Damadı takı alabilmesi için kredi çektirip faiz içinde boğmanın adı mı mehir?
Yoksa en basitinden bir dua mıdır mehir?
"Şu kadar bilezik isterim " mehir" sonuçta hakkım " diyem kızlara soruyorum...
Adamı borçlandurmanın adı" Mehir " mi oldu?
Damadı takı alabilmesi için kredi çektirip faiz içinde boğmanın adı mı mehir?
Yoksa en basitinden bir dua mıdır mehir?
"Şu kadar bilezik isterim " mehir" sonuçta hakkım " diyem kızlara soruyorum...
Adamı borçlandurmanın adı" Mehir " mi oldu?
Ne alaka kendinizi boyle mi savunuyorsunuz? İnançli insanlarin inanci gereği allahin bize tanidiği hak. İnancli değilsen o ayri mesele. Kimse kredi cek demiyor. Evlilik icin zaten para biriktirmiyor musun? Bes kuruşsuz mu evlenmeyi planliyorsun? Ki zaten mehrin iki türü var. Acele ve erteleme. Kadinjn isteğine bağli olarak ya nikahta ister veya evlilik içinde süre tanır erteler yani. Ki çoğu kadin bu konuda kolaylik taniyor. Mehir olaraj aldiği altinlari arsa ev arabaya giden bir cok kadin var. Mehir kadina aittir. Fahis fiyat istemek de yanlistir ama az istemek de çok doğru değildir.
Ben fahiş isteyenleri kastediyordum.
Ayrıca evlilik için tabii ki para biriktirmiyorum. Evlenmek isteyen benimle gelir konuşur eve çıkar. Budur yani...
Mehir olarak aldığı altınlar ev arsa olamaz bana göre. Tekrar geri ödemek durumunda kalırım.
O kolaylık tanıyan kadınlar bir türlü denk gelmedi bana...
Zaten ödemelisin kadin helal etmedikçe. Ayrica evlenmek isteyen benimle konusur gelip eve mi çikar? Nasil bir bakiş acisi bu? Ev arkadasi mi ariyorsun eş mi?
Eşin zaten bir yerde ev arkadaşın değil mi?
Aynı evi paylaşıyorsun... Fark eden ne?
Mantikli değil. Benimle gelir konusur vb. Iş arkadaşi gibi. Her neyse bu arada mehir hanefilere göre en az siniri 2 koyun bedelidir. Ki bu ilk zamanlar da belirlenen sınır. Ama üst miktarına sınır koyulmamiş
Bir hadise göre de sadece bir dua dır
Hayir öyle bir sey yok. Ayetlerle sabittir. Aldığınız kadınların mehirlerini yürekten isteyerek ve Allah`ın bir atiyyesi olarak verin nisa suresi.
Neyse iki koyun fazla bir şey değilmiş. Benden 75 000 USD değerinde altın istemişlerdi
Oha. Tabiki söyle. En altı 2 koyun. Ama hocalar kisinin durumuna göre istenmesi gerektiğini söylüyor. Durumu iyiyse ona göre istersin yani. Ama yine de cok abarti 75000 ne demek.
Onlar baştan hayır demek için öyle istediler sonra kazın ayağı farklı olunca hiç bir şey istemiyoruz dediler.
Hayir demek icin fazla istemek mi? Nerenin adeti o ne sacmalik
Ordulu idiler. Sonra da ev araba olduğunu öğrenince gelin isteyin vericez dediler
Oha ya kızlarini satmişlar bildiğin. Cahil insan da cok maalesef rezillik
Aşk karın doyurmuyormuş. Kızları rahat etsinmiş.
Şu an kız babaevinde rahat ediyor haliyle...
Bir dua da olabilir, daha büyük maddi şeyler de olabilir. Tabii burada kadının erkeği çok zorlamaması da tavsiye edilir çünkü ortak bir hayat kuruyorlar ve ikisinden birinin huzursuz olması, ikisini de etkileyecektir. Kadının böyle bir hakkı var dolayısıyla erkek kadının talebini uygun bulmuyorsa kendine uygun başka biriyle devam etmesi daha iyi olur.
Cevap
1Cevap
Mehr Allah emridir Allah’ın kadına bağışı olarak geçer. Kadın merhamet etmeli isterken.
Allah merhamet edenlerle karşılaştırsın ne diyim
Günümüzde hükmü olmayan saçmalıklardan biri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?