12 gün sonra evleniyorum. Düğün davetiyesi dağıtıldı ev kuruldu gelinlik diktirilip alındı. Bu arada belirtmeliyim ki ben açık bir gelinim gelinliğim de açık. 2 gün önce de kaynanamın teyzesi ölmüş. Bugün kayınbabam beni aradı ve hayatımda asla duymak istemeyeceğim o sözleri dedi. Senden bir şey rica etcem ama gerçekten düşündüğünü söyle zorunda hissetme dedi biliyorsun cenazemiz oldu bu düğünü kuranlıya çevirsek olur mu dedi. Bende baba ben bir kez bunu yaşayacağım hayatımda öyle istemem içimden geçen bu dedim oda tamam dedi olsun senin dediğin tabi ataerkil toplumda hele bizim buralarda hep millet ne der diye düşünülüyor. İyide bu kadının yaşı gelmiş ölmüş hepimiz öleceğiz zaten yaşı da varmış. Ben 27 yaşındayım 15 yaşında tanıdığım büyük aşkımla evleniyorum Allah bana bir mucize vermiş ayaklarım yere basmıyor hep bugünlerin hayalini kurmuşum neden düğün değil de cenaze yapayım? Bu düğün değil ki bu cenaze havası bildiğin. Düğün çalgılı olur. Kuranlı düğün sevmem kuranı dinleyeceksem evde dinleyeyim ama kuranın yeri ayrı düğünün oynamanın yeri ayrı. Ben bunu hayatımda bir kez yaşayacağım sadece 3 saat eğlensem ne olur? Ve kendim içinde diyorum kendi teyzem bile ölse bu kadar sevdiğim biriyle düğünümü ne ertelerim ne kuranlı yaparım bize saygı duyulması lazım gençler olarak en mutlu günümüz ama cenaze gibi geçsin istiyorlar o ortamı biliyorum millet kuranı tam dinlemiyor bile gidiyor. Üstüne açığım ve gelinlikte açık davetiyede de öyle bir şey belirtilmemiş. Her şeyimin değişmesi gerek başıma sıradan baş örtüsü olmaz direkt kapalı gelinlik ve tesettürlü olmam gerek ne için? Hiç tanımadığım ve kocamın bile değil kaynanamın teyzesi için mi? Yıllar sonra hatırladığım da ah vah diyip kocamın başının etini yemek istemiyorum. Her şey içime sinsin istiyorum. Nişanlım babasıyla konuşmuş annesi çok üstelememiş dediğine göre ama yine de dediği olsun istermiş. Nişanlım tamam senin dediğin olacak dedi. Ama yaptıkları çok büyük ayıp değil mi? Hani benden istedikleri tekrarı olmayan tek seferlik büyük bir hayali anlık bir şeyden iptal etmek bunu gerçekten aklı başında kimse yapmaz. Siz ne düşünüyorsunuz? Birde yarın kaynanamı arayıp başsağlığı vereceğim bu konuyu açar gibi geliyor ne diyeyim ona güzellikle ki anlasın az biraz sizce?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Baskı yapılmamış size. Fikrinize daha doğrusu onayınıza başvurulmuş. İlle de böyle olsun denmemiş. Abartmanıza gerek yok bence. Evet istekleri normal mi? Asla değil. Ama yaşlı kesim biliyoruz ki böyledir. Şimdiki nesilin aklı ile, ya da aşk görüşü ile düşünememeleri de normal. Bahsettiğimiz kesimin çoğu görücü usulu evlenmiş insanlar. Bu açıdan da bakmak lazım kızıp sinirlenmeden evvel. Siniriniz yazınızdan dahi hissediliyor, ki evet haklısınız kendi açınızdan. Ama dediğim gibi size baskı oluşturulmamış, onayınıza sunulmuş, hayır demişsiniz. Bitti, gitti.
İşte o kadar kolay değil. Kaynanamı biliyorum çünkü ve beni birkaç konuda daha böyle arada bırakmıştılar. Aşırı öfkelendim evet neden hep onun ailesi de benim ailem değil mesela? Ben olmasam o evlenmezdi bile evliliği sevmeyen özgürlüğüne düşkün biri bunu bilmeyen de yok hala bile insanlar senin evleneceğine inanmıyoruz diyorlar ona. Ben onun hayatının kadınıyım onu her anlamda iyi edecek tek insanım beni de uysallaştırabilen tek kişi o. Ailenin tek çocuğu annesinin en büyük isteği evlenmesi torunlarının olması. Yani kaç yıllık isteğin kabul olmuş otur sus. Ben bu kadar uğraşcam çocuğumu evlendirmek için en son tamam diyip kendi sevdiğini alacak susar otururum hiçbir yerden bir şey çıkarmam. Yeter ki çocuğumu mutlu etsin kötü biri olmasın. Yarın başsağlığı için arayacağım kesin kendi de bana diyecek ve ben bu insanlara olumsuz konuşmak istemiyorum zorlanıyorum kaynanama değil ama nişanlıma değer veriyorum aşığım ona o yüzden benden yana olumsuz bir şey söylemek istemiyorum ama olmayacak şeyler dediklerinde ister istemez o olumsuz laflar ağızdan çıkacak ben istemiyorum sevmiyorum gibi gibi. Beni bu durumda bırakmalarını sevmiyorum benim ailem bir kez çocuklarına seçenek hakkı sunmadı arafta bırakmadı. Haliyle bende aynı saygıyı görmek istiyorum. Bana öyle bir şey demiyorlar ama olmayacak şeyler isteyince olumsuz konuşmalar yapmak istemiyorum beni zor durumda bırakıyorlar. Onların bir çocuğu var herkesten önce çocuk gelir ama onlar milleti düşünüyor. Nerdeyse kuru kuru evlendirecekler. Bir kere olacak bir şey layıkıyla olur düğün bu cenazenin mevlüdü değil. Birde istedikleri kişi kim asla tanımadığım biri hatta nişanlımın bile ne 1. Ne 2. Ne 3. Derece akrabası. Ve altını çizerek diyorum kendimin bile olsa olmazdı. Akıl var mantık var bizi düşünecekleri yere kimleri düşünüyor yarın bunu hatırlamayacaklar ama ben ölene dek unutmayacağım öyle bir şey olsaydı.
