Biriyle gorucu gorusuyordum. Daha once de israr uzerine gorustuklerim oldu ama bu seferkine daha ilk gordugumde isinmistim. Konustukca, tanidikca da ayni izlenimim devam etti. Konustuk ettik her sey de yolundaydi.
Ama sonrasinda en son bulusmamizda benim calismiyor olusumu, kazancimin olmamasini öne sürdu. Tamamdir hakkimizda hayirlisi olsun diyecek baska bir sey yok dedim ayrildik
Yani tamam devir zor farkindayim ama bu ulkede asgari ucretle aile gecindiren "adamlar" var. Tek maasli olan var geciniyorlar. Rizik Allah'tan, bereket Allah'tan. Cift maas diye cok gozukur ama bereketi yoktur tek maas gibi olur o. Bilemezsin ki.
Erkegin bu kadar ticari bakmasi bana mantikli gelmiyor. Kaldi ki kadin calissa da paylaşmak istemiyorum, benim maddi ihtiyaclarim bana, senden bunu beklemiyorum ama kazancima karisma diyebilir.
Dini acidan da kadinin rizasi yoksa o kazanca dokunamaz erkek. Bazi ciftlerde de kadin gercekten kazancini vermeyebiliyor. Bunun bir garantisi yok ki.
Ya da kadin cocuk olduktan sonra el kadar bebegi orada burada mi surundureyim diye vicdani bir durumla yillarca, cocuk buyuyene kadar işi de birakabilir. Bu durumda yine tek kazanca dusecek zaten. Kadinin kazancinin olmasinin garantisi tam olarak yok ki.
Ben calisan ciftlere baktigimda asıl onlar gecinemiyor.
Var bizim tanıdık. Cocuk 3-4 yasinda. Devlet okula almiyor, bakacak kimse de yok 15 bin liraya krese gonderiyor. Maasin yarisi kreste. Diger kismi bazen yemek, temizlik gibi seylere yetisemediginden onlara gidiyor. Mesleki masraflari oluyor, urunler aliyor, bunlar cebinden çıkıyor.
Calisan ciftlerin bu tarz masraflari da cok oluyor. Disardan bakinca su kadar para eve giriyor diyoruz ama o paranin da bir o kadar ve belki daha fazla gideri oluyor. Cift maas ama tek maas gibi oluyor.
Yani ısınmıştım kendisine. Ailesiyle de iyiydik. Benimki dahil erkeklerin bu sebepten ayrilmalari enteresan geliyor bana olmuyor yani. Goruculerden biri bana atan da gel demisti. Bana gelen kendileri ama bunu demisti, hadsiz de cok.
Evlendikten sonra atama gelirse gelir, kadin calisirsa yine calisir zaten. Bunca kadin sınavlara, okula evde durmak icin emek vermedi.
Bircok kadinda emegine acidigindan bir sonucu olsun istediginden evlendikten, cocuk olduktan sonra hala atanmaya çalışıyor, kocasi maddi imkan saglayip rahat ettirse bile birakmiyor, o emeklerine yazik etmek istemiyor bir kismi zaten.
Kadinin calismamasi cok sorun edecek bir durum degil bence, erkegin kazanci bir aile kurabilecek ve gecindirebilecek durumdaysa. Her sey, her istenilen olmaz belki ama gecim olur yani.
Bilmiyorum ayrilmak icin öne surdugu bir bahane miydi, gercekten mi boyle dusundu, uzuldum yani. Hem bunun yuzume vurulmasina uzuldum, akrabalar yetmiyormus gibi hemde icime sinen biri olmustu. Neyse artik hayirlisi.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer