen polise şikayet eden hemcinslerinizi nasıl yorumladığınızı merak ediyorum... devir bu kadar mı değişti yoksa meriçlik mi yapıyorlar?
Enişteyi niye dövelim adam hem aldatılmış hem dayak demiş mi olsun saçma bence
İşte öyle yazanlar oldu veya kızkardeşime sahip çıkarım enişteyi polise şikayet ederiz filan diyenler hem de erkek profiller :)
Osuruktan teyyare hepsi
Döverim ikisinide
Adamı nasıl dövesin?
Senle
Ya ciddi olalım
Valla seninle sevişmek istiyorum