Birden fazla kişiyi stalk yapmak meraktır, ulan bunları bizim mahalleye oturtcaksın, ben okuldayken nevar ne yok çeksinler kameraya ahahaha kime kim giriyor 🤣🤣🤣🤣
Birini sürekli stalk yapmak hastalıkmıdır yoksa hayranlıkmıdır ?
Ben hastalık olduğunu düşünmüyorum zaten hastalık olduğu zaman bunu hastalık boyutunda yapan insan rahatsız edici şeyler yapar, genelde mesela o kişiyi takip ediyorsa sosyal medyada paylaşımlarını beğeniyor takip ediyordur beğeni atıyordur ya da örnek veriyorum bir soru sayfasını takip ediyorsa yorum yazıyordur Hani bu şekilde takipse tamam Normal, ama Böyle affedersin adamı Yiyecek gibi bakıyorsa her yerde önüne çıkıyorsa bu hastalıktır. birini sürekli stalk yapmanın hastalık mı yoksa hayranlık mı olduğu, takip etme davranışının yoğunluğu ve kişinin bu davranışı neden yaptığına bağlıdır.
Leş gibi huy. Bende de var bu. Ama öyle girip her saniye online mı takip edeyim, yok bildirimini açayım da havada yakalayayım falan değil. Ben insanlara güvenmem. Biriyle mi tanıştım, gider her türlü mecradan bakarım. Youtube, linkedin ve google da dahil. Hatta bazen haber siteleri de kimmiş, neymiş, anne babasının sosyal medyasında ne var, google görsellere hangi fotoğrafı düşmüş, akademik yazıları neler, youtube video geçmişi var mı, onunla ilgili herhangi bir haber geçmiş mi, sözlükte yazıyor mu vs. Öyle her yazdığını çizdiğini, paylaştığını da okumam. İşin başında bakar geçerim. Her saniye bakamam, daral gelir bana. Hırlı mı hırsız mı onu anlayana kadar. Tabii her zaman iyi şeyler olmuyor. Öğrenmemem gereken şeyler de öğrenmiş oluyorum bazen ki genelde beni üzecek şeyler oluyor. Bide bu dediğim herkes için geçerli aşk meşk odaklı değil.
Bence hastalıktır kesinlikle.. hem de ruh hastalığı. mesela birini tanımıyorsundur merak etmişsindir ilgini çekmiştir bir kere şöyle bir bakarsın belki. ama takıntı haline getirmek yanlış.. kim olursa olsun. ister tanımadığın biri ister arkadaş dost. ister sevgili eş.. sürekli stlak yapan kişiyle olmazdım ben.
Stalk takıntıdır. Genelde atarlı giderli ilişkiyi bitiren tarafta en çok stalk yapan taraftır😂😂En iyisi sessiz sakin stalksız uzaklaşmak benim yaptığım gibi. Duygusal ilişkiler dışindakilerde gizli hayranlıktandır.😂
Beni Stalklayan varsa çekinmeden söylesin 😂 neyse yoruma gelicek olursak bir insanı sürekli stalk yapmak piskolojik bir rahatsızlıktir , kişinin kendi özünde mutsuzluk, kendine yetememe, kabul görememe , değersizlik, kıskançlık ve huzursuzluk belirtisidir bugün birisini çok beğenmiş hayran olmuş olsan bile bir kere bakıyorsun sayfasına bunun fazlası kişiye zarardir kişi karşı tarafı stalk yaptıkça daha depresif bozukluklar yaşar
Masum stalklar hakkında hiçbir düşüncem yok, merak eder stalklar. Kendisiyle konuşmak yerine bunu seçiyordur.
Hastalıklı şekilde başkalarının hayatlarını merak eden, burnunu sokan, kendisi hakkında hiçbir fikri olmayıp 7/24 onu konuşan, başkalarından duyduğu asılsız şeylerle hareket eden vs. vs. uzar gider bu örnekler de bu tarz insanlar aşırı korkunç ve saçma tipler. Bununla beslenmeleri de çok komik.
Kimseyi stalklamıyorum. Sevdiğim ilgilendiğim biri olsa hesabında her zaman vakit geçiririm bunu da ondan gizlemem. Sevmediklerime bakmaya bile tahammülüm olmaz kendi kötülüklerinde boğulup yok olsunlar..
Yani sürekli bir kişiye bakmak ise hastalıktır. Hayranlık için onun benden çok üstün olması lazım ünlü olması lazım. Ama seviyorsa insan sürekli bakar yani ne yapıyor ne ediyor diye.
Hastalıktır bana göre. Her adımını takip ediyorsun bir nevi. Hadi göz ucuyla bakarsın ne yapmış diye ama kısa süre olmalı. Sabahtan akşama kadar merak edilip bakılıyorsa orada bir sıkıntı vardır. Benim umurumda değil kim kiminle nerde ne yapmış
aklıma sihirli annemdeki avni geldi :D :D merak üzerine de yapılır hayranlığı vardır ne yapıyor ne ediyor diye de yapılabilir ama bu elbette yanlış bir davranıştır özel hayatın gizliliğini ihlal eder
Hastalık derecesinde hayranlık olanlar var bir de ona karşı kin ve nefretinden dolayı neler yaptığını öğrenip plan proje geliştirenler var. Ben ikisini de pek sevmem.