Güncellemeler
+1 yıl
Ev farklı şehirde belki ondan uğraşmak istemiyordur annem.
Güncellemeler
+1 yıl
Hem biz de kiracıyız. ve borç harç ev aldık o aç ayı kirayı artırmıyor diye kendi maaşımla destek olmaya çalışıyorum anneme ama ona da kızıyorum bana kızdığı gibi gidip o otlakçı p. z. v. ngede de kızsa ya.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Kira rayiç davası açıp çevredeki evlere eşitleyebilirsiniz.
5 yılda oluyormuş o sanki.
Çıkaramaz mıyız bunları evden?
Hayır rayiç davası için 5 yılı beklemene gerek yok
Rayiç davasıyla istediğin tutarda kirayı alırsın emin ol :)
Kira sözleşmesinin henüz 5 yılı doldurmaması durumunda: Kira sözleşmesi henüz 5 yılı doldurmamışsa yine kira tespit davası açılabilir. Ancak açılacak bu dava kira bedelinin piyasa rayicine göre belirlenmesi işlevini sağlamaz. Zira, bu durumda hakim emsal kira bedellerini göz önünde tutarak bir karar veremeyecektir.
İnternette yazan bu. Anlamı yok gibi görünüyor.
Ben bu yönde davaların mal sahibi lehine sonuçlandığını çok duydum. Bir avukatla konuşabilirsin.
Milleti kendi evimizden çıkarmak için para mı ödeyeceğiz ya daha yeni bir sürü masraf yaptık. Anneme derim ama muhtemelen uğraşmak istemeyecek.
En güzeli ihtar çekin sen yerleşeceğini söyle eve bi 6-7 ay boş bırakın sonra verirsin tekrar kiraya :) yakalanırsan cezası olur ama böyleleri bundan anlar.
O ceza işi riskli ya. Bilmiyorum annem avukata sormuş olmaz demiş o da. Haksızlık.
:) 1 yıllık kira ceza olarak veriliyor diye biliyorum. bence o risk alınır.
Ev üzerime olmadığı için tek başıma karar veremiyorum. Dava konusuna gelince, uzun sürmüyor mu o tarz davalar?
Çok uzun süreceğini sanmıyorum
Bakalım, hayırlısı olsun inşallah ama hukuki süreç olmadan zor gibi çıkması. Telefonla arayıp sövesim var da yapamam zaten numaraları yok. :D
Onlar çıkınca yeni kiracı zor bulunur o parayı da veren olmaz diye düşünüyor olabilir annem belki ama enayi yerine koyuyor herifler bizi.
Az kalmış sabret sövme :D 2 yılcık daha...
Aynı sorun benimde başımda var gitmiyor
Eve çöken yazacaktım çeken yazmışım.
Tahmin ettim sorun değil
çıkamaz artık sizi kullanacak ölene dek
Ölene dek sürmez herhalde. Beş yıl sonra kira tespit davası açılabilir. Evden çıkarılamaz mı?
İşiniz zor
rayic bedel istersiniz. vermezsr cikartirsiniz.
Hakim 5 yıl dolmadı için kiracının lehine karar verebilir. Hukuk kiracıdan yana. Anneme desem uğraşmaz istemez muhtemelen, b0k gibi bir durum
eksik biliyosun. piyasa fiyati belirlenmesi icin tespit ettirirsijiz
Avukata para dökülecek sorun o. Ben yine anneme derim ama yapacağını sanmıyorum.
Esas canımı sıkan da bu zaten. Annem benim kadar öfkelenmiyor bu duruma.
pekki
İşe yarıyor mu o dava bilmiyorum ama o tür davaların sonuçlanması yıllar almaz mı?