Bu arada ben normalde huysuz sinirli baskın bir karakter olmama rağmen sırf aşkımdan kavuşma isteğimden dolayı onlara bir kez böyle davranmadım. Nişanlımı her şeyde düşündüm normalde başkası olsa bin kez kapris yapıp sinirleneceğim hatta direkt en ufak şeyde arkamı döneceğim şeylere bu adam olunca sustum. Nişanlım iyi bilir tabi beni oda her şeyin farkında. Hep kolaylık sundum onlara. Ailem zaten harika insanlar. Hem tok gözlüler hem her şekilde iyi insanlar. Yani her şeyin onlarda farkında kendileri yani kaynanam çok varlıklı biri buna rağmen ben ondan hiçbir şey istemedim altın o bu şu sen ne yaparsan dedim oysa ki istemek hakkımdı. Hep tok gözlü oldum ki bende zaten görmemiş biri değilim onlar kadar olmasa da benim de durumum iyidir. Üstüne zaten oğulları her şeyim. Yani kısacası şükretmek gerek bence. Bu zamanda her şey menfaatken direkt beni ilgilendiren şeylerde bana böyle şeyler diyip beni zor durumda bırakmalarına gerek yok.
Altı üstü teyzesi ölmüş sanki 1. derece.
Ben nişanlıma böyle bir şey diyeceğim beni mahveder. İyi sabırlı biriymissin.
Çünkü ben çok aşığım onun için yapmadığım şey kalmadı en başından beri. Normalde çok dominant biriyim ama sevdiğim insana anlayışlı da oluyorum bir ona farklıyım. Ve zaten asla olmaz dedim ya normalde oda istemiyor zaten onlukta değil. Sabır değil her şey sevmekten yıllardır konuşmuyorduk her yıl şansını deniyordu en son affettim barıştık bir anda her şey gelişti. şu an hem nişanlım hem dini nikahlı kocam. Yani şahsen ben annem babam ölmeden ne erteletirim ne başka bir şey yaparım. 12 gün kalmış ama gel de bir bana sor sanki 3 ay var geçmek bilmiyor. Yani ailesinin isteği öyle bir şey ki olacak şey değil son dakika isteğe bak. Neresinden tutarsan tut elinde kalır.
Kesinlikle rezil bir istek. Bizimde Eylül'de. Allah bir yastıkta kocatsin.
Hiç kimse tanımadığı biri için hemde kocamın bir değil iki değil üçüncü derece akrabası bile olmuyor böyle yaşlı biri için hayatı boyunca bir kez yaşayacağı en mutlu anını mahvetmez.
Aynen öyle. Neyseki eşin senin yanında. Daha fazla dert etme bence.
Amin inşallah. Allah sizi de bir yastıkta kocatsın. Umarım saçma sapan bir sebepten ayrılmazsınız. Bu aralar öyle şeyler duyuyorum ki insan aynı konum da olunca etkileniyor birde şimdi olumsuzlukta yaşayınca öyle bir şey olur mu diyorsun umarım kaderimiz birdir.
Evet. Bir arkadaşım düğünden iki gün önce ayrıldı. Nikahta yapılmıştı. Sonra nikahın iptali davası açtılar bir sürü uğraatilar. Allah yaşatmasın kardeşim.
Benim yanımda tabi konuşup konuyu kapamış ama kaynanamın kolay kapatacağını sanmıyorum ayrıca kaynanam çok varlıklı biri ve nişanlım tek çocuk yani neyi var neyi yoksa onun olacak ben asla düşünmüyorum ama nişanlım bunu düşünüyor kötü olursak ya vermezse diye en son ona kalacak ama evlendikten sonra yapacaktı ya inat ederse diyor çocukta bundan sebep kötü oldu.
Tek çocuk o yüzden hiçbir şey yapamaz kayinvaliden. Merak etme. Tek çocuk kıymetli olur.
İnşallah aminnnnn. İşte kader nasip işleri olmayınca olmuyor. Bende her şeyin sonuna gelmişken bunca yıl sonra bu acıyı yaşamak istemiyorum. Bizim düğün günü nikah yapılacak.
Karamsar olmamak gerek. Kendini üzme bence düğün öncesi. Bu tarz aksilikler olur illaki. Önüne bak, güzel Sona odaklan
Evet tabi çok çok kıymetli onda ama nebiliyim zor biri biraz sanki. Benim nişanlım hiç parasızlık görmemiş az parasız kalsa üzüntülü oluyor. Ben onunla ama birtek onunla her şeye dayanırım ama o çok önem veriyor bu maddiyata işte. İnşallah artık sorun çıkarmazlar. Peki kaynanam yarın bana bu konuyu açarsa güzellikle nasıl demeliyim ki ax oda ikna olsun
Sizin acılı bir gününüz ama biz gençler olarak en özel günümüz. Bunu ilk kez ve son kez yaşayacağız lütfen sorun çıkmasın minvalinde bir şeyler söyle bence.
64 yaşında minimalist çok sade geri kafalı biri kaynanam. Benim tam tersim her konuda. O bizim halimizden çok anlar gibi değil.
Bana yazabilir misin benimde birkaç sorum var. Kadın gözüyle yorum yapmanı isterim.