Evet arkadaşlar intihar etmek günah ama ne olursa olsun cehenneme mi gidiliyor yani
Cevabın nedir?
İntihar etmek, küfre yakın çok büyük günah olduğu için, ölürken dayanılmaz acılara maruz kalınır. Ölüm acısı, sanıldığı gibi bir an değildir. İntihar edince ahirette de daha büyük acılara girilir. Ahiret sıkıntıları dünya sıkıntıları gibi değildir. Çok ağırdır. Dünya sıkıntılarına dayanamayıp intihar eden, ölüm acısına ve ahiret sıkıntılarına nasıl dayanır? İntihar eden, dirilene kadar intihar acısını duyar. Kendini öldürmek, başkasını öldürmekten daha büyük günahtır.
Kur’an-ı kerimde mealen buyuruldu ki:
(Kendinizi öldürmeyiniz!) [Nisa 29]01 Yorumla
Soran+1 yılSağol.
En İyi Cevaplar
Arkadaşim kimin cennete cehenneme gideceğini kimse bilemez yüce Allah'tan başka ama büyük günah olduğu kesin. Eğer boyle bir düsüncen varsa da vazgeç.
11 Yorumla
Soran+1 yılSağol.
+1 yılBenim dayımın bel fıtığı vardı çok güçlü ağrisi oluyordu ve dayanamiyordu cidden çok acı çekiyordu geceleri gizlice ağlıyordu ve hergün intihar edeceğini sölüyordu. Rahmetli dedemin silah kolleksiyonu vardı kendisi yapardı ama satmak için falan değil hobi sadece. Gece 3 gibi Dayım silahı almış 2 kez kalbinden vurmuştu ama mecburiyetten yapmişti acısını ben bile hissettim. Sizce bu da ağır bir günahmı? ya da sonsuza dek cehennemde mi yaşar yoksa affedilir mi?
00 Yorumla
+1 yılevet sonsuza kadar çıkmamak üzere gider.. müslüman intihar etmez.. intihar eden ya müslüman değildir ya da iimanı zayıftır
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
37Cevap
İntihar etmek
Sual: Düşmanın işkence ve tecavüzüne maruz kalacağını bilenin kendini ve yakınlarını öldürmesi veya acı duymamak için uyku hapı ile intihar etmesi günah mı?
CEVAP
Hastalık ve dünya sıkıntılarından kurtulmak için ölümü istemek caiz değildir. Fakat dindeki fitneler sebebiyle ölüm istenebilir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Ölümü istemeyin! Çünkü bir kişi iyi ise, yaşadıkça iyiliği artar. Kötü ise, hatalarından dönüp doğru yola gelebilir.) [Buhari]
(Sıkıntılardan dolayı ölümü istemeyin! Dayanamayan, "Ya Rabbi, hakkımda yaşamak hayırlı ise, yaşamayı, ölmek hayırlı ise, ölümü nasip et!" desin!) [Buhari]23 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
dinimizislam ı takip eden birini görmek sevindirdi beni
intihar edenin cenaze namazı bile kılınmaz diye biliyorum ayrıca bir kişiyi öldürmek tüm insanlığı öldürmek gibidir diyede hadis var bence bu tarz bir eğilimin düşüncen varsa tadavi gör veya aklından çıkart bir şekilde ama genede dine yönelik en doğru bilgileri diyanetin internet sitesindenki soru sorma bölümünden sorup doğru cevabı alabilirsin
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
eger akil sagligi yerinde olmadan olurse chenneme gitmez diye biliyorum bile bile kendndeyken yapmissa cok buyuk gunahlardan ve cinayet islemeye giriyor yine de Allah bilir insaallah affeder Rabbim..
11 Yorumla
Soran+1 yılAmin inş
Ayette -Ve kendinizi (ve birbirinizi) öldürmeyin (intihar etmeyin). Muhakkak ki Allah, size karşı Rahîm’dir der.
Ayrıca hadiste ''Kendi kendini boğan kimse cehennemde kendini boğa boğa kendini vuran kimse cehennemde kendine vura vura azab eder''
Katı ve kesin bir günah olduğu açık.
