Düşman işgaline karşı direnişte. Mesela gaziantep nüfusu o dönem max 60 bin civarıdır. 7 bine yakın şehit vermiştir. Düzenli ordudan yardım almadan kendi başına kendini savunmuştur 1 yıl
Gaziantepi açlıkla terbiye etmeye çalışmışlar Fransızlar. Günümüzde Gaziantep gastronomi (doğru yazıyor muyum bilmiyorum) şehri olmasının yemeğe çok önem vermesinin nedeni buymuş doğru mu?
Haklısınız. Ama keşke şu an Türkiye daha iyi yerlerde olsa. Hak ettiğiniz konumda değilsiniz... Mülteciler hatayı işgal etmiş... Resmen Türk nüfusunu geçmeye az kalmış...☹️
Gaziantepi açlıkla terbiye etmeye çalışmışlar Fransızlar. Günümüzde Gaziantep gastronomi (doğru yazıyor muyum bilmiyorum) şehri olmasının yemeğe çok önem vermesinin nedeni buymuş doğru mu?
Şehir kurtuluş mücadelesi yapmıştır ve kazanmıştır. Şehrin yemeği ile açlık terbiyesi arasında nasıl bağlantı kurdun saka gibi Aç kalınca. yemek bu buldular
Fransız kuvvetleri bu bölgede yer alan Antep, Urfa ve Maraş'ı işgal etmiştir. Yerli halk tüm gücüyle düşmana karşı direnmiş ve bölgeyi düşman işgalinden kurtarmıştır. Bu sebeple daha sonra Meclis tarafından Urfa'ya “Şanlı”, Antep'e “Gazi”, Maraş'a “Kahraman” unvanları verilmiştir.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
Kurtulus savasi sirasinda hic bir askeri guc ve destek almadan halkin kendi basina dusmani savurmasindan dolayi halka bahsedilmis unvandir aslinda...
Bunu nasıl yapabildiler? Silah olmadan mi
Silahsiz. Orakla, Tirmikla, Kurekle...
Ohaaaa Fransız gibi kana susamış merhametsiz bir millete karşı bir de 🥺
Biz Urfalilar olarak Fransizlari savurduk.
Ne kadar vatansever bir şehir ya Şanlıurfa ☺️
Her sehri vatanseverdir... Kani bozuk her toplumda var ama kaideyi bozmuyor
Aynen haklısınız. Ama bu 4 şehre ayrı bir hayranım
Gormemisseniz gormenizi tavsiye ederim
Birgün inşallah
Gonlunuzce olsun
Ordaki halkın başarısı var çünkü. İtalyanlarda bizim buraya gelmiş ama savaşmadan geri dönmüşler. Kale içinden girmişler diye biliyorum.
Kurtuluş Savaşı'nda düşman işgalinden kurtulduğu için Atatürk koymuş
Kurtuluş Savaşındaki mücadeleden dolayı ve istiklal madalyası verildi.
Kurtuluş Savaşı dönemi verilmiş şeyler Wikipedia da var hikayesi
kurtuluş savaşında gösterdikleri kahramanlıklardan dolayı Atatürk tarafından verilmiştir
yanlış hatırlamıyosam bu iller kendi kendilerini kurtarmıştı
Kurtuluş savaşında üstün başarılar sergiledikleri için
Ne oldu mesela? Diğer illere göre ne fark vardı?
Düşman işgaline karşı direnişte. Mesela gaziantep nüfusu o dönem max 60 bin civarıdır. 7 bine yakın şehit vermiştir. Düzenli ordudan yardım almadan kendi başına kendini savunmuştur 1 yıl
Sebebi bu değil tâbi ki. Yemek bir kültürdür. 100 yılda olacak iş değil:) rastlantı sadece
Teşekkür ederim ❤️
Rica ederim:)
Kendi kurtuluslarini kendiler kazandilar çünkü
Kaframanmatas. sütçü imam
Gaziantep. şehit Kamil gibi isimler önderliğinde
Şanlıurfa?
Güzel memleketim kahramanmanmaraş
Sütçü imam onderliginde halkın üstün gayreti ile bağımsızlığını kazanıyor
Yaaa 🥺 Türk halkına her zaman hayranım
Sen Türk degilmisin
Azerbaycanlıyım
Azerbeycan da çok asil bir millet bende azerbeycani çok seviyorum kalramanliklari ve dik durusu olan bir ülke
Çok teşekkür ederim ama sizin kadar değil. Sizi kaç Avrupa ülkesi işgal etti. Yok olan ordudan bir ordu kurdunuz sizi sömüremeden onları attınız
Bunların hepsi gercek kesinlikle. Amarika gibi sadece filim cekmiyoruz yasanilmis bublarin hepsi
Haklısınız. Ama keşke şu an Türkiye daha iyi yerlerde olsa. Hak ettiğiniz konumda değilsiniz... Mülteciler hatayı işgal etmiş... Resmen Türk nüfusunu geçmeye az kalmış...☹️
Türk nususunu geçme ihtimali söz konusu bile değil ama evet mülteci sorunu var ülkede
Hatayı diyorum. Diğer şehirlerde de oldukça fazla. Maalesef afganlar, Pakistanlılar da kaçak olarak çok geliyor
Ulasirmisin sen bir şey sorcam sana yaz
Neden ki
Merak ettim seni
Özelden kimseyle konuşmuyoum maalesef
Peki
Burada soracağına açıp okusaydın öğrenmiş olurdun
Kurtuluş Savaşı'ndaki mücadeleden dolayı
Kahramanmaraşlıyım buyur sor
Sordum ya?
Uyanınca cevaplayım uykum geldi
Gitme maraşa şerefinle yaşa demişler
Başarı
Tarih hocana sor
Bilmiyor musun yaş kac
Ben yabancıyım. Tarihinizi bilmiyorum
Kurtuluş savaşında gösterdikleri basari gayret yüzünden verilen unvan
Nerelisin
Azerbaycanlıyım
Anladım olay bu. Yaş kac
Kim diyor onu saçmalamış.
O şehrin genel özelliği. Kültürü.
Şehir kurtuluş mücadelesi yapmıştır ve kazanmıştır. Şehrin yemeği ile açlık terbiyesi arasında nasıl bağlantı kurdun saka gibi
Aç kalınca. yemek bu buldular
Birinden duydum ya sdxghjindrgv
Neyse zeka seviyesi göstergesi olmjs
Kimin?
Senin
Neden hakaret ediyorsun aptl mısın
Hakaret etmedim.
Gerçekleri söyledim
Aptl olan aynaya baksın
Yazık. Annen bu kadar terbiye vermişse artık demek ki
:) acıktım ben bu arada
😀
B*k yemeyi seversin sen. B*k yiyebilirsin mesela
Senden kalirsa
Mal misin
Noldu SXFFVSGVGDHBS çok mu zoruna gitti 😂😂
Özele gelsene sana birsey dicem
Savaştan dolayı
Hangi savaş
Fransız kuvvetleri bu bölgede yer alan Antep, Urfa ve Maraş'ı işgal etmiştir. Yerli halk tüm gücüyle düşmana karşı direnmiş ve bölgeyi düşman işgalinden kurtarmıştır. Bu sebeple daha sonra Meclis tarafından Urfa'ya “Şanlı”, Antep'e “Gazi”, Maraş'a “Kahraman” unvanları verilmiştir.
Onu bilmiyorum 😏
Çok teşekkür ederim anlattığın için ❤️❤️
Rica ederimmm ❤️❤️
Öyle denk gelmiş 😅
Tamam
Onlar haketti
İlçelerin de var