Güncellemeler
+1 yıl
Ben namaz kılıyorum o da namaza başlarım falan dedi alevi midir
Soru ayrıştırıcı bölücü gibi görünebilir ama konuştuğum çocuk hataylı ve adı ali soramadım mezhebini ama ailem asla alevi biri ile evlenmemi istemiyor, birbirimizden hoşlanıyoruz ama korkuyorum ya aleviyse diye ailemi karşıma da alamam lütfen anlayışlı olun herkes özgür bir birey ama hayatıma alacağım kişi de benle aynı yöne baksın istiyorum, korkuyorum hatayda alevi çok olur mu (reyhanlı) sorup kırmak da istemiyorum yardım edin😭
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Ben aleviyim.. yanlis düşünüyorsunuz ayrim yapmamali insanlar.. izmirliyim annem trabzon babam İzmir . annem sizin deyimle tam Sünni babam alevi ben guru duyuyorum
Islam peygamberi muhammedin damadi ve amcasi ebu talib in oğlu ali, muhammed in islama olan davetini kabul eden ilk kişidir yani sizin atanizdan önce ilk Müslüman hz ali dir. hz ali 4 hilifenin sonuncusu ve hz muhhmed efendimizin islamdaki tek hak varisidir... saygilar🌹🙏
Yahu konu o degil ki napayım ailem razı gelmiyor
Anladim tabiki alt katlar tavşan mavsan demiş ya mum yazmamis yazsin istedim. bizim hic bir cem evimzde cocuklara taciz olmaz.. hee gelen karnini doyurur kimseden sapka cikarip para toplanmaz. insan gelir misafir olur iyi agirlar iyi ugurlar hizir yoldasin olsun deniz arkasindan kimse kismenin konusmaz ablasi🌹🙏
Çok doğru benim çok iyi alevi arkadaşlarım var şöyle izah edeyim mesela namazı orucu inkar ettiklerinde onlar müslüman olmuş olmuyor ve ben müslüman olmayan biri ile evlenemem o yüzden sorun bu sadece yoksa insanlıkları sevecenlikleri başımın tacı
Bazi temeller var dir bunu degisrirmek evet zor ama alevi olmak namaz kilmaz oruc turmaz anlamina gelmez. ben namazimi da kilarim orucumuds tutarim 12 mamlar 3 aylari da yaparım. Namaz kilmayan alevi kendini kandirir.. basite kaçar kalmalı bu onunda peygamberi onun da dini.. hz ali namaz mi kilmaz di? ben o cahillige kizarim ama inanc birakirim kendi düşüncesi saygi duyarim. burada hava harp teyim yesilkoy bayburlu var koyu sunni oruc bile tutmaz namaz kilamz yani bu musluman mi yapamadığı halde? yanlis dusunceler ama saygi duyarim siz bilirsiniz aile ve anlayis tarzinizi mesafenizi saygi ile karsilarim🌹🙏
Genelde aleviler yazmayı keçik takar boyunları açık olur söylesene annesini sana göstersin ordan anlarsin
Dini nikahımız nerede olur diye sor oradan yürü
evet hatayda alevi cok neden direkt sormuyorsun alevi misin diye
Bilmem
Reyhanlı’da alevi olmaz kral ama araptır
Olmaz dimi korkuyorum😭😭
Yok Antakya Samandağı Harbiye filan o taraflarda var
Kesin yoktur demi😭
Yok
Alkol içiyormu hiç sordun mu
Sorucam
Ne alaka sunilerde iciyor
@Senatty içiyorsa Hz Ali nın alkolle ilgili sözlerini veya Hz Muhammed in sözlerini söylesin mutlaka kendini belli eder
İsminden mincikarim yapıyorsun sor Adama
Nası sorcam ki
Tavşan yermi sor