Helallik alinmazsa? alamayan. Kisi. Cehenneme gider mi?

Bu Bir Ceyhan koylerinde anlatilan derstir. Helallik. Alamazsaniz. O alamadiginiz. Helallik. Yuzunden Cehenneme gidersiniz. O yuzden. Kimsenin. Hakkini yemeden. Obur dunyaya gitmek gerekir. Hemen bir ornek verelim ". Adam yolda yururken bir Elma gorur. Hemen alir ve. Isirir yer cok. Lezzetli bir elmaymis der. Birden Karsidaki evi gorur. Ve o Elma agaci o evindir.. ". Haram. Yemistir cunku O elmayi. Sahibinden. Helallik. Almadan isirmistir!!! Hemen. Kapiyi calar. Helallik istemek icin. Kapiyi bir Adam acar. Adam hemen Derki. agacin altinda. Elma buldum. sizin degil mi? " Evet benim Elma o ". Bu. Elmanin Hakkini. Helallik edersen misin? ". Yok. Etmem o elmayi. Sana helallik etmiyorum Sen Haram yedin , Hakkini helal olmasin.!! ( Hayda?). Adam hemen sorar. ". Hakkini. Helallik etmen icin. Ne yapmaliyim? Elmanin Sahibi. " Uc. Yil. Tarlamda Calisirsan ve ahirlari. Hergun temizlersen. Hakkimi Helal. Ederim!!! Adam. Haram yedigi. icin. " Helallik. Almak. Icin. '". Tamam. Uc yil calisacagim. Ama soz ver o Elmayi Helal edeceksin. Elma Sahibi. Tamam der. Ve Adam uc. Yil suren. Calismasina baslar ". Helallik. Almak icin" ? Burada derstir kesiyorum. emmilerin. yaptigi gibi. Uc yil. Calistiktan. Sonra Helallik. Aldi mi?

Helallik alinmazsa? alamayan. Kisi. Cehenneme gider mi?