Ancak direk mi cehennem dolaylı mı orası kendini intihara ikna kabiliyetine kalmış01 Yorumla
Soran+1 yılAnladım teşekkür ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılCinnet anında yapılmıssa cezası azdır fakat daha önceden düsünüp tasarlanmıs bir sekilde karar verilmişse cezası ağırdır
10 YorumlaBence bir sebebi varsa değildir ya zaten hiçbir müslüman cehennemde kalmaz ceker cekicegini sonra cennete bize boyle anlatildi
13 Yorumla
Soran+1 yılBenim dediğim intihar tabi ki günah ama insan onca şeye dayanamyor tek çıkış görüyor ya o zaman onu yaparsa iyilikler hiç mi bakLmz
+1 yılHiç bir şey insanın kendi canından önemli değil bunu bil. Bende sormuştum bu soruyu. Her acı dediğin şey geçer birgün. Boşver sen herşeyi. Allah kendi verdiği can kendi alır. Sen yaşamana bak.
01 Yorumla
Soran+1 yılSağol.
+1 yıl02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
- +1 yıl
Ne demek.
+1 yılEvet Allah'a Şirk koşmak Mış cehenneme gidersin ve hiç cennete gidemezmişsin
10 Yorumlaşöyle bişey biliyorum gün gelene kadar nasıl intihar ettiysen sürekli ölüm anını tekrar tekrar yaşayacaksın.
11 Yorumla
Soran+1 yılAnladım Sağol
Doğmadan önce cehennemde miydin? Cevap '' hayır '' ise hiçbir yere gitmeyeceksin.
011 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadım
Soran+1 yılÖyle mi diyor daha cümleyi kuramamis
Soran+1 yılNe fark var
Soran+1 yılSenle artık cehennemde görüşürüz serdar
+1 yılnerden bilek mk daha önce gidip gördük mü sanki oraları sorduğun soruya zıçam.
02 Yorumla
Soran+1 yılBende sana sicm
- +1 yıl
ok.
+1 yılintihar ettikten sonra pişman olup ama gerçekten pişman olup tövbe edemeyeceğine göre gider
10 YorumlaAllah'ın verdiğş canı Allah'tan başkasının alması çok büyük günah ama cennet mi cehennem mi o Allsh'ın takdirine kalmış
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılevet. bunun mantığı; allahın verdiği canı kendin almaya kalkmak olduğu için bir nevi şirk koşmak gibi oluyor. ben öyle biliyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılDoğru orada haklısın zaten
+1 yılCehenneme gitmesi kesinlikle doğru onu bırak onun cenazesi bile yapılması günah Allah'ın verdiği canı zamanı geldiğinde o alır.
00 YorumlaOnu Allah bilir belki Allah aklını almıştır o anda biz bilemeyiz yani
00 Yorumla
+1 yılyok yok seni güllerle karşılıyorlar... önce bir çilingir sofrası kuruyorlar acıkmışsındır uzun yoldan geldin diye... :)))
01 Yorumla
Soran+1 yılYok aç değilim
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir insanı öldürmek neyse kendi yaşamına son vermekte aynıdır.
01 Yorumla
Soran+1 yılDoğru
Gizli Üye(30-35)+1 yıl"Bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibidir"
Bir de bu açıdan bak..
Ama yine de şüphesiz Allah bilir.00 Yorumla
+1 yılcehenneme kombine bilet alıyorsun sira beklemeden hooop ateşe atliyorsun
03 Yorumla
Soran+1 yılHemen mi
- +1 yıl
hemen
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılhayır kurayla alıyolar cehenneminde bir kapasitesi var sonuçta
06 Yorumla
Soran+1 yılKura ordada mı var
- +1 yıl
tabiki, yoksa her intihar edeni cehenneme alsalar diğer günahkarlara yer kalmaz, kura oluyo sana çıkarsa gidiyosun çıkmazsa önce cennete sonra günahını çekip bitiren olunca yani kontenjan açılınca sana geliyo sıra
Soran+1 yılIyimis o zaman
- +1 yıl
ama sana da çıkabilir işte
Soran+1 yılBakalım ne denk gelirse
- +1 yıl
kısmet aynen
Aile & Toplum konusunda 625 cevap paylaştı. Net olarak cehennem Allahın verdiği canı sen alamazsın o sana emanet
10 Yorumlaİnançlı biriysen hemen vazgeç Çok büyük günah cenaze namazı bile kılınmıyor
03 Yorumla
Soran+1 yılKılınmsn
Soran+1 yılBiliyorum
+1 yılbnce bu dünayada yeterınce acı cekıyoruz ruhsal olarak. cehennnem cennet olayına ınanmıyorm..
01 Yorumla
Soran+1 yılNiye peki
Allah` ın verdiği canı (kendi canından olsa!) sonlandırma hakkın olmadığı için...
