Ortalık zaten pahalı bir de çocuk oldumu daha çok masraf çocuk özencek mesela ama alamayacaklar istediklerini
ama bakıyorsun evlenme derdindi ve mesela reddedilince fakir edebiyatı yapıyorlar
Ortalık zaten pahalı bir de çocuk oldumu daha çok masraf çocuk özencek mesela ama alamayacaklar istediklerini
ama bakıyorsun evlenme derdindi ve mesela reddedilince fakir edebiyatı yapıyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
E hani rızka kefil Allah'tı. Bu zihniyetteki kadınlar evlenmesinler bir zahmet.
Evlenmeyeceğim zaten ama mehirde şart yani
Karşıdaki insanın da gücüne göre bir mehir istenebilir. Evlilikte ağır şartlar koşulmaz. Kolaylaştırınız zorlaştırmayınız. Aksi halde o evlilikte huzur olmaz.
Adamın durumuna göre belirlenmeli diye düşünüyorum
O zaman soru detaıyınca kullandığın cümle yanlış. Ayrıca doğan her çocuk kendi kısmetiyle ve rızkıyla geliyor. Evin bereketini arttırıyor.
Gerçekler öyle olmuyor maalesef her şey para çocuğuna özendiğini alamayan babalar var ve en çokta onlar üzülüyor
Dediğin şeyler mutluluğu maddiyatta parada eşyada arayanlar için geçerli.
Mehir için evlenenler gibi Mehiri veremeyenler de evlenmemeli (!)
Evet haklısın!
Mehr-i müeccel ise ilerleyen süreçte çözülebiliyor. Alt ve üst sınır mezheplere göre değişiyor ama karşılaması çok zor miktarlar da değildir.
İlginç gerçekten. Şahsen kaldiramayacagim yükün altına girmem, ayrıca sorumluluğu ağır ve iki kişi birlikte anlayışla yürütmek gerekiyor falan... Hayallerle yaşanmaz sonu pişmanlık olur.
Sen kendini mal olarak mı görüyorsun? Şunu verirsen yaparsan evlenirim. Bildiğin kendini satıyorsun.
Ben zaten evlenmeyeceğim ama dini nikahta şart bu yani isteyen için öyle
Kendi cevrenizden başlayabilirsiniz bunu düşünmeye karşıdan beklentiler söylenir yapamıyor mu güzel dille reddedilir
Mehir ayrilirken verilir zaten
Benim bildiğim ikiside olabiliyor yani isterse evlenirken hemen verilir ya da boşanırken ama zaten boşanırken vereceği ne malum ve ya zenginleşecek mi birden yani
Mehir evlenirken verilmez ayrılır Ken olur
Mehir, ödenme zamanına göre, “peşin mehir/mehr-i muaccel” ve “vadeli mehir/mehr-i müeccel” olmak üzere ikiye ayrılır.
Peşin niye versin ki zaten adamın psrasi senin paran dert ne demekki paraci birisin
Kardeşim ben sana olanı söylüyorum sen diyorsun paracısın Allahın kanunu bu ben mi koydum ya sabır zaten istemiyorum evlenmek
Zaten evliyken onun senin farketmezki zaten
cevren oyleyse onlardan talep gelir
Ben değil ben evlenmek istemiyorum
napcan kiz kuruyup gitcen mi
Hiç çekemem sorumluluk
haha sen agir usengec falan misin nesin
Hayır ama mutlu olanını göremiyoruz anca aldatmalar kavgalar vs ne gerek var mutsuz olmaya
umm yas kac ti senin hangi ara vardin bu kanıya
Git babana soyle zengin gorucu bulsun sana o zmn
Ay yok ben evlenmicem
Peki byby
Mehir ne
Dini nikah yapılırken kadın erkekten belli bir miktar talep ediyor boşanma olursa ortada kalmasın diye