00 YorumlaEvet cehennem giderde alimlere gıre o zmn ki ruh halide onemli diyorlar
030 Yorumla
Soran+1 yılO zaman ki ruh halinin önemli nasıl peki
Soran+1 yılEvet hep öyle derler
Soran+1 yılYıkanmasn
Soran+1 yılYani yıkamasalar ne yapabilirm daha
Soran+1 yılGideyim de bu hayattan
Soran+1 yılYok eğlence amaçlı
Soran+1 yılSence kardeşim
Soran+1 yıliyi Anlamana sevindim
Soran+1 yılVar sıkıntıdan boynumu tırnaklarm ile kazıdm resmen bu sıkınti değil de ne çok acı çekiyorum
Soran+1 yılMesaj atmam değişen birsey yok
Soran+1 yılTeşekkürler
Soran+1 yılGerek yok Sağol yine de düşündüğün için
Soran+1 yılHicbirsey çözülmez artık.
Soran+1 yılKonuşarak hallolsaydi hersey çoktan düzelirdi kardeşim.
+1 yılKesin. Cehennemde locadan el sallarsin
11 Yorumla
Soran+1 yılLoca var mı orda
+1 yılDibine dibine vurur ne sanıyosun
02 Yorumla
Soran+1 yılÖyle mi
- +1 yıl
Tabii
+1 yılNiye Ole bir düşüncen mi var
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Cehenneme gidersin yapma
- +1 yıl
Allahim verdiigi csni Allahtan baska kimse alamaz
Soran+1 yılGideceğim yer orası biliyorum
aktarma olabilir belki ama sonuçta son durak belli
05 Yorumla
Soran+1 yılIlk durak değil mi
Soran+1 yılson durak neresi
Soran+1 yılsağl
Sırat köprüsünü geçebilirsen bir ihtimal.
00 YorumlaAllah değiliz bilemeyiz
10 Yorumla
+1 yılöyle biliyoruz. denemeye kalkma :)
18 Yorumla
Soran+1 yılDenemek değil direk yapmayı planlyorum
- +1 yıl
boşver hiç bulaşma, mutlu olmayı denesene, başarabilirsin :) hayatında ölümü düşündürecek ne olabilir ki...
Soran+1 yılHerşey
- +1 yıl
olumlu düşünmeye çalış
Soran+1 yılSen düşün arkadaşım ben düşünmeyi geçtim artık
- +1 yıl
ne diyeceğimi bilmiyorum senin için.
Soran+1 yılDemene gerek yok Teşekkürler
- +1 yıl
birşey değil :)
Yok önce yazı tura atıyorlar :D
19 Yorumla
Soran+1 yılYok sanmıyorum
Soran+1 yılTavla ordada mı var
Soran+1 yılIyimis ya
Soran+1 yılOkey var mı peki
Soran+1 yılNeyse o da olur
- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılne bilek hiç gitmedik :)
01 Yorumla
Soran+1 yılHic mi
Belki sonradan cennete alabilir Allah.
20 Yorumla
+1 yılnerden bilelim gitmedik ki
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılİslam inancına göre evet
00 Yorumla Bı edım öluyum bakıyım gelıyım beklemede kal D:
113 Yorumla
Soran+1 yılBekliyorum buraya yaz
Soran+1 yılBuda iyidir
Soran+1 yılTamam
Soran+1 yılHaklısın
Soran+1 yılYok haklısın gerçekten bunun bunalım ile alakası ne
Soran+1 yılOlsun yapacak birsey yok
Soran+1 yılAmin
+1 yılhiç intihar etmedim
11 Yorumla
Soran+1 yılA neden
evett
02 Yorumla
Soran+1 yılNe olursa olsun yeri cehennem mi
+1 yılGider
02 Yorumla
Soran+1 yılNe olursa olsun yani
- +1 yıl
Öyle derler
+1 yılMuamma asdf
00 Yorumla
+1 yılmaalesef ebet :D
10 Yorumlayok gitmez
10 Yorumla
+1 yılEvett
01 Yorumla- +1 yıl
"Resulullah (s. a. v.) buyurdular ki: Kim kendisini dağdan atarak intihar ederse o cehennemlik olur. Orada ebedî olarak kendini dağdan atar. Kim zehir içerek intihar ederse, cehennem ateşinin içinde elinde zehir olduğu halde ebedî olarak ondan içer. Kim de kendisine demir saplayarak intihar ederse, cehennemde ebedî olarak o demiri karnına saplar."
ılk adres orası
05 Yorumla
Soran+1 yılIkinci adres ya
Soran+1 yılTeşekkürler
Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Kelam a göre evet
00 Yorumla
+1 yılEvet
00 Yorumlaşüphe olmasın
00 YorumlaBilmem öyle diyorlar
00 YorumlaBilemeyiz
00 Yorumla